Sezatoarea canadiana (168)
Raspunsuri - Pagina 18
columbiana spune:
Zavalita, enjoy ultima suta de metri inainte de start in Ro; intreaba orice doreste sufletul tau .
daca vorbiti de cocktailuri, solutia vine tot de la amicii nostri de souche ; mama draga, erau anul trecut toti cu stacane d'alea cu capac de ducem cafea la job, pe care le umpleau la bar, cu paiul in nene; apoi intrau in apa la gym ; venisera cu ele pregatiti din Canada;
sufar rau cind va citesc despre vacante, yo tocmai am scos din buzunar banii de geamuri si idiotii de la Credit Union inca n-au finalizat ancheta sa pot obtine credit; si ma mai uit si de bilete pentru Romania in iunie
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankalaura Ce faine discutii despre vacante, plaja si soare sau ski si board... Sar eu inaintea lui Zavalita cu solicitare de sfaturi (mai ales pentru cele cu copii de scoala mai maricei...) 1. Are sens sa transport dictionare? Ma refer la dictionare serioase, Websters, Robert, un Maxidico editie franceza, un guide correspondance et expression ecrite Larousse, un dico de sinonime (fr), un Bescherelle... 2. Are sens sa transport macar un dicionar francez roman? 3. Are sens sa transport carti in franceza? Am cateva colectii destul de vaste de literatura pentru copii (Tartarin, Poil de Carotte, Tour du monde in 80 de zile, mitologie pentru copii, etc). Am si literatura "de oameni mari", majoritar autori francezi, dar am si Orwell sau Hemingway... 4. Are sens sa transport un atlas geografic editie de lux Webster? Mai am si cateva in romana, pe astea o sa le iau prin selectie... In principiu, greutatea sau volumul nu m-ar incurca, dar daca la scoala nu se folosesc, mai bine nu le car. Daca varianta ar fi googaleala sau dictionarele online, clar tai cablul, arunc calculatorul si pun la copii dictionarele in brate. Daca ar trebui sa le cumpar de acolo, mai bine le iau pe astea... Voi ce ziceti? Mai am una, dar sa nu radeti... Ar fi o tampenie sa rog pe prietenii nostri sa imi cumpere acum cate un set de iarna pentru copii? Pentru iarna urmatoare zic... Probabil clar ca echipamentele pe care le avem deja nu vor rezista mult in Quebec, ca si temperatura ma refer. N-ar fi greu sa imi cumpere, dar mi se pare mie caraghioasa ideea. Pe de alta parte, daca acum mi-ar lua cu 3 lei si in octombrie eu le-as cumpara cu 15 lei, s-ar putea sa nu fie o idee idioata? Voi ce ziceti? Zavalita - ati luat deja biletele? Cumva prin OIM? |
Anka, eu as aduce un singur dictionar, pentru linistea mea (care a carat citeva degeaba, nu cred ca le-am deschis vreodata, acum am verificat, zac in biblioteca pe raftul de jos)
edit sa-ti spun ce-am constat (la cel englez-roman, de ala m-am mai folosit uneori-sunt diferite explicatiile- le prefer clar pe cele de aici de la mama lor: francez-francez sau englez-englez, sunt mai clare definitiile si te si ajuta sa inveti)
in nici un caz carti in fraceza- ai biblioteca de cartier pusa la punct si gratis- tot ce-ti doreste sufletul; altlasul, daca ai loc in plus in bagaje;
cartile in romaneste- lasa-le, acum e important sa aveti necesarul de lucrusoare ce le puteti aduce, si la fiecare drum ulterior in Romania (cind oricum nu mai aduci prea mare lucru), iti refaci aici colectia; eu asa am facut, cam +50% sunt deja aici, restul stau bine la mama acasa inca:)); lucrurile "de suflet" ale copiilor sunt mai importante.
nu stiu ce sa spun de echipamente, cita incredere ai in gustul amicilor, oricum iarna asta pare ok aici;
columbiana spune:
daca tot am logoree la postari, Nelia, tot nu reusesc sa-ti spun ca urmaresc atenta intotdeauna tot ce scrii despre Tudora, m-am bucurat cind ai scris ultima data (despre toti copiii tai citesc cu placere de fapt), si ca daca as fi avut o fata asa mi-as fi visat-o, cum e Tudora ta, fragila si finuta pe dinafara dar puternica de fapt! mor dupa ea:))
ankalaura spune:
Ana, multam. Retinut. Mai astept si altele
La un dictionar francez roman ma gandeam numai asa... macar daca nu stie copilul cum se zice la persil, sa il trimt la dictionar. De astelalte mai serioare, mi-e cam mila sa le abandonez...
O sa trimit o gramada de lucruri in avans, deci n-as lasa acasa sosetele ca sa pun dictionarul, partea nasoala e ca nu prea as avea unde sa depozitez lucrurile pe care nu le vom transporta in Canada. Deja las diverse pe la mama, mai am de "maritat" niste electrocasnice cu care nici mama nu are ce face...
Dictionarele, daca le iau, le iau ca sa le ajute pe fete la scoala, nu pentru limba, la sosire, de-aia nu prea ne trebe...
Talciocul meu
Donia spune:
Multumesc mult pentru felicitari, tare stresata am mai fost! Sigur ca dau de baut pentru carnet, si eu sunt la a doua bere deja (fara alcool, dar tot bere se cheama )
Olga, La multi ani! Sa ai parte de sanatate, bucurii, si sper sa vina un an mai linistit pentru tine!
Dana P. m-ai facut sa rad cu condoamele.
Era un banc tare potrivit situatiei, mama ii spune fiicei "Draga mea, cred ca a venit timpul sa vorbim despre sex". Iar fata ii raspunde: "Sigur mama, ce vrei sa stii?"
Ziceai de deserturi, pe mine m-a innebunit acolo banana aia perpelita in unt, in tigaie, apoi stropita cu putin suc de portocale... Am facut si noi acasa, e o nebunie... dar am mancat trei insi dintr-o banana, ca suntem la dieta!
Denisam, eu ma uitam azi la vacanta la Disney, tot visez sa mergem acolo anul asta, sa vedem daca ne da statul bani Banii nostri, I mean, la impozite
Apropos de alte destinatii, niste romani intalniti in Cuba ne povesteau ca au fost la un resort in Venezuela, si acolo surpriza mare, au avut garda inarmata tot timpul, iar hotelul si plaja erau imprejmuite cu gard electric
arturicii, lasa ca si ce ai tu acolo in burtica e o mare sursa de fericire! Chiar ne jucam cu un bebe in Cuba si ma tot gandeam ce fain e cu bebe mic...
nelia, multa sanatate! Pe toti v-a lovit? Saruri de rehidratare luati, da?
khristin, ziceai de day care, numai sa nu-si reconsidere preturile in sus! Ma refer aici mai mult la home day care, ca nu vad cum sa supravietuiasca la preturi mai mici. Eu platesc acum pentru Cristi la zi intreaga 30 de dolari. Deci ar fi vreo 600 pe luna, daca as merge la full time, dar la noi e doar part time. Si femeia n-are nici un copil full time, eu ii tot calculez banii si ma mir ca in conditiile astea nu-si cauta altceva de lucru. Si e atat de buna, n-as vrea cu nici un chip sa o pierdem.
zavalita, felicitari pentru viza! Nici eu nu mai stiu unde o sa veniti?
Ana, da, si eu am remarcat stacanele pentru cocktailuri Am avut si noi ceva pahare cu capac, la sfatul unor prieteni, si ne-au salvat de cateva drumuri.
ankalaura, in privinta dictionarelor sunt perfect de acord cu Ana. Noi am adus cateva tehnice, cumparate in Ro cu mari eforturi si care n-au nici in clin, nici in maneca, cu limbajul tehnic folosit aici. Spre deosebire de Ana, insa, eu nici nu mai stiu pe unde sunt
Dictionarul francez-roman zic ca e bun, o sa imi aduc si eu unul englez-roman cand mai merg in Ro, tot pentru copii.
Carti - eu mi-am adus o singura carte (n-au incaput mai multe din cauza dictionarelor ) si am simtit lipsa cartilor mele dragi, deci as zice ca merita sa aduci si ceva pentru sufletul tau.
Daca trimiti lucruri in avans si pretul nu e o mare problema, baga tot ce crezi tu ca o sa-ti lipseasca. Eu regret si acum ca nu mi-am adus tacamurile cu care mancam zi de zi, mai vad pe la prieteni tacamuri ca ale noastre si ma apuca oftatul mereu
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
zavalita spune:
Merci mult fetelor pentru urari!
Sunt surescitata rau! Ma gandesc ca a mai ramas asa putin, cam 3 luni fara cateva zile!Nici nu stiu ce sa fac mai intai... momentan in fiecare zi invat si iar invat..atat eu cat si sotul limbi straine.
Ankalaura tu ai contactat OIM? cat te costa biletul? Se merita?Cand pleci?
Intrebari:
1.Mie mi-au venit cumnatii din Montreal de curand si se tot uitau la pantofi...merita sa investesc ceva banuti in ei?
2.Eu am gasit pe http://www.4shared.com/ tot soiul de carti in engl si franceza.le-am imprimat, atarna cam greu, dar tare imi plac cum sunt facute.
sa le iau? sau nu?
gasesc materiale ok la biblioteca sa invat engl si franceza/
astea pe care le am sunt facute in mare parte de oxford si cambridge.
3. sa mai vin???
cum e cu criza? eu o sa caut job de birou, sotul ceva in info(retelistica).
sau orice...vrem sa facem scoala sigur.
Cu destinatia, pana nu am vizele alea frumusele in mana ...nu ma pronunt inca.
cel mai mare ajutor de care am nevoie,daca si numai daca nu pot sa inchiriez ceva fara recomandare, pot sa apelez la ajutorul vostru- sa-mi dati o recomandare ca-s ok ca human being? stiu ca nu ma cunoasteti dar serios sunt un om la locul ei.si eu si sotul. eu am 28 iar sotul 30 ani, fara copii.
mai vb.
ankalaura spune:
Zavalita - prin OIM te costa 870 USD de adult. E mai ieftin asa, desigur daca nu preferi o ruta de-aia alambicata cu trei escale si stat o noapte pe undeva... da' cre' ca nu
Noi maine mergem la OIM, si imi notez precis detaliile, la noi sunt si doi cupii, din care unul infant, si nu stiu daca la ei pretul de copil se refera la toti minorii sau daca infant e redus mai mult... habar n-am, o sa vad.
E de investigat pentru bagaje, vad ca se aplica taxe la al doilea bagaj, totalul per bagaj de persoana a scazut la 23 de kile cu BA, ... ma rog, e mai restrictiv decat acum cativa ani.
Deci voi plecati in aprilie? Noi plecam in mai, cel mai probabil.
- Eu nu as cara chestii tiparite aici. Mai bine iti iei o imprimanta acolo si le retiparesti.. parerea mea.
- Daca dispui de timp, de ce nu te apuci de francizare online? Barbatu-miu isi prinde urechile cu francizarea asta inca de prin noiembrie, trebuie spus insa, continutul cursului este absolut grozav!
Donia - sa stii ca eu imi iau tacamurile Ca e zestre de la mama, de-alea luate de pe vremuri de la rusi, zici ca sunt de argint.
Talciocul meu
cge spune:
Olga, "La Multi Ani" sa fii fericita alaturi de familia ta frumoasa, sa aveti ani mult mai buni decat asta, si sa ramai mereu asa ambitioasa ca acum !!
AnkaLaura, multa bafta in toata aventura voastra.
Eu te citesc de mult, de cand aveai fetita la Acorns,si Anca noastra a fost in 2006-2007.
Dupa cum vezi, avem povesti comune: si noi tot cu 2 copii am venit.
Voi in ce provincie vreti sa aterizati ?
Zavalita, felicitari si voua pentru viza.
Dana Podeanu, deci sa astept si eu sa ma invete copiii ce si cum.
Habar n-aveam ca exista asa ceva.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
maru spune:
rusine sa imi fie!
mamaana, liber la cat mai multe clatite!
Citat: |
citat din mesajul lui cge Hai, mai Maru, mamaAna e la dieta, dar de.. ingrasare. Eu retin chestiile astea importante. Frumoase discutiile despre vacante la soare. Olga, si noi tot ca voi ne-am simtit in Cuba. Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
ankalaura spune:
Deci e mica lumea, Cristina
Noi aterizam chiar la Mtl, cel mai probabil vom locui in Laval (adica am si gasit unde, doar ca nu am dat inca ok-ul final).
Cele mai multe emotii le am in legatura cu scoala, mormoloaca asta a mea, desi e gradinareasa de la un an si are experienta maxima in ale socializarii, e o mormoloaca, e timida, prea cuminte, prea la locul ei, are emotii, etc... Pentru mine (zic eu acum, de aici, de la distanta...) piatra de incercare va fi acomodarea ei la scoala.
La momentul potrivit o sa va bombardez si cu intrebari despre asta, desi presupun ca voi nu mai aveti copiii la accueil.
Ailalta mica e stapana tuturor, bate din picior si obtine, cu ea nu am emotii.
Desigur, mai am emotii si cu barbatu-miu, deh, inginer, IT-st, treaba asta cu franceza il aranjeaza de la putin catre deloc, dar na...
Edit ca mi-a mai venit o intrebare - ce zice legea, pana la cati ani trebuie copilului scaun de masina?