Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *54*
Raspunsuri - Pagina 4
kawaichan spune:
mai fetelor,cu diversificarea normal ca-s un milion de pareri.
cel mai de bun simt zic eu e sa nu le dam chestii cu zahar macar in primul an de viata.apoi faza cu glutenul,ala era parca pana pe la 10 luni.deci nu biscuiti din comert,sub nici o forma.
in rest,totul introdus treptat,cate o leguma/fruct odata apoi urmarit copilul pt eventuale reactii alergice cateva zile pana la o eventuala combinatie.eu stiam de ex de faza cu banana dar tot ma tenteaza sa incep cu ea,pt ca Josh numai cand ma vede ca mananc i-am dat sa tina el in mana de vreo 2 ori si era de-a dreptul extaziat,a inceput sa linga fericit la ea.
daca o sa aiba vreo reactie alergica o sa ii dau piure de dovlecel.
Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09
"Babies can't be spoiled...only nurtured." "Babies, like food, only get spoiled if they are left unattended on a shelf."
suede spune:
Kawa merci mult de raspuns.
Sa stii ca am studiat si eu intens problema,merci mult de link.
Eu tot dintii cred ca sunt .
Dar la 3 luni si o saptamana?Nu e cam devreme????
Cat priveste doctora,e no comment...inca o sun si nu-mi raspunde...
Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
Pentru voi:
http://family.webshots.com/photo/2811438800105745765qucoQp
Doro76 spune:
Ola dragele mele!
Stiu ca am lipsit muuuult mult de tot...vreo 50 de capitole. E greut cu doi copii, dar v-am mai citit din doi in doi
Sara face 5 luni pe 27 ianuarie si e cel mai cuminte copil posibil! Doarme toata noaptea de la 3 luni, papa tot si e grasuta. Am inceput de la 4 luni diversificarea, dat fiind ca ea primea doar lapte praf. Am inceput cu suc de morcov, bine tolerat. Acum manaca mar cu cereale la 10 si la 14 supa de legume(morcov, radacina de patrunjel, cartof si dovlecel)Deja mananca bine si supa...cam 100 la o masa, cu lingurita. Am inceput treptat. Mai intai zeama din supa completata( 15ml in prima zi, apoi 30,60) cu lapte, apoi, dupa 4 zile legumele pasate.
Fiecare procedeaza cum spune pediatrul, eu exact asa am facut si cu Eva si i-a mers super bine..in sensul ca e un copil care nu are probleme cu stomacul de niciun fel.
Va pup pe toate. Mi-e dor sa stau cu voi pe forum dar sunt intr-un du-te vino permanent. Din februarie ma intorc la serviciu si poate atunci am mai multa libertate de miscare
Dana15 spune:
Va salut dragelor!
Lucia
Cristina chiar astazi de dimineata mi-am verificat cate sms-uri mai am pentru ca vroiam sa-ti trimit unul si sa te intreb cu mai esti; imi pare rau ca nu-i totul ok; parul meu nu l-am mai vopsit..probabil s-a deschis in urma spalarii;
ufff..parul tau..cred ca te-am mai intrebat, dar cum sunt uituca..iei ceva complex de vitamine? (nu neaparat din acelea speciale pentru par, unghii &ten); eu tot cred ca la tine problema este din interiorul organsimului si oricate tratamente ai aplica pe firul de par si la radacina, pana nu-si face damblaua nu ai ce-i face..isi va reveni, sunt convinsa de acest lucru!
ce fel de fiole de ginseng? sunt speciale pentru par? te intreb, pentru ca ma intereseaza si pe mine;
Monique este buna cartea ce ai cumparat-o? despre diversificare?
Despre diversificare asa cum spunea Monica, multe informatii se bat cap in cap...nu ne ramane sa speram ca decizia pe care o vom lua, va fi ce mai buna; Cristina are dreptate cu evitatul alimentelor care sunt considerate potential alergene/periculoase;
Alex- vazut papusica draguta! si noi avem elefantel zburator; tinem pumnii pentru vaccin;
eu o sa am ceva treaba astazi..ne "vedem" mai pe seara..
Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
techila spune:
Citat: |
citat din mesajul lui suede Kawa merci mult de raspuns. Sa stii ca am studiat si eu intens problema,merci mult de link. Eu tot dintii cred ca sunt . Dar la 3 luni si o saptamana?Nu e cam devreme???? Cat priveste doctora,e no comment...inca o sun si nu-mi raspunde... Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009 Pentru voi: http://family.webshots.com/photo/2811438800105745765qucoQp |
sa stii suede ca eu cand am avut vizita la perdiatru de 3 luni mi-a zis ca stefan are gingiile inflamate si ca e posibil sa iasa un dintisor...la care eu m-am mirat, dar doctorita a zis ca a mai vazut dintisori iesiti si la 2 luni jumate...deci e posibil
Techila - rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
Doro76 spune:
Si daca tot am revenit, barem sa umplu paginile
Deci: si eu stiu cam asa, fara zahar si sare in primul an
De bagat mana in gura la varsta asta e absolut normal.Nu banana la copiii care sunt usor constipati sau grasuti!
Puuuup
alex25 spune:
S-a dus naibii planul nostru cu vaccinarea de astazi pentru ca mandra mea are febra 38.3 si mai si stranuta, ooooof, sper sa ne treaca.
-------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
kawaichan spune:
Laura e posibil sa-i dea dintii(nu stiu acum daca e cazul vostru insa),intreab-o pe Aida ca stiu ca lui Erikutzul i-a dat primul dinte ff repede.
Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09
"Babies can't be spoiled...only nurtured." "Babies, like food, only get spoiled if they are left unattended on a shelf."
cristina_ana spune:
Dana, iau si vitamine speciale pentru par care contin multe chestii, plus calciu si magneziu in concentratie mare. Plus ca mananc multe legume, mai nou si din cele crude, in salate. Uite, de ex. acum mi-am facut o mancarica din 5 legume diferite cu garnitura de orez integral. Si asa mananc zilnic, cel putin 5-6 legume diferite. Cu fructele stau mai prost, ca nu ma omor dupa ele, dar zic eu ca se compenseaza cu vitaminele din salate.
Fiolele ale cu ginseng se gasesc la plafar, sunt speciale pentru par, ca mai exista si altele care se beau. Se dau la radacina parului si se freaca bine pielea capului. In mod normal cica s-ar da o data pe saptamana, dar eu le folosesc intensiv, dupa fiecare spalat pe par, o data la doua zile. Fetele pe net zic ca ar stopa caderea parului dupa numai 4 utilizari, plus ca parul creste mai repede si mai rezistent, il regenereaza. Sa vedem acum...! Pana acum sunt singurele pe care le-am tolerat foarte bine, nu ingrasa parul, nu il imbacseste, nu irita scalpul, nu fac matreata, coji si alte nebunii, cum am patit cu alte produse folosite. Si eu cam incercat tot ce exista pe piata in acest domeniu.
Depresia mea nu e legata nici de probleme cu sotul si nici din cele de sanatate. E altceva pe care nu pot sa-l discut pe forum, si care m-a afectat foarte mult. Si pana nu se rezolva lucrurile nu cred ca imi revin nici eu!
Doro, bine ai revenit. Nu ne pui si noua poze?
Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE
suede spune:
Techila merci frumos!
M-a sunat pediatra.A ramas sa-i dau in continuare cu glicerina cu nistatin 2 - 3 zile si daca nu-i trece sa-l vada.
Cica nu-s dintii.....
Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
Pentru voi:
http://family.webshots.com/photo/2811438800105745765qucoQp