Strumfi de iul-aug 2007 (169)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

buna 'neata!- asa zice Denis

Lachi, Cristina multa sanatate copilasilor! desi stiam ca pana la 5 ani laringele e inca ingust, speram ca totusi la varsta asta nu mai apar crize asa grave. e foarte bine ca ai luat aparatul de aerosoli... bagi imediat dexa si trece criza. eu zilele astea cat am mers la salina nu i-am mai facut aerosoli, dar e bine... n-aveam motiv sa-i fac.

Vivela, ma bucur mult pentru rezultatul la amnio, dar imi pare tare rau ca David plange la gradinita. cred ca pleci cu sufletul greu de acolo, dar si schimbarea ar fi grea, dupa cum ai spus. Dar el nu iti povesteste nimic? ca denis de exemplu mai foloseste expresii de la gradinita; de exemplu - capul sus (cand ii trezeste), treci la baie sa te spal - ii zice una din doamne. daca il intreb cum ii cheama la masa imi zice, la fel cum ii pune la somn, cine il schimba, cine il ajuta la masa, daca doamna cutare e buna/rea, daca ii cearta. l-am intrebat daca l-a pus vreodata la colt, a zis ca nu; daca il cearta, daca tipa la ei...zice ca nu la tot ce m-ar ingrijoara.

Georgi, sa astii ca eu nu am avut experiente neplacute cu cresa. tot Vivela a povestit diverse. denis merge cu placere (evident ca mai mult ii place cu noi), dar nu are nici o retinere de a intra in clasa, nu se uita dupa mine, stie cate cantecele si poezii, mananca diversificat si aproape singur, si ce e mai important pentru mine e ca e supravegheat si impreuna cu copiii pana la ora 5 cand pot eu sa-l iau. nu ma simt datoare nimanui, platesc si sunt chiar multumita - merge la cresa de stat.
la masa nu am vazut mezeluri altceva decat rulada de pui. braza le da almette, si unt - sper ca nu e margarina de fapt.

am avut si eu temerile mele si nemultumirile mele, dar daca accepti anumite lucruri (ca de exemplu ca daca il las imbracat intr-un fel, tot asa il gasesc, chiar daca le-am spus ca daca e prea cald sa-l dezbrace) poti fi cat de cat multumit. eu acum pot face comparatie si cu perioada in care a stat cu bunica-sa. a fost bine, stiam mereu ce face, dar era centrul atentiei tuturor, ajutat in toate; din punctul asta de vedere, cresa il invata mai independent, mai putin rasfatat.

tare imi place sa citesc ce mai fac copiii vostri si exact cum spunea Loredana, parca... eu daca vad ca un copil face un lucru pe care al meu nu il face, imi dau seama ca poate nici nu l-am lasat/pus, pentru ca nu mi-am inchipuit ca ar putea. aici ma refer la imbracat/dezbracat singur, sau am vazut o data, cand erau mai mici o poza cu un strumf mancand banana pe care si-o tinea singur, in vreme ce eu ii dadeam cu mana mea lui denis. si de atunci i-am dat si lui asa, si i-a placut tare mult. asa ca povestiti va rog, ca eu stau prost cu timpul si nu prea apuc.

va doresc o saptamana buna!

Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)

"Cand nu ai ceea ce-ti place, trebuie sa-ti placa ceea ce ai!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Vivelatu cum ai reactionat la faza cu tipa cu smecta?

Of, mai fetelor, traim intr-o societate ca ne mancam precum cainii...
Vineri mergeam la Matei (e plecat la soacra mea si aveam in geanta, jucarii, carti, puzzle, Kinder, etc.) ca pentru Matei.
Si in autobuz se urca o bunica cu o fetita de 2 anisori care era tare maraita ca fusese in nu stiu ce vizita si sarise somnul si facea un tam tam in tot autobuzul, iar bunica era depasita (tragea de ea sa nu adoarma ca mai aveau si 2 km de mers pe jos de la statie si nu putea s-o ia in brate ca avea bagaje multe, in fine....o scotea pe culoar sa nu o tina in scaun ca adoarme)Nu vreau sa vorbesc despre situatie nenormala in care s-a ajuns din cauza ca bunica i-a dat programul peste cap, ci despre faptul ca, eu saritoare cum ma stiu, zic "ia sa ma joc un pic cu ea, sa-i dau jucarii de la Matei, carti, dulciuri, ce vrea" si ma ridic de la locul meu si o rog pe dna care statea langa mine sa ma lase sa trec sa ma duc la fetita...Ea incepe un scandal monstru ca de ce ma bag eu sa impac fetita, ca are si ea mama si daca nu e in stare sa stea langa ea, sa moara de plans, ce cauta cu ea pe autobuz. Mai fetelor, nu imi venea sa cred ca o asa zisa "mama" se impotrivea in a ajuta o fetita in nevoi, numai ca vrea ea sa pedepseasca comportamentul parintilor sau al bunicii...
In fine, am ajuns la fetita, impacat cu carti, cu jocuri, ciocolata, ajutat sa coboare, etc.

dar pe mine m-a socat atitudinea femeii, cata rautate....
Eu intotdeauna plec de la premisa, daca poti sa ajuti cu ceva ajuta, daca nu, macar nu incurca situatia, nu o face mai rea, dar se pare ca sunt oameni care se hranesc cu rautate, mor de bucurie cand se razbuna pe copii asa mici si neajutorati...

In fine, m-am intins...

Eu nu stiu ce o sa ma fac la gradinita cu Matei, ca daca eu as fi fost in locul Vivelei sigur ma duceam la prima farmacie si ii cumparam smecta sau ce mai avea nevoie copilul...Dar sigur sareau alea pe mine ca ce ma bag, si uite asa ajungeam la discutii

Pentru ca fetelor, eu nu suport sa vad copiii suferind.....Mai bine mor eu decat sa-i vad pe ei plangand...

Dar daca ma bag asa si la gradinita, cred ca ma iau educatoarele in vizor (adica ce, ele nu se descurca si vin eu din afara cu idei, cum indraznesc) si apoi ii vor face rau lui Matei..

Eu am mai avut de tras si cu asistentele de prin spitale. Daca le spuneam numai ca Matei are vene bune pe dreapta incepeau cu replici "lasa Doamna ca stim noi sa ne facem meseria) si faceau mai rau (mi-l lua-o de langa mine sa nu vad cand il inteapa si mi-l aduceau lesinat de cat il chinuiau) de ziceam, nu mai bine taceam eu si nu faceam observatia asta...

In Romania daca incerci sa usurezi o problema de altfel minora, esti catalogata "desteapta" si ca incerci sa le dai peste nas celor care stiu meserie si se razbuna ulterior pe copil.

asa ca ma rog sa-mi dea Dumnezeu intelepciunea sa tac, sa tac si sa fiu indiferenta la toate mojiciile pe care le fac asupra copiilor nostri, ca altfel, vai de copilul meu...

Hai ca m-am intins mai mult decat era cazul!

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Helou!

Lachi sanatate multa fetelor tale. Imi pare rau sa aud ca prima editie de gemene este distanta cu gemenele re-editate. Offf.

Cristina sanatate lui Ingrid. Eu am suferit de urticarie toata copilaria, e oribil. Cand eram mica cum ajungeam la tara faceam urticarie. Mi-au dus si mancare din Bucuresti, si vesela, si apa imbuteliata, tot si tot faceam urticarie. Deh, oraseanca. Mie i9mi placea doar puiul de la Avicola, nu alta.

Musso lasa mama, nu mai fi suparata ca faci 29 ani. Multu inainte si la multe realizari. Eu fac 31 aaaaa adica 22 am vrut sa zic, curand. Ma simt ca la 15. Ma uit cateodata la copii si ma gandesc "astia n-au cum sa fie ai mei, ce naiba, n-am eu cohones sa fac si cresc copii!"

Sa va zic ce am facut in vichend. Sambata am vazut o casa (nu e as noastra) si apoi pe fie-mea a apucat-o urmatoarea chestie "I want a bike!" (vreau bicicleta). Nu stiu cum si de ce, nu stiu frate de unde i-a venit, Cosmin era in masina langa ea , nu erau biciclisti, nu inteleg. In fine, ne hotaram noi sa mergem la un magazin de biciclete doar sa ne uitam da, bicicleta ii luam de ziua ei. Ei si acolo gasim noi o bicicleta care fusese de display, expusa, si ii pierdusera astia rotile ajutatoare, deci pentru ca nu mai avea roti ajutatoare era redusa de la 50 la 20 lire. Cum puteam sa o las acolo? Asa ca i-am luat fetei bike, i-am cumparat un set de roti ajutatoare, apoi si-a adus aminte al meu de zilele cand ieseam toti la plimbare cu bicicletele, inainte de Lis, iar acum nu mai putem ca i-au furat lui bicicleta, asa ca i-am facut cinste cu una noua, si cum Lis nu va fi in stare sa mearga pe a ei drumuri lungi (ca noi plecam asa, toata ziua) i-am luat si un scaun de montat la bicla in spate la tati (ca eu n-am curaj) sa stea ea acolo ca shmechera.

Asa. Ieri am mers in parc cu bicicletele doar a lui Cosmin si Lis, si ca sa vedeti ce incapatanata e fie-mea, am crezut ca se va urca pe ea, va vedea ca nu poate sa pedaleze/tina directia, si isi va pierde interesul. Chiar al meu sot ma avertiza sa nu fiu dezamagita, ma vedea entuziasmata (deh, Cosmin a mers pe doua roti cu ajutatoare la un an si 10 luni, si fara ajutatoare la 4 ani). Ei si se urca fie-mea si o ora m-a rupt de spate, nu s-a dat jos. Chiar mai mult. Deci in ora aia, cu incapatanare, a invatat sa pedaleze jumate de cursa, asa a invatat si Cosmin initial, adica apasa pedala care e sus, apoi cand ajunge pedala aia jos apasa pe cealalta inapoi si o ridica pe prima si tot asa, deci se poate deplasa, si a invatat sa tina directia, numai ca intoarce cam brusc, nu a invatat fineturile, adica sa intoarca ghidonul doar putin. E bine si asa. Abia astept weekendul urmator sa mergem la o bicicleala, de data asta toti, cu Lis in scaun.

Hai ca am avut limbarita, va pup

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Lachi, Cristina, multa sanatate fetitelor!
Vivela, ma bucur ca David nu a mai avut nicio problema dupa scoaterea polipilor, tind sa cred ca nu este o coincidenta.
Cristina, ceva asemanator am patit in vara cu Saby, care voia sa se joace cu o fetita pe care o vazuse o singura data, o zi, cand avea 1 an si o zi. Fetita era la munte la Fianna unde am mers si noi, dar dupa prima zi a facut enterocolita si a plecat la Galati.
Saby inca ne povesteste cum a fost primul revelion pe care si-l aminteste, la 1 an si jumatate.
Eu am observat ca retine mult mai bine si mai detaliat decat mine si chiar s-a intamplat in anumite situatii sa ma bazez pe memoria ei si nu am dat gres. Asta este, ea creste, eu imbatranesc.
Lachi, chiar voiam sa te intreb daca fetele tale dorm in acelasi pat, am vazut poza din Egipt si nu stiu daca este regula sa doarma asa sau numai in concediu.

Si o intrebare in special pentru mamele cu mai multi copii: jucariile sunt comune sau exista si jucarii numai ale unuia dintre copii?
Caz concret: Saby a primit de la Mos Craciun casuta piticilor si Alba ca Zapada. Ea stie ca este cadoul ei, dar Lary se joaca si ea cu piticii cand ii prinde. Pe de alta parte, Saby se joaca si ea cu un pian al Larisei si alte jucarii. Cum se procedeaza, sa le spun ca toate sunt ale lor sau trebuie sa se inteleaga cand se joaca una cu jucariile alteia?

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

-----------------------------------
Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Housepocket iti ptrimit PM azi. Da-mi un tel maine cand ajungi de la hotel eventual, sau poti sa-mi dai detaliile pe pm (nr camera etc) si te sun eu acolo.

Carla eu zic ca jucariile sunt la gramada, adica mai ales ca sunt fete, e normal sa nu cumperi de 2 ori aceeasi jucarie ca vrea si cea mica sa se joaca cu ea. Asa e la noi la jucariile ce pot fi comune. Insa, daca o jucarie e primita de un anume copil de Craciun sau ziua lui sa zicem, e normal ca el sa decida daca vrea sau nu sa imparta, adica de ex Adelise a primit de Craciun de la frate-miu o macara cu telecomada, ca a vazut frate-miu ca ea e fascinata de macarale, normal ca il atrage si pe Cosmin, si se joaca cu ea, insa daca Lis o vrea si ea in acelasi timp ii zic ei ca e fratele ei si e frumos sa il lase sa se joace si el, se pot juca impreuna, insa daca nu si nu, ii spun lui Cosmin ca e jucaria ei deci Lis decide. Insa Cosmin fiind mai mare e mai shmecher, stie ca daca vrea macaraua de ex isi aduce el nintendo ds pe care Lis il vrea mereu, il deschide pt ea si apoi se poate juca linistit. Oricum eu chiar vorbeam ieri cu al meu, diferenta de varsta la noi nu mai se cunoaste asa mult, in sensul ca au inceput sa se joace f mult impreuna, gasesc singuri pasiuni comune si le dezvolta, plastilina, lego, masinute, Cosmin ii citeste, vad filme impreuna, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

madalina, am vazut ca si tu cauti o gradinita de stat pentru Matei. multa bafta iti doresc. si au am inceput sa caut prin zona mea, am noroc ca sunt cateva foarte aproape de mine, vreo 5-6 la care as putea sa ma duc pe jos, cu carutul cu cel mic si cu David de mana. deocamdata mi se pare ca-s kamicaze, dar sper sa ma descurc.

poate ca din ce am mai scris eu p-aici par foarte carcotasa cu privire la cresa/gradinita. asa o fi, pretentiile difera de la parinte la parinte, de la copil la copil. de ex, nu pun foarte mare pret pe alimentatie (desi e importanta), am doar 3 fixuri: nu margarina, nu branza topita, nu cremvursti. in rest, incerc sa nu ma crizez. alti parinti insa ar putea considera alimentatia esentiala si ar putea sa zica ca e cel mai important lucru, e dreptul lor sa considere asa.

cum am reactionat la faza cu smecta? astept sa-l inscrii pe Matei la grdinita de stat si apoi o sa-ti explici singura multe lucruri . de ce n-am fugit sa-i iau eu smecta de la prima farmacie? din principiu, nu cred ca e indicat sa-i administrez eu un medicament unui copil pe care nu-l cunosc deloc. nu am pregatire medicala, nu stiu daca era indicat sa-i combati diareea (daca era asa ceva) si prefer sa nu fac pe medicul. cand o fac pentru copilul meu e altceva. dupa ce i-au administrat la gradinita de capul lor nurofen le-am atras atentia sa nu cumva sa-i mai dea ceva fara sa obtina acordul meu sau al sotului meu.

Luna, sa stapaneasca sanatoasa bicicleta Adelise, acu' o sa pedalati in familie .

Carla, eu incerc sa-l testez pe David: "si cand o sa se nasca bebe, ii dai si lui jucariile tale?" si il vad ca nu prea ii surade ideea decat cu unele jucarii, pentru vreo 2 secunde (mi le baga sub bluza si apoi isi aminteste ca-l ale lui si le strange in brate). cred ca o sa fie "distractie" .

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 19+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siminoc spune:

Cristina, sanatate multa puiului tau!

Musso, 29? Multi inainte cu sanatate si bucurii! Ce tanara esti! Nici nu-mi aduc aminte prea multe de la 29 de ani ai mei, cu exceptia nuntii! Eu am 34, da' ma simt de vreo 25, atunci cand nu ma doare spatele! Iar la orice aniversare de-a mea spun ca am 25 si merg pe 18, nu ca ar fi varsta mea vreun secret, da' asa e mai funny, zic eu!

Luna, mai scrie-ne! Ca eu una citesc tot cu gura cascata. Problema e, daca nu comentez ce-ati scris repede, uit ce-am vrut sa zic, ca-s la munca (din nou! ), si se gaseste cineva intotdeauna sa ma intrerupa cand fac si eu chestii interesante si relaxante, ca de exemplu discutiile pe forum!

Fetelor, limbarnita se ia de pe forum!

Hai ca postez ce-am creierit si revin, sper, intr-un final cu detalii legate de experienta noastra cu cresa!

Simona, printesei Miruna (13 Iulie 2007) , 21+, Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

"cum am reactionat la faza cu smecta? astept sa-l inscrii pe Matei la grdinita de stat si apoi o sa-ti explici singura multe lucruri ."

Vivela mai detaliaza, te rooooog!

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui housepocket480

"cum am reactionat la faza cu smecta? astept sa-l inscrii pe Matei la grdinita de stat si apoi o sa-ti explici singura multe lucruri ."

Vivela mai detaliaza, te rooooog!

Mama lui Matei Alexandru

pai e simplu. desi eu cred si sper din toata inima ca situatia la gradinita sa difere mult de cea de la cresa. locurile de la cresele de stat sunt oricum mult mai putine decat cele de la gradinite, cu siguranta ca situatia asta genereaza tot felul de consecinte. adica, daca vrei sa inscrii copilul la cresa de stat, trebuie sa fii pregatit sa cumperi acest loc. da, stiu, nu e moral, nu e legal, nu e frumos, e ca dracu' si extrem de neplacut.
daca tu ca parinte esti nemultumit pe parcurs, n-ai decat sa-ti iei copilul acasa si sa pleci. ba chiar e indicat, un loc eliberat inseamna un loc in plus pt un alt copil, alta spaga...

oi fi eu paranoica, insa cred ca persoanele alea ar fi in stare sa-i faca viata grea copilului meu doar pentru ca am indraznit sa le atrag atentia. si din pacate pt mine, momentan nu exista planul B...

teoria o stiu, ca trebuie sa luam atitudine, ca noi intretinem situatia asta, etc...da, am mustrari de constiinta, insa n-am dispozitia si nici puterea acum sa schimb sistemul pe pielea copilului meu.

e comparabila situatia cu ce povesteai tu ca ti s-a intamplat cand ii luau sange lui Matei.

cam asta e...

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 19+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Iar si-a muscat soacra lui Mychy limba.

Ce ziceti voi acolo de sistem... Nici eu nu sunt de acord cu sistemul, as face revolutie, insa daca as fi acolo as lasa ciocul mai mic daca persoanele impotriva carora fac eu revolutie ar avea contact cu copilul meu. Asta e, ca si ideologie e usor, cand devine insa caz particular se schimba datele problemei.

Mergi la inceput