Bobocei de sept-oct 2008 (248)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ada, frumos felul in care TL te-a sustinut in sarcina.Mai ales ca numai usor nu ti-a fost....Eu una cred ca sunt dispusa sa ii iert unui om anumite scapari daca intr-un moment al existentei lui(sau al existentei mele) a fost alaturi de mine chiar si poate neintentionat.
De exemplu al meu a fost foarte alaturi de mine cand a murit mama.Pentru asta il iert cu multe din maruntele lui fixatii de zi cu zi.Care pot deveni sacaitoare la un moment dat dar fiecare om are piticii lui iar el a trecut de 'proba' focului cand a fost cazul..

Nusha, tratamentul cu antibiotice din cate stiu eu are numar clar de zile cand se administreaza.David de exemplu cand era el de 2 zile si a facut antibiotic isi revenise cu scaunele dupa doar 3-4 zile.Dar nu ne-a dat drumul pana nu am facut 7 zile.Schema este de 7 sau 10 zile si daca se opreste aiurea stiu ca poate sa dezvolte rezistenta la antibiotic.De aia mai bine faci schema completa.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Mod de transmitereSus
Virusul ce cauzeaza varicela se transmite cu usurinta de la o persoana la alta. Cel mai frecvent transmiterea bolii se realizeaza pe cale respiratorie, prin intermediul mucoaselor bucale si nazale. De asemenea virusul se poate transmite prin aer, prin stranut sau tuse, de la persoane bolnave. Mai rar, virusul se transmite prin secretiile rezultate din ruperea veziculelor cutanate. Cea mai contagioasa perioada incepe cu 2-3 zile inainte de aparitia eruptiei veziculare si continua in timpul formarii veziculelor (care dureaza in general 4-5 zile) pana in momentul cand toate veziculele au format cruste.
Infectarea de la nivelul veziculelor din herpes zoster apare in putine cazuri.
Atat femeia insarcinata cat si fatul, au un risc crescut de a face varicela daca gravida nu a facut boala pana atunci sau daca nu a fost vaccinata impotriva varicelei. Riscul este crescut foarte mult, daca cineva din familie are varicela, datorita contactului apropiat cu acea persoana. (Expunerea la varicela inseamna a fi in preajma unei persoane cu semne prezente de varicela sau daca ii apar dupa 2-3 zile). In plus, persoana care se imbolnaveste de varicela poate sa faca o forma mai severa de boala decat persoana care i-a transmis boala.
Odata cu imbolnavirea se dobandesc anticorpi (imunitate) si persoana respectiva nu va mai face forma grava de boala dar poate dezvolta o forma usoara de boala. In general daca virusul devine din nou activ o persoana nu va mai face varicela ci va face zona zoster sau herpes zoster.

Piolica, uite ce am mai gasit despre contagiozitate. Eu am avut 6 saptamani concediu medical, dar in special pt ca eram gravi, de regula se dau 4-5 saptamani de izolare.
Eu zic asa: cand au erupt toate bubitele si au facut coaja, nu mai este contagioasa. Dar varicela asta mereu vine si cu cate o raceala pe caile respiratorii, aveti si voi. In conditiile astea organismul este foarte slabit si receptiv la complicatii.
Daca puteti iesi pe balcon, sau prin alte locuri unde nu risti sa te intalnesti cu oameni, plus sa nu fie frig (la noi sunt minus 13 azi)... oricum, vb si cu dr, pe mine nu m-a lasat sa ies deloc.

edit: apropos de ce zice la contagiozitatea zonei zoster... cu vreo doua saptamani inainte sa-o patesc eu, sotul meu a facut zona zoster si eu i-am ingrijit ranile, ca nu ajungea el sa se dea cu crema cu aciclovir pe unde erau ele... bubele... eu ce sa mai cred??!?!?

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Saru'mina Ada. Cum febra a revenit, nici la balcon nu ma mai gindesc acum, o sa stam in casa, asta e. Aici e frumos, vreo 7-8 grade afara, am aerisit la greu, temperatura e joasa si ne gindim ca sintem afara. :):):):)

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

apropos de "ne gandim ca suntem afara"...

imi amintesc de episodul genial in care buni, mama si noi doua am avut oreion.
Eram toate consemnate in casa, date cu o crema neagra pe galci... si mama deschidea usa la balcon (era februarie sau asa ceva) si ne bagam toate trei sub plapuma sa cojim portocale si sa spunem povesti. Ne prefaceam ca suntem in iglu la polul nord si am primit portocale din tarile calde
facea cat o bataie in zapada, parol...
(imi mai amintesc cat era tata de stresat sa nu ramana steril, daca face si el oreion.... asta in conditiile in care pe sora mea a facut-o la 52 de ani, iar cand aveam noi toate oreion, mai trecusera vreo 3-4...)

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

fetele, multumesc mult pentru sustinere. am facut vaccinul, a fost horror, hunisorii au plans si s-au zbatut, pe Edu mi l-a intepat de 2 ori... le-a trecut insa repede, in 5 minute alergau din nou unul dupa altul prin casa.
noaptea a fost ok, Robi a dormit snur de la 22.00 la 05.45, a papat si s-a jucat putin, apoi a dormit pana la 08.00. Edu a inceput foiala pe la 23.00, l-am luat cu mine si a dormit si el frumos pana la 08.00, cu pauza de masa la 06.00. prima noapte pe care o doarme intreaga cu mine...

ca de fiecare data, vizita pediatrei s-a lasat cu si mai multe nelamuriri pentru mine, n-am inteles decat ca daca vreau sa le fac analize, s-o fac, dar ea nu crede ca e nici lipsa de Ca, nici de Fe, nici paraziti, si totusi nu stie ce e sau daca e cazul sa ma ingrijorez. nu stie ce e nici cu dermatita atopica (pe care, in sfarsit a recunoscut-o, desi de 6 luni ii tot spun de ea), nu stie si nu ma poate sfatui nici in privinta imunizarii cu Broncho-Vaxom sau in orice alta privinta... de multe ori as fi vrut sa ma fac doctor, tocmai pentru a nu fi ca astfel de oameni.
saptamana viitoare o sa merg si la Medlife la pediatru, desi e f posibil sa plec de acolo cu aceleasi nelamuriri. sprijinul sotului nu-l am nici de data asta, nici in problema asta, asa ca ramane sa visez ce decizie sa iau. in rest, toate bune si frumoase...

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

oanamerci,stiam si eu asta dar ma gandeam ca e de ajuns 5 zile,adik eu asa stiam ca trat cu antibiotice se face min 5 zile,ei acum aflu ca 7-10 zile cert e ca david s-a obisnuit cu siropelul asta si il accepta ,deci ii mai dau inca 2 zile ca nu ma doare mana,bine ca a scapat copilul de rosu in gat si tuse si acum e iar vesel si catarator

de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

preety, ma bucur ca sunteti ok!
nu stam chiar pe langa IOR, ci undeva intre Dristor si Nicolae Grigorescu, daca stii zona. la IOR ajung in 20 de minute de mers pe jos, printre blocuri, pe alei. da' de ce? vrei sa ne faci o vizita??

ange, imi pare tare rau de situatia ta. nu stiu ce sfat sa-ti dau, decat sa incerci cu vorba buna, poate si el e stresat de lipsa banilor si de tot ceea ce implica un copil mic, locuit cu soacra etc etc. vorbiti pe indelete inainte sa luati o decizie. oricum ar fi, sper din suflet sa fie bine pentru voi, pentru Crina! sunt alaturi de tine!

claudia

lala, f frumos ati petrecut! felicitari, sunteti o familie reusita! Alice m-a dat gata cu ce a zis!

piolica, off, am vazut micutul dalmatian, e asa dulce chiar si cu bubite pe ea! imi pare tare rau de voi, mai ales ca nu puteti iesi, sper sa fie asa cum a zis doctorul si sa treaca in 10 zile.... are dreptate miruna, asta imi amintesc si eu de cand am avut varicela, mama nu m-a scos din casa cat timp au tot aparut bubitele, apoi am iesit.
ma gandesc la voi!

sanziana, ma bucur sa te revad! multi pupici nazdravanilor tai!

babytza, laureta, au plans puii, a fost cel mai urat vaccin de pana acum, si eu am plans cot la cot cu ei. mai avem ultima doza de prevenar in februarie si pana la 4 ani pot sa inventeze astia si super mega extra ultra vaccinuri, ca nu le mai fac nimic!!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

noapte alba, de la 1 juma la 3 am stat in sufragerie ca eram arici maraici

piolica uf puiu mic. daca vezi ca nu scade febra nu lasa 6 ore , Ada a zis foarte bine, se da la 4 ore alternativ nurofen si paracetamol.
inisei i dadeam si la 2 ore juma 3 un antitermic ca nu puteam so las cu 40
cred ca o doare si capul cel putin inisa imi zicea ce o durea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Lumi ...

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

lala super fetitza ta, vreau si io si iooo

lumi cum asa? imi pare rau ca le a durut :(. Biancu n a plans nu mi s a parut ca o doare, ea era disperata ca o tinem pe loc
vaccinul e la bratz da?

gaia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Lumi, imi pare rau ca suferiti asa de la un nesuferit de vaccin.Iar de reactia dr....eu am ajuns la concluzia ca desi initial nu aveam incredere in medicul de familie(adica eu vroiam sa fac analize...de ce sa zica cum ca nu ar fi nevoie?) tot el stia mai bine si s-a dovedit ca e ca el.Deja au poate ochiul format...daca nu ai incredere in ea e mai bine sa ceri si alta opinie ca nu strica.
Am un coleg care a anuntat saptamana trecuta ca o sa aiba gemeni...si m-am gandit instant la tine si la ce distractie o sa aiba

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput