Voi dati ou moale?
Sofia nu vrea ou decat in crema de zahar ars...pot sa-i dau ou moale la un an? tare il scuipa cat colo, iar daca il i8ncorporez in piure nu mananca nici leguma.... ce sa fac?
Sabina & Sofia Galagia
Raspunsuri
lilach spune:
Ai incercat sa-i pui miez de piine in ou moale?
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
elena_ltd spune:
Mie mi-e cam frica sa-i dau si inca il fierb 10 minute, desi fii-mea are 3,7 ani. In schimb, il mai fac "imprastiat", adica il sparg intr-o tigaita de teflon fara ulei si il amestec. Ii place foarte mult. Incearca sa i-l mai dai cu forme atragatoare, fa din el diverse figurine cu ochi, nas, gura etc din legume si branza, sau barcute, gasesti tu ceva. Eu ii mai pun Oanei peste "pizza", fac tartine pe felii de paine cu diverse chestii, peste ele pun ou si le bag la cuptor.
Daca esti sigura de calitatea si prospetimea oualor, cred ca i le poti da si moi.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Andrada spune:
In USA nu se recomanda ouale moi din cauza salmonelei. Au fost o gramada de cazuri pe aici, si cei mai supusi riscului imbolnavirii serioase sint bebelusii, copii sub 3 ani si femeile insarcinate. Nici maioneza aici nu e recomandata femeilor insarcinate. Eu le fierb bine, sau le fac omleta cu ardei, rosii si sunca de pui,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
cici spune:
daca ai garantia ca oul este proaspat si nu prezinta
pericol poti.
trebuie sa fii prudenta pt. ca unii copii fac alergii severe
de la albus.
daca i-ai mai dat insa nu e nici o problema.
cici
EDDY spune:
Io am "riscat" shi i-am dat Naomiei de doua ori oushor fiert moale,amestecat in canutza cu miez de piine dar cu toate ca i-a placut foarte mult,am renuntzat pentru ca a doua oara i-au ieshit pe tot corpul nishte bubulitze aspre shi roshii,care numai de la oushor puteau aparea,caci altceva nou nu i-am introdus in meniu shi de o saptamina de cind nu i-am mai dat,i-au trecut bubulitzele shi nici nu au mai aparut altele.Ouale ce le folosesc eu,sint 100% proaspete dar cred ca Naomi are o sensibilitate fatza de albushul moale,asha ca am ramas la oushor fiert tare shi amestecat in piureu de legume,de doua ori pe saptamina.
Eddy & Antonia Naomi
oanaesn spune:
Eu ii dau ceea ce noi numeam (eu si fratele meu cand eram copii) ou cleios, adica albusul e complet inchegat, doar galbenusul e moale in mijloc. Cu painica ii place foarte mult, papa ea cu degetelele si se murdareste peste tot.
Ortansa spune:
Nu,nu le dau copiilor out moale tot de frica salmonelei.Nici chiar Mariei care are 5 ani nu i-l dau pana nu-l fierb bine de tot.
Stiu ca in primul an de viata e indicat sa dai doar galbenusul fiert bine-pune-i in pireu o bucatica mica de galbenus pana se va obisnui cu gustul.
Sau poti sa mai astepti pana de Pasti,cand poate ca va fi atrasa de outele frumos colorate si va accepta sa le si manance.Maria mea intr-o zi de Pasti a inceput sa se bucure si sa savureze cu adevarat oul fiert.Pana atunci..rabdare si mai incearca,poate totusi va manca .
Ortansa-deX mamica
Sabina spune:
quote:
Originally posted by lilach
Ai incercat sa-i pui miez de piine in ou moale?
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
Da am incercat, mai ales ca-i place painea...nici un rezultat! Si eu ma gandeam tot la ou "cleios", mai ales ca n-a patit nimic de la albus.
Am sa incerc varianta cu figurine etc., si astept cu nerabtare Pastele....
Sabina & Sofia Galagia
Kiara spune:
Am si eu o intrebare, poate prosteasca: este posibil ca ouale cumparate din supermarket (tonelli si alte marci similare) sa fie infestate cu salmonella???
Ma gandesc ca astea ar trebui sa fie analizate de medicul veterinar si n-ar trebui sa existe acest risc. Riscante sunt ouale cumparate de la tarani ca nu poti stii daca gaina a fost sanatoasa au ba.
Stie careva?
ciufulici spune:
Da, fetita mea a mancat si mananca ou moale doar dimineata. Incepand cu luna a 6 a ea a primit galbenusul de ou moale cu cateva firmituri de paine si foarte putin unt la micul dejun. Pe la un an deja primea oul intreg adica si cu albus la care am adaugat pe langa unt si paine si putina branzica rasa si eventual o feliuta de pastramioara de pasare taiat foarte fin.
Acum la 5 ani aproape ma straduiesc ca sa primeasca la fel ou moale la micul dejun dar nu zilnic, inca.
Ou proaspat inteleg un ou care a fost ouat de gaina cu trei patru zile in urma.
Daca nu vrea sa primeasca oul ca atare e bine sa il introduci cu putin piure de cartofi la masa de pranz nu o portie de 200 de grame ci o lingura cu tot cu galbenus ca el este de fapt cel mai impotrant. NU ou la masa de seara.
Asta am facut eu si vad ca fetitei mele nu i-a facut rau.
Succese depline de la Ciufulici