Strumfi de iul-aug 2007 (169)
Raspunsuri - Pagina 5
musso17 spune:
lachione,si eu as fi mers spre particulara dar sa platesc 500ron gradinita si 500 bona...ce iau pe mere dau pe pere..trebuie sa tin si bona,macar primul an caci stiu ca e de imunizare si daca seimbolnaveste n-am cu cine sa-l las...off si eu am temeri legate de personal,sper sa se fi pensionat din cele de pe vremea lui ceuasescu...stiu cand povestea cristina{sunflower} ca mi se ridica parul pe mine.
gata,am plecat,am ex.
ddanagh spune:
Lachione ai dreptate cu gradi de stat in provincie. Dariei ii place tare mult, mai prost stam cu sanatatea ca altfel ea s-ar duce zilnic. Imi place si ce le da de papa (ex dimineatza o felie cu unt cu masline si ceai la 8.30, apoi la 12 pranzul: ciorbica de legume cu zdrente de ou si copanel fript cu piure plus un mar, biscuite, ceva dulce, apoi la trezire pe a 15.30 ori un fruct ori ceva dulce, cu asta o dau un pic in bara ca le mai dau si cate o magura sau kinder, dar per total mi se pare ok). Atentie ce gradi alegeti. Eu zic ca mai bine alegi o gradi cu program prelungit chiar daca va duceti si le luati la 12.30 pentru ca aici le da sa si pape. Daca alegeti gradinita cu program scurt trebuie sa le dati voi pachetel. Daria mananca mult mai bine si diversificat de cand cu gradi, nu mai face asa multe mofturi.
Hai ca ma iau cu vorba si uit sa-ti zic ca v-am admirat in poze. Or fi avand ele 16-17 kg cum ai zis dar arata f bine, sunt simpatice foc. Cel mai mult mi-a placut poza in care dorm amandoua, sunt dulci foc. Iar despre Egip mi-au placut peisajele din poze, imi pare ca arata frumos, de serviciile arabe eu auzisem de bine pana acum, cum ca daca scapi o praji pe jos sar chelnarii imediat sa o ridice, de-astea extreme, acum poate ca ati nimerit voi undeva cu chelneri europeni
, nu stiu.
aaa, mi-am adus aminte ce vroiam sa mai zic. Sa stiti ca desi sunt inscrisi, de ex 40, la inceput intr-o grupa, sunt f multi care se retrag si, de asemenea, multi care nu vin zilnic, mai stau cu parintii, bunicii, se mai inbolnavesc, etc, astfel ca mai multi de 20 in grupa/ pe zi eu nu am numarat la Daria. Iar la 20 de copii sunt 4 ingrijitoare (doua de diminetza pana la 13, doua de la 11 la 17 astfel incat la masa de pranz sa fie toate pt a-i ajuta sa manance) plus asistenta/ educatoarea sefa, pe cand la orice gradi particulara pe care eu am vizitat-o sunt doar cate 2 doamne de diminetza pana seara pe grupa si sunt in jur de 10-15 copii, deci mai rau, ca stau mai mult, obosesc mai mult.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
ddanagh spune:
Musso nu cred ca trebuie sa gandesti asa, ca toate de pe vremea lui Ceausescu sunt asa si asa. La Daria la grupa cea mai buna ingrijitoare are aproape 40 de ani de activitate (DAria ii spune mamaia Coca). ea este cea care le canta mereu, le spune multe poezii, e simpatica foc. M-am dus o data mai devreme si i-am prins in sala cu olite si ca sa-i faca sa stea pe olita, sa nu se mai ridice se urcase pe coada de la matura si facea pe Hary Poter, era tare haioasa. Cele mai tinere am observat ca se axeaza mai mult pe genul de activitati mai "complexe".
Lachione normal ca cu puzzle simplu din 2-3-5 piese am inceput si noi, si cu de-alea de incastrat forme diferite, ia sa vezi peste o luna ce o sa mai cauti prin magazine altele ![]()
ddanagh spune:
Alina.a dc nu mai citesti in capitolul trecut, ti-am trimis un PM 
Vivela spune:
neata
intru scurt, ca astept pe cineva la 10, apoi revin.
vad ca vorbiti iar de gradinite/crese, eu am iar inima indoita, david urla cand il las, inca n-am descoperit ce il deranjeaza acum (ca de faza cu pampersii am trecut), oricum sigur e ceva ce nu-i convine. daca intreb - imi zic ca peste zi e ok, nu plange, in general nu-mi zice nimeni nimic de parca intreb de parca ar fi ceva iesit din comun sa ma interesez de ce face copilul meu acolo. si totusi, se intampla ceva, il cunosc foarte bine, el nu plange fara motiv. sigur i se intampla ceva acolo, iar eu plec dimineata cu ochi in lacrimi de cum il vad de necajit
.
of, si acum imi vine sa plang cand imi amintesc ca il auzeam de la poarta cum urla
(si e distanta mare...).
zau ca nu stiu cum sa mai procedez ca sa fie bine...
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
18+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Kariris spune:
Dana, merci de aprecieri. Ultima oara (acum cateva luni) aveau 17 si 18 kg. Cred ca acum suntem undeva pe la 19. le cantaresc azi si ma lamuresc.![]()
Cat despre educatoarele de pe vremea lui cici sunt de acord cu tine. Nu e neaparat sa fie preistorice si depasite. Eu am fost educatoare tot pe vremea lui cici si la inmaormantarea mamei mele, anul trecut in mai, m-am intalnit cu multe dintre fostele colege. Cele mai tinere au acum 50 de ani din trupa de atunci. Crede-ma ca am ramas placut surprinsa cand am vazut ca si colegele care sunt de varsta pensiei sau chiar pensionare dar inca lucreaza si-au pastrat sufletul tanar, sunt la fel de placute, de "zapacite" si innebunite dupa copii. Si-au facut toata viata munca cu multa placere si dedicatie si au luat-o mult mai in serios decat cele de acum.
Eu sunt foarte atasata de ele. In acea gradinita am fost si eu cand eram mica, apoi am lucrat acolo si multe din educatoarele mele mi-au devenit colege, ca acum sa fim vechi prietene.
sinncer dpdv educational regret ca nu mai sunt in Brasov. Nu ca in Bucuresti nu ai gasi solutii bune, insa acolo sunt mai la indemana oricui si oamenii sunt mai sinceri si mai naturali.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
musso17 spune:
am revenit,mai stau unpic
asa e dana,m-am exprimat gresit,sa se fi pensionat alea nasoale
..stiu ca e de preferat sa aiba experienta.
am o vecina cu care ma inteleg super,cu fiica ei sunt prietena..a fost educatoare la cresa,pe vremea lui ceusescu,acolo unde duceai copilul de la 3 luni...ce voim sa zic,desi e painea lui dumnezeu,imi spunea fiica-sa ca la cresa era dura si avea preferinte la copii..nici ca m-as fi gandit ca e asa o doamna calda.
gata acu chiar ca plec![]()
ddanagh spune:
Of mai Vivela, poate ar fi mai bine sa-i schimbi grupa. Vorbeste cu directoarea. David e demult dat la gradi asa incat cred ca trebuia sa treaca de etapa de acomodare. Sincer, mie imi place tare mult grupa la care a nimerit Daria, insa la grupa alaturata de f multe ori am auzit-o pe una din ingrijitoare ridicand glasul si chiar au fost 2 copii mutati de acolo la grupa Dariucai. Si apropos, acolo sunt numai tinerele. Din pacate, cel mai mult, in aprecierea oricarei gradinite, conteaza educatoarele, conform zicalei "omul sfinteste locul".
Luna1 spune:
Stefania pai as fi melancolica si dupa al treilea copil, si dupa al patrulea...
Asa ca mai bine imi trece melancolia. Cetatenia nu se ia nici aici foarte usor, in mod normal dupa 5 ani si exista un test numit Life in UK care e o combinatie intre test de limba si cultura generala adica logic ca daca intelegi intrebarile si raspunzi corect cunosti engleza, si intrebarile sunt despre viata de aici, politica, parlament, cine conduce tara, ce atributii are Regina, despre scoala, la ce varsta intra la scoala, examene, etc, cam tot ce tine de integrare in sociatate. Eu am putut aplica dupa 3 ani de casatorie de cu british, dar mi-a fost lene, am aplicat dupa 4.
Lachi am vazut poze, frumos, abia astept si eu. Pana la urma ati avut nevoie de viza, ceva? Eu sunt destul deschisa la diversifitatea in mancare, asa ca sunt chiar curioasa ce oferte au. Ce dulci fetele, succes la gradi.
Vivela sa stii ca nu e obligatoriu ca David sa planga dintr-un motiv anume, adica neplacut. Uite si Lis plangea in continuare, rau, urla, dadea din picioare. Si aici chiar iti zic ce fac la fiecare moment al zilei. Apoi cand ies pe usa, liniste. Faza e ca la un anumit moment o alta fetita Holly urla si ea. O lasa tac'su', pleaca, se linisteste Holly si eu il prind din urma pe tac'su' si il intreb de cat timp merge Holly la gradi. De la 7 luni e acolo, in acelasi loc, le iubeste pe educatoare, le pupa, e ca acasa, insa prin plans arata ea ca si-ar dori sa stea acasa cu tata si mama.
Lis nu mai plange asa rau, e chair amuzant ce metoda am gasit, Caroline educatoarea vine si o intreaba "vii sa ma ajuti sa punem masa si sa mancam breakfast?" si fomista mea pleaca, desi incruntata, si cu regret dar nu mai plange. Si daca o intreb daca vrea sa mearga la gradi zice "da" acum.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Vivela spune:
am revenit
dana, nu stiu daca are neaparat legatura cu acomodarea. si noi, maturi fiind, trecem de perioada de acomodare la un job nou si apoi, peste un an sau doi avem momente cand nu ne mai place, din diverse motive.
sper insa sa nu fie ceva foarte serios (mie personal mi se pare ca acolo copiii sunt neglijati, dar nu neaparat cu rea intentie. sunt multi copii, acum dupa vacanta parca s-au dublat, si sunt 3 ingrijitoare la atatia copii -cred ca peste 30).
nici sa-l mut la o alta grupa nu e prea simplu, am senzatia ca il derutez de tot, acum incep sa ma uit pt gradinita (ca acolo unde e acum e doar cresa, de la 3 ani gata, tb sa-i gasim gradinita). deci alte educatoare, alti copii...daca l-as muta acum la o alta grupa, trebuie sa trecem printr-o alta acomodare si oricum mi-e sa nu dau din lac in put. ca n-am nicio referinta ca la alta grupa ar fi mai bine...
lachi, am vazut si eu pozele cu nazdravanele tale, mi se pare ca fetele incep din ce in ce sa semene mai putin una cu alta. cea mai blonduta mi se pare ca seamana cu tine foarte bine.
georgi, ce examen ai? bafta mare.
Luna, v-au mai vizitat monstrii? ![]()
Mychy, chiulesti si azi? tot bolnava soacra? vezi ca pana la urma are si ea o parte buna, daca nu era prin preajma trebuia sa-l dai pe Andrei la gradinita...si uite cate probleme apar cu asta.
Jadi? ce faci, muncesti pe branci? scoti tara din criza?
ce-ti fac baietii, bine sanatosi?
nico
, multumesc ca ai iesit de dupa canapea pt mine
, te asteptam la povesti, asa cum ai promis.
eu sunt cam depresiva de cateva zile, sunt foarte agitata si nervoasa in acelasi timp. nu-mi iese nimic cum vreau eu, parca toate lucrurile in loc sa se rezolve mai rau se incurca...am senzatia aia ca-mi vine s-o iau pe campii si sa ma intorc la vara.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
18+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba