PATINE - de la ce varsta?
Raspunsuri - Pagina 2
Nicoleta spune:
Eu nu ma astept sa mearga singur cu patinele sau cu pinguinul... Dar vrem sa il ducem pe Stefan si fiindca Matei s-ar plictisi unul dintre noi trebuie sa stea acasa cu el... Asa, daca accepta patinele, macar il tragem dupa noi cu randul, cat o vrea. Ideea este sa nu-l chinuim inaintre de vreme... Nici nu vreau sa-i produc vreun rau.
Adina, da, urca scarile alternativ, dar nu singur, ci tinut de mana. Oare e suficient? Nici fizicul nu este prea robust...
adinag spune:
Nicoleta, ma refeream la urcat singur alternativ.
Eu cred ca e prea devreme. Nu au stabilitate deloc pe patine, se lasa ca o placintuta, deci nici nu-l poti "trage" dupa tine. E prea devreme. Dar desigur, poti incerca. Cum ziceam, si noi am incercat si de aia sunt in cunostinta de cauza .
Dar il puteti lua pe gheata fara patine, va fi destul de fain si asa pentru el, zic eu... A, sa mergeti cu el in brate nu este permis (nici sigur).
Denisam spune:
Si eu zic la fel ca Buflea, caci fii-mea a inceput acuma la 4 ani, si e ok,nu frica, nu plinsete,nu treb tarsa,etc-de la 3,5 incolo mi se pare super ok si pt patinaj si pt ski.(zic asta si pe ce vad in jur, vorbit cu instructori,etc)
Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani
Nicoleta spune:
Adina, daca tot te-am prins... Este permis deci sa fie pe gheata cu noi? De mana? Fara patine?
adinag spune:
eu stiu ca da...
am vazut alti copilasi, am si citit ca se recomanda sa mearga cu incaltaminte pe gheata, decat sa foloseasca din alea care se leaga pe ghete, cu sina dubla (nu stiu cum le zice pe romaneste, si nici cum se cheama).
Cum ziceam, noi am incercat, si data viitoare sigur il lasam in cizmulite, se vedea ca nu s-a simtit bine, insa era interesat totusi de ce se intampla si sa fie acolo.
lidsta spune:
Eu am incercat cu fetita mea de 3.5 ani de 2 ori pana acum dar nu a fost chip. Prima oara a facut un tur cu instructoarea de mana iar a doua oara nici nu a vrut sa isi puna patinele. Drept e ca nici eu nu stiu asa ca luasem cate un instructor la fiecare. Poate era mai usor daca as fi tinut-o eu de manuta...
Nici nu stiu ce sa fac acum, sa mai incerc inca odata sau sa uit subiectul pana la anul.
As fi vrut sa mergem si la ski dar ma gandesc ca daca e asa fricoasa (sau dependenta de mine) nu are nici un rost sa iau o vacanta in austria sa ne plimbam pe langa partii ...
Nicoleta spune:
lidsta, eu nu vreau sa il dau la patinaj cu instructor... nu ar fi chip! As vrea sa il incalt cu patinele si sa-l pun putin pe gheata, cu noi tinandu-l de mana. Dar am indoieli... mi-e sa nu-i fac rau.
lidsta spune:
Pai nu inteleg ce rau sa ii faci. E doar o joaca atat timp cat ii place, E de mana cu voi la urma urmei. hotarasti atunci ce vrei sa faci. Si chiar daca i se face frica, nu il mai lasi si gata! Pana la anul uita Parerea mea.
La mine e mai complicat ca nu stim nici unul si e si mai mare ...
Nicoleta spune:
Astept sa vine cineva sa-mi spuna ca la 1 an si 9 luni se pot petrece diverse chestii nasoale (pe care nici nu mi le imaginez) de la patinele alea grele etc. Asta plus refuzul de dupa...
Dar ce ma fac daca-i place??
marami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicoleta Astept sa vine cineva sa-mi spuna ca la 1 an si 9 luni se pot petrece diverse chestii nasoale (pe care nici nu mi le imaginez) de la patinele alea grele etc. Asta plus refuzul de dupa... Dar ce ma fac daca-i place?? |
Iti asumi riscul!
Oana avea 1 an si 8 luni cand am pus-o prima oara pe patine, a fost un adevarat scandal cand am scos-o de pe gheata, de echilibru nu poate fi vorba, ca sa-ti poti imagina usor scena trebuia sa o tin cu amandoua mainile de subrat, in momentul in care am realizat, ca nu fac fata cu ea pe patinoar am incercat sa duc mana la buzunar sa-l sun pe dl.sot sa vina sa o ia, am reusit sa fac asta doar in momentul in care am fost amandoua pe jos,altfel n-a fost chip sa iau nici macar o mana de pe ea Acum are 4 ani jumate si merge bine cu rolele. Presupun ca ar merge la fel de bine si cu patinele daca ar avea unde. Nu inteleg de ce spui ca sunt grele patinele?
once again will be next to you sis
pozne-npoze
Before you judge me, try hard to love me. MJ