Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (31)
Raspunsuri - Pagina 10
n_a_n_a spune:
Ana, Bubu, ma bucur ca va place melodia. Bubu felicitari pentru si pentru , cred ca esti o mamica foarte mandra! Ana, si eu am colostru!!! Am observat saptamana trecuta, cand mi-am pus Niplette (pentru corectarea mameloanelor).
Rose, nu cred ca legatul trompelor are vre-o legatura cu ingrasatul... Nu exista nicio modificare din punct de vedere hormonal, ovarele raman la locul lor, pastrandu-si functia; se intrerupe doar "comunicarea" uter - ovare.
Madutza, e asa de impresionant sa asculti inimioara puiului ... Si sa ai curaj, nasterea vaginala nu e sfarsitul lumii, mai ales daca te ajuta cu epidurala.
Ioana (artu), mi-am neglijat stomacul prima data, aceiasi prostie nu o mai fac... Problema e ca am vb acum cu gastroenterologul care m-a sfatuit sa reiau tratamentul de dinaintea sarcinii, am cerut si opinia ginecologului care e de parere ca ar trebui sa raman la Rennie (care nu are niciun efect!). Habar n-am ce sa fac ! O sa cer o a treia opinie.
Gabriela, asta e si marea mea ezitare in legatura cu caruciorul... Daca l-as gasi sa-l vad in magazin ar fi alta chestie. De ce te mai incurci cu concediul de risc maternal? Ia-ti medical clasic, si nu mai ai nicio treaba cu medicina muncii! Pe mine m-au sunat de la HR, de la SSM, de cand am anuntat ca sunt gravida, sa-mi spuna ca nu vor fi de acord niciodata cu concediul de risc maternal, ca exista evaluare facuta la nivel de societate in acest sens, si ca prezint acelasi risc sa pierd sarcina la serviciu, ca si acasa, si ca daca o sa insist sa-mi iau risc maternal, tot eu voi avea de umblat! Asa ca stau in medical de la 6 saptamani, 90 de zile foarte simplu, de la medicul ginecolog, iar restul de la comisia de expertiza a capacitatii de munca. Tu te incadrezi fara probleme in alea 90 de zile.
Mira, felicitari pentru comoara perfecta si pentru placenta!!! Daca la tine s-a putut, mai am si eu o sansa !
Rocsy, felicitari pentru marea surpriza, sa va traiasca !
Laurita, si eu sper ca nu mi-au aparut iar ulceratii. Oricum asta nu pot stii fara gastroscopie, pe care mi-e urat sa o fac. Si mie mi-e groaza deja de intorsul la serviciu, si inca nici nu am nascut inca ! Si eu vreau doi puisori, unul dupa celalalt, asa cum ai tu, dar mai sper sa imi gasesc alt job, mai putin solicitant pana va veni timpul de intors la serviciu.
Cris, felicitari pentru nota frumoasa de la examen!
Nati, ma bucur ca ai trecut cu bine de prima jumatate!
Ioana (1234) va doresc sa va bucurati de un sanatos si voinicel!
Simona, asa zic si eu, dar totusi a ramas fetita! Si eu ezit muuult in ceea ce priveste cumparatul de carucior, greutatea este esentiala in perspectiva carat carut+copil pe scari la bloc!
Monyca, Doamne ce fetita dulce ai! Mai urmeaza sa ne uimesti cu baietelul!
Alesicoo, imi pare tare rau ca ramani singurica... Nu chiar singurica, iti tine bebe de urat! Bine totusi ca se intoarce sotul cand nasti, si nu mai stres cu certificatul de nastere!
Nico, ramai optimista! O sa vezi ca dupa tratament se indreapta lucrurile si la tine! Mai asteptam vesti luni, cand iti vine doctorita.
Ioana (T), nu cred sa fie vre-o problema controlul, mai ales daca medicul e finut. Eu am facut non stop ecografii cu sonda vaginala pe amenintare de avort, sau ce sa mai zic... daca ai liber la , nu cred sa se intample ceva. Si eu ma epilez cu ceara scurt, axilar si inghinal, si nu mi-a provocat contractii. Sper sa o fac si la 9 luni!
Elena, nici la noi nu e mare problema, iubirici a crescut insa si-a pierdut avansul...
Sabina, si eu sunt fan travel&living, si sincer cred ca alea care habar n-au ca-s gravide (cu mici exceptii, ca cea mentionata de tine) sunt nesi rau de tot, ce mai sunt ... Imi place faza cu 5 in masina
Multumesc la toate burticile care s-au gandit la noi si care s-au bucurat alaturi de noi .
toate burticile!
Nana 23+ cuIubirici
aleesicoo spune:
da asa este raman cu bebe din burtica si cu parintii din dotare dar nu ii ocupa nimeni locul sotiorului meu
treaba este urmatoarea ca el ar vrea totusi sa se intoarca mai bine dupa ce nasc eu , stii cumva cum se procedeaza la primarie in caz ca el nu va fii in tara? in conditiile in care noi suntem casatoriti legal
Citat: |
citat din mesajul lui n_a_n_a Ana, Bubu, ma bucur ca va place melodia. Bubu felicitari pentru si pentru , cred ca esti o mamica foarte mandra! Ana, si eu am colostru!!! Am observat saptamana trecuta, cand mi-am pus Niplette (pentru corectarea mameloanelor). Rose, nu cred ca legatul trompelor are vre-o legatura cu ingrasatul... Nu exista nicio modificare din punct de vedere hormonal, ovarele raman la locul lor, pastrandu-si functia; se intrerupe doar "comunicarea" uter - ovare. Madutza, e asa de impresionant sa asculti inimioara puiului ... Si sa ai curaj, nasterea vaginala nu e sfarsitul lumii, mai ales daca te ajuta cu epidurala. Ioana (artu), mi-am neglijat stomacul prima data, aceiasi prostie nu o mai fac... Problema e ca am vb acum cu gastroenterologul care m-a sfatuit sa reiau tratamentul de dinaintea sarcinii, am cerut si opinia ginecologului care e de parere ca ar trebui sa raman la Rennie (care nu are niciun efect!). Habar n-am ce sa fac ! O sa cer o a treia opinie. Gabriela, asta e si marea mea ezitare in legatura cu caruciorul... Daca l-as gasi sa-l vad in magazin ar fi alta chestie. De ce te mai incurci cu concediul de risc maternal? Ia-ti medical clasic, si nu mai ai nicio treaba cu medicina muncii! Pe pune m-au sunat de la HR, de la SSM, de cand am anuntat ca sunt gravida, sa-mi spuna ca nu vor fi de acord niciodata cu concediul de risc maternal, ca exista evaluare facuta la nivel de societate in acest sens, si ca prezint acelasi risc sa pierd sarcina la serviciu, ca si acasa, si ca daca o sa insist sa-mi iau risc maternal, tot eu voi avea de umblat! Asa ca stau in medical de la 6 saptamani, 90 de zile foarte simplu, de la medicul ginecolog, iar restul de la comisia de expertiza a capacitatii de munca. Tu te incadrezi fara probleme in alea 90 de zile. Mira, felicitari pentru comoara perfecta si pentru placenta!!! Daca la tine s-a putut, mai am si eu o sansa ! Rocsy, felicitari pentru marea surpriza, sa va traiasca ! Laurita, si eu sper ca nu mi-au aparut iar ulceratii. Oricum asta nu pot stii fara gastroscopie, pe care mi-e urat sa o fac. Si mie mi-e groaza deja de intorsul la serviciu, si inca nici nu am nascut inca ! Si eu vreau doi puisori, unul dupa celalalt, asa cum ai tu, dar mai sper sa imi gasesc alt job, mai putin solicitant pana va veni timpul de intors la serviciu. Cris, felicitari pentru nota frumoasa de la examen! Nati, ma bucur ca ai trecut cu bine de prima jumatate! Ioana (1234) va doresc sa va bucurati de un sanatos si voinicel! Simona, asa zic si eu, dar totusi a ramas fetita! Si eu ezit muuult in ceea ce priveste cumparatul de carucior, greutatea este esentiala in perspectiva carat carut+copil pe scari la bloc! Monyca, Doamne ce fetita dulce ai! Mai urmeaza sa ne uimesti cu baietelul! Alesicoo, imi pare tare rau ca ramani singurica... Nu chiar singurica, iti tine bebe de urat! Bine totusi ca se intoarce sotul cand nasti, si nu mai stres cu certificatul de nastere! Nico, ramai optimista! O sa vezi ca dupa tratament se indreapta lucrurile si la tine! Mai asteptam vesti luni, cand iti vine doctorita. Ioana (T), nu cred sa fie vre-o problema controlul, mai ales daca medicul e finut. Eu am facut non stop ecografii cu sonda vaginala pe amenintare de avort, sau ce sa mai zic... daca ai liber la , nu cred sa se intample ceva. Si eu ma epilez cu ceara scurt, axilar si inghinal, si nu mi-a provocat contractii. Sper sa o fac si la 9 luni! Elena, nici la noi nu e mare problema, iubirici a crescut insa si-a pierdut avansul... Sabina, si eu sunt fan travel&living, si sincer cred ca alea care habar n-au ca-s gravide (cu mici exceptii, ca cea mentionata de tine) sunt nesi rau de tot, ce mai sunt ... Imi place faza cu 5 in masina Multumesc la toate burticile care s-au gandit la noi si care s-au bucurat alaturi de noi . toate burticile! Nana 23+ cuIubirici |
asa creste bebicu
alein 20 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
Ioana5255 spune:
Mira noi am dat pe el 8 sua 9 milioane. L-a luat Silviu de la Carrefour. Dar imi zicea sora-mea ca e o promotie acum la romtelecom cu vreo 7 milioane. Miscarea nu e asa de indicata. Eu jos numai bowling din pat, al altele nu ma bag ca ma apuca saritul si nebuneala si nu e bine ptr bebeluse. Cherry e catelusa care sta la mama si invinge moartea, iar Natania este pisica crazy care sta la noi si alearga dupa elicopterul lui Silviu. E amanta lui din alta reincarnare.
Sabina 25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
n_a_n_a spune:
Alesicoo, eu fac eco si cu sonda de fiecare data, sa vada colul si placenta. Masuratorile le face abdominal. Despre problema cu inscrisul, ma interesez si-ti raspund.
Nana 23+ cuIubirici
Ioana5255 spune:
Alesicoo imi pare rau ca va trebui sa stai singura. Nu stiu poate ca siguranta locului de munca nu mai e safe, dar noi de cand avem afacerea proprie ducem un trai decent. Si plecatul din tara reprezinta riscurile lui.
aleesicoo spune:
nana mie despre placenta mi a zis si cand am facut eco abdominal
legat de certificatul de nastere al copilului am sunat acum la starea civila la primarie insa normal ca nu rasp nimeni, o sa mai sun si maine
dar cred ca cel mai probabil va trebui sa vina si sotul, ma gandesc eu
asa creste bebicu
alein 20 sapt
aleesicoo spune:
unde lucreaza el acum nu mai este sigur, si nu am vrea sa ramana fara serv tocmai acum cand vine bebe, plus de asta noi vrem sa facem botezul odata cu cununia religioasa deci automat ca ne trebuiesc banuti, iar referitor la riscuri tu la ce te referi?
offf imi vine sa plang incontinuu dar ma gandesc k ii fac rau lu bebelin
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana5255 Alesicoo imi pare rau ca va trebui sa stai singura. Nu stiu poate ca siguranta locului de munca nu mai e safe, dar noi de cand avem afacerea proprie ducem un trai decent. Si plecatul din tara reprezinta riscurile lui. Sabina 25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei |
asa creste bebicu
alein 20 sapt
Ioana5255 spune:
Alesicoo hai nu mai plange ca nu ii face bine lui bebe. O sa fie bine. Ma refeream ca nu intotdeauna afara se castiga mai bine. Dar cu siguranta sotul tau pleaca la sigur.
r_ocsy spune:
Wow fetelor ... ce activitate de azi dimineata !!! Multumesc tuturor fetelor pentru felicitari
Madutza09 : felicitari pentru baietel !
Mommy_to_be : ma bucur pentru rezultatele bune de la morfofetala ... cu urechiusele ai fost supersimpatica
Bubu30 : felicitari pentru gemeni ... ce frumos ... fetita si baietel ... super !
Jorcuban : felicitari pentru gemene
Onana : la ultimele analize de sange am valoarea Fe 13,8 , deci in limite normale si a spus ca nu am nevoie de suplimente de fier !
Ioana5255 : norocos catel aveti, parca ar avea 9 vieti asemenea pisicilor . Va doresc sa aveti parte cat mai mult de ea ca sa va lumineze viata cu veselia sa ! Super tare motivul pentru care nu vrei sa iti iei carnet !!! Te inteleg perfect, si socrela se tine scai dupa noi cand mergem la cumparaturi ... si imi face o placere deosebita ! Din alt punct de vedere sa stii ca a avea carnet e un rau necesar ... nici eu nu ma omor dupa sofat ... mai mult sunt sofer de weekend, dar nu strica sa stii !
Ioana1234 : felicitari pentru baietel !
Nana : ce vesti buna, sa dea d-zeu sa fie din ce in ce mai bune !
Monica.C : sper sa nu te superi pe mine cand vei citi ceea ce urmeaza dar eu nu am ramas cu o parere prea buna despre Bisoc . Acum fiecare cu parerea lui, nici pe doctorita mea nu o place toata lumea. In primul rand ne-a scos din sarite ca ne-a luat de prosti din prima, in sensul ca noi aveam programare de la ora 18 ( cand mi-am facut programarea acum o luna am fost prima si mi-am putut alege ce ora vreau )si el a bagat o o tipa inaintea noastra pe motiv ca ... " vai ce v-ati grabit , ca aveati programare doar de la ora 18:30 " . Asta ne-a scos rau din sarite, mai bine ne cerea voie ca nu ne suparam pentru ca oricum aveam si programare la doctorita noastra de la 19:15 si la ea se intarzie oricum dar sa nu ne ia asa de prosti ! Nu i-am spus nimic ca nu am avut chef de cearta si mai ales inaintea morfofetalei care trebuia sa ne-o faca.
In alt doilea rand ... mi s-a parut foarte superficial cu morfofetala ... da, a explicat nu pot sa zic , dar de "spectacol" nu am avut parte ... ma refer la imaginile 3d-4d pe care le asteptam cu nerabdare ca sa vedem si noi o mutrita . Domnisoara dormea cu jumatate de fata lipita de placenta si as fi vrut sa incerce macar o data sa o determine sa isi schimbe pozitia . In fine ... punctul 3 ... nu ne-a dat DVD-ul la care aveam dreptul si uite asa. Am iesti turbati ca s-a mirat si doctorita noastra ca ce e cu fetele respective ! Cam asta a fost !!!
Reallaura, Nicoleta_B, Mamanati, T_ioana : cand am ramas insarcinata am fost sigura ca va fi baiat . La primul control la 12 saptamani doctorita a spus ca fiind prea mic nu poate sa zica ce este dar ca i s-ar si parut ca ar fi fetita si sa luam totul ca un joc (atunci am ales si numele). La ecografia de 16 saptamani , ne-a zis ca nu este sigura, inca sa nu ne facem planuri dar ca i se pare ca ar fi 90% baiat si 10% fetita ( in concluzie nu am mai ales numele de baietel)si inca nu ne poate spune 100% nimic sigur. Acum ne-a spus sigur, sigur ca e fetita si se pare ca numele ales la 12 saptamani nu a fost degeaba . Intr-adevar ma obisnuisem cu ideea ca e baietl , mai ales ca intotdeauna l-am vazut ca un baietel ... dar am aflat ca e fetita si nu ma deranjat deloc ... sunt foarte fericita ! Cel mai mult ma distreaza reactia celorlalti care si-au dat cu parerea ca ar fi baietel din cauza ca am burta mica, orientata in fata, ca nu se vede din spate sarcina, ca nu m-am latit , ca mananc de preferinta acrituri ... si asa mai departe . Pe ei i-am dat cel mai tare pe spate cu vestea ca e fetita.
In ceea ce priveste cumparaturile, pana acum tot ce am cumparat a fost peculori neutre , adica care se potrivesc si si ... oricum nu au fost prea multe pentru ca ma scotea din minti ca nu stiam la ce sa ma uit , la pantalonasi sau la fustite ... ei binie acum stiu !
T_ioana : desi s-a vazut si la morfofetala aspectul colului care era inchis, mi-a facut si doctorita un control intravaginal pentru a se convinge si al masura. Fiind foarte finuta ea de obicei, nu am avut nici o neplacere sau durere si totul a durat maxim 30 de secunde. Iar in ceea ce priveste cultura de col , din cate stiu, inainte de nastere e obligatoriu oricum recoltarea pentru analiza microbiana.
Tigruta : imi pare bine de cunostiinta , data viitoare cand o sa mergeti la control veti fi mai mari si sigur o sa aflati daca e baietel sau fetita. Dupa cum vezi, mie mi-a confirmat doctorita noastra ca e fetita
Am scris acum de v-am innebunit !!!
Rocsy 22+ cu Ana Sofia
aleesicoo spune:
da pleaca la sigurca altfel nu il lasam sa plece
asa creste bebicu
alein 20 sapt