Bibliografia mamicilor
Raspunsuri - Pagina 3
anamariame spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Am dezbatut si noi la "club" citatul ala halucinant si dezgustator, dar n-ai fost atunci prin imprejurimi, anamariame.Acel citat ma face sa cred ca de fapt lucrurile bune scrise de tanti aia sunt de fapt compilate/furate de la alti autori si "originalitatea" ei transpare doar in lectiile de dresaj.mami de Sophia-Diana (Sophiphi)8luni |
Ilinca_M. spune:
Aoleu, dar crezi ca am retinut numele autoarei? Cand am dat de citatul respectiv (Ayla usese link catre discutiile pe tema asta) si am citit partea cu "bataitza" aia bine regizata, nu mi-a trecut prin cap sa ma uit cine a dat e goarna asemenea bunatate de idei, deci nu stiam pe cine citesti, scuze.
Dar e foarte bine ca tu ai citit si ai retinut chestiile de bun-simt; daca citesti intreaga carte si iti sunt de folos lucrurile bune scrise acolo (acum pentru noi ce mai conteaza ca le-o fi plagiat sau or fi din intelepciunea ei!), e super ok! Doar tu ai discernamant sa sari peste porcarii si sa retii doar ce e in conformitate cu instinctul si principiile tale de mama
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sdcristian o carte pentru multi parinti din romania ar fi http://www.coresi.net/carti/euteamfacuteuteomor/index.html evident ca titlul e doar ca sa atraga atentia, cartea este despre abuzuri mari si mici care se intampla in jurul nostru si cu care suntem uneori prea obisnuiti ca sa le bagam in seama. ce e deosebit e ca vorbeste despre copii si parinti de la noi, nu sunt generalitati. usor de citit ca e cat o brosurica in dreapta sunt si cateva citate din carte |
Intentia o fi buna, dar e atat de infantil scrisa si atat de moralizatoare...(am citit linkurile din dreapta).
Iar pe parintii care fac ce scrie in povestioarele acelea nu stiu cum i-ar convinge o cartulie sa NU faca asta. Pentru noi, care avem "basic-ul" comportarii cu copilul si am vrea doar sa ne desavarsim, carticica e futila. Adica eu stiu ca n-o sa-i ordon copilei sa se opreasca din ras sau joaca numai fiindca deranjeaza un nene ciufut, nu trebuie sa citesc o povestire moralizatoare pe tema asta.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni
Katya spune:
Anca,m-am speriat de citatul pe care l-ai dat din Dr Spock si am luat din biblioteca volumul meu si acolo n-am gasit pasajul,eu am editia a 7-a,scrisa de Dr Spock+Dr Steven Parker,aparuta in 2003,deci depinde de editie,rasuflu usurata.
anamariame spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Anca,m-am speriat de citatul pe care l-ai dat din Dr Spock si am luat din biblioteca volumul meu si acolo n-am gasit pasajul,eu am editia a 7-a,scrisa de Dr Spock+Dr Steven Parker,aparuta in 2003,deci depinde de editie,rasuflu usurata. |
LilianaR spune:
Eu cunosc multi parinti tineri care dau cate o palma la fund copilului lor. Personal, consider ca e o prostie sa nu te poti stapani in a-ti varsa furia, dar sa ceri copilului tau sa se abtina de la a cerceta viata... pentru ca nu e corect modul cum o cerceteaza el la un moment dat.
Cred ca educatia nu e dresaj, insa nu am gasit dresaj in cartea Irinei Petre (stiti daca e psiholog, ceva? Proasta ideea sa nu faci o prezentare a autorului, oricat de scurta).
Normal e sa nu rabufnesti cu palme, dar daca exista un sistem ordonat dupa care reactionezi nu vad sa fie capat de lume. Eu am luat bataie de cateva ori, cred ca le pot numara pe degete; stiam ca era ceva extrem de grav ce am facut si, chiar daca era numai o palma, era un semnal de alarma pentru mine.
Pentru mine a fost educativ, era modul in care parintii mi-au transmis de cateva ori ca asa ceva nu este tolerat sub nicio forma.
Nu imi pare un capat de lume si nu vad de ce sa exageram cu dezinfectatul si condamnarea bataii la extrem.
In plus, cred ca alte reactii la furie pot fi la fel de malefice, de exemplu trantitul usilor, aruncarea de obiecte etc.
NU orice palma inseamna abuz si abuzul psihic (determinat de cel fizic) e cel pe care incercam sa-l evitam; or si alte reactii ale parintelui pot determina abuz psihic in acelasi sens al violentei, umilintei pe care o resimte copilul.
Citesc una dintre cartile lui Francoise Dolto; interesante idei, aiurea stilul de scris, e o transcriere a emisiunilor ei radiofonice. Exemplele sunt astfel suntate, fara detalii uneori importante.
Ca si cu celelalte carti pe care le-am citit, sunt lucruri pe care le aprob si lucruri care sunt neconforme cu gandirea mea.
O idee gresita nu inseamna ca autorul nu are ce transmite; sa gandesti la fel ca cititorul tau necunoscut, slabe sanse.
Stie cineva o carte despre emotionalitatea copilului din primele luni si modul cum sa ne purtam cu el? Despre dezvoltarea constiintei de sine, a ratiunii?
Ma intereseaza tare mult, poate primesc ecva recomandari.
Monnvas spune:
Liliana, eu nu am incasat-o de la ai mei niciodata - si nu pt ca n-ar fi vrut ei, da' atunci cand au vrut nu au reusit - insa am retinut atitudinea de cafteala, recursul la autoritate. Si nu ma consider un exemplar prea reusit dpdv emotional, chiar daca ai meu nu au sarit calul niciodata. Nu-i judec, pe vremea aia nu stiau ei cum e cu consecintele faptelor astora minore.
O prietena imi povestea ca baietelul de 2 ani e cam bataus. Dar, zice, "daca-i dau la fund devine si mai agresiv". Ea a constatat pe pielea ei, io prefer s-o cred pe cuvant si sa nu testez pe fiu-meu.
Cristina, pt carti. Sabina, pentru recomandare. M-am apucat de carte, e fascinanta.
Pentru cine mai vrea sa vada cum e cu "continuul", iata un soi de rezumat:
reclama ilegala - considera acesta un avertismentcms/front_content.php?idcat=4&idart=90
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
miri2007 spune:
Buna,
Revenind la carti pentru mamici, am si eu doua preferate (din mai multe testate - unele chiar amintite aici).
1. Puncte de cotitura - Puncte de cotitura. De la nastere la 3 ani. Dezvoltarea emotionala si a comportamentului copilului tau - Berry Brazelton - o carte deosebita atat pentru novici ca mine in domeniu, dar recomandata cu aceeasi caldura si de o prietena psihiatru de copii. Excelenta.
2. Din ciclul Sanatatea optima de-a lungul vietii - Marin GH. Ciobanu
- vol 1. Mama si pruncul
- vol 2. Copilul nostru
Foarte bune si acesta. Pentru mine au reprezentat si reprezinta inca volumul 2 o varianta mult mai detalita si completa a cartii Mama si copilul de Capraru. Imi place foarte multa cum este scrisa, foarte foarte aproape de mama si de copil. O carte scrisa cu mult profesionalism si afectiune.
Sper sa va fie de folos!
Multa sanatate!
Miri2007
katalyna spune:
eu m-am inspirat in alimentatia copilului din cartea 'mama si copilul', dar educatia i-am dat-o din experientele proprii, mai bine zis am invatat ceva si incerc sa evit greselile facute de parintii mei, de cunoscuti care nu au rabdare sa asculte un copil pentru ca 'e copil si ce stie el?'. colega mea de serviciu are 2 copii, unul care este olimpic si unul care e mai puturos. intr-o zi o suna si ii spune ca a luat suficient, ei bine la faza asta mama mi-ar fi facut un circ si ar fi zis 'pune mana pe carte si lasa joaca', dar ea vazandu-l ca este si asa suparat, l-a incurajat si i-a spus foarte calm ca daca viitoare va invata mai bine si va lua 'foarte bine'. important este sa avem capacitatea sa culege informatii din jurul nostru nu neaparat din carti.
baiatului meu ii place matematica desi nu este la scoala. intr-o zi facea pe un caiet niste socoteli si taica-su il ciondanea ca de ce nu intelege ca e foarte simplu, [nu-l fortam, el vrea sa faca si chiar se trezeste intreband cat face 3+3+3+3 (de expl) si eu ma fac ca nu stiu si el zice '12 mamiii'] asa ca l-am preluat si i-am explicat incet si cu o voce calda cum sa faca si a inceput satisfacut sa faca el restul.
vreau sa spun ca in stres nu putem nici noi sa dam randament, ei de ce ar putea?
-------------------------------------------------------------
a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
multumim!
katalyna spune:
eu nu am luat bataie de la parintii mei, dar cand se uita tata la mine si era suparat pe mine inlemneam, mama tot timpul ma ameninta ca ma spune lui tata cand faceam vreo prostioara, am trait in stres si de multe ori ma gandesc ca mai bine imi dadeau o palma la fund decat sa tremur de frica. daca luam o nota proasta nu plangeam de nota ci de frica parintilor mei. asa au fost pana am terminat facultatea.
nu trebuie sa crestem copiii in stres. stresul asta ii face sa se inchida in ei, sa nu aiba incredere in ei, vad asta la niste cunostinte care tot timpul tipa la copil, il fac in fel si chip.
eu sunt o mama foarte deschisa si vreau sa vorbesc despre orice cu ei si sa aiba incredere sa vina sa-mi spuna, sa nu le fie teama ca ii cer, sa le fie frica de mine.
david este foarte deschis cu mine, dar in dialogurile noastre eu sunt de varsta lui, prietena lui. vreau sa stiu tot ce face, tot ce simte si nu-l fortez sa-mi spuna ci vine singur si imi zice, e foarte apropiat de mine tocmai pentru ca ma stie 'buna'
-------------------------------------------------------------
a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
multumim!