PATINE - de la ce varsta?

PATINE - de la ce varsta? | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Servus.

De la ce varsta ati dus copiii la patinoar, sa invete sa patineze? Matei are 1 an si 10 luni... oare sa incerc?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pot sa vin eu cu un sfat ?
Pune-i in picioare patinele si pune-l sa stea singur pe covor incaltat asa si sa paseasca.
Daca poate sa faca asta, are stabilitate si echilibru, pe gheata e mai rrrau.
Fi`mea si-a luat patinele de gheata anul trecut, la 4 ani juma` si doar trasa de mine a mers. Abia anul asta si-a dat drumul singura. Dar ea e mai fricoasa de felul ei. La patinoar am vazut copii de 3 ani+.
Important e sa-i vina ghetele fixe pe glezne, altfel nu are nicio sansa de stabilitate !!! Asta e fff important !!!
Cu rolele idem ... sa vedem la vara daca se va risca singura

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Eu a invatat sa patinez la doi ani si jumatate. Acum depinde de cata stabilitate are el si de cat de curajos e.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Fata mea cea mare a mers initial cu rolele. Le-a avut de la 3 ani si un pic si abia la 5 ani a inceput sa mearga bine singura. Dar stiu o fetita care la 3 ani mergea cu rolele ff bine.
Probabil e chestie si de aptitudini si indemanare, echilibru, mobilitate.

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Pe mine m-a pus mama pe patine pe la 3 ani, la 1 ani si 10 luni mi se pare inca mic sa-l duci la patinoar, poate se sperie si greu mai scoti frica din el dupa-aia. Dar ii poti pune patinele prin casa in picioare si vezi cum reactioneza.

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca, mami de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Radu la 3 ani jumate s-a urcat pe patine!

Dar avem niste prieteni , au o fetitza de 1 an si 10 luni.
I-au pus patine in picioare.
Mare scandal sa i le dai jos.
Isi tine echilibrul, paseste usor pe el...in rest evident tre sa tragi de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamirunei spune:

Cea mare a patinat abia anul asta , are 7 ani, insa surpriza a venit din partea micutei care are 2 ani si jumatate.
In vara , a vazut copii pe strada cu role si a vrut si ea. Asa ca, m-am inarmat cu rabdare si a invatat fata sa mearga pe role (2 ani si 2 luni).
Cand le-am dus pe amandoua la patinoar, ziceai s-au nascut cu patinele in picioare.
Am intrebat un instructor si mi-a zis ca la o varsta asa mica mai mult de o jumatate de ora sa nu o tin pe gheata, dar nu te intelegi cu ea.
Asa ca spor la invatat pe patine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Multumesc pentru experientele impartasite, patine pe masura lui nu are, dar le are pe ale fratelui mai mare (acasa), in stare foarte buna. Noi vom merge la patinoar sa vedem ce si cum, daca sunt si copii mici, eventual intrebam si pe cei de acolo unde am gasi patine micute... de cumparat... Si rectific, are 1 an si 9 luni, dar aici (Viena) patinoarele sunt deschise pana primavara tarziu... As incerca macar de curiozitate. El poarta 24 la picior (ghetele de iarna sunt chiar 25!). Sper sa gasesc asa patine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

La noi, Cristina a avut patinele in picioare de la 3 ani. Erau maricele, acum, la 8 ani inca ii sunt bune.
Mai intai am incercat pe covor cum scria si mamagiuliei. Reusea sa-si tina echilibrul si sa mearga pe ele, pe covor. Pe gheata reusea sa stea si alunece incet, cu pasi marunti.
Apoi, la 4 ani si un pic a inceput pe role. Cu antrenament zilnic, a reusit destul de repede sa-si dea drumul singura.
Dar ea e genul mai sportiv. Si de mica a avut o mobilitate foarte buna si un echilibru foarte bun. Conteaza foarte mult.
Fara patine, cum se descurca ?

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Nicoleta, din experienta mea este prea devreme. Mai uso este inca sa invete sa schieze la varste mici, nu sunt asa iuti schiurile ca patinele.
Noi am incercat cu FLoris (mai mult pentru ca am mers cu Jasmina si nu aveam ce face cu el :-) ). Pe covor sau podea merge fara probleme cu ele... pe gheata e jale. Mai merge el cativa pasi, a mai mers cu pinguinul putin, dar e prea mic si pentru a se concentra si pentru a-si mentine echilibrul mai mult timp. La Wiener Eislaufverein au patine deimprumutat asa mici, calitate foarte buna sicare chiar vin fain, putin folosite, ca rar e nevoie de masura asta.
Aaaa, mi-a zis candva cineva din domeniu ca ar fi necesar sa poata intai sa urce scarile alternatic, si atunci au suficient echilibru pentru schiat/patinat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu cred ca 3 ani este varsta minima de inceput - astfel incat sa nu ii fie frica de cazaturi si nici sa nu se lupte prea tare sa stea pe gheata. Mai putin de 3 ani mi se pare inutil ca inca isi mai exerseaza echilibrul pe 2 picioare goale.

Mergi la inceput