Puiuti de Randunici 2008 !! (354)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

tot eu

va mai ametesc cu de-ale colectivitatii trai.
Puterea exemplului functineaza foarte bine. V-am tot auzit cu mancatul. Patrick isi doreste foarte mult sa manance singur. Rare sunt clipele cand asteapta sa-i dau eu si pe deasupra mananca foarte curat...cu precizie. Ca sa nu mai zic ca daca mananca o ciorba/lapte cu cereale...cand duce lingurita la gura tine cealalta manuta sub lingurita ca sa nu dea pe jos si dupa ce mananca din linguritza isi mai da cu ea pe la coltul gurii ca sa stranga eventualele urme. Sigur nu a invatat asta de la mine (pe mine m-a copiat la mancat cu cutitul si furculita) ci a invatat de gradinita.

Dar...nu asta voiam s va zic...cu asta doar vroiam sa ma laud

Va puneam mai demult ca Patrick nu are nici o pasiune pentru jucariile de plus. Zac aruncate prin casa, nu se joaca cu niciuna, nu isi doreste sa isi duca niciuna cu el la culcare. Ei, lucrurile s-au schimbat. De vreo saptamana tot cotrobaie in "sacul" cu plusuri, isi ia cate una, si-o cere la nani, ii da cuddles si kisses. Am ramas surprinsa de schimbarea brusca de comportament. Mai mult, intr-una din zile ma trezesc cu el taraindu-si al mai mare dulau la masina ca sa il ia cu el. I-am facut hatarul si i-am pus dulaul in brate in msina de nu mai vedeam copilul de sub el. Ulterior, ma loveste si revelatia acestei noi pasiuni pentru plusuri...copiii de la gradinita. Acum la toddler room le da voie copiilor sa vina de acasa cu cate "un prieten" pe care sa-l stranga in brate la somn sau cand sunt suparati. In restul timpului "prietenul" sta pe raft langa rucsacul copilului si asa sunt invatati toti copiii ca nu se iau "prietenii" de la unul la altul.
De ce schimbarea asta de atitudine , in conditiile in care la babies room si la grupa mai mare nu e voie cu jucarii? La babies room se considera ca e prea mare tendinta la bagat in gura, lins orice si astfel se limiteaza circuitul crocobrontozaurilor. La varsta lui Patrick insa, se considera ca deja nu mai baga chiar orice in gura si, in plus, sunt la varsta la care traiesc cel mai intens sentimentul de separare fata de parinti si este bine sa aiba aproape de ei in timpul zile pe cineva familiar...chiar daca doar de plus. Asa ca, acele "crize" cand pleaca mama/tata sunt considerate absolut norale...ei nu merg pe "educarea" copilului in ideea ca nu trebuie sa planga cand pleaca parintele ci merg pe distragerea atentiei cand pleaca parintele in ideea ca plansul/frica de separare se vindeca in timp...cand copilul este suficient de mare sa chiar inteleaga ca mama/tata se vor intoarce la el.

Asa ca de doua zile Patrick merge la gradinita insotit de puppy si nu v spun ce mandru isi cara comoara si mi-au spus fetele ca la somnul de pranz, din proprie initiativa, s-a du constiincios la raft, si-a luat prietenul si a dormit neintors 2 ore cu el la piept (in conditiile in care Patrick niciodata nu a tinut ceva in brate la somn...pozitia lui fiind cracanato-rasfirat).

Si ma duc sa ma mai fac ca muncesc ceva...

PS. Bafta Gudinde la examen!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

oare sa ma zic ceva?????????

SCULAREA!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

'Neata!
Fac repede capitolas...

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

N o u a C r e n g u t a

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput