Fetita mica agresiva

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudyyya
mergand in vizita la nepotica mea(4 ani) am observat un astfel de comportam dar numai fata de mama ei:o loveste cu picioarele,cu pumnii,sau cu orice altceva ar avea in maini si ii vb fffff urat.


Inseamna ca ori mama nu este consecventa in atitudinea ei fata de copil, ori sotul ii submineaza autoritatea de mama.
Daca un copil nu asculta de mama lui, nu va asculta de nimeni, decat poate in adolescenta, de liderul gashtii...

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

sau de ce nu , va deveni chiar ea liderul gastii , dar atunci si responsabilitatea va cadea pe umerii ei si nu se stie daca va fi suficient de pregatita sa faca fata aceei responsabilitati, pentru ca nu e totul sa nu trebuiasca sa asculti de cineva ca sef, ci sa ai si raspunderea celor de sub tine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Nu am stiut ca este gratuita consilierea psihologica a copilului, ii voi spune cumnatei mele despre acest lucru.
Am citit cu atentie raspunsurile voastre si fiecare aveti dreptate.
Nu stiu exact programul zilnic al fetitei, dar stiu ca mama ei se joaca foarte mult cu ea, ii canta cantecele, fetitei ii place sa danseze. Dar nu danseaza asa, cum sa ma exprim, ca si copiii de varsta ei, ci tot un dans agresiv, in sensul ca se invarte in loc, nu suporta sa pui mana pe ea caci la un moment dat tb sustinuta ca ameteste, da din maini si din cap si tipa.
Claudyyya, cumnata mea a incercat si metoda aceasta, dupa ce a lovit-o i-a spus ca este suparata pe ea ca o doare, dar reactia fetei a fost sa tipe.
Fetita a dormit singura in camera ei in patut pana la varsta de 1 an si din ce povestea cumnata mea, nu a avut probleme cu ea atunci. De la un an a luat-o sa doarma cu ea in pat, probabil asa a asistat la mai multe scene de violenta, nu stiu. Cert este ca si daca ii explici frumos ca nu este bine ce a facut, ea reactioneaza mereu la fel, respectiv tipa si loveste pe cel care i se adreseaza.

mamica de fetita si 21s+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

discordia,
nu stiu exact ce solutie veti adopta voi pina la urma.
ceea ce vreua sa spun este ca nu va merge din prima. nici din a doua. posibil nici din a 10-a incercare.
si daca a mers o data nu inseamna ca va merge si a doua zi. e posibil sa trebuiasca s-o luati de la zero.
si voi si mamica ei trebuie sa fiti pregatiti cu maxima rabdare sa reluati explicatiile de fiecare data cu blindete.
adica sa nu va asteptati sa va asculte din prima si nici sa va simtiti frustrati ca nu o face. ginditi-va mereu ca trauma ei a fost probabil mai mare decit a oricarui adult.
eu as lua-o in brate, as tine-o strins si i-as sopti "hei, eu te iubesc, nu trebuie sa ma lovesti, nu trebuie sa ne certam, trebuie doar sa ne iubim"

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Da, buli, si eu as face la fel, dar problema este ca fetita nu este in grija mea. Eu am invatat multe de pe acest forum, de cum trebuie sa ascult dorintele copilului meu, de faptul ca eu trebuie sa fiu la dispozitia copilului si nu invers, dar din pacate nu toata lumea intelege asta. Am incercat sa propun subtil ideea de consiliere psihologica, dar din pacate exista mentalitatea asta, cand auzi de psiholog sa te gandesti imediat ca omul este nebun. Voi incerca sa discut cu cumnata mea, sa vedem poate gasim totusi o solutie.

mamica de fetita si 21s+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

cunosc o domnisoara care la varsta de 2-3 ani avea aceleasi probleme...toata familia ii spunea ca esti ca zmeul care te-a parasit si ca esti agresiva fiindca semeni cu el....si ea a devenit exact ce i-au bagat ei in cap ca este. La 13 ani a fugit de casa, a renuntat la scoala, s-a cuplat cu un baiat de 18 ani...dupa 4 ani si-a revenit nitel, a reinceput scoala si sper ca o sa revina pe un drum mai pasnic.
Devine exact ce-i baga in cap familia.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

discordia, reactia fata de cei din jur nu imi da pace. Nu vreau sa ma alarmez sau sa te alarmez aiurea, dar un gand nu imi da pace: are si vreuna din manifestarile urmatoare pe langa ce ai descris deja?
* pasivitate excesiva (lipsa plansului, imobilitate, dezinteres fata de mediu)
* activitate excesiva (plange in permanenta, trece de la o stare la alta, de la plans excesiv la cumintenie excesiva)
* lipsa de reactie la vocea sau prezenta parintelui (nu zambeste, nu comunica de niciun fel cu cel care-l ingrijeste)
* aversiune fata de atingerile parintilor sau a altor persoane (nu este o lipsa de sensibilitate, ci o hipersensibilitate)
* lipsa contactului vizual direct, desi interactioneaza cu obiectele
* dezvoltare motorie intarziata



http://community.webshots.com/user/annadana1

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

andata te referi la elemente de autism, asa-i?Din ce se prezinta aici ca fiind manifestarile copilei rees multe din ele, cum ar fi invartitul in cerc, nemultumirea aratata prin tipete cand este atinsa, faptul ca tipa mereu, si alte lucruri care imi scapa acum, dar discordia si cu noi putem numai sa ne dam cu parerea, cel mai bine daca nu sunt acum bani pentru un control de specialitate adecvat nu asa, 5 minute la doctor si pecetea pusa, macar dai sa citeasca mamicii respectivului copil seituri despre autism, nu spun sa considere ca asa e copilul, doamne fereste, ca nu ai dovada clara de la un doctor, dar e bine lasand prejudecatile la oparte sa vada ce fac parintii cu copii de genu acesta si sa incerce sa aplice macar o parte din sfaturi si fetititei, merge si la copii sanatosi aceasta tehnica , si sa nu lase timpul sa treaca ca se poate si agrava situatia nu numai depasi de la sine.
Parerea mea.
Nu o lua ca o jugnire adusa copilului sau voua, ci ca o grija si o incercare de a face un bine acestuia , aratand si alte modalitati de a incerca sa-l aduca pe un fagas cat de cat normal de dezvoltare.Pentru ca acum e mica, dar atunci cand va intra in colectivitate va intampina foarte multe greutati, pana la excluderea din aceasta colectivitate tocmai din cauza acestui comportament, si ar fi pacat.

uite si aici
http://www.click.ro/din_inima_pentru_copii/info_utile/autism-din_inima_pentru_copii-campanie-bolnavi_0_884311700.html

vezi daca e ceva similar sau nu...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

si inca ceva eu nu inteleg cum poti lua in brate pe cineva oricine ar fi el atunci cand acesta este cu nervos, si da din ce apuca si poate musca sau mai stiu eu ce.Pe mine de exemplu daca as fi nervoasa pe cineva si acel cineva m-ar lua in brate cred ca i-as da in cap ca doar e aproape.Parerea mea e ca putin timp sa fie lasat sa se calmeze face minuni, nu tabarat pe el cu explicatii si sfaturi atunci cand nervii sunt in toi ca mai rau faci.Lasat copilul putin singur eventual daca e in loc sigur si nu se poate lovi, astfel dupa cateva momente incerci o apropiere, vezi cum sta cu nervii, daca tot asa mai lasi putin timp, e posibil dupa cateva minute sa vina ea la mama sa-i spuna ca i-a trecut, cum face al meu, si sa ii explice abia atunci, cu sanse mai mari sa fie auzita de copil.

PS : regula clara spusa de cate ori e nevoie, nu lovim pe nimeni, mai ales pe mama.Mama e cea care sta cu tine , are grija de tine si e acolo atunci cand ai nevoie de ea.Dar nu lovim.
Si repetat de cate ori e nevoie, pana se intelege.Atunci cand incepe sa loveasca plecat de langa ea astfel sa nu aiba cum fizic sa loveasca, petru ca daca stam si o lasam sa faca, i se va parea normal iar mai apoi nu o mai poti opri, pe principiul daca ai stat odata de ce sa nu stai mereu...

Iar pentru cei care vin in visita spus de la inceput de regula fara sa auda copilul ca fetita trece printr-o periaoda mai speciala, e suparata pe ce se intampla in familia ei si nu intelege prea multe, de aceea e bine sa fie lasata in pace, scutita de entuziasmul celor care vin in visita si se reped pe copil cu pupaturi, strans in brate, ciupit de obraz, intrebat cum o cheama, si mai stiu eu cate si mai cate, astfel incat fetita sa nu se nerveze si sa nu fie nici musafirul surprins de vreo reactie nepotrivita a copilului.
Parerea mea.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Sfatuieste-o sa mearga la un specialist cu copila. Singura nu va reusi si lucrurile se vor inrautati.

Mergi la inceput