Mama de printz la 57 de ani
Raspunsuri - Pagina 6
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dry_votka in sursa indicata de tine scrie: ""Mai mult, Paul-Philippe lupta acum sa demonstreze ca este nepotul legitim al regelui Carol al II-lea si ca i se cuvin si alte proprietati ale Casei Regale. Din 2008 printul Paul detine (in afara pasaportului britanic) o carte de identitate emisa de autoritatile romane in care figureaza ca "Paul-Philippe al Romaniei", ceea ce (spune el) echivaleaza cu recunoasterea titlului de print."" ...acum stiu eu, ce sa zic....tot nu imi prea vine sa cred. In primul rand ca nu are cum sa capete un astfel de titlu, inca se judeca pentru asta, si sincer ma indoiesc ca va castiga. In al 2-lea rand, am ceva cunostinte in domeniu, si stiu ca in privinta numelui legislatia e riguroasa, nu permite sa iti schimbi numele asa usor - ci numai din motive temeinice si legale (el inca nu a obtinut nici un "nume" al tatalui sau - si sunt documente speciale etc etc) iar numele "al Romaniei" nu este conform cu legislatia noastra, anumite domenii sunt rezervate. Eu cred ca "se da mare" - oricum, nu l-a luat nimeni "la puricat". Dar avand in vedere ca este vorba de Ro, si ca se pot obtine anumite chestiuni cu bani, mai stii, poate fi adevarat... http://verze.ro simtul umorului nu a murit |
off-topic : si lui radu duda i-au fost emise documente noi de identitate, incepand de la certificatul de nastere, CI, pasaport...acum,oficial, numele lui de familie, cel original (duda) nu mai apare pe documentele lui de identitate...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
dry_votka spune:
Da, evident, dar e cu totul altceva, sunt nume si titluri recunoscute de autoritatile de la noi. Plus ca dupa casatorie, oricare dintre soti isi poate insusi numele celuilalt - este un intreg cadru legal.
Situatia printului Paul insa este cu totul alta. Mai intai trebuie sa demonstreze ca este chiar fiul lui Carol al II-lea, apoi dreptul sa poarte numele acestuia, apoi titlurile...eh, e complicat.
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
alevin spune:
La 1 ianuarie 1999, lui Radu Duda i-a fost acordat numele, dar nu si titlul, de Principe de Hohenzollern-Veringen de catre Friedrich Wilhelm, principe de Hohenzollern, capul ramurii Sigmaringen al familiei Hohenzolern. Acest nume se acorda ad personam, adica nu va fi mostenit de eventualii copii pe care ii va avea. Cu aceasta ocazie el nu a primit si un blazon.
Apoi in 2005, Regele Mihai i-a acordat titlul de principe de Romania si dreptul de a se intitula Alteta Regala, iar dupa moartea lui Mihai el se va numi ASR Principele Consort.
Aceste lucruri sunt mentionate in Statutul Casei Regale a Romaniei.
http://www.familiaregala.ro/
psichoMom spune:
Eu de cate ori ma gandesc la Mr Paul ma umfla rasul... Cand a candidat el acum ceva ani la presedintie si l-a intrebat un ziarist cum se potriveste titulatura de print cu cea de presedinte a zis ca el este "prince republique"
In alta odinde de idei, din cate stiu eu ca se lauda el, exista o hotarare judecatoreasca din Portugalia care ii recunoaste descendenta regala... Nu retin exact ce s-a discutat pe tema asta, dar stiu ca acea hotarare a stat la baza pretentiilor si fumurilor lui princiare...
In alta ordinde de idei, daca se poate proba faptul ca este descendentul lui Carol, dreptul la mostenire il are... Ca dupa cutumele casei regale nu are drept la succesiunea tronului nici el, nici urmasii lui... e alta poveste.
Cat despre copil, sa le traiasca, sa fie fericit si iubit! Prea putin conteaza cum avenit pe lume daca va fi iubit.
gaba-rema spune:
copilul e al nevestei lui Paul asta, genetic vorbind? daca da, cum asa?
Ca al lui probabil ca e... dar ea cum...??
n-am vazut detalii pe tema asta, nici n-am cautat cine stie ce, ce- drept.
lara_c spune:
Mai, stie cineva Paul asta e rezident in RO?
Are domiciliul stabil in RO si numai cetatenie romana, cumva?
Sau are propietati si vine din cand in cand???
Daca nu e rezident de unde are el BULETIN???
Ca eu stiu ca persoanele nerezidente sau cu dubla cetatenie (declarata si cu pasaport emis de DGP-deci urmate toate demersurile legale)nu au dreptul la carte de identitate.Si vb din experienta, mi s-a cerut sa predau CI.
Paul asta cum de are?Tare curioasa sunt cum se respecat legea aici?Sau Paul asta face exceptie?????
Acum citesc ca si Radu....Cum au ei CI???
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
alevin spune:
Ca decizia tribunalului din portugalia sa fie valabila, trebuie recunoscuta in Romania. Paul a cerut la instanta din Caracal sa i-se recunoasca decizia din Portugalia, instanta a recunoscut aceasta decizie si astfel Paul si tatal lui Mircea Grigore au putut sa-si faca certificate romanesti de nastere si buletine.
Dar regele Mihai a contestat aceasta decizie la Inalta curte de Casatie care a decis sa se caseze hotarirea intiala a tribunalului din Caracal si a trimis dosarul inapoi pentru rejudecare. Acum procesul e undeva in "meandrele" sistemului de justitie. Certificatul de nastere si buletinul devenind astfel nule.
Acesta este si motivul pentru care Paul nu a primit castelul de la Lapusna, fiindca nu a putut produce dovada ca este nepotul lui Carol al II lea.
In privinta lui Radu , titlul de Principe de Romania nu are consecinte legale si diplomatice, dar el a luat numele sotiei sale la casatorie, deci se numeste Radu de Hohenzollern.
Guestus spune:
La tribunalul de la caracal au mai cerut ca "propietarii de case pe pamintul pe care il va primi excelenta sa Paul sa dea 20% din salariu taxa" ..cum iti este norocul acum.
Yo zic ca bine ca nu pot sa ceara statului argati si valeti
alevin spune:
Si inca ceva: Mircea Grigore, tatal lui Paul si fiul lui Carol al IIlea s-a nascut la mai bine de un an dupa ce casatoria lui Carol cu Zizi Lambrino fusese anulata, astfel incat este considerat nelegitim si nu a fost recunoscut de tatal sau niciodata.
Naty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Pe de alta parte, pe site-ul dat de cineva inainte : http://www.printulpaulderomania.ro/ scrie ca bebelusul a avut APGAR 10, ceea ce nu se se face pentru bebelusii nascuti prin cezariana. Mik. |
Ioana mea a avut 10 la cezariana. Si am mai auzit si alte cazuri.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana