Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *135*
Raspunsuri - Pagina 20
m_monique spune:
legat de mot / turta.
eu nu prea eram pasionata de aceste obiceiuri. eu sunt din ardeal, si acolo nu exista asa ceva.
mie mi se par babisme. dar am incercat intotdeauna sa vad partea distractiva a acestui eveniment.
cel mai mare babism mi se pare: "nu ai voie sa tunzi copilul, pana nu-i ia motul". si asa ajungi sa vezi copii de 2-3 ani cu niste plete, si un par destul de ros, transpirati si raciti tot timpul .
lui andrei i-am luat motul la 1 an. am organizat masa la restaurant cu prietenii, nasii si socrii. am fost 12 persoane. pe andrei l-am imbracat intr-o camasa si pantaloni raiati. avand in vedere ca era la varsta la care crestea inca destul de repede, nu m-am hazardat la haine de unica folosinta.
ziua ioanei va fi anul acesta in Sambata mare, si cred ca o vom sarbatori de Paste. facem masa la restaurant, ca nu ma vad intinzand acasa masa pt 10-12 persoane.
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_monique legat de mot / turta. eu nu prea eram pasionata de aceste obiceiuri. eu sunt din ardeal, si acolo nu exista asa ceva. |
Exact asa sunt si eu, chiar nu stiu ce e cu turta asta , de mot presupun ca se taie din par..
Eu deja m-am gandit cum o serbez pe Alexandra :
- cu cativa bebelusi de seama ei la un loc de joaca, unde ma gandesc ca se vor tarai pe jos si se vor juca cu jucariile de plastic de acolo
- cu gasca noastra de prieteni si nasii vom merge la un restaurant
- acasa probabil cu prietenii care au copii mici mici si nu au cu cine ii lasa
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
m_monique spune:
novus la baieti se taie motul, iar la fete se rupe turta.
la fete se taie si un smoc de par, dar se face si o turta din aluat de cozonac, care o rupe nasa deasupra capului fetitei, si ep urma se imparte la toti participantii la eveniment. cica e ritual de fertilitate.
dupa astea, atat la baieti, cat si la fete, se pun niste obiecte pe tava, si ei trebuie sa aleaga 3. se zica ca din ce aleg, aia vor face in viata. babisme .
sa vezi ce fericiti sunt parintii daca aleg copiii banii. si poate copiii vor ajunge casieri .
petrean spune:
Andrei a ales o pluta de pescuit..un parfum si un pix
o sa fie pescar..scriitor..cochet?
Nici eu nu tin la astfel de "babisme"..insa..le facem..de distractie
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
rivali spune:
citat din mesajul lui m_monique buna dimineata. am facut ! e pt toata lumea. daca se termina, mai avem. pt cine doreste, avem si tiramisu. ------------------------------------------------------------------------- mami de Andrei (16.12.2006) si Ioana (03.04.2009) |
Neata!
eu vreau numai tiramisu!
petrean spune:
http://www.viatalaserviciu.ro/view_video.php?viewkey=0c74297a55c392b5f40a
ia priviti cum se linisteste un copil
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
rivali spune:
citat din mesajul lui petrean Andrei a ales o pluta de pescuit..un parfum si un pix o sa fie pescar..scriitor..cochet? Nici eu nu tin la astfel de "babisme"..insa..le facem..de distractie Vlad si Catalin-17.03.2009 Andrei Luca -15.12.2006 |
Vlad a ales un parfum , oglinda si...surubelnita
O sa fie un electrician cochet
rivali spune:
citat din mesajul lui petrean La multi ani Stefan Alexandru Vlad si Catalin-17.03.2009 Andrei Luca -15.12.2006 |
Multumim!
La multi ani si gemenilor!
anamariame spune:
Neata, multumesc de cafea, Monique. Fara tiramisu la mine ca tocmai am halit o trufa. Profit si eu ca nu e Ilinca prin preajma, si ca Olga nu s-a dezmeticit inca din vacanta Eu habar nu aveam de obiceiul cu turta la fetite, eu stiu ca nasii i i taie putin din par la implinirea varstei de un an, in forma de cruce. Dar turta??? No way! Cine sta sa gateasca turte?Noi mai avem 3 luni pana la party asa ca inca stam linistiti, dar ne inspiram de la voi. MA duc sa deschid capitol nou, asta daca e draguta Eva sa ma lase!Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)