iarna aceasta am pus-o si eu pe fimea pe patine pt prima data adica la 3 ani si 10 luni.
A fost destul d incantata la inceput dar a obosit f repede si a dorit sa plecam. O sa mai repetam experienta
Micutul meu nu a patinat efectiv. Dar a fost pe gheata si i-a placut. Eu cred ca asta e important.
------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...
Atunci cand era fetita mea mica am intrebat un ortoped de la ce varsta pot s-o pun pe role sau schiuri. Raspunsul lui a fost dupa 3 ani pentru ca atunci e glezna pregatita etc.
Asa ca i-am luat Soniei la 3 ani role, apoi, la 3 ani si ceva am pus-o pe patine, la 4 ani si 3 luni am dat-o la instructor si a ramas sa practice acest sport.
Eu am o fetita care are acum 9 ani.
Pe la 6 ani i-am luat role si a mers aproape imediat cu ele.
Pe la 7 ani si ceva am ajuns pe patinoar si monitorul care a ajutat-o acolo mi-a spus ca am putea s-o ducem la la Flamaropol, la cursurile care se organizeaza acolo.
Din aproape in aproape a ajuns la grupa de performanta, munceste mult, si vara au antrenamente.
Ce vreau eu sa subliniez este faptul ca a inceput cam tarziu acest sport si acum va avea concurs la grupa de cadeti si ca e tare greu cu sariturile acelea...
Din ce am observat eu, si antrenoarea are copii mici, nu pot patina mai devreme de 3 ani.
Iar ca sport patinajul artistic trebuie inceput pe la 4 ani.