Fulgusori de nov-dec 2009 (8)
Raspunsuri - Pagina 10
gabitza35 spune:
si pentru ca mucosii inca dorm si eu doar ce mi-am inceput tura... sa va spun cum e la noi cu somnul
ei dorm in camera lor, fiecare in pautul lui... dar exista si o canapea pe care dorm/ fac planton eu sau mama/soacra ( se schimba tura pt ajutor la 2-3 saptamani )
cine sta noaptea cu ei in camera, poate sa prinda uneori maxim o ora juma de somn intre mese... in cel mai fericit caz 2 ore... asta e ffff rar.... asta din cauza ca se trezeste unul, este hranit, adormit, pus in patut- totul dureaza, daca nu sunt presata de celalat maxim 30 min.. se trezeste celalat.. de la capat... spalat biberoane, pus la sterilizat, fiert apa..se mai duce din timp ( acum am luat un termos mic si tin apa acolo... dar oricum nu tine mult pt ca la o masa amandoi consuma cam 250 ml apa... cred ca trecem la un termos mare
)
noaptea sta cineva cu ei pana la 2-3 noaptea, asta depinde de trezirea lor.. i apoi se schimba tura pana pe la 9 dimineata
cand se trezesc noaptea simultan e mai nasol... trebuie sa fim 2 in preajma lor si sa-i hranim
ziua se intampla sa se trezeasca de mai multe ori in acelasi timp si sa manace... noaptea fac ei ce fac si se decaleaza cam o jumatate de ora...asta e bine.... cand sunt decalati 0 ora sau o ra juma nu e tocmai ok... ai timp sa termini in liniste cu unul... dar cu timpul ramas cam 30 min pana la trezirea celuilalt nu prea ai ce face... eu citesc forumul ![]()
ziua suntem amandoua treze... dar cand dorm nu sta nimeni la ei in camera... dupa ce mai cresc si consider ca ma pot descurca singura si nu mai am ajutoare, cred ca voi lua si eu un babyphone.. mai e pana atunci...
Avalon, tu cum te descurci singura cu hranitul simultan al baietilor, tu alaptezi?
Dragos si
Eva _30.11.2009
raluci_b spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura Garner Ma bucur ca v-au placut pozele. ![]() Pt mamicile care alapteaza - cam cate minute papa puii vostri (in special cei de 2 luni si un pic, cum e al meu)? Am vazut ca vreo doua dintre voi deja ati spus cat. Si cate minute ii tineti la eructat? Stiu ca s-a discutat zilele astea, dar nu mai stiu daca ati zis si cate minute. ![]() Raluci, cati mm are mamelonul de silicon pe care il folosesti tu? Pe al meu scrie ca are 16mm si ca e extra small. Tu cate ai? Le pui in sterilizator? Eu le pun, sper ca e ok asa. Am 3. Laura de Nicholas James 9 Noiembrie 2009Poze |
la san sta ff variabil de la 10 la 60 minute cu pauze se scos aerul intre 3-8 minute bucata
am 5 mameloane 4 avent pe care scrie 21
si una luata din maternitate pe care nu scrie nimik dar e pe rotund si are orificiile mai mici. si eu le sterilizez dupa fiecare utilizare, intai spal cu sapun si apoi sterilizez
Ralu, mami de
Remus Andrei
(8 nov '09)Primul an de peripetii
www.popasmusic.com" target="_blank"> un strop de placere
poze NOI cu bubu
laviniablaga spune:
Neatza!
ce faceti voi? v`ati trezit?noi ca de obicei la ora 6 am fost drepti!
-ua e gata!
v-am tot zis ca i-am facut lui Rare program de masa la 3 ore...a ineput sa se tina de el saracul....deci suntem pe calea cea buna!
referitor la baita, noi ii facem o zi da una nu, si ne merge bine!
cu privire la lungimea operatiei de cezariana , a mea are 16 cm
Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE
BoboMom spune:
Parca intreba cineva de vaccinul H1N1. Noi l-am facut, la recomandarea pediatrului. Nu am avut nici o retinere si nici o reactie.
Raluci, da, si eu mai intai le spal si dup-aia le sterilizez. Am luat detergent de vase si de rufe fara coloranti si fara parfum si doar de-astea folosim si pt noi si pt el, ca e mai usor. Incerc sa sun azi la spital sa intreb de masura mameloanelor de silicon. Dar parca vad ca fetele alea or sa-mi zica sa mai merg la o consultatie sa se invete bebe fara, dar nu cred ca ma duc. Ne e comod amandurora asa si cand le-am intrebat inainte daca e vreo problema daca le folosim mereu, au zis ca singura problema ar fi ca ce fac daca nu il am la mine vreodata si el nu stie sa manance fara. Asta n-ar trebui sa fie problema, ca am grija sa le am mereu aproape. ![]()
Noi acum incercam sa dormim, respectiv Daddy incearca sa-l culce pe pui. E f treaz, pt ca a dormit mult si tarziu dupa-masa. 
Apropo de Daddy si de activitati pe care le facem cu bebe - unul din jocurile pe care le joaca Daddy cu Nicholas e jocul fetei (the face game; a nu se intelege altceva
). Ii arata ba pe fata lui bebe, ba pe a lui daddy fiecare parte a fetei cu degetul si spune de doua ori denumirea partii respective (de ex. nose - nose si atinge nasul cu degetul). Lui bebe ii place si asa invata si denumirile, pt ca am citit ca invata f multe inca de pe acum, de-aia e bine sa vorbim mult cu ei si sa vorbim si normal, nu numai baby-talk, chiar daca e firesc sa facem si asa. Noi vorbim mult, ii aratam diverse chestii si ii spunem ce sunt, cu alte cuvinte il tratam ca pe un individ, nu ca pe o papusica
(de altfel mami a lui ii si spune, aproape de cand s-a nascut 'my baby boy is not a toy, he's a real baby boy'
si lui ii place
). Cand i-am spus lui tata la telefon ca bebe se joaca a ras si nu prea intelegea cum se joaca fiind asa mic. Dar asa e, asa cum zice si Gabitza, da din maini si din picioare si rade si scoate tot felul de sunete la jucarii, ba chiar a inceput sa le si apuce din cand in cand. Gata, am fugit, ca la mine e noapte. ![]()
Apropo, de Katyuscha si Jay mai stie cineva ceva?
Pupici!
Laura
de
Nicholas James 9 Noiembrie 2009
Poze
broscuta_80 spune:
Felicitari fetelor care s-au pus pe treaba cu slabitul, azi este prima zi asa ca va tin pumnii
Hai mamicile in actiune!!!! 
lylyana.ion spune:
Buna dimineata!
Sunt in urma tare cu cititul, n-am intrat deloc in weekend.
incep prin a va oferi cinstea de astazi 

pentru cele 2 lunite si sa urez
si celorlalti mici sarbatoriti de astazi!

si sper sa revin curand
Lili fericita
de
Alexandru (18.11.2009)
pozici
"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes
Lumi_Richard spune:
Buna dimineata si de la mine!
Din pacate nu pot bea cafea,trebuie sa merg la analize(sange) si apoi raze la incheieturile mainilor(am ramas cu dureri dupa sarcina) si spate....
Nici nu am plecat,dar abia astept sa ma intorc,sa-mi beau cafeaua citind de pe forum!![]()
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise
Lumi_Richard spune:
Gabitza,cat va admir pe voi,mamicile de gemanuti! Eu ma mai plangeam si cu una, ajutata fiind si de mama si de Richard cat era cu noi![]()
De copil visam sa am gemeni...si acum regret ca nu am facut gemeni,ar fi fost atat de frumos! Nu trebuia sa fiu insarcinata de mai multe ori,si ei se aveau unul pe altul! Asa,cine stie cand si daca ii voi face un fratior Annabellei....
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise
laviniablaga spune:

LA MULTI ANI SI DIN PARTEA NOASTRA LUI ALEXANDRU DAR SI CELORLALTI SARBATORITI AI ZILEI 

LUMI BAFTA LA MEDIC!
Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
RARES CRESTE
broscuta_80 spune:
Vad ca DianaR se tine de party-uri de bebei.... Bvo mamica activa
Teo cumintica
. Mi-a placut poza de la alaptatul in public... ma uit si nu-mi vine sa cred ce relaxata esti...
Mihamora honey nici eu nu ma bag la slabit... eu nu am chef, ma gandesc ca va trebui sa ma abtin de la mancare cand mi-o fi foamea mai mare si oi da gres... astept sa fiu mai motivata ![]()
Mi-a placut faza cu alaptatul in public desi la ora asta mi se pare la fel de realizabila ca si soarele noaptea.... inca nu ma vad....
laurairina
si lenesa de mine astepta un link mai direct, asa ca am profitat si eu de moment ![]()

lili a manca-te-ar mama ... pai eu o sa vb cu popa sa nu-mi traumatizeze cupkilu in cristelnita....
De spagi inca nu stiu nimic. Anunt cand aflu, ca eu am botezul pe 30 ianuarie si urmeaza sa fac programarea ![]()
laurairina, monis deja lucrez la pancardaaaaaaa
DC ROUND TABLE OF HAPPY MOMS 
Shtephy
ce ma bucur ca esti bine
. Bine macar ca ne citesti la cafea, macar stim ca esti cu noi ![]()
gabitza35 sigur e un puseu de crestere... nu cred ca nu le tine de foame ci poate doar stomacelul lor digera bine Nan1 asta si li se face foame mai repede. Sunetele cred ca sunt cam toate posibile, cel mai bine le descria laurairina![]()
Citeam programul de noapte cu mesele.... cred ca eram praf dupa o saptamana....
raluci b zi-ne mai multe !!!!
ionelamariaSa va traiasca crestinul!
poate se imbata si a mea ca eu am chef de dans la botezul ei![]()
laura mai las-o asa putin , ca e grasunica foc 

Ramonika : operatie = 11 cm
( da' eu stiu ca se strange mult in timp )
: baie = ca la nebuni
( adica ba in fiecare zi, ba la 2 zile, ba la 19.00, ba la 22.00, ba la 10 dimineata.... nu vreau sa o trezesc pentru baie
)
Si eu m-am calit cu fica-mea ca are patutul la noi in camera.... nu mai aud toate nechezelile si frichinelile... doar cand s-a trezit calumea si cere de foame sare si ma-sa din pat ![]()
Laura Garner suptul neintrerupt de la inceput e de maxim 10 minute. Cand a terminat o ridic la eructat dupa care o mai pun la san sa vad daca mai vrea. Daca vad ca o ia somnul o ridic iar la eructat ( pt. ca ma pacaleste uneori - imi da imoresia ca ii este somn si-mi iau teapa , dar daca ii este somn cu adevarat adoarme pe umarul meu ... )
lylyana
Alexandru 
Trimit ca miauna bebelina