Fulgusori de nov-dec 2009 (9)
Raspunsuri - Pagina 6
dymomo77 spune:
In sfarsit am reusit sa citesc si eu ceva din urma. Mai am de recuperat dar las pe mai tarziu. Masurai si eu operatia - 15 cm. Acu sper si eu sa mai dea inapoi.
M-as inscrie si eu in cursa cu kg dar cum bobinez ca sparta(ca sa creasca productia de lapte) ca la al meu copil asta e unica sansa la laptic deocamdata imi e frica ca va fur toti porcusorii. Pana acum... 1.58 si 63 de kg. As vrea sa ajung pe la 48 de kg(inainte de sarcina aveam 43 dar eram prea slaba).
Azi am fost din nou la control si a zis dr ca se gandeste deja la un lapte pt el. Sper sa nu fie Aptamil pepti(ca l-am mai incercat si nu ii place). Tare cred ca vom merge pe Althera(care apropo e 96 de ron cutia de 400 de g). Amandoua sunt fara proteine din lapte de vaca.
La noi dr a banuit si o infectie asa ca pana la urma am luat antibiotic desi am avut 5 coproculturi negative. Medicul a zis ca tb sa facem macar 10 pt un rezultat corect.
mami fericit de Dan Mihail
coquelicot spune:
Monis, da, asa e, si le mai dadeau si glucoza noaptea ca erau cam stresate de hipoglicemie... una din ele, draguta de altfel, ne tot stresa cu asta. Nu ies, n-am iesit nici ieri, si ma simt ca un leu in cusca. Abia astept primavara si sa creasca piticii sa prestez leagane si groapa cu nisip, etc...
Gabitza, uite linkul cu filmuletul despre masaj:http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/pediatrie/ingrijirea-nou-nascutului-masajul-picioruselor-si-abdomenului/
Krelia - ce tare cu piticu shoarma. Vezi ca avand atatea la dieta il mancam si pe piticu tau. Fara comparatii gastronomice, deci.
Si al meu e fascinat si rade la niste tablouase grupate cate trei pe perete http://1.bp.blogspot.com/_IqqOC0THQ8E/SuQqsxdnQ8I/AAAAAAAAADw/9y88uo3Iyq8/s1600-h/mami+old+copy.jpg sau de oglinjoarele astea: http://1.bp.blogspot.com/_IqqOC0THQ8E/Sq_wDu6xKiI/AAAAAAAAADg/Gq1snzcofYY/s1600-h/IMG_3115.jpg si astea http://4.bp.blogspot.com/_IqqOC0THQ8E/Sq_wKoZcK-I/AAAAAAAAADo/8IkCf24CPvE/s1600-h/IMG_3118.jpg.
Se mai uita si in biblioteca. Citeam undeva ca ei sunt atrasi acum de forme clar conturate, bine definite, asta le dezvolta partea rationala . Si ai sa vezi ca nu se uita la forme nedefinite, asta si din cauza ca ei nu vad clar acum. Maisunt fascinati de ochi si gura acum. Cica tot cam acum incep sa aiba depth perception.
Eu am vazut un super calup de filmulete The Baby Human, foarte foarte interesant. O sa vedeti experimente facute de catre psihologi, facute la diverse varste, ca sa intelegem perceptia lor despre lume.
BTW. eu nu pot pune deloc linkurile altfel, selectez 'interactiv' dar tot degeaba .
mami de bebe MATEI (10.11.2009)
raluci_b spune:
heloo fetele, cred ca m-am primit cu humana ala, sau trebuie sa treaca ceva zile sa-si faca efectul habar nu am ideea este ca e clar copilul are gaze si nu le poate scoate, ceva idei va rog ? azi naopte de la 2.30 pana la 6 in continuu s-a scremut plans adormit, scremut plans adormit si uite tot asa
Ralu, mami de Remus Andrei (8 nov '09)Primul an de peripetii
www.popasmusic.com" target="_blank"> un strop de placere
poze NOI cu bubu
ariadna33 spune:
s-a incheiat masa de pranz cu amandoi, schimbat, spalat de caca, mancat, ragait, jucat, hlizit la carusel, certat cu maimuta din carusel pe care mami a lipit-o de difuzor ca era prea tare... trecut la caiet ore si ml... si acum unul doarme in patutul lui si celalalt e in leagan pe cale sa adoarma... saptamana asta au luat in greutate unul 200 gr si celalalt 305 gr... noaptea dorm de la 1 cand terminam cu ultima masa pana la 5-6 dimineata...
ca vorbeati de greutate, eu am 57 kile, ca inainte de a ramane insarcinata, insa la 1,54 greutatea mea a fost cu 10 kg mai putin pana sa ma apuc de tratamente hormonale, adica pana pe la 35 ani... acum sa mai sper eu ca voi ajunge la 47 kg la 38 ani, hmmm... mai bine nu ma treceti in listuta, daca nu am tinut nicio dieta pana la varsta asta, nu are rost sa ma apuc acum...
gabitza, nu mai alaptez de la 2 luni ca nu mai am lapte... referitor la ajutoare, acum recunosc mama imi scoate copiii afara in parc ca singura ar fi imposibil, am un carucior de la marco de 19 kg , e adevarat ca mama locuieste foarte aproape de mine , la o statie de tramvai... si am fost plecata la vreo 2 petreceri singura, a ramas sotul cu copiii, am mai fost la cateva ture de shopping cand i-am lasat cu mama (am lispsit maxim 4 ore), dar sincer: nu am fost multumita de "prestatia" lor desi o data au ramas chiar amandoi, sunt perfectionista...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
mamy de Emil-Gabriel si Dragos-Mihai (6 noiembrie 2009)
lylyana.ion spune:
DianaR, tare frumosi copilasi mai ai
Coquelicot, mi-au placut tare tablourile tale
Lili fericita de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre
"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes
ariadna33 spune:
scuze ca nu am apucat sa citesc tot si poate m-ati intrebat ceva...
gabita , tocmai asta e ca ziua le dau la jumatate deora sa manance diferenta intre ei, stiu sigur ca cer la 4 ore papa in medie... numai noaptea le dau simultan, nu ii iau in brate noaptea, ci folosesc rulouri de prosop pt biberoane si pentru a le corecta postura , adica un rulou mai lung il asez in spatele copilului sa stea pe o parte... spre rusinea mea de cateva ori am adormit cand erau mai mici si se trezeau mai des, si am gasit bibe dimineata gol langa copil, dar patutul uscat...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
dankutza spune:
AM ajuns si eu la zi cu cititul. O sa raspund si eu la intrebari, dar nu pot scrie tintit pt ca nu mai stiu cine , ce intrebare a pus.
Andre Pe tine te-am tinut minte. I love you! I pup you! Mersi mult ca ne-ai spus si noua ce ai discutat cu pediatra. Citind ce ai scris, mi-am dat seama, ca idioata de mine, numai vertical agitam biberonul. Ba inca il certam pe sot cand il agita orizontal. Acum, m-am conformat, numai pe orizontala. Bun pontul cu Dr Brown. Vreau sa spun ca eu folosesc Avent si Nuk. Chiar mi-am pus in cap sa mai cumpar 2 biberoane Avent cat de curand. Bine ca nu am apucat.
Fetele care folosesc biberoane Dr Brown am nevoie de un sfat.
De care sa iau? Noi avem aproape 6 saptamani si ma gandesc sa nu cumpar de 120 ml ci mai mari. Sa le cumpar cu gatul larg sau stramt? Care o fi deosebirea intre cele 2 tipuri de biberoane? Unde as putea sa le gasesc mai ieftine? Stiu ca se gasesc la Dona. MAi sunt pe la alta farmacie sau magazin mai ieftin? Aveti idee?
Operatia mea re 15 cm. Dupa nastere, era mai lunga, undeva la 20 cm. Sper sa se strangamai mult. Nu este roz. Arata ca si sum ar fi trasata cu un creion de buze. E usor rosiatica.
AM gasit un remediu contra coliciilor care vad ca functioneaza. Ii pun peste paturica, o perna electrica, de aia, din timpul lui Pazvante, ruseasca. Mama, ce doarme, dupa aia. Se stie ca (virgula) caldurica te trage la somn. Adoarme foarte repede si cred ca ii trec si colicii. Ideea mi-a venit in urma sfatului unei prietene de a ai pune un scutec de finet cald (tocmai calcat) pe burtica. Cred ca si eu as adormi daca mi-ar pune cineva o pernuta calda pe burtica. As dormi cu orele!
Si eu vreau bebe 2 cat mai repede. Asta era si ideea. Sa nasc natural ca sa-l pot face pe al doilea cat mai repede. Cica trebuie sa asteptam 2 ani. CUm mie mi-au luat 6 ani sa o fac pe asta mica, cred ca o sa astept 1 an si apoi, gata fereala. Sper sa nu ma bufneasca rasul cand o sa aud pe Doc zicand sa iau AC. Eu nu m-am ferit niciodat in viata mea. Cred ca o sa le iau ca sa ma mai reglez si eu cu ciclul.
Ieri am fost sa recoltez Papanicloau si secretii. Scarbele astea de la Synevo nu fac decat secretii si numai marti. Asa, ca am afcut cale intoarsa si m-am dus la Babes. Am platit 95lei. Un Papanicolau costa 65 lei. Mi s-a parut cam scump. Ma gandesc ca poate de asta, unele femei nu se duc sa faca analiza asta.
Mama, ce m-a durut. Dar rau! M-am strans toata la loc, ca la tinerete. De abia a intrat asistenta. Cum ma atingea aia, cum ma strangeam. SI aia insista ca trebuie sa recolteze din col si nu din vagin. Deci trebuia sa ajunga acolo. Cum naibii? Mi-a zis ca un vagin asa de sensibil a intalnit numai la femeile in varsta. M-a mai si speriat aia. Eu, i-am spus ca nu s-a mai umbalt pe acolo demult. Cred ca de vreo 3 luni. Ultima data, a fost Doc pe acolo, pret de un minut. Si pe voi, v-a durut? Mie mi-au iesit ochii...
Cred ca mai vroiam sa mai zic ceva, dar am uitat.
Pup ca se trezeste Atomix. Deja o aud
Mami de amazoana
My Perfect Baby - poze de la 4 sapatamani(nascuta in 09.12.09)
www.youtube.com/watch?v=o0xZmb1C4-I" target="_blank"> Cezarica face baitza
lylyana.ion spune:
de Pirelia mai stiti ceva? astazi implineste fetita ei Petra Oana 2 lunite , iar peste 2 zile este si ziua ei...
Lili fericita de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre
"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes
ariadna33 spune:
Am facut si noi, eu si sotul vaccinul contra gripei noi de 2 saptamani, daca tot a venit doctorita acasa sa le faca la copii infanrixul, i-am zis sa ne vaccineze si pe noi... nu am avut stari naspa dupa, iar copiii nu au avut decat o usoara febra 37,4-37,5 a doua zi si le-am dat 1/2 supozitor cu paracetamol...
Ancutza_Bro spune:
Raluci eu ii dau ceiut baby calm si dupa ce il bea zici ca e teava de esapament fundul ei
Krelia, coque' Saby se uita foarte atenta la desenele lipite deasupra patutului ca's colorate si cand o pun pe masa de infasat sa o schimb ea e cu gatul sucit dupa Alba ca zapada dar cel mai atent se uita la TV, exact ca rechinila a Laurei, cum da cu ochii de el cum i-a trecut de toate...asa o calmez
Krelia felicitari pt somnicul lui Rares, eu tocmai ce va spuneam ca m-am culcat la 4 azi dimineata
Lavi hai, inca jumatate de kg si o sa fii prima care primeste in listuta de slabit
Simina atata m-a dus si pe mine capu' sa o incurajez pe Ramo astfel incat sa nu pape la ora aia...nu e nici sanatos si se si depune ... hai mai rabda o zi fara semnul exclamarii ca vine si laptopul
Lumi pai si cum ramane cu listuta daca tu vrei porcusor la protap? ntz ntz ntz...nu e voie!
Monis daaaaaaa...oricat ar urla, cand vede ca vine sanul spre gurita ei tace instantaneu si il urmareste cu privirea nu cumva sa se duca in alta parte ...acusi gesturile timide ale lui Iulian se vor transforma in joaca dea'binelea , ma uimesc copilasii astia cum zi de zi mai fac ceva nou si noi ne topim de dragul lor si ne mandrim de parca ar fi luat la facultate
ANCA mamica fericita de SABINA IOANA
Fulgusorul meu iubit
The virtue of true love is not by finding the perfect person but loving the imperfect person perfectly !!!