Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *138*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

pai ce faci mai Cativ???? sotul ti-a dat in cap si te-a lovit in mandria de sine si tu ai ninghitit galushca???? si nu numai, ai i ncept sa crezi ca nu esti o mama buna???
normal ca fata a simtit tensiunea dar asta nu e vina ta ci a sotului. sa stii ca brazelton zice ca acei copii care se pot linishtii singuri sugand degetul sau suzeta sunt copii crescuti cu dragoste, sunt copii echilibrati si el incurajeaza aceste obiceiuri. eu cred ca este frustrat sotul tau si se simte dat la o parte asa ca ataca. minimalizeaza ceea ce faci tu tocmai pt ca el nu poate face si il oftica groaznic.
tu esti o mama extraordinara, cea mai buna din lume pentru copilul tau asa ca vezi-ti de treaba asa cum stii tu mai bine si nu te mai gandi la toate prostiile

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06
DIANA, sa stii ca si eu ma tem de supra protectie in prezenta socrilor, tocmai de aia am avut taria sa o las cu ei chiar daca o auzeam palngand dupa mine, pt ca as vrea totusi sa se obisnuiasca si cu alti oameni, sa o poata linisti si altcineva (sigur, mami ramane baza), ca atunci cand nu voi fi eu 24h prin preajma nu as vrea sa sufere neconsolata. Dar la socrii tai nu se pune momentan, poate doar daca iti iese "dresajul" cu ei.

eu nu am semnele astea de intrebare, pentru ca mutzu se linisteste absolut perfect cu parintii mei, cu surioara, cu cumnatul, cu tanti care ma ajuta la curatenie si-l mai ia in primire cand plec eu pe la uscator sau am treaba la bucatarie... deci nu e complet dependent de mine;
eu chiar azi ma gandeam ca am alta problema; adica o sa trebuiasca sa lipsesc o zi de acasa, ma rog, vreo 6-8 ore; si ce o sa faca mutzu cand el are zile cand nu vrea sa pape dimineatza (si se cam repeta figura in ultimul timp) si vrea doar titi???? m-am hotarat ca de maine sa incerc sa-i scot complet sanul peste zi; adica sa-i dau iaurtele cu fructe, borcanasele lui preferate, iartul cu magiun si cereale pe care-l papa oricand, si sa vad daca asa reusesc sa nu mai ceara titi ziua; pentru ca altfel n-o sa pot sa plec de acasa... si asta chiar nu am cum sa o aman; oricum am noroc ca s-a amanat atata...... dar cred ca se apropie ziua aia

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009

mutzunel minune la 9 luni
PRIMUL CRACIUN
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Neata!!! Vin si eu la o cafea cu voi, asata daca ma lasa Maiuta ca numai dupa ea trebuie sa stau, deasta ajung sa intru asa rar pe forum.
Ne pregatim si noi pt. aparitaia dintisorului nr.5, am reusit sa-i fac cat de cat un program de masa si de somn, de fapt mai mult ea si l-a facut singura, infectia urinara nu este asta dupa al 3-lea set de analize .
Am vazut pupaciosul lui Aris , si plimbareata Luana care se juca asa frumos , noi tare suferim la capitolul asta, pt. ca Maia nu poate sa se joace absolut deloc singura nici 5 min. deoarece se plictiseste imediat, iar acum suntem la faza in care nici o jucarie nu mai e interesanta asa ca umblam in 4 labe peste tot si ne agatam de tot ce prindem, asa ca sunt non-stop dupa ea.Sper sa merga cat mai repede ca poate atunci o sa fie mai usor ,.... da sigur ca da

Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)

www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui cativ13

Acum am citit articolul cu parintele empatic si stau sa ma gandesc daca nu cumva indignarea si nervii mei neexprimati s-au simtit totusi in corp si d-aia nu s-a potolit copilul din plans...eram atat de tensionata ca am agitat-o si pe ea si nu aveam puterea s-o calmez apoi...

Bebe doarme...

Nu-mi mai place de mine!

mami de Silvia Ioana

Noua ne place de tine!
Asta cu "tensiunea" e adevarata si noi mai patim, de ajung sa nu-mi mai dau nici eu seama daca sunt terminata ca a marait Adelake toata ziua sau am avut eu o stare tampita, ce a agitat copilul... Poate ar trebui sa vorbesti cu Bogdan si sa rezolvati impreuna mica problema, nu tu singura... poate nici nu-si da seama ca e o problema...

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

pisik - asa o fi, dar uite ca fetele zic ca alti bebelushi denumesc telecomanda, se adrseaza cu mama tata cu tzinta clara, al meu nu face asta. plange si se tanguie cu mamamama dar sincer nu cred ca are vreo legatura cu mine.dar trebuie sa recunosc ca nu toti copii sunt diferiti. noi avem doi copii de 2 ani in anturaj, fetita vorbeste fraze intregi de te doare capul..are un debit ca un copil de 4 ani, dar baiatul de abia leaga nishte silabe. in schimb baiatul bea singur din pahare de sticla, fetita din biberon si multe altele de genul asta

monica - sa inteleg ca ai facut toate astea din instinct, nu? eu zic ca nici un copil crescut echilibrat si cu bun simtz nu poate sa fie rasfatat. eu zic ca rasfatul ala de care ne temem noi este mai des intalnit la copii cu carente in afectiune si atentie.
cu picioarele, o sa sun pediatra azi sa vad unde ma trimite, nu imi place de loc chestia asta. deshi o face doar cand se grabeshte, cand merge singur si are rabdare calca pe tot piciorul. de asta am vrut sa faca kineto, dar tuta aia nu a priceput ca eu vreau doar picioarele si l-a chinuit pe tot corpul, iar el nu are rabdare 30 de min sa stea pe spate. daca se axa doar pe picioare..heheee..facea ceva treaba pt el

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

gata v-am pus pupicii si va las si eu
noapte buna

25 martie 2009

Da, sa stii ca e in urma cu limbajul. Nu recita inca Iliada, ntttt
Mucii nush de unde i-am luat, ca nu-s decat muci, febra nu, altele nu. Dar a binevoit sa ii faca imediat dupa ce s-a carat Alexis, ca doar nu era sa fie mucos cand are musafiri, nu?

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:

fetelor care sunteti bebe2 sau 3 si ati avut probleme cu mersul pe varfuri. cand a trecut???
eu m-am speriat pt ca am vazut fetita unor cunostinte la 3 ani tot pe varfuri mergea(si cica nu a stat un minut in premergator). mergea asa numai cand era descultza.
ce ma fac daca o sa fie si asta balerin pana la 3-4 ani? rad copii de el la gradi?!

25 martie 2009

Important e sa-i treaca pana la insuratoare. Ca sa nu rada nevasta de el, ca de copiii de la gradi nu ne sinchisim.

Nu, acum serios, l-ai dus la un ortoped? Io stiam ca multe defecte de mers se corecteaza cu incaltarile potrivite (ortopedice), poate ar trebui sa-l tii mai mult incaltat.

Si eu stiu o fetita in parc aici, are 1 an jumate si merge pe varfuri, dar nu mereu. Nu a stat nici o zi in premergator.

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui cativ13

Acum am citit articolul cu parintele empatic si stau sa ma gandesc daca nu cumva indignarea si nervii mei neexprimati s-au simtit totusi in corp si d-aia nu s-a potolit copilul din plans...eram atat de tensionata ca am agitat-o si pe ea si nu aveam puterea s-o calmez apoi...

Bebe doarme...

Nu-mi mai place de mine!

mami de Silvia Ioana

Mai....lasa prostiile si aiurelile. Nu stiu ce are domnu sot, da cum iti trece macar prin cap ca nu o mai iubesti pe Silvia si de-aia e Silvia miriita?? Ai capiat?
Nu comentez vorbele grele de care ai avut parte, tu il cunosti pe tati mai bine decit noi. Dar "da-ti un sut in fund", cum se zice, si iesi din starea asta: fata e sanatoasa, zici ca e slabuta da uita-te la tine, cui vrei sa semene? Are o constitutie mai fina ! Zici ca ii ies dintisori; na, tre sa-i iasa! o sa iasa si o sa treaca si faza de miriiala, citi dinti mai avem in fata...! sa ne ajunga !
Vrea numai in brate si nu sta deloc singurica? Mda, si pe mine ma timpeste Ilinca in unele zile, nu pot sa merg nici la baie, nu pot sa fac nimic; din fericire stari de-astea extreme nu dureaza decit o zi.
Cit despre enervatul tau care o irita pe ea...io sint un pic sceptica a propos de faza asta, adica sigur copilul este capabil sa sesizeze starile tensionate din familie, dar ma indoiesc ca este atit de intens influentat de o jumatate de zi de nervi mocniti. Ma rog, fiica-mea nu este si daca nici ea nu e o mimoza....nu stiu cine mai este.
Asa ca hai, mamica-mica, zimbeste, miine va fi mai rau. Glumesc !! Da'totusi zimbeste !

La faza cu vorbitul, sa stiti ca noi am avut o perioada in care zicea mama si tata cu directie, mai boscorodea ea ceva care aducea a papa, apa etc; dar de cind s-aridicat singurica in picioare in patut prima oara, nu mai trancaneste decit bebeluseasca. Acum merge mai bine pe linga mobile, si ieri s-a indurat de ne-a zis un mama si un tata, mama suparat fireste. Sper ca daca "expira" mersul asta, sa se concentreze iar si asupra limbajului...

Iar in ceea ce priveste AP-ul, consider ca "marea arta" intervine un pic mai tirziu, nu in faza de nou-nascuti/bebelusi mici-mici. Ca asa, e usor sa nu il lasi sa plinga si sa il hranesti cind vrea si sa il iei cu tine in pat daca asta il ajuta sa doarma mai bine. Cred ca asta e doar un fel de ...abc. Mai interesant mi se pare mai tirziu, cind trebuie sa gestionezi crize de personalitate, sa faci fata la pretentii din ce in ce mai mari, sa ajuti copilul sa se descopere ca fiinta complexa, sa il inveti sa isi gestioneze singur emotiile etc etc. Si aici fiecare alege fie "metoda supernanny" bazata pe pedepse si recompense (metoda care mie mi se pare ca transmite un mesaj gresit), fie metodele empatice.

Fug ca e gata pauza de nani

ps repede: Monica, mare vita incaltata educatoarea aia!!!!

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:

am vazut ca aseara vorbeati de rasfatz. mie mi-a placut punctul de vedere al lui brazelton al meu. el zicea ca in primul an de viata nu se poate vorbi de rasfatz, ca acesta poate sa apara in al doilea an mai spre sfarsit si ca acei copii "rasfatati" sunt copii care nu au cunoscut limite, nu stiu unde sa se opreasca asa ca testeaza mereu limitele a ce e voie si ce nu e voie pentru ca ei au nevoie de disciplina. totodata resfatati ar fi copii carora nu li s-a permis sa dezvolte nici un sentiment fata de lumea inconjuratoare, la care parintii au alergat in prima secunda in care s-au lovit fara a le lasa timp nici macar sa isi dea seama ce simt despre lovitura

25 martie 2009

Io citesc acum The Continuum Concept (daca o vrea cineva sa-mi dea adresa de mail si-i trimit) si acolo zice cam tot asa, doar ca nu-l numeste rasfat. Spune ca un comportament inadecvat apare cand copilul e pus prea mult in centrul atentiei, i se satisfac cereri pe care n-a apucat nici sa le formuleze, nu i se arata limitele bla bla. Si are acel comportament pt ca vrea sa afle limitele, sa-si gaseasca locul lui in lume.

(7.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

MONICA, multumim pt linkuri. Cel cu empatia m-a facut sa imi pun niste intrebari. Desi imi este f f greu, o sa incerc sa ignor rautatile socrului si sa imi infrang aversiunea fata de ei. Mama mereu imi spune ca Ana va simti aversiunea asta si va deveni confuza, nu va sti cum sa se poarte cu ei si va fi mereu intre ciocan si nicovala. Articolul asta m-a facut sa imi dau seama ca are dreptate. Acum sa vedem practica, ca asta ne omoara

Apropo, vreau sa emit si eu o teorie. Da? Ma ascultati?

Sa va zic de ce cred eu ca dormim bine impreuna (majoritatea), adica si piticul doarme bine cand e mami langa el si invers. Parerea mea e ca se creeaza un fel de empatie a somnului si, chiar daca dormim putin, dormim profund. Mai nou il adorm pe pui langa mine in patul mare, eu ma fac ca dorm si-l tin de manuta si el se uita la mine, molfaie suzi si adoarme. Faza tare e ca INTOTDEAUNA adorm si eu langa el, ma trezesc dupa 2-3 minute. Dar parca ma trage si pe mine in somnul lui. Chia daca abia m-am trezit, chiar daca nu mi-e somn.

No, daca as reusi sa obtin si o empatie a trezirii (adica sa ne intelegem la fel de bine si cand e treaz) ar fi perfect

(7.03.2009)

Mergi la inceput