Telefon mobil - de la ce varsta?

Telefon mobil - de la ce varsta? | Autor: katty

Link direct la acest mesaj

Am si eu o dilema!
Copilul nostru, care are 7 ani si jumatate aproape, isi doreste telefon mobil! Pana aici nimic deosebit, cred ca sunt multi de varsta lui cu aceeasi dorinta! Eu as inclina sa-i luam, unul mic, fara pretentii, mai ales ca e la semiinternat la scoala, de unde il luam la 5 dupa-amiaza, asa as stii mai tot timpul ce face si cum e... Sotul e impotriva complet, pana la 14-16 ani nici nu vrea sa auda, zice ca nici nu ar fi un lucru asa necesar, si mai e impotriva si fiindca citeste tot felul de stiri cum ca ar fi nociv pentru copiii in crestere, poate nici n-ar avea grija de el, l-ar pierde, da pe jos, etc...
Cum e la voi? De la ce varsta ati considera ca e ok ca un copil de varsta scolara sa aibe un telefon, nu unul cu care sa sune neaparat (sau poate si asa pentru cazuri de urgenta), ci unul la care sa fie el sunat de noi?

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002) varsta Andrei

www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei

"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Spune-i ca in felul asta e cel mai usor de localizat daca se pierde.
Doamne fereste sa se intample vreodata cuiva, dar ... eu acest argument l-am primit pt ca nici eu nu vreau sa-i dau fie`mi prea curand.
Am paranoia ca o pot talhari pt un amarat de mobil

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Andrei a cerut telefon.Mi-a spus ca il vrea pt ca si alti copii au.Ne-am pus de acord cu sotul si i-am dat telefon.E vorba de un telefon obisnuit, cu camera foto.L-a dus o singura data cu el.Cand s-a intors de la scoala, a zis ca nu-l mai vrea pt ca nu a ramas nimeni impresionat de telefonul lui
I-am explicat exact ce zice Daria, ca se poate sa fie talharit pt un tf.
Recent, la noi la scoala s-a discutat la sedinta cu parintii si s-a hotarat:NU telefon mobil, NU bani asupra copilului.
Insa regulile sunt numai pentru unii...

Katty, totusi, la voi poate fi vorba despre alta situatie dat fiind faptul ca Andrei sta pana la 5. In caz de orice, noi, parintii luam legatura cu invatatoare, care la randul ei are numerele de telefon ale parintilor.

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Multumesc de raspunsuri!

Daria, sa stii ca si eu am paranoia asta, asa ca te inteleg...mai ales ca s-au auzit de talharii din-astea pemntru un amarat de telefon! Totusi as spera ca nu e cazul, mai ales ca scoala e civilizata, iar singur pe strada deocamdata nu merge!
E buna ideea cu localizarea!

Cristina22, sa stii ca si la noi s-a discutat la sedinta cu NU bani, NUu mobil, si nu se aplica, anul trecut in regulamentul colii erau interzise, acum sunt permise dar sa fie inchise in timpul orelor! Cu banii ce sa zic, si Andrei cere caci sunt tot felul la bufet! Ii mai dam cate un 5 lei, dar zicea doamna de la cantina ca vin copii cu sume impresionante, de ordinul sutelor...Imi place cum s-a dezvatat Andrei al tau de mobil!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002) varsta Andrei

www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei

"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sincer eu nu sunt de acord cu telefonul mobil la varsta asta. Unul este ca atrage asa atentia asupra lui, apoi neatentia de la ore... si in plus mi se pare ca este cam "fitza". DACA are nevoie de el sa fiindca merge singur spre casa da, sunt de acord. ALtfel, mi se pare si periculos cum spune sotul tau, Katty, ca este nociv pentru copii mai ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Fiica-mea are 7 ani si jumatate si are mobil,unul normal,fara camera,fara nimic deosebit,si nu il ia la scoala,dar il are la ea cand sta singurica in casa.Ca sa ii treaca mai repede timpul ne tot suna din 10 in 10 minute,tinem legatura si e ok asa.Dar afara sau la scoala nici intr-un caz nu i-l dau,sa ii distraga atentia de la ore sau sa se trezeasca cineva sa o atace pentru un biet mobil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si eu tot asa, de la 7 ani jumate i-am luat mobil, dar i-a scazut rapid interesul pentru el. Il foloseste sa ma sune sa il iau de la activitatile extrascolare la care nu stau cu el. Merge de doua ori pe saptamana la un program de mate si dupa ce termina ma suna sa imi zica sa ca e gata (e la 2 min de noi). Dar nu are nevoie de el, e de fitze, pt ca poate suna de acolo de la sediu, asa fac copiii care n-au telefon. Deci rau nu ii face, ca nu i-l dau la scoala decat in situatii speciale si atunci il tine inchis, dar nici nu prea il mai intereseaza, ca oricum n-are cu cine vorbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Noi de la 11 ani, ca pana atunci nu i-am vazut rostul. De un an are iPhone ca e mai mare (are 14 ani) si e interesat de aplicatii,e-mail, etc. Il foloseste cu cap, si nu abuzeaza de el. Eu zic ca e bun pt urgente. noi de fapt in ideea aia l-am luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

andreiu meu o sa vina singur de la scoala... si am intors pe toate partile problema telefonului. imi trecuse prin cap ideea - apoi mi-am dat seama ca e foarte riscanta - sa-i tin de urat pe drum, la telefon.

si da...poate fi talharit. asa ca nu, fara tf. intinzi pasul acasa. si in 15 min maxim sa ma sune ca a ajuns.

telefon are, ca i-a facut unchi-su cadou pe cel vechi, cand si-a luat altul mai smecher. are numarul lui, credit cat sa dea bip si sa-l sunam. cand pleaca la bunici il ia cu el, sa ne dea bip cand i se face dor.

dar stie ca nu are voie cu el afara.

iar la scoala sunt anti. pai ultima lui grija e sa stea sa-si verifice mesajele pe tf in loc sa fie atent la ore. si nu-mi spuneti ca le tin inchise, ca nu cred o clipa. poate numai sa le adune invatatoarea dimineata, sa le incuie, si la plecare sa si le recupereze.

Cristina, apropo de "nu era la inaltime"... pe vremea cand eram la catedra, m-a scos din minti unul cu telefonul. i l-am luat, si abia m-am abtinut sa nu i-l zbor pe geam. <mai cu grija doamna, ca nu vi-l permiteti din salariu!>. corect, nici adidasii lui nu mi-i permiteam din salariu, dar daca unii vin la scoala pentru parada, nu trebuie sa-i rabdam.

si inca incerc sa cred ca mergem la scoala sa invatam, si putem sa ne comparam stilourile si ghiozdanele, nu telefoanele mobile...

PS. dar chiar daca are sau nu tf, e musai sa stie sa foloseasca unul. ne-am dat seama de asta cand l-am pierdut in supermarchet... noi eram deja in drum spre statie... si=mi suna tf..."mami, m-am pierdut... sunt in fata la mc'd". si nu... nu avea tf, era instruit ca, in caz de , doamne fereste, sa se uite dupa o persoana cu telefon si sa-l ceara.

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
Ce sa agatam singurei in pomul de iarna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Eu i-am luat lui Robert la 12 ani cand am avut incredere sa-l las sa mearga singur la antrenamente, in cantonament,etc.Si acum ma suna sa-mi zica mami s-a terminat antrenamentul ,vin acasa.
La scoala s-a hotarat ca nu e voie cu bani sau telefoane si pt fiul meu asa a ramas pt ca nici legea nu e respectata de toti insa asta nu ne face si pe noi s-o incalcam,nu?!
Asa ca e clasa a 7-a si nu are bani de buzunar la scoala(mai ales ca-si face pachet de acasa,nu sunt de acord cu produsele cumparate de la bufetul scolii) si nu are telefon la scoala.
Cristina si sunt unul din parintii care probabil isi permite sa-i ia progeniturii un telefon de fitza insa NU VREAU,pt ca banii pe care-i avem (asa cum ii spun si lui mereu) sunt munciti din greu si nu sunt meritul lui.Ce ai povestit tu nu ma mira insa ma revolta de fiecare data, nu stiu cum niste parinti?! isi pot "educa" astfel copilul,sa raspunda unui profesor in halul asta

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ralualexandrei, sincer, nu cred ca parintii respectivului au dat vreodata pe la scoala, sau ca s-au ocupat de mai mult decat sa-i alimenteze contul de card.

si da... sunt multi care isi permit, dar au si suficient bun simt si educatie, si din pacate mult prea multi care fac parada.

asa ca, pentru parintii care opteaza totusi pentru varianta "telefon", din orice motiv, inainte de a alege modelul... ganditi-va ca trebuie doar sa sune. daca este cu adevarat nevoie de el.

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
Ce sa agatam singurei in pomul de iarna

Mergi la inceput