Trebuie sa merg la servici!!!
Da, asta e!
Diana are 4 luni, cand o sa aiba 5 luni (la inceputul lui noiembrie) trebuie sa merg la munca. Ceea ce vreau sa va intreb este cum scot o masa?
Am inceput sa ii dau suculet de fructe: mar, morcov. II dau si ce ramane in sita, deci putina pulpa, dar toate astea intre mese.
Trebuie sa ii scot a doua masa.
Diana se trezeste pe la 8-9 acum dar o sa incerc sa o culc mai repede ca sa o pot alapta la 7. Deci masa de la 11 vreau sa o diversific si sa incerc sa ajung acasa pe ora 3 pentru alaptat.
Cum fac, avand in vedere ca eu ii dau suc de fructe doar intre mese?
In ce consta masa inlocuita ca sa fie destul de consistenta pana la urmatoarea masa de lapte de la ora 3?
Multumiri,
Denisa & Diana (4 luni)
Denisa
Raspunsuri
ciupercar spune:
Buna Denisa!
Sa-ti spun cum am procedat eu:
In primul rand i-am spus doctoritei pediatre inca de la inceput ca voi reincepe serviciul la 6 luni (bineinteles daca nu apar probleme).
Si mi-a condus diversificarea in asa fel incat la 6 luni Rebecca manca doua mese diversificate: la 10 si la 14.
Am inceput cu sucul de morcovi, la 4 luni. Incet, incet. Apoi am adaugat mere. Numai ca Rebecca nu prea manca facute de mine, asa ca am incercat cu borcanase de la Hipp si a mancat f bine (cate un borcanas de 125 g la o masa). M-am plans doctorei ca nu mananca fructele ca atare si mi-a zis sa stau linistita ca sunt f bune borcanasele si ca oricum fructele sunt umplutura pt branza de vaci.
Am uitat sa-ti spun: am inceput sa-i dau sucul de fructe intre masa de la 10 si cea de la 12, apoi incet incet i-am adus masa de fructe la 10, si a renuntat la suptul de la 12. Practic daca ii introduci treptat fructele o sa ajunga sa se sature cu ele si atunci n-o sa mai ceara lapte...
Apoi, la 5 luni i-am introdus treptat branza de vaci. Cu care n-am avut probleme: a luat-o inca de la inceput cu placere.
Ii fac branza din 250 ml lapte Brenac, fiert 10 min si apoi storc un pic de lamaie in laptele clocotit. Imediat se imbranzeste. E adevarat ca este mai acrisoara dar in combinatie cu fructele....nu se observa.
Cam asa am scapat noi de prima masa de lapte.
Iar la 5 luni am inceput sa-i introduc legumele...
Daca mai vrei sa-ti spun cum am facut si cu legumele, scrie-mi.
Cert este ca Rebecca a acceptat f usor diversificarea, acum la 7 luni are 3 mese de diversificare si 2 de lapte, de la mine.
Totul e sa o iei incet...si cu rabdare.
Sanatate.
Denisa spune:
Multumesc Raluca.
In laptele din care faci branza nu bagi si calciu lactic???
Zi-mi si de legume, te rog.
Mersi, Denisa
Denisa
ciupercar spune:
Nu, nu bag decat lamaie. Incearca! sa vezi ce usor se face. Si mie mi se pare ok, asa mai ia si niste Vitamina C...
Cu legumele am inceput la cinci luni. A fost greu, dar pana la urma am reusit!
Am inceput cu zeama de la supa de legume: mai intai de morcovi, apoi am adaugat cartofi, albitura, un pic de ceapa.
Nu i-a placut de loc. M-am chinuit cu ea mai bine de tei saptamani. Timp in care am incercat si legume la borcanase. Manca ce manca dar nu satisfacator. Si trebuia sa-i completez cu lapte de la san.
Aproape ca intrasem in panica, pt ca se apropia momentul sa incep serviciul. Noroc ca totusi nu era o nenorocire daca nu incepeam chiar de pe 1 septembrie!
Si cand eram aproape descurajata ca nu lua bine legumele, mi-a sugerat o mamica sa incerc cu piure de cartofi. Facut ca pt noi, cu un pic de unt si cu lapte. Mai moale...
A mancat Rebecca mea de se bateau turcii la gura ei
Am lasat-o cateva zile numai cu piure de cartofi, dupa care i-am introdus dovlecei, iar apoi morcovi.
Acum mananca piure din 1/2 dovlecel, 1/2 cartof, un morcov, un pic de ceapa, un pic de sare si un pic de ulei de masline.
Astea toate fierte.
Carnea o fierb separat, de pui sau de vitel (cam 50g)(dupa 6 luni i-am introdus-o)
Din toate astea fac un piure pe care il subtiez cu lapte (Brenac)- iese cam 250 g de piure, iar ea mananca cam 200-220 g.
Cam a sta a fost aventura noastra cu legumele. Intr-adevar legumele au fost cel mai greu de introdus pt ea.
Dar nu este o regula...
Acum mai mananca la 18 un iaurt (activia de la danone - ca iaurt simplu nu-i place, iar cel cu fructe nu prea am eu incredere sa i-l dau) cu 2- lingurite de fructe. Si mai nou i-am introdus orez cu lapte.
PS: toate mancarurile sunt pasate!
PPS: mai are doua mese de san: dimineata si seara