Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (140)
Raspunsuri - Pagina 17
Luminel spune:
Ylari, sanatate mamei tale...sa treaca cu bine de operatie
Simona, daca chiar iti doresti bb3...sa dea Dumnezeu sa fii
...bafta!..sanatate lui Mati!
Cuscra Ali esti o dragutza
...
Laurita, o burtica de
nu are cum sa fie urata
...sa nu te mai aud ca spui asta...
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
YLARI spune:
Doamne fetelor ce varza sunt spitalele noastre ... si nici cu cei care lucreaza in ele nu-mi este rusine... Deci, ca sa i se dea ok-ul ptr operatia de maine, mama trebuia sa faca azi o serie de analize si investigatii acolo in spital. Pana sa ajunga si la cardiologie, "doamnele" de acolo au plecat iar maine nu se stie daca vin, asa ca operatia se amana ptr luni
De cacao, de cacao... Am o mie de nervi (si) din cauza asta. Ma duc sa ma culc langa fata, poate mai uit. Nu mai zic ca maica-mea vorbea la telefon cu o verisoara sa ii spuna ce (nu) a rezolvat azi, iar eu stateam ca tembela si asteptam telefonul ei...
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Doloress spune:
Ylari imi pare rau pentru mama ta, ca au amanat-o, sanatate multa si bafta pentru luni!
Cenia unde ai gasit cescutele la IKEA, la copii, la jucarii? Si eu caut asa ceva. Sper sa ovulez in continuare chiar daca alaptez, desi stiu ca de multe ori una cu alta nu se impaca. Mai imi este frica, daca raman insarcinata si alaptez in continuare sa nu se contracte uterul in timpul alaptarii, eu si asa am avut o sarcina cu probleme cu contractii inca de pe la 20 de saptamani.
Lorich nu ma supar
ai dreptate, mai ales ca am vazut proba asta vara, nu prea am analizele stralucite, chiar mai proaste decat ale sora-mii care ia o tona de pastile si are o gramada de boli. Insa mi s-a pus tare pata pe bebe2, numai asta visez. Eu tot sper ca nu trage chiar asa mult, ca e la gradinita toata ziua, reusisem sa i-o tai in timpul zilei, si sugea numai noaptea in vreo 3-4 reprize, cateodata numai vreo 5 minute la culcare.
Oricum nu prea mai incerc sa fac nici o schimbare pentru moment, trecem printr-o perioada de cosmar. A ajuns sa ne fie frica de el. Urla din orice, se tranteste pe jos din orice, nu vrea schimbat, nu vrea imbracat, nu vrea dezbracat, nu vrea la joaca, nu vrea la dodo, nimic nu vrea. Orice schimbare cat de mica ii provoaca o criza. Urla si miauna si scheauna cate o ora.
La gradinita la fel, doamna a terminata de cateva zile. A luat-o pe Coralie ieri de par si a tarat-o pe jos, o bate, o musca, ii ia toate jucariile, il enerveaza la culme, nu stiu de ce. Nu pot sa-mi inchipui ce s-a intamplat deodata, nu s-a schimbat nimic la noi acasa. O fi dupa boala, perioada asta, nu stiu ce sa zic. Am ajuns sa-mi doresc sa plec undeva departe cateva zile, sa iau o pauza ca mi-e groaza de urlete.
Esme distractie placuta la ski! Si bafta cu teza!
Simonacip, Alysh imi dati si mie sperante, daca zici Alysh ca nu ai avut simptome. Ca mi-a intarzaiat cu vreo 5 zile, insa nu am nici un simptom, iar testul e negativ. Am niste intepaturi in ovare asa, insa nu ma simt deloc graviduta. La Patrick am stiut din primul moment, a inceput sa ma deranjeze mirosul de parfum, ameteam, au inceput gingiile sa-mi sangereze, etc. Insa nici o sarcina nu seamana una cu alta.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
belleane spune:
Salutare,
La noi cu masa s-a rezolvat. Nu ma mai stresez. Are 11kg si vreo 83-84cm. E bine zic eu. EU m-am confruntat pe parcurs cu toate problemele voastre. Ba scuipa, ba refuza sa se aseze pe scaunel ba zicea gata dupa primele ingitituri si nu mai puteai sa-i deschizi gura nicicum, ba arunca tot de pe masuta. Dar am trecut cu rabdare cred eu si peste asta. Acum daca nu mananca la o masa asta e; Data aviatoare. Cred ca a aflat ca anorexicele nu mai sunt la moda. De fapt se trezeste noaptea si pana nu-i dau un biberon cu lapte trezeste toti vecinii...
Alysh: ce poze frumoase. Exact cam aceleasi poze am si eu dar fara zapada. Si n-am apucat sa pap nici un tortulet nici o prajitura doar strudel. Pe 31 cand ne-am intors in oras din excursia la Melk am avut surpriza sa fie inchise si fastfoodurile. Am cumparat o sampanie de la un magazin de ciudati care vindeau petarde la o masuta afara. Iti sta foarte bine cu burtica. Daca nu vrea Luminel ma ofer eu sa-ti aduc 2 bucati copii sa te inveti cu greul...
Aldaesme: sa aveti o vacanta frumoasa la ski si multa putere de munca dupa..
La un moment dat m-am gandit si eu sa o trimit la colt pe cea mica. Dar nu a tinut. De fapt la ea nu tine nimic deocamdata. Nu se mai tavaleste pe jos dar trebuie tot timpul sa o pacalesti ca sa o mulezi dupa planurile tale altfel e jale: pune un bot...
Doloress: cu alaptatul eu am scapat usor; De fapt eu ii cam dadeam cu forta sa pape in ultima luna. Deja se domnisorise. Papa numai prin somn doar din dorinta mea de a-i creste imunitatea. Dar am renuntat. Cea mare in schimb era exact ca Patrick al tau. Dar am dezvatat-o destul de usor cu ajutorul sotului. Cel mai bine este sa nu mai apari atunci cand vrea el sa pape. Sa apara altcineva cu o canita/biberon de lapte/ceai/etc. Chiar daca plange un pic trebuie sa-l consoleze si altceva/altcineva. Trebuie sa fii tare insa sa nu apari cand va plange. Cat despre vecini.....pacat de somnul lor. Asta e...
Ylari: lasa ca DD potriveste lucrurile uneori asa bine. Nu te mai stresa.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
Lilly79 spune:
alysh ce burtica frumoasa am vazut
Ma bucur ca v-ati distrat si-ati vizitat Viena.E f aproape.Noi am trecut pe langa ea asta vara.Am plecat la 11 din cluj si-am ajuns pe la vreo 7 seara langa Viena, dar nu aveam timp sa o vizitam ca aveam de mers pana in germania.Sper sa ajungem si noi candva prin Viena, dar nu in fuga ![]()
Inca mai caut idei de vacanta pt mai.Care-aveti idei scrieti aici ![]()
simonacip eu zic ca nu e neaparat sa ai simptome de sarcina asa repede.Eu nu am avut nici un simptom pana in sapt 6 cand mi s-au marit sanii.Iar scurgerea aia poate insemna o implantare.Multa bafta ![]()
doloress si Julia urla daca nu ii dau o carte in secunda respectiva si trebuie sa ghicesc repede ce carte ca ea nu poate sa-mi zica care din cele n-spe carti o vrea, musca de obiecte, de haine, pe mami, tati, urla cand o imbrac, cand o incalt, cand iesim afara
.Eu cred ca Julia se manifesta asa pt ca e si frustrata de multe ori ca vrea ceva dar noi nu intelegem ce, vrea sa ma joc cu ea dar nu am timp totdeauna, se enerveaza cand simte ca o grabesc la imbracat ca sa ajungem undeva, etc.
Luni cred ca aveam tensiunea mare de tot, in conditiile in care eu is cu 9/6.Astazi vad ca a fost mult mai bine mai ales ca aveam mancare facuta, am stat toata ziua cu ea, am tinut-o cat a vrut in brate, ne-am jucat.
Eu zic ca de multe ori le inducem si noi copiilor starea de agitatie.Probabil a simtit Patrick ca vrei sa-i iei tzatza, a simtit ca vrei sa mai faci un bebe si a simtit ca nu va mai fi doar el.
Ce bine ar fi daca as putea gandi tot timpul cu calm in situatii dinastea si sa inteleg un copil mic, dar dupa ore intregi de urlat izbucnesc si o cert pe Julia si agravez situatia ca urla si mai rau.Of, of, e grea meseria de mama mai ales pt cineva nervos ca mine.
luminel eu vreau sa-i scot biberonul Juliei nu neaparat pt dentitie pt ca ea nu adoarme cu biberonul si o spal pe dinti, ci pt ca am eu un fix.Nu vreau sa aiba o poza la 4 ani cu biberonul in gura (am eu
).Cu cat o voi dezvata mai repede, cu atat va fi mai usor.Azi dimineata a refuzat categoric canita cu cioc, asa ca i-am dat cereale peste care i-am pus lapte, si-apoi i-am dat si lapte din canita normala si asa l-a baut.
Am mai incercat de vreo 2 ori sa o dezvat, dar am renuntat eu.Imi era mult mai comod sa-i dau un biberon din care nu poate varsa lapte decat sa stau cu ea in bucatarie si sa-i tin canita sa nu se ude toata.
ylari spitalele din tara noastra sunt un motiv de emigrare ![]()
Ii tin pumnii mamei tale sa se rezolve cat mai repede.
esme vacanta placuta la schi.
Am fugit la treaba ca Julia in ultima vreme doar o ora si nu mai am timp de nimic.
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui stefany_p Lorich, e voinicut bine Rotertelu..noi stam la 11 kile la cei 85 cm..dar manaca de rupe, tot ce prinde baga l;a ghiozdan. Doloress, spor la bb sa aveti... eu n-am curaj defel..mai e cineva ca mine? |
Da, eu; din mai multe motive: egoism
iar 2 ani...
; ptr. ca m-as simti vinovata fata de Victoria sa nu ii mai ofer tot timpul meu si toata atentia mea... stiu ca suna ca o maaaaaaare prostie, dar asa simt... si apoi, din motive medicale; noi ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat o fetita sanatoasa si perfecta si ne oprim aici._
Mami de Printesa Victoria Isabella
22.05.2008Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Doloress spune:
Bellanne asa mi-a zis si doctorul, ca e singura solutie. Sa-l culce Gabi, sa doarma Gabi cu el, daca e invatat sa doarma cu noi. Insa Gabi lucreaza de noapte, deci cade varianta asta. Ziua il putem lua cu alcteva, insa noaptea, ce sa fac, asa ca mergem inainte.
Lily ai sa razi, insa eu cand am gandesc la vacanta visez la Romania, in Apuseni, la o casuta, in creierul muntilor, sa ma trezesc in fiecare dimineata in cantecul cocosilor, sa beau lapte proaspat muls, sa urc pe munte dupa fragi, sa beau apa de izvor,
Tare mi-e dor de muntii mei. Pe aici avem numai niste delusoare, tot ar fi bune de explorat insa la vara.
Cu urlatul sa stii ca eu sunt imuna, nu ma mai enervez demult. Am reusit sa-l conving si pe al meu sot, suntem tare calmi si asteptam sa treaca. Il mangaiem, ii cantam, il tinem de manuta. Parca cand ma enervam si tipam la el aveam mai multe rezultate. Acum se enerveaza si mai tare cand il ignor.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
inais spune:
Doloress ma gandesc daca nu cumva comportamentul lui Patrick are legatura cu frustrari legate de imposibilitatea de a comunica. Am citit undeva...candva...nu mai stiu unde...de un copil care la varsta asta, a inceputului dezvoltarii limbajului, facea identic la gradi. Pb lui era ca nu putea/stia sa comunice. Provenea dintr-un cuplu mixt si se afla intr-o a 3-a tara decat cea a parintilor lui. Parintii ii vorbeau fiecare in limba lui materna, iar la gradi i se vorbea limba tarii. Solutia a fost sa se vb si acs limba de la gradi si in timp s-a rezolvat. Nu ma pot pronunta ce si cum...dar Patrick are clar o pb gen "nu ma intelege nimeni". Trebuie, cu calm si rabdare, descoperit ce anume i se intampla. Pentru ca i se intampla ceva. 
Cat despre intarcat...din pacate eu nu sunt in masura sa dau nici un sfat. Stii ca eram in aceeasi sit. la un mom. dat...tu ai perseverat, ai luat tratam., etc.
si ai reusit sa il alaptezi pe pitic. Eu m-am oprit. Insa cred ca cel mai de bun simt si intelept sfat este cel legat de faptul ca trebuie sa dispari tu din peisaj cand cere si sa apara altcineva...insa cine?!
Nu stiu ce sa zic! Iti doresc multa putere si rabdare!
Simona tinem pumnii sa iti iasa cum iti doresti!
mamica Iasminutei...adica
lui mami si a lui tati
alinuk spune:
scumpe mamici
in primul rand va doresc tot binele din lume pentru inceput de an 2010 si pentru alti multi ani de aici incolo - voua si micutzilor vostri
sunt o mamica fericita, cu copilashi sanatosi...stelutza de 2007 si licurici de 2009 si am venit printre voi sa va lansez o invitatie...de ce nu!?.. o provocare
iat-o
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147487
va rog sa va rupeti cateva minutele din timpul vostru si sa reflectati putin / stim toate cat de dureros este ca cineva apropiat sa fie intr-un impas de sanatate (vezi solidaritatea pt Davidutzul nostru bolnavior de la licurici), haideti sa sprijinim un demers facut pentru niste copilashi!
va rog si pe voi din suflet sa va ganditi si poate gasiti o modalitate de sprijin
poate stiti la vreo firma ceva unde nu au virat impozitele...se pot directiona pana in 0.3% din cifra de afaceri sau 20%din imp datorat catre cazuri umanitare in loc de virat la stat
sau poate aveti vreun prieten care sa fie de acord sa completeze declaratia 230 pt aces scop (cei 2% din imp pe 2009 care daca nu e directionat concret catre un ONG/Asociatie Umanitara se duce la bugetul statului oricum....)
sau orice alta idee de sprijin e binevenita
s'auzim de bine,
Doamne Ajuta!
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik
nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
Magdone spune:
Buna fetele,
hai ca vreau si eu sa ma bag in seama cu subiectul asta cu insarcinatul si alaptatul ca m-am stresat si eu din cauza asta si inca sunt stresata.
Deci, nu va mai stresati!!
in primul rand.
Apoi eu mai cred ca depinde de organismul fiecaruia, nu e nici o regula, ca daca alaptezi nu poti sa ramai, eu de ex, am ramas si daca alaptam, bine nu din prima, cam din a treia asa
. Apoi ca sa ramai trebuie sa si prestezi da?
ca noi nici macar asta nu faceam (ca in bancul ala in care se ruga unul la Dzeu sa castige la loto si Dzeu i-a zis pai joaca intai ca sa castigi). Sper sa nu fiu prea indecenta, dar va spun ca in luna in care am ramas, nu in fiecare zi, dar la doua zile se intampla![]()
Apoi cu alaptatul alt stres, asa de mult am vrut sa o alaptez in continuare pe Olivia dar uite ca nu s-a putut, s-a oprit pur si simplu laptele, desi in carti se spune si am citit si de alte mame, care alaptau 3 copii odata
. Si in plus la Olivia am mai patit si chestia asta cu laptele, care eu zic ca daca o alaptam in continuare poate nu se intampla, poate organismul ei se maturiza si putea sa digere laptele, cine stie? nimeni...asa ca eu zic, mai lasati si in voia naturii unele chestii ca se intampla ele fara sa facem noi nimic.
Sper ca nu v-a suparat cu parerile mele, hai spor la treaba
si pupici 
Ylari, bafta multa cu operatia mamei tale, multa sanatate!
Doloress, si noi la fel cu urletele si tipetele sa stii
asa o personalitate puternica n-am vazut, Razvan saracul era mic copil la varsta asta pe langa Olivia
.
pup ca fug la treaba.
Magda, cu Razvan
(6 ani) si Olivia
(1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."