HAI PLATEEA!!Pufuleti Ianuarie-Februarie(109)
Raspunsuri - Pagina 18
marse spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui al3csa cristies ce frumos vb tu acolo in povestirea ta despre sosirea gargaritzului .. Felicitari !!!Si inca ceva .. cum adica sa ne pregatim sanii .. ce sa facem inainte?? ![]() 36+ Yannis AndreiPoze AMR Teoretic 4 sapt !!! Practic mai sunt 7 zile !!! ![]() ![]() ![]() Morcoveii au inceput sa se vada !!! |
Din ce am citit eu asta ar trebui facut:Pregatirea sanilor pentru alaptare se incepe inca din timpul sarcinii.
Formarea mamelonului se poate stimula prin mangaiere usoara a areolei mamare timp de 5-10 minute pe zi.
Acelasi lucru se poate realiza, de fiecare data cand femeia insarcinata face dus, daca primul si ultimul contact cu apa calduta se face prin plasarea jetului de apa direct pe mamelon, cu precadere prim miscari circulare.
Se mai recomanda si frecatul USOR al sfarcurilor cu un prosop aspru si umed, o data pe zi.
In cazul in care mamelonul este omblilicat, in timpul sarcinii mama se poate masa usor la nivelul areolei mamare, deplasand unul spre celalalt policele si aratatorul de la extremitatea areolei mamare pana la nivelul sfarcului care se exprima astfel si este cuprins intre cele doua degete; aceasta miscare se efectueaza pe mai multe diametre ale areolei mamare, timp de catreva minute pe zi. Apasarea este bine sa fie blanda.
Pe de alta parte, in alte surse (caut si postez) nu se recomanda, riscul este sa apara contractii, sa fie sanul ranit... (din aduceri aminte).
In consecinta eu nu am facut nimic. Poate o sa ma dau cu garmastan... si cu praf de rugaminti sa nu am probleme majore.
Marse
36s
Alex
cris_mario spune:
ok,ok,...nu dati cu pietre.....
...cristies 
Andreea
35+
-Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
Puiule sa vii cand trebuie,sa nu ne faci vreo surpriza!
floricel79 spune:
Fetelor, nici eu nu am timp sa intru sa scriu, in general, avand o pisicuta mica acasa - care acuma e la gradi
dar vazand ca e musai sa scriem niste pagini m-am gandit ca e momentul sa dau o mana de ajutor![]()
In ce priveste pregatirea sanilor, eu la prima sarcina am incercat sa-i pregatesc, nu a avut absolut nici un efect ce am facut, am avut niste rani si dureri insuportabile vreo 2-3 saptamani. Apoi a trecut si am alaptat 1 an! Ideea e ca se poate, totul e sa-ti doresti si sa gandesti pozitiv!
In ce priveste produsele cosmetice pt bebe, nu stiu daca avem voie sa spunem ca marci folosim, eu acum o sa folosesc doar Weleda(de pe ecologice online punct ro), sunt produse bio, certificate, sunt probate de prietena mea din Germania care are gemeni si de 3 ani doar aceste produse le foloseste cu maaare succes.
Inca un subiect discutat aici si despre care nu am apucat sa-mi zic parerea: pompa de muls manuala de la Avent, aceea de 130Ron, e mai ieftina deoarece nu este BPA Free!(cel putin asa se pare, nu am vazut nicaieri sa scrie ca-i altfel). Cine cunoaste discutiile despre BPA poate ar prefera sa-si ia pompa care nu contine BPA, cine nu cunoate poate sa dea un google...
Eu o sa iau un biberon de sticla nuk sa fie, just in case.
Eu personal nu-mi iau pompa pt ca nu o consider strict necesara, sunt cateva zile la inceput pana se regleaza secretia de lapte, cand ai mult laptic si poate sunt sanii congestionati insa m-am descurcat destul de bine si sa scot lapticul manual, eventual sub un dus caldut.
Astea doua sunecte imi stateau pe... fir si trebuia sa vi le spun si voua. Eu personal intru pe forum mai mult in ideea impartasirii de informatii utile si consider ca e foarte important sa invatam din experientele altora. Eu, cel putin, am gasit destule raspunsuri la diverse intrebari, mai ales cand eram la prima experienta de ...mamicit.
Acum sunt muult mai linistita si nu mai e nimic nou pt mine.
Sfatul meu pt mamicile fara experienta este sa-si gaseasca un medic f bun(eu am avut un neonatolog) care sa vina acasa in primele saptamani/luni cand e bebe mic si sa-l consulte si sa va raspunda la toate intrebarile pe care le aveti - eu aveam de fiecare data o lista luuunga. E mult mai linistitor pt mama sa stie ca primeste sfaturi de la cineva competent care este mult mai in masura sa-si "dea cu parerea" decat orice vecina sau prietena care e plina de bune intentii si sfaturi.
Mai aveam ceva de zis so...i'll be back!![]()
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006) si
34+
arwen92 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui cris_mario
sa fii fericita k mai sta bb akl...si eu imi doresc sa apuc sapt 38 Andreea 35+ -Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze Puiule sa vii cand trebuie,sa nu ne faci vreo surpriza! |
si eu tot 38s MINIM imi doresc sa apuc
arwen92
33+s cu
Darius-Matei(mai negociem)

Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi!!! 

alexutzzza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui al3csa Eu sunt fericita ca azi pleostesc cris.mario am iesit de dupa cortina ![]() 36+ Yannis AndreiPoze AMR Teoretic 4 sapt !!! Practic mai sunt 9 zile !!! ![]() ![]() ![]() Morcoveii au inceput sa se vada !!! |
bravo! f bine! ce harnicuta!
38+
Yannis
cris_mario spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui arwen92 neatza si de la mine,chiar daca sunt la pranz
si eu tot maine intru in sapt 35 ...am un calendar d'ala ce a dr cu rotitoare in care imi spune cand intru si mai multe detalii...cum ar fi ca la 35 s ar trebui sa aibe ~2550g si alte calcule...maine am programare la eco la ora 14.30 la ISD de la dorobanti![]() ![]() intalnire cu bebearwen92 33+s cu Darius-Matei(mai negociem)![]() ![]() Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi!!! ![]() ![]() ![]() |
nu ai idee kt ma bucur ca ai postat

poate schimbi si semnatura cu ocazia asta...eee eu st mai mare am intrat de azi

sa vii cu vesti bune de la eco...si sa intri sa spui ce ai facut

Andreea
35+
-Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
Puiule sa vii cand trebuie,sa nu ne faci vreo surpriza!
floricel79 spune:
Si ca tot ziceam de pompa Avent BPA Free, exista la Sensibu(cel putin in Cluj) dar e mai scumpa, in jur de 210Ron.
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006) si
34+
cristies spune:
Eu sunt inca la pagina 12, sper ca n-a nascut Plateea inca, asa ca si de la mine:

HAI PLATEEA, CURAJ GAINA, CA ORICUM TE TAIE
!

Cristina,
de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
arwen92 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui cris_mario
nu ai idee kt ma bucur ca ai postat ![]() poate schimbi si semnatura cu ocazia asta...eee eu st mai mare am intrat de azi ![]() sa vii cu vesti bune de la eco...si sa intri sa spui ce ai facut ![]() Andreea 35+ -Alexandra Elena +Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze Puiule sa vii cand trebuie,sa nu ne faci vreo surpriza! |
nu ma expedia asa repede ca apoi iar ma bag in public si raman muta
arwen92
33+s cu
Darius-Matei(mai negociem)

Doamne ajuta sa avem bebei sanatosi!!! 

!!!