Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(30)
Raspunsuri - Pagina 8
anca16 spune:
Laura: la mine deocamdata functioneaza daca beau apa statuta/lapte pe stomacul gol.Mai stiu o solutie pe care am incercat-o o singura data si a mers: mi-am pus de seara cateva stafide intr-un pahar cu apa si dimineata pe stomacul gol am baut aia aceeea si am papat stafidele ( cih, nu ma omor dupa ele dar na...)...incearca, poate te ajuta
21+
n_a_n_a spune:
'Neata burtici
!
Azi noapte parca am dormit mai bine si drept urmare ne-am trezit pline de energie pe la 7:30. Sper sa tina, sa nu ma loveasca iar somnul pe la 11...
Elena, nu ma supar deloc. La eco de 18 saptamani s-a descoperit o dilatatie pielocaliceala bilaterala la rinichii micutei (avem confirmare si de la un al doilea ecografist). E o malformatie care impiedica drenarea corespunzatoare a urinei din rinichi. Aceasta problema poate fi una temporara, care sa dispara pana la nastere, sau poate sa persiste. Si daca persista, tratamentul dupa nastere (varsta la care de remediaza: imediat dupa nastere, temporar, prin drenarea rinichilor, la 4 luni sau mai tarziu chirurgical) depinde de amploarea si gravitatea acestei malformatii. Oricum, fiind fetita, sansele sa se nasca cu dilatatia sunt de patru ori mai mici decat daca ar fi fost baietel. Ingrijorarea este adancita de faptul ca si taticul lui iubirici s-a nascut cu aceiasi problema, insa la un singur rinichi, asa ca, avand un rinichi sanatos, s-a descoperit doar cand avea 5 ani, cand a facut blocaj renal. Parintii au refuzat sa-l opereze atunci pentru ca li s-a parut exagerat (si foarte, foarte rau au facut!) si totul a avansat silentios ani de zile, fara nici un alt control medical pana de curand. Marele lui noroc a fost rinichiul sanatos, care a "muncit" pentru doi, oricum doctorii l-au numit miracol, ca a rezistat atat. In 2008 a fost operat si s-a incercat salvarea rinichiului, insa din pacate procedura nu a fost un succes; in prezent trebuie sa se opereze din nou, cel mai probabil pentru extirparea rinichiului.
Corina, si eu am observat liniuta, foarte palida si in prezent, ce-i drept, de saptamani bune. Dar am si cautat-o zilnic ![]()
Laurita, same here: niciun remediu natural sau obicei alimentar recomandat problemei nu are efect! Sunt disperata! Si cum spui tu, peste zi mai merge, dar seara simt ca imi explodeaza burta. Ma incurajez cu gandul ca mai am pana in mai si scap dupa ce nasc. Scap, nu
?!
Nico, am vorbit aseara cu o colega de-a mea, insarcinata cu DPN cu doua zile mai tarziu decat mine, careia saptamana trecuta i-a zis la eco ca are notch, insa la ea IR este 0,54 pe stanga si 0,58 pe dreapta, si singura indicatie ar fi ca trebuie sa-si monitorizeze tensiunea zilnic si sa se anunte daca observa valori crescute. Atat, fara tratament. Eu zic ca-i ok sa astepti pana luni cand se intoarce dna doctor din concediu si nu te arunci pe heparina la sfatul asistentei... Iti tin pumnii sa fie ok 
Nana
22+ cu
Iubirici
NicoletaB spune:
Nana- merci, dar eu si tensiunea mare suntem prietene bune, de nedespartit, asa ca cam acesta e motivul pt care nu mi se mai vad nici frunzele de la morcov.
Ce e aia linea negra?
Crissy- azi am ajuns la 7.30 si eram vreo 4 persoane. Cand o veni doctora s-ar putea sa fie mai multi pacienti. Se ia loc pe scaun, au oroare de statul in picioare, si te ia asistenta la recoltat, intrebari ce si cum. Gravidutele au camera speciala de recoltat. Merge repede, sunt vreo 3-4 asistente. In max 30 minute scapi.
Nu uita sa ai bilet de trimitere catre hematologie.
17+
NicoletaB spune:
Am zile ca si azi de exemplu cand suflu numai sange din nas. Tot de la tensiune o fi? Eu am aparat acasa de masurat, dar conform valorilor iese in limite, cand ajung la doctor bubuie desi nu am emotii sau alte chestii care sa o ridice.
Diseara ma duc la medicul de familie si fac o masuratoare.
17+
tigruta spune:
Buna dimineata burtici..
Nana sa dea Dumnezeu sa fie doar o problema temporara si sa dispara pana la nastere..
Atata a nins azi noapte si inca mai ninge, acum parca nu prea ma mai incanta zapada mai ales ca trebuie sa ies si cu masina..
Sotul a plecat ieri la Medgidia si de aseara a stat blocat pe la Cernavoda parca..azi dimineata pe la 6 cand am vorbit acolo era..
Spuneati ca visati urat, si eu am visat numai ciudatenii si am dormit foarte rau dar incerc sa nu le dau importanta.
elena
18+
n_a_n_a spune:
Nico, ridica-ti bluza si trage cu ochiul in jos, de la buric inspre pubis. Daca vezi o dara subtire de pigment maroniu, ai si tu liniuta
! Imi pare rau de tensiunea ta, sa ne tii la curent cu ce mai rezolvi pe la medic.
Editez sa-ti mai zic ca si mie imi curge la sange din nas de numa... Si nu numai cand imi suflu nasul. Dar stai linistita ca-i de la sarcina. Si cu tensiunea cred ca tuturor ni se intampla: si eu mi-o masor zilnic, e ok acasa, si cand intru in cabinet trebuie sa asteptam, sa ne linistim, sa treaca puseul hipertensiv sa nu avem rezultate eronate. Din cauza asta imi face de fiecare data dopplerul la sfarsit, cand sunt mai relaxata.
Nana
22+ cu
Iubirici
NicoletaB spune:
IT SUPPORT......IN RO !!!!
Suport tehnic: Ce model este calculatorul dumneavoastra?
Client: Unul alb...
Client: Buna, Mariana aici. Nu pot sa-mi scot discheta din calculator.
Suport tehnic: Ati incercat sa apasati butonul?
Client: Da, sigur, e chiar blocat.
Suport tehnic: Asta nu suna prea bine; Voi trimite pe cineva.
Client: Nu , stati putin..Inca n-am bagat-o... e inca pe birou... scuze...
Suport tehnic: Apasati pe simbolul "My Computer" din partea stanga a ecranului.
Client: Stanga ta sau stanga mea?
Suport tehnic: Buna ziua. Cu ce va pot ajuta?
Client: Buna...Nu pot sa listez.
Suport tehnic: Puteti va rog sa dati click pe "Start" pentru mine si...
Client: Asculta domnule, te rog sa nu ma iei pe mine cu chestii din astea tehnice! Ca doar nu-s Bill Gates.
Client: Buna, Marta aici, nu pot sa listez. De fiecare data cand incerc, imi spune ca nu poate gasi imprimanta. Chiar am luat imprimanta si am ridicat-o in fata monitorului si el tot imi spune ca nu o gaseste...
Client: Am o problema daca vreau sa listez cu rosu...
Suport tehnic: Aveti imprimanta color?
Client: Aaaah.....................multumesc.
Suport tehnic: Ce vedeti pe monitorul dumneavoastra doamna?
Client: E un ursulet pe care prietenul meu mi l-a cumparat de Valentine's day.
Client: Tastatura mea nu mai functioneaza.
Suport tehnic: Sunteti sigur ca e conectata la calculator?
Client: Nu. Nu pot sa vad in spatele calculatorului.
Suport tehnic: Ridicati tastatura si mergeti 10 pasi in spate.
Client:! OK
Suport tehnic: Inca mai aveti tastatura in mana?
Client: Da
Suport tehnic: Asta insemana ca nu e conectata la calculator.Mai vedeti vreo tastatura pe birou?
Client: Da, mai e una pe aici. Ah...asta merge... multumesc tare mult!
Suport tehnic: Parola dumneavoastra este "a" mic, de la ananas, "V" mare de la Victor, si cifra 7.
Client: Mare sau mic?
Client: Nu pot sa intru pe internet.
Suport tehnic: Ati folosit parola corecta?
Client: Da, sigur. Am vazut-o la colegul meu.
Suport tehnic: Puteti sa-mi spuneti ce parola ati folosit?
Client: Cinci stelute.
Suport tehnic: Ce program anti-virus folositi?
Client: Firefox.
Suport tehnic: Acesta nu este un program anti-virus.
Client: Aa, scuze...Internet Explorer.
Client: Am o maaare problema. Un prieten mi-a pus un screen saver pe calculator dar de fiecare data cand misc de mouse, dispare....
Suport tehnic: Cum pot sa va ajut?
Client: Scriu primul meu e-mail.
Suport tehnic: OK, si care ar fi problema?
Client: Pai, am scris litera "a" in adresa, dar nu stiu cum sa desenez cerculetul din jurul ei.
17+
NicoletaB spune:
Merci Nana, n-am linie maronie ci doar puful de pe burta, care am impresia ca a mai crescut. In general de cand sunt insarcinta imi creste parul mai repede si ca epilatul dureaza mai putin.
La voi se intampla la fel?
17+
n_a_n_a spune:
Elena
, si noi speram acelasi lucru, maine mai facem niste masuratori, poate o sa avem vesti bune! Sarmanul tau sotior! Roaga-l sa nu-ti aduca vre-o raceala acasa!
Nana
22+ cu
Iubirici
tigruta spune:
Nicoleta si eu am probleme cu tensiunea, numai ca eu o am mica..inainte o aveam in limite normale dar acum e mica rau..
Sange mi-a mai curs si mie din nas,dar atunci cand imi suflam nasul, acum vad ca de vreo saptamana n-am mai avut probleme..poate nu e tot timpul nici la tine si vor disparea..
elena
18+