Bibliografia mamicilor

Bibliografia mamicilor | Autor: Monnvas

Link direct la acest mesaj

Din ce carti v-ati inspirat in cresterea copiilor? Stiu ca instinctul de mama e "za best", stiu ca e netul plin de informatii, dar as vrea cateva titluri in care sa gasesc informatia care imi scapa contextualizata. Pe net in general gasesti fragmente de teorie/practica, as vrea sa vad cum se imbina ele si asta numai o carte imi poate oferi. In plus, ca sa ma pot apara de sfaturile binevoitoare, e buna si o trimitere bibliografica.

De exemplu, am inceput "Educatia prin dragoste" a lui Ross Campbell, dar mi se pare cam generala, e pt varste mai mari (fiu-meu are 10 luni) si in plus unele trimiteri prea apasat crestine parca nu se potrivesc cu realitatea de pe teren.

Multumesc

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Mie imi place foarte mult "Pentru binele copilul tau" de Mirela Toma.
De asemenea am cartile Annei Bacus "Copilul intre 0-1 an", "1-3 ani", "3-6 ani". Cred ca a ei era si cartea pe saptamani de sarcina.
Si am mai citit doua carti crestine, care te invata sa-ti cresti copiii in dragoste, cu toleranta. "Copiii, darul Lui Dumnezeu" de Kay Kuzma, si a doua nu retin acum titlul. Am mai citit cand eram gravida in spital "Ingrjireaa copilul in primul an de viata", "Bebelusul este o persoana", dar cele mai multe informatii le-am gasit pe net.
Pe mine m-au ajutat mult cartile Annei Bacus la amandoi copiii.

www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Eu m-am ghidat dupa Mama si copilul(editia de prin 80),Dr Spock-Ingrijirea sugarului si a copilului,un ghid canadian de ingrijire a copilului pina la 2 ani,Dr Fitzhugh Dodson-(dau titlurile in engl desi eu am citit cartile in franceza)How to discipline with love si How to parent si am mai citit si mi-au placut f mult cartile unei psiholog american Torey Hayden;intentionez sa citesc si Francoise Dolto.A,si de mare mare folos:internetul si desprecopii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

cea mai misto carte este The continuum Concept, Jean Liedloff

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

eu am fost multumita si as recomanda: The Baby book (William Sears), The Attachemnt Parenting book (W Sears) nu stiu daca le gaseti traduse in Ro, sau orice carte scrisa de acest autor (pediatru).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Cartile despre cresterea copilului se cam impart in:

-carti de dresaj cu sfaturi care iti garanteaza un copil cuminte si ascultator (Irina Petrea, dr Spock, Ana Savin samd)
-carti de psihologie a copilului care iti deschid ochii si inima, te ajuta sa-l intelegi si sa-l ghidezi astfel incat sa creasca liber, responsabil, empatic, fericit
-carti de dezvoltare psihomotorie, un soi de ghiduri despre ce ar trebui sa stie/sa faca un copil la o anumita varsta

Deci cam ce anume te intereseaza?

Intreb pentru ca luna trecuta, o prietena cu un baietel de un an imi cerea niste carti despre cresterea copiilor, i-am trimis Bettelheim Bruno “A good enough parent” si mi-a marturist ca atunci cand a inceput sa o citeasca, s-a gandit ca nu asta cauta (astepta probabil carti din prima si a treia categorie)...totusi a citit in continuare, ca dupa vreo 60 de pagini sa-si dea seama incantata ca de fapt exact asta cauta :))

Acum mi-a mai cerut cateva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

anca imi poti trimite te rog si mie cartea daca o ai in format electronic?

carti care mi-au placut mie:
copilul tau ghid practic de la nastere la 6 ani, de la larousse
the continuum concept, geniala
dr spock (aici nu am gasit nimic de dresaj, poate nu am citit chiar tot)
bebelusul - manual de utilizare. asta e mai ales pt barbati si contine in genral indicatii de folosire, mai putin idei de parenting sau psihologie
alinta-ti bebelusul in mod natural - de la plafar am cumparat-o
copiii sunt din rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Sdcristian, daca stii italiana o poti citi aici in format electronic. In engleaza nu o am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

multumesc anca, un pic mai greu cu italiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

vreau si eu the continuum concept, pliz, daca o aveti in format electronic

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Pai ma apucasem de o carte cica crestina. Cand autorul considera ca adolescentii pacatuiesc daca se uita la MTV am zambit, dar am perseverat. Cand am ajuns la partea cu "parintele trebuie sa detina controlul in relatie" am lasat-o balta. Asta dupa ce m-a vrajit mult cu empatia si dragostea pe care tre' sa i-o arati copilului.

Categoriile alea 3 nu-s asa bine delimitate. Ca io vroiam ceva dintr-a doua si am gasit urme puternice din prima.

Dintre cartile mentionate, aveti vreuna in format electronic? Dati pm daca da, multumesc!

Monica mami de cu motoras CRISTIAN

(7.03.2009)

Mergi la inceput