Sezatoarea canadiana (168)
Raspunsuri - Pagina 19
mamaana spune:
olga la multi ani !
donia felicitari pentru g full!
am facut clatite si new york cheese cake aseara. iam iam. nu mai ajung o data la 55 kg, dar de jos in sus
ale mele s-au trezit de la 4, ele au mai reusit sa adoarma, eu nu
cartile de 'specialitate' zac uitate pe rafturi, nefolosite. eu mi-as aduce carti de literatura.
arturicii spune:
Neata.
Olga, La Multi Ani si din partea noastra!
Ankalaura, noi avem baietii la accueil, daca ai intreabari poate iti pot raspunde; desi in Laval e cred eu alt comision scolar.
Pai Zavalita si Ankalaura, voi puteti sa va adunati bagajele sa le trimiteti impreuna incoace...cu vaporu' sa iesiti mai ieftin...zic si eu. Nu de-alta insa cu un bagaj de 23 kg de persoana mari lucruri nu puteti aduce.
Insa uite, daca vreti sa studiati, sunt siteuri unde vand unii si altii o gramada de chestii; va mai uitati pe acolo, va faceti o idee de preturi si puneti in balanta, daca sa le aduceti de acolo sau mai bine le cumparati de pe net direct aici:
http://montreal.en.craigslist.ca/
http://montreal.kijiji.ca/
Zavalita, legat de pantofi depinde ce gen esti tu la imbracat, ce job vei avea aici, etc. Sa cari multi pantofi si sa nu ii porti iar nu are sens.
La fel si ce printuri zici ca ai, le mai poti face iar aici.
Donia, sigur ca bebe e sursa de fericire. Da-mi place si ce ziceti voi aici cu mare soare plaja; Poate la anu ca anu asta is multe pe metru patrat. Anu asta mai folosim sper rulota luata in vara trecuta.
Nelia, sanatate multa de tot tuturor.
Ati auzit ca se "inmoaie" conditiile de imigrare ptr cei afectati de tragedia din Haiti? E vorba in principal de cei ce au aici familii. Of, vai de ei....
Sa aveti o zi insorita
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 25+
Denisam spune:
Donia-felictaript carnet!
Nelia- aveti grija si multa sanatte.
Khristin-suna-ma si pe mine cand poti te rog sa detaliem cu scolile alea ca eu m-am uitat pe un link si zau de am vazut prea multe scoli la noi-dar sigur tu ai surse si info mai bune, ti-am trimsi mail dincolo
Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani
ankalaura spune:
Oo, pai Ioana, daca ma apuc de intrebat, monopolizez eu aci discutia si nu e frumos... O sa fac o listuta pe privat, si daca ai timp sa imi raspunzi, m-ai ajuta mult... Da, e alta comisie scolara dar in linii mari, lucrurile tebuie sa corespunda... De exemplu nu stiu daca m-ar aranja mai degraba garderie, sau sa lucram impreuna acasa ce au facut la scoala peste zi. Fi-mea stie nitica franceza, dar nu stie sa scrie si nici sa citeasca - romaneasca a invatat sa citeasca singura, eu as fi vrut sa nu se apuce... Deja e nelamurita de ce se scrie ROOM si se citeste RUM daca DOG se scrie DOG si se citeste DOG, si in romaneste se citeste cam cum se scrie... ei... dati-va seama cand o incepe in franceza... Parca vad ca va detesta....
Cu container ar fi rentabil daca te cari cu tot cu mobila, catel si purcel. In general transportul maritim e mai convenabil daca ai macar 500 de kile. Eu estimez sa avem vreo 150 de trimis. Bagaje cu noi nu caram, decat asa, ultimele chestii folosite la imbracat, caci pachetele le tirmit inainte cu cel putin 2 saptamani. Mai tinem cu noi laptopul si apartul foto, niscaiva pampersi si doua pahare cu pai si basta. Si asa o sa avem caruciorul, deci nu iau mai mault de 2 valize nici sa ma impuste cineva.
Am fost plecati de sarbatori, am zburat numai 3 ore jumate si deja imi venea sa ma impusc ce strategie mi-a trebuit, ca la Otopeni nu au fost carucioare de bagaje nici la dus nici la intors, ca taxiurile noastre sunt mici si au butelie in spate, a tebuit sa comand cu o saptamana inainte o masina in care sa incapem noi 4 plus carutul si doua trollere mici... Prea complicat pentru psihicul meu care va trebui sa faca fata la 15 ore de zbor cu pampersii in geanta....
Incep sa citesc si linkurile de la prima pagina, sigur voi mai gasi acolo raspunsuri.
Altfel, rasfoiesc de un an kijiji, eu sunt din aia care incaleca manzul inainte cu mult sa il fete iapa, drept dovada ca deja stiu si ce adresa o sa avem in Laval Da' sa nu radeti de mine [D:]
Donia spune:
Buna dimineata!
zavalita, am inteles cum e cu destinatia As zice ca e mai bine sa mai pui intrebarea cu recomandarea dupa ce o sa stii unde te stabilesti. Dar cumnatii tai ce fac in RO? S-au intors definitiv?
Hai sa spun cu incaltamintea, ca am experienta mare aici. E cam la fel cum e si cu dictionarele
Cand am plecat noi era ianuarie si auzisem ca incaltarile sunt scumpe in Canada. Asa ca mi-am luat la mine incaltaminte serioasa de piele: o pereche de cizme comode, dar cam purtate, o pereche de cizme noi, noute, doua perechi de ghete de piele, in aceeasi situatie ca si cizmele si doua perechi de pantofi.
In prima iarna am purtat doar ghetele cele comode si de vreo doua ori pe cele noi.
In a doua iarna am purtat o data cizmele cele comode, la Revelion, in rest am purtat ghetele noi, ca alea comode deja erau prea uzate.
In a treia iarna mi-am cumparat ceva mai adecvat iernii si zapezii de aici.
Pantofii de fusta nu i-am purtat deloc, cizmele cele noi deloc, nici nu mai stiu pe unde sunt (ti-am spus, ca dictionarele), pantofii de pantaloni i-am purtat foarte putin, mi-a spus dumnealui ca arat ca o emigranta in ei si sa-mi iau altceva
Deci vezi si tu... am adus atata incaltaminte inutila in loc sa-mi aduc tacamurile...
E drept ca pantofii sunt mai ieftini in Romania, dar nu orice se potriveste aici.
Cu cartile de invatat limba, nu stiu ce sa-ti zic... Acum nu mi-as mai umple valiza cu ele, m-as baza pe biblioteca.
Uite, daca ai timp si chef incearca o chestie. Cauta pe net biblioteca din orasul in care mergi si consulta catalogul. In plus, daca tu cauti ceva ce ei n-au, iti aduc de la alta biblioteca.
Cu printatul aici eu as ezita, pentru ca desi o imprimanta e foarte ieftina, hartia la fel, in schimb cartusul te cam costa. Eu n-as printa o carte intreaga, dar poate sunt eu mai zgarcita
Fetelor, voi despre ce OIM vorbiti? Pe vremea mea, acolo se faceau medicalele, daca nu ma insel, acum se vand bilete de avion? Spuneti-mi si mie, pentru finii mei.
arturicii, cu rulota, ce frumos! Fetita mea cred ca s-ar muta intr-o rulota, iar eu visez la o vacanta facuta asa, parca mi-ai dat elan!
M-ai nimerit cu ziua insorita, asa e aici, soare, putina zapada, aer rece, pe afara miros de foc de lemne si liniste... parca sunt intr-o statiune
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
OlgaTarziu spune:
Multumesc mult de urari.Sunteti CIA nu alta.
Nelia, Roxana multa sanatate voua si copiilor.
Donia felicitari pt carnet!
Drum bun celor care vin acum in Canada. Da va dea DD viata senina si implinita aici.
columbiana spune:
cred c-ar fi fun sa deschidem un subiect cu lucrurile total inutile carate din Romania; eu am adus funduri de lemn si plastice de care-i plin la dollarama; bine ca era in 2003, dar cind imi amintesc cite prostii am aruncat dupa venire
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
arturicii spune:
Da Donia e frumos cu rulota; noi am luat de nevoie o rulota-cort si tare bine ne-a fost pe unde am avut de mers. Am luat asa ca o rulota nu putea sa traga ce masina aveam atunci; acum avem o masina mai mare (deh, neam mult) insa nu cred sa schimbam ceva la rulota;
Ne-ar placea o excursie luuunga (Vancouver poate) cu un bus-rulota sau cum i-o zice insa cu rabdare si vointa poate vine si asta.
Aici nu-i soare desi asa se laudau astia; ma termina vremea asta mohorata in care nici nu ploua nici nu ninge nici nimic.
Ankalaura, pai intreaba tu si om vedea, care stim, sa raspundem; sigur ca ptr fix ptr scoala accueil pot raspunde si pe PM.
Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 25+
OlgaTarziu spune:
Nelia lasa ca va vine si voua randul la vacante. Oricum nu asta e esenta si tu stii bine asta.
Ziua mea a fost asa cum ma asteptam. Lacrimi, zambete, tristete fericire. Oricum dupa ce imbatranim nu mai facem atata caz. M-a bucurat ca am primit flori de la sot si o prietena, ca fiul meu drag mi-a adus o inimioara si mi-a spus: " you know what mommy? I love you more than Santa!" Cred ca asta a fost declaratia suprema.
Ultimele poante a lui Tony:
Moartea lui unchiu asa cum a inteles-o el si cum a spus-o la scoala. " You know my dady's uncle died. He jumped off airplane directly in the ocean. 4 hours before reaching Montreal"
"Tati is the king of the castle, mommy you are the queen, Sophia is the princess and I am the principal"
Cred ca tre sa incep si eu ca Simona dialogurile cu un copil TNT
Podeanu spune:
Olga, ce scump e Tony
mai scrisesem si eu un mesaj despre pantofi si alte prostii dar s-a dus ...
Ana eu mi-am carat paturi (de invelit) din Ro.
Cu incaltamintea eu am alta parere decit Donia. Evident ca are dreptate, depinde si ce job vei avea, daca vei conduce sau lua metroul, si in ce cercuri te vei invirte. Eu am purtat din plin pantofii cu toc eleganti si costume la servici.Asa se cerea...Acum ca sunt pe cont propriu daca ma duc in costum sunt mai eleganta decit proprietarul si ma simt penibil. Blugi de ex nu purtam inainte decit in weekend la mall sau grocery, acum ii port zilnic.
dar aici sunt mult mai scumpi (ca sa te convingi da o cautare pe aldo-pe care il aveti si voi si chaussures Brown, sau Globo- astia sunt mai de calitate aici) si vei vedea diferenta de pret.
Eu mi-am cumparat tacimuri acum de abia.in vacanta de Craciun.
Apropo am uitat sa va zic ca am pus si citeva poze din Ro, le trimit la contul comun.
Ah, ankalaura, ai sa vezi ca copii vor avea f multe proiecte la scoala si la majoritate cauta info pe net. Asa ca o sa fie cam greu sa foloseasca dictionarele.
In week-endul asta incepe din nou la Fete de neige la Parc Jean Drapeau-daca cumva nu stiti. Anul asta e si vremea propice.
Mikiion cum se mai simte Mark?
Nelia , sanatate la toti.
restul fetelor de Montreal care nu mai dati pe aici sunteti ok? diana 2007, Simonna, Monicutzab,Ione, ange (ai plecat deja in sud?)Ica, ktrinel,simi
Idem si ptr lista de Toronto, hellooo, v-am suparat cu ceva?