Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/T_Ioana/T_Ioana.jpg)
T_Ioana spune:
Fetelor, ce prompte ati fost
Eu doar ce am iesit din baie unde m-am chinuit ca naiba sa ma rad prin toate colturile, m-am si taiat, evident, si stiu ca ma tine toata frumusetea maxim 3 zile. Plus ca spre marea mea surpriza am reusit sa stau in cada exact o ora
, mi-am depasit orice record in sarcina asta. La sarcina cu Razvan, desteapta de dr de familie mi-a spus ca sub nici o forma baie in cada asa ca 8 luni am bagat dusuri de mi s-a acrit. Acum mi-am scos parleala, sunt s mai relaxata....
Maine o sa-l intreb pe dr daca e ok sa merg totusi la epilat cu ceara (de unica folosinta) si eventual sa iau vreo 2 No-Spa preventiv. Chestia asta cu lama e crunta, cu aparatul nu mai reusesc sa ma fac de pe acum si salonul ramane singura solutie!
Gabriela, cu lacrimi am ras la faza cu incaltatorul si cand povesteai cum puneau umarul dr si asistennta sa te urneasca de pe masa. A fost de milioane faza asa cum ai povestit-o. A aparut si piciul meu sa ma intrebe "De ce razi mami, ce-i de ras?!"
Nana, sper sa se rezolve si sa fii ok. Tare nasoala problema ta gastroenterologica. O noapte linistita iti doresc!
Aly, bine ai venti!
Oana, pai daca zici ca se respecta legislatia inseamna ca lucrezi la Leoni, ca alta firma in Bistrita, care chiar sa tine cont de drepturile (si obligatiile
) angajatilor strict in litera legii eu nu stiu....
Merg sa ma bag in pat ca daca adoarme sotul meu sforaicios inainte s-a dus naibii odihna mea in noaptea asta!
Pupici tuturor!
Ioanalui
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) si
23+ cu
Sonia
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 , www.dropshots.com/T_Ioana6" target="_blank">4(NOU) , Filmulete serbare
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Jocurban spune:
Mda.. deci... ce voiam sa spun... ca am si uitat deja, sunt chiauna de somn!
M-am uiat mai devreme la pozele tuturor din album! Asa dragi imi sunteti, cu burticile voastre! Cred ca am cea mai mare burta din odisee, momentan!
Ioana, n-am ajuns in primele 3 ore dupa ce ai scris tu, insa nici nu puteam sa te ajut cu mare lcuru, deoarece reteta o am scrisa undeva si habar n-am unde, tocmai ne-am mutat de curand si nu mai stiu unde sunt o gramada de lucruri! Dar: reteta ce o am este pentru o portie mare de ciocolata, o tava adica... pentru mine fiind prea mult (sotul nu se inghesuie la dulciuri, deci numai eu ma "lupt" cu asemenea delicatese), am adaptat reteta la ochi... si in 5 minute imi prepar cate o craticioara! :)
Eu fac cam asa: intr-o craticioara pun pe foc o felie de unt (cam 50 grame), 4-5 linguri de zahar si putina apa, cat sa le acopere. Mai adaug si cativa stropi de esenta de migdale si/sau esenta de rom, dupa gust. Le las pana se topesc si dau in clocot, 2-3 minute. Adaug apoi vreo 2 linguri cu varf de cacao (cacao din aceea neagra, consistenta... nu solubila) si repede torn in ploaie lapte praf, direct din punga, amestecand incontinuu, pana se omogenizeaza. Nu pun mult deodata, tot adaug cu punga, pana sunt multumita de consistenta (trebuie sa ramana putin moale, oricum se mai intareste cand se raceaste). Uneori pun ciocolata pe o farfurie plata, alteori o las direct in craticioara si o mananc cu lingurita... din ce am povestit eu, ies cam 200-300 gr. de ciocolata, deci suficient pentru pofta de moment a 2-3 persoane.
Reteta clasica spune sa cerni in prealabil laptele praf si cacaoa impreuna, ca sa nu faca cocoloase... plus gramajele exacte ale ingredientelor... insa mie imi iese de fiecare data si asa, direct, la ochi... Se pot adauga si nuci/alune/migdale sau alte rontaituri de gen, sau stafide... si, daca vrei, poti sa o lasi alba (fara cacao), caz in care e cu atat mai binevenita esenta de migdale, intrucat ii da gustul specific de ciocolata alba. Sau o poti face in doua culori...
E dulcele meu preferat si se prepara la fel de repede ca o budinca.
Sper sa-ti fie de folos reteta si sa nu ma certi daca nu-ti place! Sper sa le placa baietilor, daca te hotorasti sa le faci...
Carla 24+ , mami nerabdatoare de
Sofia Maria si
Natalia Emilia
Blog de babies
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
oanarus spune:
Nu lucrez la Leoni,lucrez tot intr-o firma din acelasi domeniu de activitate ca ei. 20+
"There is nothing called impossible,because impossible itself says I M POSSIBLE"
Jocurban spune:
Revin cu epilatul, nu voiam sa-l amestec cu ciocolata de casa...
Eu ma epilam inghinal cu ceara, la salon, de-o viata... insa ginecoloaga mi-a spus de la inceput sa renunt la obiceiul asta pe parcursul sarcinii, fiind periculos... in sensul ca se pot declansa contractii foarte puternice, de la durerea epilarii si de la felul cum ne incordam muschii abdominali cand se trage de fasia de ceara... Avand sarcina gemelara, deci cu un oarecare risc, i-am luat sfatul in serios. Insa eu sunt bruneta si am inghinal o "Padurea Letea" de toata frumusetea, cu radacini ca peria de sarma... n-am indraznit sa bag lama in el, asa ca am adoptat metoda tunsului cu aparatul de tuns barba al sotului, care de altfel si face pe frizerul cu mine... cum deja din picioare nu mai vede nici el nimic, am ajuns la a sta intinsa pe pat, pe spate, pe un prosop, iar el ma tunde in liniste si relaxare. Si functioneaza treaba, nu se indeseste parul, arata bine tuns cu cea mai mica treapta (e aproape ca si epilat), nici nu se vede... va recomand sa incercati, e foarte practic pentru perioada asta.
Carla 24+ , mami nerabdatoare de
Sofia Maria si
Natalia Emilia
Blog de babies
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/arturicii/arturicii.jpg)
arturicii spune:
Carla, multumesc f frumos pentru reteta; imi amintesc ca faceam si eu cand eram in liceu.
Am cautat azi lapte praf insa nu am fost in stare sa il identific pe raft, mai caut si maine si fac in we.
Ioana,Philip 6ani,
Yann 6ani,
Sabina 25+
siminoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mommy_to_be Salutare, burtici fericite!!! simona, ai o dulceata de fetita!!! Sa-ti creasca sanatoasa! Eu m-am trezit azi cam tristasi nu stiu de ce... am un sentiment tare ciudat... Mai am o dilema... am inceput sa ma gandesc si la varianta nasterii naturale si nu stiu pe ce varianta sa merg... Am multe de pus in balanta. ma gandesc ca pana la urma ma va ajuta Doamne Doamne sa iau o decizie inteleapta. In legatura cu kilogramele, doctora mea s-a uitat ieri cam socata la mine cand m-am urcat pe cantar.... +11 e scorul ![]() Cat despre epilat, de cand cu sarcina am trecut la lama caci inainte am facut cateva sedinte de epilare definitiva care sunt interzise in sarcina, prin urmare nu am mai putut continua. Problema mea e ca mi-e din ce in ce mai greu sa ajung pe acolo. De vazut nu mai vad demult si fac operatiunea pe ghicite... Ma intreb cum o sa ma descurc cand o sa mai creasca burtica. Fetele, stiu ca m-am intins, da' ce sa fac daca ati scris mult? trebuia sa va raspund ![]() ![]() Va puo burticute si va doresc o zi faina... una mai buna ca a mea. Mira ![]() ![]() minunea mea |
Multumim!
Si nu te mai stresa cu kilele adunate.
La urma urmei este o munca sa le acumulezi si pe astea!
![](icon_smile_big.gif)
In fegatura cu epilatu', eu folosesc epilator pentru picioare si subbrat, iar inghinal ma frezeaza sotul, ca n-am acces vizual total la zona!
![](icon_smile_blush.gif)
Simona, mama Mirunei
![](auto2.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
siminoc spune:
citat din mesajul lui arturicii neata sa vedeti voi de acu inainte, cand din ce in ce mai multe dintre noi intra in concediu ce de pagini o sa se umple... apoi o sa apara schimbu' 3 (de noapte normal) o sa apara paginile de majorete pentru nasteri un pic de pauza-tot in schimburi desigur ca nu om naste toate de-odata scris printre alaptari si tot asa ![]() a, poate o sa apara si intalnirile de grup (io nu o sa pooooot :-( ). si uite asa ne trezim ca merg copii la gradi, apoi la scoala..... fug la treaba si revin (nu muncesc mult sa nu ma obosesc ![]() ![]() Ioana, ![]() ![]() ![]() |
cand citesc randurile astea, realizez ca eu am timp acu' ca sunt la munca
![](icon_smile_big.gif)
![](bang.gif)
Simona, mama Mirunei
![](auto2.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
siminoc spune:
citat din mesajul lui aleesicoo unde lucreaza el acum nu mai este sigur, si nu am vrea sa ramana fara serv tocmai acum cand vine bebe, plus de asta noi vrem sa facem botezul odata cu cununia religioasa deci automat ca ne trebuiesc banuti, iar referitor la riscuri tu la ce te referi? ![]() offf imi vine sa plang incontinuu dar ma gandesc k ii fac rau lu bebelin ![]() ![]() ![]() asa creste bebicu ale ![]() ma ![]() |
Ale, fruntea sus! Trebuie sa fii optimista! Le aranjeaza DD pe toate!
Cand am ramas gravi cu Raluca, ma gandeam ca nu e momentul ca e greu, ca e criza, ca ... Si apoi mi-am adus aminte de ceea ce mi-a spus o prietena cu cativa ani in urma: "Daca DD mi l-a dat, m-o ajuta cumva sa-l cresc, sa-l fac om.". Bine, ea vorbea despre situatia ei, da' se mula asa bine pe a mea, cu toata diferenta de timp si spatiu.
Simona, mama Mirunei
![](auto2.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
siminoc spune:
citat din mesajul lui cris_09 Fetele dar ce spor ati avut azi!!!!!!!!!!!! ![]() Alesicoo eu zic sa nu-ti mai faci atatea griji pentru inregistrarea bebelusului..nu cred eu k va putea sta departe stiind ca i s-a nascut minunea ![]() ![]() poze Cristina ![]() ![]() |
![](punk.gif)
Simona, mama Mirunei
![](auto2.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
siminoc spune:
citat din mesajul lui cris_09 Apropo de epilat...unei prietene i-a zis doctora sa nu se mai defriseze(vb Nicoletei care m-a amuzat teribil) ![]() ![]() ![]() poze Cristina ![]() ![]() |
Din pacate ceva adevar cred ca e in ce zice tanti! Eu am patit-o! Ma radeam intr-o perioada, prin studentie, si ma infectam de fiecare data, cu toate ca ma radeam dupa dus / baie si ma spalam si dupa aia. Asa ca am trecut la tuns cu forfecuta (pe vremea aia nu aveam epilator), si n-am mai facut nici o infectie!
Intentionez sa trec la epilator, via cateva sedinte cu ceara, ca m-am ras vreo cativa ani! Dupa sarcina, bineinteles!
![](icon_smile_cool.gif)
Simona, mama Mirunei
![](auto2.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)