Fetita mica agresiva

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andata spune:

roxy, ai dreptate, aceasta ma ingrijora. Nu par manifestari ok pt un copil de varsta ei. Imi place si cum ai punctat ceea ce ar trebui facut.

Discordia, din ce spui, mama trece printr-o perioada f grea. E merituos faptul ca vrei sa te implici si ca ai semnalat ca ceva nu e in regula. Cumnata ta are nevoie acum de f multa sustinere, nu numai pe plan psihologic ci banuiesc ca si pe plan material.
Banuiesc ca nici pt voi nu e usor, am vazut la semnatura ta ca si voi asteptati o mica minune (sarcina usoara si bebic sanatos). Ar fi de folos poate (ia-o doar ca pe o sugestie) sa faceti un consiliu de familie sa vedeti cu ce o puteti ajuta pe sora sotului tau. Poate puteti sta din cand in cand cu micuta sau ii puteti voi plati cateva sedinte la un psihoterapeut...
La 2 ani nu se poate vorbi de "mostenirea" genetica a agresivitatii. Este ori un comportament dobandit, ori e vorba (desi sper din suflet sa nu fie asa), de o suferinta psihica.
Copila are nevoie de jocuri, de stimulare si de multa dragoste. Nu trebuie luata in brate cand musca/ loveste dar trebuie antrenata in jocuri potrivite varstei.
Nu vreau sa judec, deci te rog mult sa nu ma intelegi gresit, dar voi le puteti ajuta mult pe cumnata si nepotica ta.

http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudyyya

din fericire nu am avut astfel de pb cu fetita mea,dar mergand in vizita la nepotica mea(4 ani) am observat un astfel de comportam dar numai fata de mama ei:o loveste cu picioarele,cu pumnii,sau cu orice altceva ar avea in maini si ii vb fffff urat.nu stiu ce metode aplica mama ei dar cand a incercat sa ma loveasca pe mine i-am spus ca m-am suparat pe ea si nu am mai bagat-o in seama si asta chiar a functionat.din cate am inteles a incercat si ea asta dar fetita sa suparat mai tare si a lovit-o in consecinta.banuiesc ca din moment ce ii permiti de mai multe ori cu atat iti va fi mai greu sa-l dezobisnuiesti.din cate stiu eu la ei mai exista uneori scene de violenta si presup ca un astfel de comportament i se pare normal fetitei.


Claudyyya, mama respectiva ce asteapta de nu ia acum masuri? Mi se pare anormal sa iti lasi copilul sa te bata. Spui ca a incercat sa procedeze ca tine si asta a enervat-o si mai tare pe fetita. Inteleg insa ca a incercat doar o data sau de 2 ori si apoi a renuntat...
Mama trebuie sa fie consecventa in decizii, oricat de greu este.
Sa izoleze copila atunci cand are manifestari agresive.
Adica: "Daca ma lovesti, stai singura pana cand iti dai seama cu ce ai gresit si vii sa iti ceri iertare. Pana atunci, eu nu mai vorbesc cu tine". Va fi greu, o sa urle, va incerca sa loveasca iar... Mama nu trebuie insa sa ii raspunda. Trebuie doar sa ia copila si sa o duca iar si iar, cat e nevoie, la locul ispasirii pedepsei. Si cand se calmeaza si vine singura, sa stea de vorba. Copila trebuie sa isi dea seama ca a gresit si ca mama nu mai tolereaza sa fie lovita.
Poate sa ii retraga si unele drepturi pe care cea mica le considera inerente: plimbari, jucarii, stat la televizor.
Mie mi se pare total absurd sa permiti copilului sa te bata. Pai daca acum face asa si nu e corectata, peste cativa ani isi baga mama in spital.


http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput