Copilasi de Iulie - August 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 12
ana_a spune:
mamagiuliei, multumesc de raspuns.
Hotararea, definitiva, ii apartine Giuliei? sau voua, parintilor?
multumesc.
proud mummy
rain spune:
Neata din tara zapezii!
Astazi am avut ceva emotii, mai ales ca nu am cauciucuri de iarna si am patinat putintel, a fost fun, nu si pentru Andreea care e speriata de bombe, nu stiu de unde gandirea negativa, ma zapaceste cu chestii de genul "daca ni se termina motorina nu mai ajungem acasa", "daca nu putem deschide usile (cand sunt inghetate) inseamna ca nu mai ajungem acasa", "daca nu gasim loc de parcare inseamna ca lasam masina in strada", la mine nu aude asa ceva, asa ca nu-mi explic de unde le scoate.
Daria, foarte frumos patineaza Giulia, o mandrete de fata.
Alice, asteptam relatari de la expozitie
Ioana, nu te stresa ca citesc unii si rad, daca ar sta si s-ar gandii si-ar da seama ca nici la ei nu e totul roz, dar la noi cei mai multi ii judeca pe altii, fara sa se gandeasca la propria ograda.
Ana, si eu vroiam s-o dau pe Andreea la scoala de la 6 ani, dar m-am hotarat si o vom da la 7 ani, am discutat cu multi parinti, prieteni si am ajuns la concluzia ca intr-un an, adica de la 6 la 7 ani, au o etapa in care se maturizeaza foarte mult si devin mai responsabili. Intelectual pot face fatza, dar nu sunt responsabili.
Va pup!
szivarvany spune:
Ana, Giulia nu e pregatita deloc pt scoala; si nici eu E un an pe care nu-l va mai recupera niciodata, un an in care poate copilari in voie, poate lipsi de la gradi daca nu are chef, putem pleca in vacanta fara sa ne pese, etc. Odata intrati in "sistem", totul devine un "trebuie". Nu vreau sa-i fur acest an lejer. In jurul nostru 99% din copii merg la scoala la 7 ani impliniti. Iar noi fiind din august, a fost tare usor sa ma decid
Bine-nteles e si parea educatoarei noastre iubite
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
BLUE ANGEL spune:
Neata !!!
mai la noi ninge ca-n povesti ..stiu ca cei care trebuie sa se deplaseze nu se bucura ... dar pentru noi e asa frumos !!!
am intrat sa citesc repede , cu gandul la Olivia si la Luca ...cum a fost azi Olivia ?
am vazut-o pe Giulia ...este grozav ..ce frumos patineaza !!! parca ti se face pofta sa te arunci pe gheata ...
Alice , imi cer scuze ca nu am apucat sa-ti trimit poze ..imi dai o adresa de mail ?sau eventual poti sa-mi trimiti tu un mail la simona.dinu@gmail.com si-ti raspund eu ...am avut un wknd cu muuulte vizite ..facute si primite ...
ai gasit ceva ?
Ana , si eu vroiam sa-l dau pe Luca la sc anul asta ..dar nu este inca pregatit ..clar !!! si nu vreau sa-l stresez ...plus ca grupa pregatitoare de la gradi este importanta pentru primul an de scoala ..si altfel ar fi trebuit sa munceasca mai mult sa recupereze sa ajunga la nivelul celorlati copii ..si mai dam si in alte fobii
si de ce sa nu mai copilareasca ? are in fata 12 ani de scoala cel putin ..de copilarit numai unul ...
Ioana , lasa-i mai sa rada ..cine rade la urma rade mai bine ...
mie psihologul nu pot spune ca mi-a dat solutii minune ..dar m-a luminat in multe situatii ... numai povestind , imi punea intrebari facea conexiuni intre perioade , situatii ...si gaseam singura raspunsul ... pana la urma psihologul este numai o voce cu mintea clara si detasata sentimental de problemele tale ...
ma duc sa bucataresc nitzel ...sunt pe aici ..cu un ochi pe geam la zapada si cu unul la voi ..pana se trezeste coco
pup cu drag pe toata lumea
leeloo2004 spune:
Iar a venit iarna... va declar cinstit ca nu mai pot...tocmai ii spuneam sotului in weekend ca mie ianuarie si februarie mi se par cele mai depresive luni din an...vreau sa vina primavara...
Alice - am vazut la stiri reportaje de la Expomariaj si m-am gindit la tine - astept impresii de la fata locului!!
Daria, eu nu pot vedea filmuletzele - dar ma gindesc ca Giulika e super-patinatoare!
Kim - daca prietena ta s-a repatriat de 2 doua ori pina acum si acum iar pleaca, eu ma gindesc ca are o problema...daca nu ii e bine nici aici si nici acolo, cred ca de fapt problema ei e alta...Eu zic ca la voi o sa se rezolve problemele cu Luca in timp, si mai ales dupa ce o sa va si mutati...
Rain - cine stie de unde trage concluziile astea Andreea - poate vede ceva stiri la TV? Sau vorbesc copiii la gradi?
Roxana - super preturi! Sa le poarte sanatos Pat!
Bunny - si mie mi-a inflorit o zambila pe care o am in casa, dar din cite vad, primavara e departe...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
bunny spune:
Buna dim!
Ieri a fost o zi de primavara, cu soare ...biserica,am iesit la joaca in parc, masa la soacra-mea si ...scotocit prin podul socrilor dupa jucariilelui Jerry decind era mic. Alex are la scoala tema 'jucarii vechi si noi ' iar vineri merg la muzeul 'jucariile copilariei mele'din periaoada victoriana. Si asa isi fac ei lectiile , cu subiecte care sa le indrageasca.
asta ca tot a venit vorba de scoala... eu am fost data la 7 ani si din experienta mea personala - toata viata am suferit pe tema asta .Numai cazurile exceptionale puteau intirzia anul ( eu..numai ca am avut 1kg 600 la nastere la 7 luni )si am fost numai citiva ... cea mai mare ...bhleeeaaa.Nu mi-a placut . Si nici acum nu-mi amintesc cu placere.
O zi buna va dorim ....din zona cu ceata
szivarvany spune:
Eu am mers la 6 ani la scoala, pt ca`st nascuta in iulie si a fost simplu iar Dar pe atunci nu era grupa pregatitoare, eu aici vad anul ala in plus
Kim, asteptam sa ne spui de Luca cel cuminte
Si in Bors ninge rrrau.
Daca sambata a fost excelent afara cu mult soare, ieri am intepenit in 2 ore asa ca am profitat: Giulik a picat jos rupta de oboseli - a dormit 1 ora juma`, am gatit, bagat 3 ture la spalat, spalat acvariu, spalat uscat catel, smotruit in toata casa si apoi imbaiat sirena casei si m-am felicitat ca toate astea nu le facusm pe vremea aia faina de sambata Si lenea e buna de ceva te face sa profiti de vremea buna de afara
cristalina spune:
Daria, super patineaza Giulia...ce m-as mai da si eu cu mandrele pe gheata...of, daca mi-a placut sa stau la tzara...
Ana, noi am zis ca nu o dam la scoala anul asta pentru ca nu e pregatita (nu intelectual, pentru ca sunt convinsa ca toti sunt capabili sa faca fatza). E aiurita, nu sta locului, cand e lectia de pian nu poate sa stea pe scaun 10 minute ...se frichineste non stop. Daca ii dai sa faca liniute se plictiseste dupa 2 (doua) si spune ca face ea ce lectii ii plac, chestii din astea.
O apuca plansul din orice, mie nu mi se pare pregatita de scoala. E adevarat ca mie mi-a prins tare bine sa ma duc de 6 ani la scoala, taica-su imi scoate asta pe nas...dar eu parca nu eram asa mamaliga.
Nicol, Mariuca are o chestie morbida care ma scoate din minti..."si o sa murim daca facem nu stiu ce..." "si a murit daca..." "dar daca nu putem sa intram in casa ramanem in frig si murim!?" dar e tare incantata de ce zice (habar n-am de ce )
Olivia
Eu sunt superincantata ca ninge
Ma duc sa ma masor..:)
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
roxanaz spune:
Mani, experienta ta era legata de faptul ca toti copiii erau mai mici ca tine? asa m-am gandit si eu, sa il dau pe Pat la 6 ani. dar, din pacate, ma obliga ceilalti parinti sa il dau la 7. ptr ca asa cum a zis si Daria, 99% dintre parinti isi dau copiii la scoala la 7 ani. deci asta inseamna handicap din start ptr al meu - pentru ca diferenta intre 76 si 7 chiar se vede! daca ar fi majoritatea sau macar 50% dintre copii de 6 ani.. ar fi ok.
http://picasaweb.google.com/roxana.pavlicu/Decembrie2009#5427040904978988530 ete ceva poze de la noi, din week end.
szivarvany spune:
Hihi, Cristalina, ai descris-o pe Giulik perfect
Rox, asa e, acum majoritatea au 7 ani+.
La noi in grupa, din 15 copii, probabil 2 merg la scoala, pt ca asa vor parintii sa "nimereasca" la un anume dascal.
Vazut pozele, moama ce frumoasa e Eva si zambeste mult-mult, mai mare dragul sa o vezi
Giulik inca nu are negativisme, ea e tot asa, pe mute Insa plange infiorator de groaznic de tare la nervi E un fel de invers de cat de tare rad io