DIN ISTORIA MEDICINEI
Medicina a aparut inainte de descoperirea omului de catre om. Medicina este de doua feluri: umana si imumana. Medicii care lucreaza la oras sunt interni, iar cei de la tara externi. Medicii sunt ajutati de surori de caritate, de calitate, de garda si cu garda inversa. Moartea clinica este moartea petrecuta in clinica. Cand se petrece in mai multe spitale deodata, putem vorbi de moarte policlinica. Omul are mai multe sisteme: sistemul osos (mai ales la cei slabi), sistemul nervos (cu organe de simt si bun simt), sistemul muscular si sitemul loto-prono la care daca joci regulat ajungi din om sarac, om bogat in spatele usilor inchise. Sistemul osos este foarte osos si este format in toate cazurile, inclusiv in acuzativ, din oase. Omul are 233 de oase, poate avea si 234 de oase, cand primeste un os de ros. Sa trecem la creier; el se formeaza incetisor in cutiuta craniana. La unii se formeaza mai mult decat incetisor, dar cine-i prost s-o spuna? Cu capul am terminat. El are anexe exterioare, adica niste lucruri de dinafara. Interventiile la anexe se cunosc din cele mai vechi timpuri; asa cum zice si folclorul:"Sariti-ar ochii!" un exemplu de autoterapie.
Sa vorbim despre medici. Cei mai vechi doctori cunoscuti sunt babele in etate. Ele au disparut, dar au aparut babele tinere. Denumirile s-au pastrat:baba primara, baba secundara, baba de circumscriptie si soacra. Medicamentul cel mai folosit pentru uz intern, era otrava si pacinetul nu mai trebuia internat. Cea mai mare doctorita a Evului Mediu a fost Caterina de Medici. Alti medici cunoscuti au fost Avicenna si Ave Caesar. Dupa tratamentul lor se canta Ave Maria. Anestezia se cunoastea din cele mai vechi timpuri si se practica prin izbire cu ciomagul in moalele capului.
Functia de reproducere este atunci cand omul poate sa reproduca exact ceea ce a auzit. De aia este bine sa folosim casetofoanele de la o anumita varsta in sus.
Raspunsuri
radu_tud spune:
Ancutza, pune mama si tu niste ghilimele ca asta n-ai inventat-o tu. Nu de alta, dar cel care a scris-o e om serios si a publict la greu.
Ghilimelele sunt gratis. Nu tre sa dai bani pe ele.
Scrierea e super!
Cauta mai multe din antologia aceea "caramida cu maner" sunt bestiale schitzele acelea
... despre Daniil Harms nu mai spun!
cool!
iren spune:
Radu,nu vrei sa ne dai si noua mai multe detalii?stii tu,nume,prenume,numele cartii-sau cartilor.Poate-mi trimit si io sotu-n Ro la cumparaturi de carti.Merci anticipat
Iren&Bogdanelu
emoison spune:
Autorul e Cornel Udrea (daca nu m-a lasat pe mine memoria), iar cartea e "Duminica la iarba verde" sau "Obiceiuri de nunta la cangurii schiopi" (idem-adica sper ca imi amintesc eu bine).
Cu bine,
Elena