Telefon mobil - de la ce varsta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Baiatul meu are telefon de la 16 ani. Nu e de fitze, de altfel ultimului telefon i-a crapat ecranul. I-am propus sa-i dau un LG fara camera, fara jocuri, fara ... Initial a refuzat, dar acum, dupa ce a stat vreo 2 saptamani fara si a vazut ca nu ii iau altul, m-a intrebat daca i-l mai dau pe ala.
Fiica mea de 12 ani nu s-ar fi lipit de telefon mobil pana la 14 ani cel putin, dar a castigat unul asta vara la un concurs de pescuit. Si am constatat ca e f util, inclusiv cand mai merge cu prietenii pe undeva si ma suna ca intarzie sau o sun eu sa o verific.

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

La noi situatia este simpla. Are telefon mobil de aprox 1,5 ani, telefon care este folosit numai in anumite situatii (ex merge cu after-school-ul sau clasa la teatru, la circ, excursii etc, in vacanta/weekend cu noi pt a asculta muzica, pt jocuri, cateodata isi suna colegii - a facut-o chiar in perioada sarbatorilor de iarna. De cand a invatat sa trimita mesaje (adica de curand 4 luni) trimite mesaj bunicilor, mie pt a-mi spune sa ma opresc, in drum spre casa sa cumpar de ex lapte.)

Deci din punctul meu de vedere este ok sa stie si sa aiba acces la un telefon mobil la varsta cand considerati voi ca este pregatit. Noi suntem clasa 1, iar la scoala nu are voie sa-l ia cu el, nici macar nu-l cere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Stefan are sase ani si jumatate, nu se gandeste sa aiba telefon, dar cu siguranta va cere intr-o zi unul...Va astepta insa mult si bine. Nu numai ca au fost si vor fi copii talhariti pentru telefonul oricat de putin pretentios, dar urmare unor astfel de fapte au si murit suficient de multi copii...Si o spun din experienta profesionala, cu tristete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Si Andrada (7 ani jumate) are telefon dar nu il ia cu ea la scoala. Tot la talharie ne gandim si noi + distragere de la ore. Ea mai sta singurica si atunci pot sa tin legatura cu ea mai usor. Cand se mai duce la rpietene fac poze, isi dau melodii. Are nr ei cu cartela. Ea nu suna decat cu acordul nostru prietenii.

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Si eu cred ca nu exista o varsta anume.Depinde daca e necesars ai un contact cu copilul si alta solutie nu exista. La scoala mi se pare firesc sa nu aiba ce cauta cu telefon. Pe de alta parte e un mijloc de comunicare rapid si cred ca si copilul se simte mai in siguranta atunci cand il are. Noi acum am luat primul telefon adica la 9 ani si jumatate dar asta pentru ca a plecat in tabara si e firesc sa putem lua legatura cu el. Si la mine sotul a fost impotriva dar nici nu a plecat bine in tabara ca l-ar fi sunat din jumatate in jumatate de ora, acum declara cene faceam daca nu avea telefon la el

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

La toamna mergem si noi la scoala si mi-am pus problema cum voi rezista sa nu stiu de ea ce face in fiecare clipa mai ales ca va sta la after school. Avem in casa o mica "arhiva" de telefoane scoase la pensie dar functionale, as putea sa-i dau unul din alea cu o cartela dar singura mea strangere de inima e sanatatea, se stie ca nu e sanatos nici pentru noi cei mari, dar pt un copil crud de 7 ani. Sa ajungem pana la toamna, ne mai gandim si vedem, oricum, ideea e ca telefonul la copil ne ajuta in primul rand pe noi sa stam mai linistiti.
Cea mare (15 ani) e deja la al 3-lea telefon dar nu-mi amintesc la cat i l-am luat pe primul...in jur de 11-12. Si pot sa spun ca tare rau e cand e plecata undeva si nu raspunde (uneori nu-l aude sau ramane dat pe mut de la ore).

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fania

Si eu cred ca nu exista o varsta anume.Depinde daca e necesars ai un contact cu copilul si alta solutie nu exista. La scoala mi se pare firesc sa nu aiba ce cauta cu telefon. Pe de alta parte e un mijloc de comunicare rapid si cred ca si copilul se simte mai in siguranta atunci cand il are. Noi acum am luat primul telefon adica la 9 ani si jumatate dar asta pentru ca a plecat in tabara si e firesc sa putem lua legatura cu el. Si la mine sotul a fost impotriva dar nici nu a plecat bine in tabara ca l-ar fi sunat din jumatate in jumatate de ora, acum declara cene faceam daca nu avea telefon la el

[poze]

Cred ca la fel ar face si sotul, daca copilul ar pleca de acasa, in vre-o excursie sau tabara!
Saptamana trecuta, luni, l-am dus la scoala desi il durea un pic gatul, si, desi am fost in contact cu invatatoarea aproape toata dimineata, care ne-a tinut la curent cu starea lui, sotul a declarat la final ca era bine sa fi avut un telefon la el , si ca daca a doua zi continua sa fie tot bolnav, sa-i dam un telefon, noroc ca Andrei s-a refacut si a doua zi n-a mai fost nevoie de niciun telefon!
Oricum, asa ne gandeam si noi, ca la 9-10 ani ar fi varsta cat de cat ok sa aibe telefon, sau poate atunci cand vom renunta la semiinternat si va trebui sa vina singur de la scoala, inca mai gandim problema!
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002) varsta Andrei

www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei

"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

Baiatul meu cel mare care are aproae 13 ani are tel din clasa I, deci de pe la 7,5 ani. era la after school, il duceam dimineata si il luam seara. era un tel vechi si cu cartela nu cu abonament. ma interesa mai mult pe mine sa aiba tel ca sa pot vorbii cu el, decat pe el. In prezent are zile in sir cand nu isi mai ia tel cu el sau il uita descarcat.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu n-am fost de acord cu telefonul la scoala mizand pe faptul ca daca se intampla ceva ma suna invatatoarea. In clasa a doua profesoara de engleza nu a venit la scoala si fiind ultima ora femeia de servici i-a dat afara (era iarna)...am gasit fata pe fundul bazinului gol, o groapa betonata adanca de 2,5m...se juca...baietii se fugareau in jurul bazinului - daca se impiedicau cadeau de la 2,5m. In clasa a 3-a dupa un eveniment asemanator am gasit fata in ploaie in curtea scolii...ceilalti colegi sau sunasera parintii/bunicii sau plecasera singuri acasa. In clasa a IV a i-am dat telefon simplut, fara fite...anul asta de Craciun si-a dorit unul care sa-i permita sa asculte muzica. Ipod performant are de 2 ani dar e doar pentru calatorii, nu-l ia la scoala. I-am zis ca si un tel scump poate starni interesul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Si eu ii dau uneori telefonul la scoala cand am nevoie sa comunic cu ea. La fel in excursii i-l dau.
La ea in clasa (clasa a IVa), au foarte multi copii mobil.

_
viata implinita
perlutze

Mergi la inceput