Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(30)
Raspunsuri - Pagina 5
NicoletaB spune:
Corina- nu stiu exact de dimensiunea capului, dar ei oricum sunt mai capatanosi acum, au aspectul acela de mini-martieni. La greutate se incadreaza. ma uit acasa pe eco
17+
n_a_n_a spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca16
Si eu am considerat ca zice totusi bine, pana la urma e mai bine sa evit decat sa trebuiasca sa tratez ulterior.Eu aveam in vizor Panoramic Gym-ul, care s-a deschis spre Selgros...pe site-ul lor povesteste despre beneficiile aquafitness-ului in sarcina, dar nu cred ca au grupa speciala de gravide. Parerea mea despre Genesys nu e una foarte bine conturata insa acei 690 euro sunt doar daca esti de acord sa nasti nepreferential ( adica cu ce doctor se nimereste), cel putin asa am citit si am inteles eu.Daca vrei sa nasti cu dr. tau, mai trebuie sa platesti.Mai auzisem ca nu au tot ce e nevoie si ca daca apare vreo problema, te trimit la spital (asta nu stiu daca o mai cred).Oricum, pentru mine sunt bani seriosi, am facut consiliu de familie si am decis ca nu are rost sa dam atat, la Odobescu unde a fost maica-mea e curatel si dr. aia e foarte buna.Ce sa zic, mi-a luat mult pana sa ma hotarasc si nici acum nu sunt 100% sigura ca am facut alegerea cea mai buna, dar asta e.Tu unde nasti? 21+ |
Au sectie neonato la Genesys din cate stiu eu, si conditiile sunt super. Nastere nepreferentiala inseamna sa nasti de fapt cu un medic ce lucreaza la clinica; daca te supravegheaza Miclea, de exemplu, poti naste cu Miclea, chiar daca nu e el de garda. Se percep suplimentar 300 de euro daca vii cu un medic din afara clinicii. Eu voi naste la Laser, 1.200 de euro, in cazul in care rinichii fetitei nu vor necesita interventie dupa nastere. Am vizitat maternitatea si mi-a placut la nebunie ca lipseste atmosfera de spital. Plus ca nu trebuie sa imi bat capul cu bagajul de spital, ma duc cu poseta si atat. Spre deosebire de Genesys pot avea cati vizitatori vreau (cand nu e bebe in camera, daca e bebe numai unu) si nu trebuie sa semnez nici un contract inainte: ma duc, nasc si la externare imi fac nota de plata si gata .
Nana 22+ cuIubirici
Vivela spune:
citat din mesajul lui corinasmile
Fetelor, o fi obosit neuronu' meu astazi, sau ceva nu e in regula cu masuratorile astea??? Eu bag 16s si 6 zile si imi iese circumferinta capului 136 mm.. pai asta inseamna 13,6 cm dupa calculele mele de matematica superioara Cum vine asta??? Corina 16s+ cu Maria |
iar dupa calculele mele umile, 13,6 cm e ok, pt ca se refera la CIRCUMFERINTA, deci la lungimea (perimetrul) craniului, nu la diametru.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07) + xy 19+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
anca16 spune:
citat din mesajul lui corinasmile
Fetelor, o fi obosit neuronu' meu astazi, sau ceva nu e in regula cu masuratorile astea??? Eu bag 16s si 6 zile si imi iese circumferinta capului 136 mm.. pai asta inseamna 13,6 cm dupa calculele mele de matematica superioara Cum vine asta??? Corina 16s+ cu Maria |
Hmm, eu acuma le-am verificat cu ce mi-a dat dr. si se cam potrivesc, doar greutatea zice ca ar fi 455...femurul 35 mm si al meu are 37, circumferinta capului e 198 si al meu are 201 etc.
Da, 136 mm e 13.6 cm....nu stiu, de ce nu ar fi bine?
21+
siminoc spune:
Buna, din nou, mamici cu burtici si pitici!
Apropo de problemele cu dintii. Am un inceput de paradontoza, conform spuselor dintologului. Mi-a spus ca din pacate in faza incipienta in care sunt in afara de periajul cu Sensodine, nu mai pot face si altceva. Da', fie vorba intre noi, simt diferenta, insa cred ca se poate si mai bine. In timpul primei sarcini am avut sangerari, care au disparut fara sa fac nimic, in afara de igiena obisnuita.
Iar legat de evolutia bebelusului, eu cred ca trebuie sa ai incredere: in DD, in medic, in soarta, in ce vreti voi numai sa credeti ca totul va fi bine. Mie in prima sarcina nu mi-a dat foarte multe detalii, oricum nu as fi inteles o iota, imi spunea ca e bine. Si tot timpul aveam o liniste interioara si exterioara uimitoare. Numai inainte de echo aveam emotii, parca eram la licenta! Reveneam apoi la linistea dinainte.
Acum, a doua oara, lucrurile au decurs altfel. Nici n-am aflat bine ca sunt gravi (aveam deja doua luni, caci am ignorat semnalele, ce-i drept nu exagerat de evidente), ca m-am pus pe facut analize. Serviciu, deplasari, gine. Aflu ca mai tre sa mai fac niste analize. Serviciu, deplasari, gine -> triplu test. Da' vin sarbatorile, asa ca primesc rezultatul dupa. NASOL, risc de sindrom Down 1:196! -> AMNIOCENTEZA. Totul s-a terminat cu bine! Si mrgem mai departe!
Asa ca va doresc la toate sarcina usoara, liniste sufleteasca, odihna (incarcati-va bateriile cat aveti timp) si sa auzim numai de bine!
Simona, printesei Miruna (13 Iulie 2007) , 21+, Raluca
anca16 spune:
n_a_n_a : stiiiu, am vazut si la Laser pe site ce saloane au...jos palaria, cu net, cablu tv, baie de nu am nici acasa asa.Mi-ar fi placut si mie sa nasc aici, pentru ca ai mei m-ar fi putut vizita mai usor, asa nu cred ca or sa faca toata ziua naveta arad-tm..La Laser am auzit de dr.Sendroiu ca e foarte bun, de Miclea prefer sa nu vorbesc.Eu am zis ca e ok si la Odobescu, au saloane de 3 cu bebelusii si baia in camera, iar doctorita e foarte buna.Sa dea Doamne Doamne sa ne fie bine la toate.
21+
NicoletaB spune:
Simona- bine ca ati trecut cu bine de amnio! Peste 2 saptamani iau si eu rezultatul la TT. Sper sa nu trec prin aceleasi emotii ca tine si Vivela!
17+
corinasmile spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Vivela
iar dupa calculele mele umile, 13,6 cm e ok, pt ca se refera la CIRCUMFERINTA, deci la lungimea (perimetrul) craniului, nu la diametru. |
Gata, am inteles
Eu initial ma gandisem la diametru sau lungimea(inaltimea) capsorului. Am scos rigla din birou de vreo cateva ori sa ma uit cat vine asta, mi-am masurat capul meu , vad va voi ziceti ca e normal, zic imposibil asa ceva!!
Dupa cum spuneam, neuronul meu deja
Corina 16s+ cu Maria
Ioana5255 spune:
Crissy poate m-am exprimat eu gresit. Nu ai cum sa tii bebe in brate din moment ce tu esticonectat acolo la tot felul de aparate si cu perfuzii, dau a adus-o dr neonatolog, am pupat fata, a lipit-o de mine, au fost foarte draguti si un moment intr-adevar f emotionant.
Mira da si eu ma asteptam sa simt tot, cum taie acolo, ceva, o senzatie, dar chiar nimic nimic. Nici macar nu simteam corp strain in mine, si oricum a fost misto, ptr ca dupa ce mi-au scos fata si mi-au prezentat-o m-au adormit. A fost cel mai tare somn din viata mea si eu cum ma vaitam intr-una pe timpul operatiei ca vomit, ca mor, ca o fi, ca o pati (asa sunt eu mai miorlaita) cand m-am trezit mi-am zis waw dar ce bine am dormit, dar ce bine ma simt, dar unde sunt, de ce nu mai mor, de ce nu ma mai sufoc, oare oi fi in rai? Si abia cand a inceput dr sa vb cu mine, abia atunci am realizat ce se intampla. Si hei fetelor, daca eu am putut sa nasc, poate oricine. Nu cred ca exista femeie mai panicata de soarta si mai miorlaita decat mine pe lumea asta.
A, si dupa ce m-au dus la salon pe la 9 cred ca era ceasul, la 8 am intrat in operatie, pe la 11 mi-au servit cea mai buna supa din viata mea, era o zeama lunga, dar atat de buna, iar seara mi-au servit cina in toata regula bine cu regimul de rigoare. Sotul meu primise multe bunatati, printre care si o prajitura si eu am poftiti la ea, asa ca de a doua zi saracul a fost oropsit la acelasi meniu cu mine.
Nana cam asa o sa nasc si eu, numai ca de vreo 2-3 ori suma cred. Dar tot nu m-as duce intr-un spital de stat. Nu nasc de multe ori in viata, asa ca orice sacrificiu ptr copil e binevenit.
Sabina 25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
n_a_n_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca16 n_a_n_a : stiiiu, am vazut si la Laser pe site ce saloane au...jos palaria, cu net, cablu tv, baie de nu am nici acasa asa.Mi-ar fi placut si mie sa nasc aici, pentru ca ai mei m-ar fi putut vizita mai usor, asa nu cred ca or sa faca toata ziua naveta arad-tm..La Laser am auzit de dr.Sendroiu ca e foarte bun, de Miclea prefer sa nu vorbesc.Eu am zis ca e ok si la Odobescu, au saloane de 3 cu bebelusii si baia in camera, iar doctorita e foarte buna.Sa dea Doamne Doamne sa ne fie bine la toate. 21+ |
Eu la Sendroiu cel tanar ma duc. Am asigurare privata de sanatate platita de angajator si primesc 500 euro pentru naturala sau 700 euro pentru cezariana de la asigurari; pe langa asta mai primesc un salariu (un net de-al meu, si nu un sal mediu pe societate cum zice CCM national, dar nu comentez, ca vreau sa-mi vad banii repede...) deci inca aprox. 750 de euro; asa ca mi-am acoperit nasterea la Laser .
Si la Timi daca e curat, nu sunt prea multi cetateni de etnie colorata, cum e la noi la Arad (nu vreau sa supar pe nimeni), dar mai ales daca ai parte de angajati draguti (asistente, moase, infirmiere) e super ok. In fond si la urma urmei e vorba de cateva zile, doar.
Nana 22+ cuIubirici