Doamna invatatoare -intre ideal si realitate
Raspunsuri - Pagina 12
dinubebe spune:
Ei, bine, la noi lucrurile s-au aranjat pe placul nostru. Din orele nesfarsite pe care le petreceam stand la facut teme acum au mai ramas doar cateva zeci de minute, pe care incercam sa le folosim cu maximum de eficienta.
Nu stiu exact ce s-a petrecut, eu am senzatia ca si doamna le da acum mai putine teme, dar in mod cert si noi ne-am mai "maturizat" si ne vine mai usor cu temele, plus ca nu mai pierdem atata timp inutil.
De ceva timp, de cand a venit si la noi primavara, nu mai lucram suplimentar aproape deloc. E drept ca nici nu pare sa fie nevoie, cel putin la nivelul solicitat de doamna invatatoare. La noi nu se prea lucreaza din Mate2000, in general se merge pe fise, cel mai probabil preluate de pe didactic punct ro. Nu facem ortograme, dar facem dictari multe, se merge mult pe cititul in clasa, pe scrierea de cuvinte si enunturi - cu precadere a celor care pun probleme de tipul "copii- copiii", "fii-fiii", inca mai fac exercitii cu despartirea in silabe sau transcrieri, si, in general, nu fac lucruri prea complicate, lucru care ne convine caci ne ramane mult timp pentru chestiuni mai atragatoare.
Am inceput sa petrecem mult, mult timp pe afara, in special la un loc de joaca frecventat de cativa colegi de clasa. In prima zi cand am facut asta, fetita mea mi-a zis: "Mami, asta a fost cea mai minunata zi". Asa ca m-am decis sa repetam experienta de cate ori se poate, mai ales ca am vazut ca nu o afecteaza deloc in ceea ce priveste scoala. Din contra, mi-a dat impresia ca a devenit si mai atenta si brusc, noi cele care eram complet dezorganizate si nu reuseam sa ne incadram cu timpul, am inceput sa facem foarte multe lucruri intr-o zi: mergem si la dansuri o ora, lunea si miercurea, stam si citim o ora- doua din cartile de la biblioteca, apoi mergem la locul de joaca, apoi lectii, apoi, fie citim iarasi, fie folosim timpul ramas ca sa ne jucam putin la computer sau sa stam la desene...
Ultima revelatie pentru mine ca parinte a fost sa descopar pofta de lectura a fetitei mele. Si aici e meritul invatatoarei care a "zgandarit" acest sambure, ducandu-i pe toti in vizita la biblioteca din cartier. Au fost de vreo doua ori si ultima oara le-a facut si permise, asa ca incepand de luni mergem zilnic acolo si imprumutam cate trei cartulii. Nu sunt cine stie ce volume uriase, nu sunt cine stie ce lecturi, sunt povesti cu barbie, bambi si alte de-acest tip, in special cu ilustratii din filmele Disney, dar ii iubesc nespus fascinatia cu care descopera singura povestea. Si cateodata raman adorand-o din priviri in timp ce murmura de una singura cuvintele vreunei povesti, razand la replicile lui Bocanila sau induiosandu-se de mila frumoasei Rapunzel.
Si acesta e un motiv pentru care sufletul meu acorda doamnei inca un FB.
http://loredanadinu.wordpress.com/2010/02/15/lasa-ti-semnatura-pe-o-fapta-buna/
sorana spune:
Loredana - intr-adevar un fb invatatoarei voastre interesul pentru lectura. La noi din pacate nu e asa. Asta cu cititul ramane in sarcina parintilor.
Si noua ne iau mai putin temele pentru ca ne-am obisnuit si nu pierdem timpul. Chestie de organizare dar si de copil care trebuie sa inteleaga ca daca isi face temele repede are timp de joaca in parc.
Sorana si Monica (7 ani)