Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *133*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Acum mi-am dat seama ca trebuie sa dau cafeaua de dimineata, so: fara zahar si cu lapte 1,5%.

Despre vaccin, as spune doar ca eu m-a vaccinat antigripal in fiecare an, inclusiv anul trecut, cand eram insarcinata si nu exista pericolul pandemiei.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

Neatza
SI EU TOT CU CAFEAUA IN BOT.
scuze pt caps. asta isi face de lucru sa dezlipeasca un fel de protectie pe care am lipit-o eu pe muchia de la masuta de tv. trebuie neaparat sa imi fac de drum pana in ikea sa iau colturi si sisteme de blocat sertatrele, ca alea de la dm le-a rupt in prima zi

denisa - zici ca e bine sa ne vaccinam?

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

auzi, am si eu o intrebare(s-ar putea sa para stupida...ca nu ma pricep de loc)
vaccinul asta daca contine virusul, nu se poate sa facem o forma ushoara datorita lui si sa o transmitem copiilor? sau nu exista asa ceva?
si eu m-am vaccinat in cativa ani, dar nu am avut gripa niciodata(cel putin nu, in ultimii 10 ani de cand imi aduc aminte clar), eu sa zicem ca nu sunt in categoria de risc, nu lucrez in comunitate, nu circul cu transportul in comun, nu intru in contact cu f multi oameni...dar cei din jurul meu o fac...deci si eu, nu?
daca era vorba doar de mine sigur ma vaccinam, dar acum imi e frica pt asta mic si nu stiu cum e mai bine

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Bine mai Aris, imi zici aseara ca poate aplic metoda lu Brazeltonu tau, si ma lasi cu ochii in soare... Fa si tu te rog un mic rezumat cu ce se maninca...

Magdyi, ti-am mai spus, ma bucur (pentru tine si pentru prunc) ca la voi a functionat metoda, EU, fara sa judec pe nimeni, nu am inima (rezistenta psihica, vointa, convingere, zi-i cum vrei) sa o vad ca nu se poate odihni si ca plinge si plinge si plinge. Mai ales ca am mai citit relatari de la fete care au incercat si care nu au avut succes. Si da, nu e deloc AP metoda asta, dar asta nu te face un parinte mai bun sau mai rau (din aceasta unica pespectiva, AP/nonAP); pur si simplu eu aleg alt gen de metode de educare. Poate inca nu mi-a ajuns cutitul la os...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Neatza!

MAGDY, scuze, dar am vazut mesajul tau cand eram deja deconectata de la net si nu am mai putut intra. Iti dau acum pm

ARIS, o sa incerc si cu baia. Am insa o problema: noi avem cada veche, adica din aia de fonta, clasica, de n'spe mii de ani. O sa o schimbam cand o sa renovam cu totul, cand pleaca socrii cu arme si bagaje (adica mobila, lucruri, etc). Oare e suficient sa o spal bine cu Cif? Sunt convinsa ca nu e jegoasa, dar fiind mai veche mie asa mi se pare. O sa trec totusi peste fluturasul asta.

A adormit pana la uram la 23:40, in brate la sot, plimbata prin casa, in conditiile in care am facut complet intuneric (nu laptopt, nu tv, nu lumina de veghe, nimica), stiu ca nu e o solutie, a fost o metoda extrema determinata de situatie

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)

Pozele noastre

Fotografii profesionale evenimente

Mergi la inceput

Eu am ajuns la concluzia ca Ana sufera de anxietate de somn. Sigur nu exista termenul, dar cam asta este, ii e f somn si parca ii e frica sa adoarma.

Dimineata, s-a trezit la 8 pt laptic si in mod normal ea mai doarme dupa aia, d-pai acum ca dormise doar 8 ore. E, cand am pus-o in pat dupa ce a papat parca am pus-o pe ghimpi, a inceput sa urle si sa traga cu disperare de aparatori sa vada peste ele. Am luat-o din pat, i-am facut toaleta de dimineata, am pus-o pe olita, am schimbat-o, toate astea in timp ce ea se freca la ochi si maraia de somn, apoi am pus-o in picioare la marginea patului.
I-am lasat lumina aprinsa si m-am fatait prin camera. Apoi am iesit usor, din fericire fara proteste. S-a tot fatait ea ce s-a fatait, apoi s-a lasat in fund, s-a dat putin de amuzament cu capul de peretele patului (o auzeam cum se izbeste controlat, exact poc-poc, fara nervi, pur si simplu de fun), s-a lasat pe spate, s-a mai jucat cu suzi si a picat. Nu stiu daca seara ar functiona treaba asta, ca e prea obosita si urla daca nu suntem in camera cu ea, dar poate o sa incerc.

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

pisik - pitici pe creier cu cada am si eu mai ales ca totul trebuie gustat si-i tare buna apa din cada
pana una-alta solutia mea este urmatoarea: am cumparat a 4 cadita care incape perfect in cada si am rezolvat problema

si noi avem probleme cu adormitul (insa nici chiar asa) Noi adormim : eu culcata cu ea in pat si sasaind incontinuu - chiar asa, de ce nu s-au gandit astia sa faca si un aparat care sasaie? ca tot sunt tot felul de trasnai pe piata. Sau o fi si nu stiu eu - aris, tu care stii TOT, cum este?

pisik - vroiam mai demult sa zic (adica de la intalnirea noastra de la verde cafe): am senzatia ca te cunosc si nu stiu de unde ; chiar si sotul meu mi-a spus acelasi lucru. Acum nu stiu daca chiar ne cunoastem sau poate semeni ffff bine cu vre-o alta cunostinta (pe care nu reusesc sa o identific)
asa ca te rog scoate-ma din ceata

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 8 luni
http://picasaweb.google.com/micusspicus/9Luni?feat=directlink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

pisik - de unde ai cumparat olita?
m-am tot uitat si eu numai ca ce am vazut scria ca-s pentru 12-18 luni si chiar s-ar fi pierdut micsunica mea prin ele ca ai vazut ce "delicate" suntem noi

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 8 luni
http://picasaweb.google.com/micusspicus/9Luni?feat=directlink

Mergi la inceput

Pana la urma am ajuns la concluzia ca este o etapa si o sa incerc sa ma linistesc si sa accept asta. Aseara eram f obosita si venisem si de la dr gineco cu diagnostic de anexita si de aia eram cam down.
Iarasi am picat intr-o stare tampa, iar nu ma mai machiez cand ies, iarasi umblu neglijenta, chiar mama mi-a zis, dar ma simt f obosita si lipsita de putere si chef

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

1. Pisik06:

a) eu personal nu am impus niciodata vreo ora de somn, nici ziua, nici noaptea, am aplicat cumva metoda lui Aris dar injumatatita, adica doar partea cu lasatul pe covor in voie, pana cade singur pe jos. Iau copilul in brate sa-l legan DOAR cand se freaca apasat si lung la ochisori, nasuc si urechi, si deci stiu ca max 1 min de leganat e suficient pt lipirea genelor. Apoi mutat in pat cu mare, mare grija, dc da semne de trezire imediat suzi in gura, mangaiat pe spatuc, al meu doarme doar pe burta exact ca luana, si acoperit usor, usor.
b) sau laptele de seara, ora cca 11, il dau un pic caldut!
b) in plus, ai putea sa o pui la alba-neagra in fiecare seara, pana mai castiga si tat-su, , e totusi un joc obositor nu?

2. Novus si Vaccin antigripal

a) eu v-am mai scris prin capitolele trecute, gripa AH1/N1 exista de peste 30 de ani. In cartea mea, Medicina de Familie [editata in '80], este descrisa foarte clar. Ca orice alta gripa, se poate muri DOAR in combinatie cu alte suferinte, gen diabet, probleme pulmonare etc. Scrie ca tratmentul este "la gura sobei", cam 7 zile, antifebrile in principiu, si pt tuse, unde apar probleme. FFF rar trebuie spitalizare, pt cei care ajung sa nu poata respira bine sau febra mare, fara sa cedeze. Concluzie: NU ESTE O GRIPA NOUA!
b) si eu mi-am pus problema lui Aris dc, facand o forma usoara de gripa, in urma vaccinarii, nu putem sa o transmitem mai departe... Dyana si Denisamada cred ca stiu sa raspunda aici... o fi poate o forma "controlata", nu stiu... un motiv in plus pt punctul c).
c) noi nu ne vaccinam.

3. Gigelica
a) sper sa fi ajuns surpriza la focsani, dar ti-a raspuns deja floric. Ar fi bine sa intrebe cineva la of vostru postal, cateodata nu vin avizele acasa...
b) neaparat mergi la medic, pt problema cu hemoragiile astea lungi, dar nu te speria, sunt sigura ca nu e ceva grav!

4. Sasha, un pt tine, asa, in general!

5. Pt Dodo-pui, nicky, petrean, cris_tinaus, azi pun surpriza la posta, prima direct, restul 3 prin novusica

Florinela
- ma bucur fff tare pt victoras, si inca o data vedem cum ceva aparent virtual, precum forumul, poate prinde viata si contur real. Pentru ca, asta este, omul insufleteste locul!

Si pe restul fetelor le , [pe Dyana de 2 ori ], nu am intrat de ceva timp pt ca am avut o perioada idioata cu veronica, insa am gasit solutia, o sa vedeti ce interesant poate fi, cateodata, sa vezi ca solutia buna este cea mai unexpected!!! Va pove alta data, cumva legat de "puncte de cotitura", metoda AP, capacitatea de indurare si... mai ales RABDAREA! Caci nu stiu daca cineva v-a "anutat la timp", adica inainte sa faceti amor+bebge, dar cand devii mama, INDIFERENT de felul customizat al fiecareia dintre noi, toate, dar absolut toate, trebuie sa invatam lectia rabdarii si a calmului, stiti povestea calmului?

In Grecia antica, examen pt admiterea intr-o scoala de viitori dascali, toti concurentii asezati pe o campie, profesorul principal anunta problema: "cat fac 1 + 1?". Toti se inghesuie cu mana pe sus si striga care mai de care mai tare ca fac 2. Profesorul anunta: gresit, toti ati picat, doar concurentul acela mai din spate este admis. Rumoare, se intorc toti spre acela. El luase foaia de hartie si scrisese: 1+1=2.

O zi buna tuturor!

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 7 luni

Mergi la inceput