intrebare -citostatice

intrebare -citostatice | Autor: kariguld

Link direct la acest mesaj

pentruca nu stiu unde sa intreb, eu sunt departe si pacientul in Ro, intreb aici.
la cancerul de plamani, in stare avansata, merita incercate citostaticele? stiu ca au multe reactii neplacute, efecte din cele mai neasteptate.....
medicul recomanda, dar mai cu jumate de gura. persoana mai are si o tumoare la cap, urma sa faca tomografie, dar se pare ca se va renunta si la asta.....

daca stie cineva.....ma intereseaza ca informatie, sa stiu ce moneda sa bat mai departe.

ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Cunosc un fost medic cardiolog cu cancer pulmonar care face citostatice o data la trei saptamani. Singura perioada in care se simte un pic mai bine este cu o saptamana inainte sa le faca.
Mama mea are cancer uterin intr-un stadiu destul de avansat, dar aici abordarea e alta ( radioterapie) si stiu ce durere ( mai ales sufleteasca) poate aduce boala asta. Parerea mea este ca daca exista cea mai mica sansa de prelungire a vietii ( in limitele suportabile ale durerii) sa incerce.
La tomografie de ce renunta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

nu are nimeni nici o informatie?

nona, medicul nu mai recomanda tomografia, probabil se gandeste ca e cam degeaba....asteptam acum sa-l transfere la alt spital.

ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Kariguld, noi am decis sa nu ii facem mamei. Nu are cancer la plamani, are metastaze la plamani, si medicul ne-a zis onest ca nu are sens sa o chinuim.
Ea acum a intrat in faza finala, e foarte foarte grav, dar am avut parte de an in care mama s-a bucurat de noi si noi de ea fara sa se chinuie cu citostatice. Este insa o decizie cu care trebui sa traiesti. Eu mi-am asumat-o. Si nici acum, aproape de final nu regret.
SUnt aici daca mai ai intrebari.
Curaj iti doresc.

Mergi la inceput

Eleni, multumesc!
astept din clipa in clipa sa sune telefonul si sa aflu ce s-a hotarat. vineri i-au facut totusi tomografie, plamanii unul nu se mai vede deloc celalalt doar vre-o 5%. de sambata l-au pus pe oxigen, caci nu mai poate respira singur. de 2 saptamani de cand e la spital ii merge foarte rau, cu tot tratamentul care i s-a facut. la cap este o tumoare intradevar, dar operabila, insa in situatia lui.....
e vb de socrul meu, sper sa traiasca pana vineri, cand ajungem la el, sa-l vada copii.

ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

kariguld, eu nu stiu sa-ti raspund la intrebare, dar vreau sa iti spun ca imi pare rau ca treceti prin toate astea. Putere multa, sanatate si Doamne ajuta sa ii fie trecerea dincolo cat mai lina, dar nu inainte de a va vedea pe toti langa el.
Grea incercare e boala asta si pt cel bolnav si pentru cei dragi din jurul lui. Te imbratisez strans, stiu prin ce treci.

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

kariguld, eu nu stiu sa-ti raspund la intrebare, dar vreau sa iti spun ca imi pare rau ca treceti prin toate astea. Putere multa, sanatate si Doamne ajuta sa ii fie trecerea dincolo cat mai lina, dar nu inainte de a va vedea pe toti langa el.
Grea incercare e boala asta si pt cel bolnav si pentru cei dragi din jurul lui. Te imbratisez strans, stiu prin ce treci.

Laura, multumesc tare mult.
din pacate la el nu se mai poate face nimik, e vb de cateva saptamani probabil. calmante si in curand morfina.

medicul a spus ca la o persoana in varsta, cu infarct la activ, acum cativa ani, cu problemele care le are acum, citostaticele il omoara. organismul nu suporta un asemenea tratament. deci.....

ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!

Mergi la inceput