Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *53*
Raspunsuri - Pagina 9
raluk16 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Danuta1979 Pediatrul la 4 luni a calculat greutatea de la nastere plus 4 x 750g si trebuia sa dea 6770g. Noi aveam 7200 si a zis ca e cam grasuta. Deci doctori si doctori. In schimb a studiat fontanela (care tot asa mare e) si ne-a marit doza de D3 (a zis sa luam D3 caci Vigantolul e mai diluat)de la 2 la 4-5 picaturi/zi si ne-a dat Calciu 10 ml/zi, 10 zile/luna pana face 6 luni si apoi mai vedem. Ne-a zis sa incepem diversificarea si in prima etapa sa-i dau la masa de la ora 10 (a doua masa din zi) suc de mar, suc de banane si suc de morcov (alternativ, nu toate odata). Dupa ce se obisnuieste, spre 5 luni sa-i dam si branza de vaci cu biscuiti simpli, cereale cu lapte de la nestle sau humana la ora 16 , la 5 luni si supa de zarzavat iar la 6 luni carne. Bun..sa o luam pas cu pas cu inceputul: suc de mere (a zis mere de la tarani din piata), suc de morcovi, suc de banane.Acum, INTREBARE: Cum prepar aceste sucuri? Stiu ca pare o intrebare tampita dar vreau sa fiu sigura ca nu fac tampenii. Am un robot din ala complex care are si ce-i trebuie sa faca sucuri. E bun asta? Sau dau prin razatoare si storc sau cum naiba? Imi trebuie pt suc razatoare din sticla sau e buna si cea clasica? Sau cumpar direct sucuri (daca exista pe piata)? Dana, mami iubitoare de Ioana Maria Alexandra (16.09.2009) http://community.webshots.com/user/Danuta1979/albums/least-recent |
Eu stiam ca atata vreme cat sunt alaptati (sau li se da formula) nu au voie si alte lactate, ca e prea mult pentru ei, si doar de lactatele de vaca se tot spune ca sunt interzise pana dupa un an. La fel stiam si de carne, numai dupa un an, si o nutritionista pediatra de la Tg-Mures i-a spus prietenei mele sa nu-i dea la inceput pui, ca-s cei mai hormonizati si antibiotizati, sa-i dea carne de vitel.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
suede spune:
Kiki ma bucur ca avem aceeasi parere
.
Eu zic ca un pediatru e specializat pentru copii,deci stie mai bine decat un generalist...
Laura
fericita de puiut scump norocos
Mihnea Costin 12.10.2009
Pentru voi:
http://family.webshots.com/photo/2811438800105745765qucoQp
selen80 spune:
fetelor o sa mor...mor mor, zise ursoaica
am facut niste fursecuri cu miere si am halit vreo 5 pana acum (nu ca ar fi extraordinare, dar in lipsa de altceva...) si deja imi vine sa
daca-s nehalita, asa-mi trebuie! si acum am chef de ceva sarat ![]()
Techila pai tu ai noroc cu baieti cuminti, care asculta povesti, stau doar cu prietenii lor si adorm singuri....dupa ce ca ai si-un sotz de nota 20 (caruia ii urez insanatosire grabnica)....bravos!
Raluk daca tot esti pe aici...ati comandat cumva arcada aceea muzicala de la tiny love?? vroiam sa te intreb cum ti se pare, in caz ca da...iar de dintisori, nu stiu ce sa zic....bine ca macar ai gasit cauza....poti sa-l dai pe la gingiute cu ceva, stiu ca nu-ti plac medicamentele, dar ne-a zis noua dr ca e si un unguent homeopat, numai ca am uitat denumirea ![]()
VOTATI-NE, VA RUGAM! MULTUMIM!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA
nunta
kiki_cri spune:
| citat din mesajul lui techila cucoanelor, mi-e si rusine sa va zic cum imi culc eu fraiericii: se ia boracul, se pune in pat, i se da prietenul in brate, se pupa de "noapte buna", se stinge becul...gata ![]() Techila - rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia ![]() |
Wauuu ce norocoasa esti!!!!!!!!!
ai mei urla de parca e sf lumiiKIKI mamica fericita de gemenii Alex&Razvan
raluk16 spune:
| citat din mesajul lui liliac1 Dar daca copilul nu are probleme cu scaunele, ia bine in greutate, papa corespunzator laptic, de ce tineti musai sa-i diversificati la 4 luni?? Am si eu un pitic. |
Al meu e un mare constipat, face o data la 2-3-5 zile! Dar tot nu inteleg asta cu diversificarea. De ce ne-am grabi? Acum e si mai sanatos pentru ei, si mai usor pentru noi, n-avem de facut atatea sucuri. Am tot citit in ultima vreme si treaba cu alaptatul exclusiv pana la 6 luni e specificata cu cuvantul "minim" in fata. Daca bebe e ok, atunci ideal se prelungeste pana pe la 8 luni. Si modul in care e hranit la inceput ii defineste sanatatea sistemului digestiv pe viata! Chiar nu reusesc sa inteleg nici eu unde e graba...
selen80 spune:
Raluci_b Raluca_u este experta in slinguri pe aici, poti sa-i dai un pm...
VOTATI-NE, VA RUGAM! MULTUMIM!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA
nunta
raluk16 spune:
| citat din mesajul lui biaz29 Buna dupa amiaza, dovlecei si mamici de dovlecei=dovlecute! Se vede ca noi alea care ne petrecutaram aseara am ajuns mai tarziu azi in spatiul virtual. Ma cam dor degetele de la tastarnita de aseara, asa ca o sa incerc sa fiu scurta. Vazut si admirat tare pozici cu Dana noastra draga si Anuta finuta ![]() . Eu ma uit in pozele tale, draga Dana, ca in revistele cu fotomodele. Vazut si blogul Nelei si admirat ravas de dragoste pentru fetita. Tare dulce. Asa, deci! Sunteti singure acasa? Si nu dati si voi petrecere in pijamale? Raluk, Multumesc mult pentru reteta de lapte de migdale. Eu am incercat la masina de facut lapte de soia si nu iese bine. O sa incerc si manual. Imi pare rau sa aud ca Alexutul e tot necajit si agitatut. Eu zic sa-i pui sa asculte un www.youtube.com/watch?v=p3bUkvhGTTQ" target="_blank"> Cantec. Cu dedicatie si pupic de la nazdravanii mei. ![]() _ Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009) |
Multumim din suflet

kiki_cri spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui raluk16
Al meu e un mare constipat, face o data la 2-3-5 zile! Dar tot nu inteleg asta cu diversificarea. De ce ne-am grabi? Acum e si mai sanatos pentru ei, si mai usor pentru noi, n-avem de facut atatea sucuri. Am tot citit in ultima vreme si treaba cu alaptatul exclusiv pana la 6 luni e specificata cu cuvantul "minim" in fata. Daca bebe e ok, atunci ideal se prelungeste pana pe la 8 luni. Si modul in care e hranit la inceput ii defineste sanatatea sistemului digestiv pe viata! Chiar nu reusesc sa inteleg nici eu unde e graba... Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009) |
Raluk,
te inteleg perfect cu Alexutul, si ai mei sunt mai plangaciosi din fire...poate si din cauza noastra, deoarece fiid prematuri si asa micuti ne era frica sa ii lasam sa planga...Sper sa se mai cuminteasca Alexutul tau
. Am o rugaminte daca se poate...le-am tot auzit pe fete zicand ca ai poze superbe de la botez...se poate sa mai pui odata linkul sa le vad si eu?Daca se poate...mersi..
KIKI mamica fericita de gemenii Alex&Razvan
Fragutza spune:
Hello,
Raluk, da despre cel cu vaccinarile!
Si eu as alapta cat mai mult..mi se pare asa comod! Si deja zic la sotz ca am nevoie de "biberoane" mai mari
sa pape Natalia mai bine!
de Natalia (03.09.09)
crocodana spune:
| citat din mesajul lui suede Sunt foarte suparata ...Sotul meu ca un delicat ce este,stiind ca ma voi supara mi-a trimis un mail (cu perioadele ocupate). Intrucat m-am maritat cu un ,,director",perioada de primavara este foarte plina si are multe vizite din-in afara. Eu si baiatul sa fim sanatosi!!!! Asa-mi vine cate-odata ![]() ![]() Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009Pentru voi: http://family.webshots.com/photo/2811438800105745765qucoQp |
off cuscra...inteleg...noua nu ne place deloc fara tati...dar e si asta un mijloc sa ii faca puiului viata mai usoara si sa ii arate ca il iubeste..
,
de
Ama Maestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor!

...