Strumfi de iul-aug 2007 (169)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Potrivit exper#355;ilor OMS, în
> viitorul apropiat lumea va fi cuprinsa de o pandemie de
> guturai elefantin african, de diaree #351;i gonoree
> furnico-ariciasca din Rusia.
>
>
>
> Deosebit de ingrijoratoare pentru epidemiologi este
> amenin#355;area proliferarii tulpinilor australiene de
> schizofrenie a ornitorincului #351;i de hemoroizi “mama
> Kangaroo”.
>
>
>
> Dar oamenii de stiinta cred ca virusul cel mai periculos
> este cel al impoten#355;ei caprine, care, de#351;i nu e o boal#259;
> mortal#259;, în mod fatal amenin#355;#259; omenirea cu dispari#355;ia.
>
>
>
>
> Ca urmare a gripei aviare, ne vom confrunta cu boli
> cumplite, cum ar fi pojarul gândacului de buc#259;t#259;rie,
> guturaiul pisicesc, scolioza canina #351;i diareea cetaceic#259;.
>
>
>
>
> Amenintarea sifilisului de popând#259;u este mai puternic#259;
> ca niciodat#259;.
>
>
>
> Oamenii de stiinta cerceteaz#259; în acest moment care sunt
> necazurile pe care ni le poate aduce vulpea polar#259; !
>

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna fetelor! mi-am aruncat ochii printre snitzelele pe care le-am facut pana acum, dar nu am apucat sa scriu.
De cand m-am intors gatesc ca disperata, cred ca pe fond nervos ca in Egipt nu prea am avut ce manca. Era plin de mancare, dar nu pentru mine, era ciudata rau si nu tocmai gustoasa iar cea care era gustoasa era plina de prafuri si E-uri pentru gust.
Fetele mele nu au mancat NIMIC in afara de 3 portii de lapte cu cereale pe zi, vreo 2 chifle si un mar, portocala sau banana din aceea pitica. Minunat!
La gradi se face un soi de mate in grupa mare si pregatitoare: adunari, scaderi, diverse jocuri cu functii. asta cand lucram eu. Acum cred ca se face chiar mai mult. Noi nu aveam voie sa ii invatam sa scrie sau literele, acum nu stiu cum mai e. Oricum la nivelul la care sunt fetele mele acum mai fac fata inca

Luna dar si la noi se metoda de predare in gradi este de foarte mult timp jocul. Adica nu trebuie sa fie ceva impus ci trebuie sa o perceapa ca pe o joaca pe care, foarte important trebuie sa o doreasca. adica daca azi nu are chef de dezvoltarea vorbirii si vrea sa construiasca, sa lipeasca sau sa modeleze, asta face. activitatile care se desfasoara la masa sunt strict cele al caror specific o cere: pictura, modelajul, desenul. Nu trebuie sa dureze mai mult de 15-20 minute anumite activitati care ii tin "cuminti" cum ar fi o observare (ceea ce scriai tu despre frunze).

Vivela, ba pot sa dau vina pe gene pentru ca saracuta Karina seamana exclusiv cu sotul meu! a mostenit ceva aiurea de la soacra mea si ma necajeste ca nu cred ca voi putea remedia: are piciorusele in forma de X si calca cam aiurea cu talpita. O Sa merg la un ortoped sa vad ce mai putem face, ca sincer nu am observat decat de vreo cateva luni. Mi-as fi dorit sa semene cu mine, ca atat am si eu frumos: picioarele! ca in rest... le-a dat la altele nu mie

O sa pun si niste poze de egipt putin mai tarziu acum fug ca am niste treaba.
A fost frumos, fetelor le-a placut f mult, eu una nu mai vreau sa merg! Ceea ce e acolo nu justifica pretul, stelele lor (de la hoteluri) nu sunt din aceeasi galaxie cu noi, sunt multe de comentat dar ma abtin pt ca nu vreau sa jignesc pe nimeni (din tari similare). Una peste alta mi-am bucurat ochiul cu palmieri, flori luxuriante, camile mai mult sau mai putin pline de muste, m-a incantat zilnic rasaritul si amurgul care se petreceau in maxim 20 minute, M-au stresat arabii care nu se mai saturau sa masoare femeile pe plaja fapt pt care de a treia zi am trecut la pantaloni scurti si tricou. sincer, mie nu mi-a placut. totul e facut din nimic, totul meschin, sgarcit, praf in ochi pe bani multi.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siminoc spune:

Buna dimineata!
Iata-ma! Prefer sa-mi beau cafeau (mica, cu mult lapte si mult zahar) cu voi! Mai vrea careva? Am pentru toata lumea!
Din urma n-am apucat sa citesc decat vreo doua pagini ieri si am uitat tot!
Nu pot sa vad poze la serviciu. Ca avem filtre si nu putem accesa orice pe internet. In plus, si versiuni mai vechi ale diferitelor aplicatii, ceea ce e un obstacol de multe ori.
Asa ca voi comenta doar ultima pagina.
Cred ca orice mama e mandra sau, daca nu e, ar trebui sa fie mandra de puiul ei. Ca in zicala "Exista un singur copil perfect si fiecare mama il are.". Iar aici suntem sa comunicam, sa invatam din experientele altora, sa ne sfatuim.
Sunt de acord cu Luna. Sunt copii presati de parinti, spune aia, fa aia, hai ca poti, hai ca stii, etc. Chiar stiu cazuri!
Pe mine nu ma ingrijoreaza progresele Mirunei.
Am scapat de scutece de vreo patru - cinci luni. Noaptea nu mai face de vreun an si ceva. Am avut vreo trei accidente pur intamplatoare care le-am tratat ca atare. A venit cumva de la sine. Am avut niste tentative inainte de doi ani. Esec total. Le-am luat ca atare. Soacra mea era mai agitata. Ca are una din surori o nepoata mai mica cu vreo doua luni decat Miru si face la olita de la un an. A fost si batuta ca a facut pe ea si nu a cerut, ceea ce mie mi s-a parut infiorator.
Nu face puzzle ca n-are rabdare.
Ii place sa se joace cu plastilina, sa construiasca cu ajutorul cuburilor, impreuna cu cineva, eventual. Ii place sa deseneze (mazgaleasca). Eventual pe pereti, masa. Am schimbat creionele cerate (greu de curatat) cu celelalte.
Cu vorbitul sta bine. A inceput dupa doi ani sa-si imbogateasca vocabularul si sa formeze propozitii. Da' suntem multumiti. Acu' mai canta si cate un cantecel, din cele care le-a auzit de vreo 1000 de ori de la mine sau de la vreun sistem audio din casa sau masina.
Se pare ca-mi va lua toata ziua sa scriu tot ce am de scris. Ma bruiaza pe aici diversi. Tre' sa verific daca n-ati schimbat capitolul intre timp!
Binenteles! Harnice la vorba si scris, nu ca mine! Da' va rog sa apreciati ca ma straduiesc sa tin pasu' cu voi. Hai ca postez ce-am creierit si ma adun mai tarziu pentru o continuare.

Simona, mamica printesei Miruna (13 Iulie 2007), 20+,

Mergi la inceput

alina, daca mesajul tau e haotic, al meu e total de neinteles. Ca am inceput sa scriu la 8 dim si l-am postat putin inainte de 1 la pranz(bine ca nu noaptea, ca umpleam un capitol)!
sper sa intelegeti ceva!

Mergi la inceput

Luna, felicitari pentru cetatenie!

In mare dezordine de idei, voi mai avea o fetita! Si se va numi Raluca! N-am dubii ca am facut amniocenteza, deci e sigur fetita. Am facut amniocenteza de nevoie, ca triplu test a iesit aiurea, cu risc de 1:196 de sindrom Down. Insa a iesit bine rezultatul la amniocenteza! Aventuri! Ce-ar fi viata fara ele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

simona, bine ai revenit. sarcina usoara in continuare, suntem colege la odisee. nu stiu daca te-ai inscris si acolo sau nu, intru mai rar acolo, inca nu m-am adaptat.

eu sunt totusi genul care ii spune copilului ei - si o sa-i repet pana cand mi-o pica limba din gura: "poti!" / "esti in stare". recunosc ca am fost terifiata de-a dreptul cand david luase expresia :"nu pot!" in brate si era foarte frustrat si renunta sa mai incerce sa faca respectivul lucru. bine, asta tine de conceptia mea personala, din clipa in care ai zis: "nu pot!" chiar nu poti, e o bariera psihologica pe care ti-o pui singur, iti paralizezi orice posibiltati de rezolvare a problemei.

si pe mine insa ma deprima cand zice: "david e mare" sau "sunt baiat mare" (apropo de faptul ca nu mai punem pampersi, ci face la olita/wc). ma bucur ca se mai responsabilizeaza, dar imi dau seama cat de repede trece timpul si maine-poimaine pleaca de-acasa....

perluta aseara:
- David, cum e burta lui mami? (eu stateam trantita in pat cu burtoiul in sus - nu e mare dar tocmai mancasem si parea si mai bombat. ma asteptam la un raspuns de genul: "e maaare burta lu' mami!" cu gesturile de rigoare)
David (cam plictisit si ineinteresat):
- Roz, cum sa fie?

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 18+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

N-am scris eu vreun an, da' acu' sunt avida sa recuperez. Pana imi da una din voi un sut in fund, la propriu sau la figurat!

Sa continui dezordinea de idei, cat nu ma nimeni.

Luna, Adelise merge acus' la scoala? Oau!!! Pai, noi o sa ne luptam cu gradi / cresa intai. Miruna a fost la cresa pentru cinci zile. S-a imbolnavit, nimic grav. Si cand s-o duc iar, hopa, aflu ca sunt gravi. A fost planul lui DD. Bine, si noi jucam la loterie, ca latfel nu castigam! I-a placut asa de mult, ca recunoaste drumul, zice ca vrea la copii si doamne, sa manance, sa doarma, sa se joace.
Facem pregatiri, si din primavara reluam. Eu deja voi fi in trim III.

Ma duc sa mananc si revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Simona scrie scrie ca imi place. Felicitari pentru progresele Mirunei si pentru Raluca. Nu stiu cum dar ai reusit sa iti numesti fetele exact numele mele preferate de cand ma stiu ziceam ca daca voi avea o fata o va chema Raluca Miruna si o voi striga Rami. Eh, cum sotul meu nu putu sa pronunte niciunul dintre nume am renuntat.

Vivela o sa zici ca eu sunt aia de se tine dupa tine si zice mereu "si io si io!" Si pe mine ma toaca expresia "NU pot" sau cum zice fie-mea "I can't do it!". Si mie mi se pare o bariera psihologica, in ultimul timp zice cam des si nu stiu de unde a apucat-o. Mereu ii repet ca of course ca poate, poate sa faca orice etc. Am observat ca mama ii zice destul de des "nu poti face aia, da-te jos etc..." dar ea petrece doar o zi cu ea. De la gradinita stiu tot ca asta e jocul preferat al lui Lis. Toata ziua aseaza papusile, le canta, le citeste...Stiu ca nu au voie sa foloseasca cuvantul NU la gradi, nu poti, n-ai voie, am observat de la Adelise ca nu il folosesc pentru ca Adelise imita toate expresiile lor. Am observat metoda lor e sa atraga atentia cu un "a,a,a!" pe un ton de atentie si apoi le spune ce are de spus. De ex ieri toata ziua m-a inebunit Adelise cu "a,a,a! Sit on bottom!" (Aseaza-te in fund).

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

ps: daca nu v-ati prins, am aflat rezultatul la amnio, cica e bine .

_

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

simona, bine ai revenit. sarcina usoara in continuare, suntem colege la odisee. nu stiu daca te-ai inscris si acolo sau nu, intru mai rar acolo, inca nu m-am adaptat.

eu sunt totusi genul care ii spune copilului ei - si o sa-i repet pana cand mi-o pica limba din gura: "poti!" / "esti in stare". recunosc ca am fost terifiata de-a dreptul cand david luase expresia :"nu pot!" in brate si era foarte frustrat si renunta sa mai incerce sa faca respectivul lucru. bine, asta tine de conceptia mea personala, din clipa in care ai zis: "nu pot!" chiar nu poti, e o bariera psihologica pe care ti-o pui singur, iti paralizezi orice posibiltati de rezolvare a problemei.

si pe mine insa ma deprima cand zice: "david e mare" sau "sunt baiat mare" (apropo de faptul ca nu mai punem pampersi, ci face la olita/wc). ma bucur ca se mai responsabilizeaza, dar imi dau seama cat de repede trece timpul si maine-poimaine pleaca de-acasa....

perluta aseara:
- David, cum e burta lui mami? (eu stateam trantita in pat cu burtoiul in sus - nu e mare dar tocmai mancasem si parea si mai bombat. ma asteptam la un raspuns de genul: "e maaare burta lu' mami!" cu gesturile de rigoare)
David (cam plictisit si ineinteresat):
- Roz, cum sa fie?

_

Multam fain! Nu m-am inscris la odisee. Nici n-am apucat sa caut odiseea! Mi-a luat ieri vreo ora si ceva sa-mi actualizez profilul! Poate pe saptamana viitoare!

Mergi la inceput