il doare capul

il doare capul | Autor: rodicaosoian

Link direct la acest mesaj

Buna.
Iarasi vin la voi cu o problema.
Pe baiatul meu il cam doare capul in ultimul timp,am observat ca il doare capul cand ii este greata si vomita(o indigestie sau un virus la stomacel) si "cred " eu ca atunci cand este obosit
Dar ma tot gandesc dacaeste asa ,ai vostri copilasi se mai plang ca i doare caputul?
Am intebat medicul si nu mi-a dat un raspuns exact.A zis ca uni copii au dureri de cap sau migrene.
Robert are 6 ani jumate si se plange de dureri de cap cam de aproape un an,nu stiu daca pana atunci a mai avut si poate nu si-a dat seama ce este si unde il doare exact,acum cred ca cunoste destul de bine aceste dureri de cap.
multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

La control la ochisori l ai dus? du l la un control de rutina si macar elimini o cauza.

Sanatate!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Pe al meu (tot 6 jumate) il doare, invariabil, in prima zi de gradinita de dupa vacanta...
O pun pe seama efortului de adaptare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

rodica, durerile, oriunde ar fi, nu sunt normale si nu se trec cu vederea. Medicul vostru ar trebui sa investigheze, inainte sa spuna ca "unii copii au dureri de cap sau migrene", pentru ca, pe langa migrena aceea clasica, exista o multime de boli/dereglari/situatii stresante care pot da dureri de cap si care se pot rezolva.

Parerea mea este ca ar fi bine sa mergi cu copilul la un pediatru, chiar daca mergi pentru o nimica toata. Durerile chinuie.

Din problemele frecvente si banale care pot merge cu dureri de cap si greturi (eventual varsaturi):

- bolile de ochi. Eu am avut dureri cumplite de cap (insotite de ameteli si greturi), in prepubertate/pubertate, si erau de la ochi - tocmai imi aparuse miopia. Durerile au incetat odata cu purtatul ochelarilor. Nu e musai sa fie ceva evident - de genul "nu vede la distanta" - sunt si alte probleme ale ochilor care pot da dureri de cap;
- parazitozele;
- gastritele/duodenitele;
- malformatiile de colecist;
- ingestia de alimente cu diversi aditivi (cred ca gasesti pe net liste cu aditivi care pot da greturi si dureri de cap);
- deshidratarea;
- pozitii vicioase (gresite) in timpul scrisului/cititului/jucatului;
- stat prea mult la calculator/televizor;
- mediu stresant/situatii stresante in care se gaseste copilul.

Sunt muultee altele care merg cu dureri de cap. Eu, si ca fost copil chinuit de dureri de cap, zic sa mergeti la pediatru. Sanatate lui Robert!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri
Acum sa trezit si nu a mai zis nimic de cap,apoi eu la-m intrebat dupa vreo ora si a zis ca nu il mai doare.Azi noapte a dormit bine ,nu a plans sau marait(de obicei cand il doare ceva maraie in somn")
La ochii a fost acum un an jumate,si a zis ca vede foarte bine,oare intr-un an jumate se poate sa aiba probleme?
Iar obosit eu cred ca este,el merge la scoala de la 8 la 2:45 si din care nu au numai doua pauze,eu cred ca este foarte greu pt un copil de 6 ani sa stai asa de mult la scoala si sa nu ai numai o pauza,una este cand au lunch.
Apoi acasa avem de facut homework +citit 20 min.
Il mai urmaresc,sper sa nu fie nimic grav si o sa il mai duc la medic.
multumesc foarte mult.

Mergi la inceput