Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (31)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Apropo de epilat...unei prietene i-a zis doctora sa nu se mai defriseze(vb Nicoletei care m-a amuzat teribil) cu lama,ca se dezvolta tot felul de infectii periculoase.Sa se faca doar un pic cu forfecuta si sa lase asa...dubios..eu nu am mai auzit,voi stiti cv?

poze
Cristinacu Seby24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

Buna,

vroiam sa va zic ca pana la urma am rezolvat cu concediul de risc maternal

nanaam luat si medicale dar imi e mai usor asa,duc un certificat medical pe luna,banii intra la timp,nu mai fac drumuri.
medicul de familie poate sa imi dea doar 45 de zile,pentru restul trebuia sa umblu pe la ginecolog,mai complicat.concediul de risc maternal mi-l da medicul de familie,e separat de alte medicale.

mai dar angajatorul nu are dreptul sa spuna lucrurile alea.evaluarea riscurilor prezente la locul de munca se face individual de catre medicul de medicina muncii,pentru fiecare caz in parte si se merge la fata locului si se constata conditiile in care o gravida lucreaza.la orice modificare a starii de sanatate a gravidei,medicul de medicina munctii trebuie sa faca o noua evaluare a locului de munca si sa decida daca salariata poate sau nu continua munca in acele conditii.
in raportul de evaluare el trebuie sa scrie daca exista sau nu risc.riscuri la locul de munca nu au doar aia pe santier,cum isi imagineaza angajatorii destepti din tara asta.astia sunt chiar batuti in cap.ei nu inteleg ca daca o gravida are probleme aia nu o sa riste in ruptul capului sa vina la servici in conditii care nu ii priesc?sarcina cu risc=repaus la pat.nu ii inteleg pe acesti "tovarasi",de ce se poarta asa,oricum isi deconteaza concedii medicale,se deduc din contributia datorata la stat.daca ai probleme e clar ca nu mai vii la servici,chit ca iti iei medical,chit ca faci orice.sunt disperati.

apropos stiti ca toti angajatorii sunt obligati sa aiba afisat in unitate ordonanta aia cu protectia maternitatii la locul de munca?

alesicoo eu la prima sarcina inventasem aparatul de ras cu brat telescopicam atasat unui aparat obisnuit o tija din plastic de vreo 20 cm lungime,ca sa ajung usor intre picioare,unde nici cu gandul nu gandesti
nu radeti,era foaaarte practic!era lipit bine cu izolirband din ala.

groaznice ultimele saptamani de sarcina,nici sa ma incalt singura nu puteam.ma duceam cu incaltatorul dupa mine la consultatie,aveam un incaltator din ala de 1 m,cand il scoteam din punga facea doctorul ochii mari,cred ca se gandea sa nu il pocnesc cumva
mi-am adus aminte cum se chinuiau sa ma ajute sa cobor de pe masa,puneau umarul si doctorul si asistenta.eram groaznica

gata,nu va mai ingrozesc cu astfel de povesti cu balene.

aveti grija de voi:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

cris eu de fel sunt paroasa ca deh sunt bruneta pai iti dai seama ce ar insemna sa mi l tai decat cu lama???? imi iese naiba din kiloti ca in scary movie
apropo voi aveti ceva "podoaba"pe burta?

asa creste bebicu
alein 20 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui aleesicoo

lasa cris ca nu pierzi examenul k iti sopteste bebe
pareca tu ai pe 2 feb morfo fetala la iosup nu ? neuronul meu parca de tine stie

Si la sfarsit o sa ne dea 2 diplome de abosolventi.Manca'lar mama pe el de destept
Nu am eu morfofetala la iosup,ma "scufunzi"[:-)))

poze
Cristinacu Seby24+

Mergi la inceput

ce nebunatica esti gabriela dar buna metoda ta

fetelor sa vedeti ce o sa incep eu sa "plang" aici pe forum de cum o sa plece sotul....voi o sa deveniti "al doilea sot"

asa creste bebicu
alein 20 sapt

Mergi la inceput

scufundare scufundare inseamna k am luat o razna
atunci imi cer mii d scuze celei care i am uitat numele dar parca tin mine ca tot cu "c" era

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

lasa cris ca nu pierzi examenul k iti sopteste bebe
pareca tu ai pe 2 feb morfo fetala la iosup nu ? neuronul meu parca de tine stie

Si la sfarsit o sa ne dea 2 diplome de abosolventi.Manca'lar mama pe el de destept
Nu am eu morfofetala la iosup,ma "scufunzi"[:-)))

poze
Cristinacu Seby24+

asa creste bebicu
alein 20 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Nana, wow, ce de vesti bune dintr-o data, si IRR-urile au scazut mult, super! o sa vezi ca si problema cu rinichiutii iubiricei se va rezolva pana la nastere, din moment ce a dat deja inapoi.
Alesicoo, eu sunt cu programarea la Iosup pe 2 feb

Si eu tot cu lama - ma bate gandul sa merg la cosmetica sa ma fac cu ceara, dar mi-e teama sa nu iau diverse prostii de pe acolo. Eu pana acum eu n-am gasit nici o cosmeticiana aproape de mine si care sa fie super curata, sa o vad eu ca merge sa se spele pe maini dupa fiecare clienta... Nu mai vorbesc de ceara refolosita... iar cea de unica fol e parca mai dureroasa, mie imi face niste vanatai... Am gasit un salon pe la Unirea care se lauda ca foloseste ceara traditonala dar de unica folosinta, cred ca le voi face o vizita.

N-am mai auzit de faza cu infectiile cauzate de lama, dar mai multi medici mi-au spus sa nu mai folosesc tanga din aceleasi motive: ca favorizeaza aparitia diverselor problemute enervante. Si m-am conformat, dar tare greu mai e sa gasesc lenjerie din bbc 100% cu funduletz dar talie joasa, nu din aia de mamaie, care ajung pana sub sani!

Hai ca m-am intins si eu, pup fetele!

Cristina, fericita 19+ cu Patricia

Mergi la inceput

ce nebunatica esti gabriela dar buna metoda ta

fetelor sa vedeti ce o sa incep eu sa "plang" aici pe forum de cum o sa plece sotul....voi o sa deveniti "al doilea sot"

asa creste bebicu
alein 20 sapt
[/quote]Alesicoo nu mai fi suparata,gandeste-te ca pentru el o sa fie mult mai greu,k va fi printre straini;tu ramai acasa cu familie,prieteni,cunostinte...viata ta va fi ca inainte(numai k nu va fi el prin preajma)dar pentru el se schimba totul;
Si sotul meu a fost plecat anul trecut ca sa faca rost de banutzi pentru nunta,pentru mine a fost foarte greu pana a plecat,ca ma omora gandul,dar dupa am inceput sa ies mai mult in oras cu prietenele,am mers in vizita pe la rude si a trecut timpul.Pentru el a fost mult mai greu...cand m-a vazut prima data pe web cam,dupa 2 sapt a inceput sa planga si si-a facut bagajul.A zis k se duce sa mature prin parcuri si nu mai sta departe de mine
Asa ca incearca sa fii tare,ca sa il intaresti si pe el;sigur ii e greu

poze
Cristinacu Seby24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Fetelor, foarte amuzante sunteti astazi M-ati mai inveselit si pe mine.

Gabriela am ras tare cand povesteai de incaltatorul ala. Stiu ca pentru tine nu era cea mai amuzanta situatie, insa imaginea in sine, cu tine acolo, m-a facut sa rad. Buna idee cu aplicarea unei prelungiri la apratul de ras. In curand va trebui sa aplic si eu.

Ale Nu fi trista. Bucura-te acum de sotul tau cat il mai ai, iar apoi facem noi tot posibilul sa nu-i simti prea tare lipsa.

Cris... nasol cat a fost si sotul tau plecat... Bine ca acum iti e aproape.

Mira fericita 22+cu Maya Alexandra

minunea mea

Mergi la inceput

iarta-ma ca ti am uitat numele dar stiam eu ca tot cu C incepe

cris cu siguranta ca lui ii va fi si mai greu , asta este 4 luni nu am sa mor

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Nana, wow, ce de vesti bune dintr-o data, si IRR-urile au scazut mult, super! o sa vezi ca si problema cu rinichiutii iubiricei se va rezolva pana la nastere, din moment ce a dat deja inapoi.
Alesicoo, eu sunt cu programarea la Iosup pe 2 feb

Si eu tot cu lama - ma bate gandul sa merg la cosmetica sa ma fac cu ceara, dar mi-e teama sa nu iau diverse prostii de pe acolo. Eu pana acum eu n-am gasit nici o cosmeticiana aproape de mine si care sa fie super curata, sa o vad eu ca merge sa se spele pe maini dupa fiecare clienta... Nu mai vorbesc de ceara refolosita... iar cea de unica fol e parca mai dureroasa, mie imi face niste vanatai... Am gasit un salon pe la Unirea care se lauda ca foloseste ceara traditonala dar de unica folosinta, cred ca le voi face o vizita.

N-am mai auzit de faza cu infectiile cauzate de lama, dar mai multi medici mi-au spus sa nu mai folosesc tanga din aceleasi motive: ca favorizeaza aparitia diverselor problemute enervante. Si m-am conformat, dar tare greu mai e sa gasesc lenjerie din bbc 100% cu funduletz dar talie joasa, nu din aia de mamaie, care ajung pana sub sani!

Hai ca m-am intins si eu, pup fetele!

Cristina, fericita 19+ cu Patricia

asa creste bebicu
alein 20 sapt

Mergi la inceput