Masina de spalat haine miroase

Masina de spalat haine miroase | Autor: Mindy

Link direct la acest mesaj

am masina de spalat automata wirlpool, partea aceea de cauciuc gri si mare(ca o garnitura)de la usa, miroase urat! chiar daca las usa deschisa si sterg mereu surplusul de apa de pe cauciuc imediat dupa spalare.
Ma streseaza deja, mai are cineva problema asta, cum ati rezolvat-o?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

am masina de spalat automata wirlpool, partea aceea de cauciuc gri si mare(ca o garnitura)de la usa, miroase urat! chiar daca las usa deschisa si sterg mereu surplusul de apa de pe cauciuc imediat dupa spalare.

garnitura aceea are mai multe santulete, probabil de-a lungul timpului a intrat apa+scame+detergent si s-a format o depunere urat mirositoare (poate chiar mucegai).
incearca sa cureti cu o laveta umeda in toate santuletele garniturii, verifica daca poti sa ridici marginea garniturii pe partea cu cuva masinii, sa nu fie si pe acolo depuneri mirositoare
daca tot nu-i dai de cap, pune masina sa spele "in gol" (adica fara rufe) pe programul cu cea mai mare temperatura, eventual poti adauga calgon, otet alb (un litru) sau inalbitor (ace blue parca se numeste, este special pentru masinile automate de spalat rufe). in felul acesta poate vei reusi sa scapi de miros, caci de depunerile de piatra cu siguranta vei scapa...
apropos, ai curatat vreodata filtrul de scame ? poate mirosul vine din interiorul masinii si tie ti se pare ca miroase garnitura.
sau, cum sunt montate furtunele de alimentare cu apa si evacuare ? masina de spalat este racordata permanent la alimentare si evacuare ?
ai scos sertarul de detergent, sa verifici daca nu cumva de acolo vine mirosul ? chiar dicutam saptamana trecuta la un alt subiect exact despre mizeria care se formeaza in locasul sertarului de detergent...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

La mine nu apuca sa miroasa,dar se pata mansonul acela de cauciuc de la usa.Pun Ace sau otet pe el si l las 5 minute,apoi ii dau o spalare la 90.Fac asta periodic si nu am nicio problema.Si eu o sterg si o las deschisa dar tot apar pete!Se pare ca spalatul des la temperaturi mici ar favoriza asta,unele persoane pun 1l de otet tare si pt a elimina depunerile de calcar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Pesemne ca voi aveti ceva probleme cu duritatea apei... acolo trebuie insistat.. eu nu am patit niciodata sa-mi miroasa masina, si sant la a doua Whirlpool (prima a "trait" vreo 9 ani), iar pe asta o am de 3 ani.

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Da,e foarte dura apa,pun calgon mereu,asta e alta poveste!Petele s negre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Printesa01 spune:

incearca sa speli cu sol de apa+bicarbonat

Mergi la inceput

Aici nu se gaseste bicarbonat,trafichez din tara.Oricum nu mi-e clar sfatul tau-la spalat rufe sau la curatenia masinii sa pun bicarbonat?Mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

merci mult de sfaturi fetelor. o sa le pun in aplicare.

am verificat, m-am bagat cu capul in masina, de la garnitura este mirosul nu de la altceva, exact acolo intre santuri unde se aduna apa (pe care eu mereu o sterg). depuneri de scame nu se vad pe cauciuc, totul pare curat.
filtru de scame nu are decat masina de uscat, la sertare e perfect curat.

apa nu e dura, de vreo 6 luni am instalat water softener pt dedurizartea apei in toata casa, apa este foarte moale.

spal foarte des cu ea, cam de 2 luni a inceput cu mirosul asta. sotul meu zice ca nu simte nimic, eu am un simt al mirosului extrem de sensibil. o sa ii vin de hac.

Mergi la inceput

Ha,ha si la noi e la fel,eu sunt ''nasul''in casa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

la mine, masina de spalat a inceput sa-mi pateze doar camasile cu albastru si nici acestea toate. Care ar putea fi cauza?e adevarat ca reusesc sa scot petele cu vanish, dar totusi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Am tot Wirlpool si-mi miroase tot acolo. Un miros intepator, nu de mucegai...altceva...Am constata ca miroase mai putin, aproape deloc, atunci cand e stearsa garnitura si adunata toata apa. Apas cu laveta absorbanta si pe gaura din garnitura, mai soarbe apa si de pe dedesubt de undeva(are garnitura dubla, gaura e mai mult de forma). Ce-i drept ca are 13 ani, dar imi miroase doar de vreo luna. Si ma deranjeaza doar daca ramane apa in garnitura( nu mult timp, ca doar am familie mare, spal deees), atunci pute rau! Deci alta solutie decat stersul temeinic( si cu servet uscat la sfarsit) n-am gasit!
Tin pumnii!

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput