Biserica - se poate si fara?
Raspunsuri - Pagina 8
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariyana Draga Mariyana, Pai cum ramine cu Biblia?Nu scrie acolo negru pe alb ca Iisus le-a dat si Duh Sfint si putere de a ierta pacate apostolilor? Eu nu pot sa nesocotesc asta,nu? Buna dimineata, Katya spune-mi te rog unde ai gasit tu asta scris ca eu nu am gasit, doar ca Isus le-a dat puterea de a merge si a face ucenicii din toate neamurile bTotezandu-i si invatamdu-i , nu iertand oamenii..pt ca ca numai Dumnezeu poate sa ierte, cauta te rog in evanghelia lui Matei cap 28:16-20 si vezi ce spune , daca sunt gresita in asta te rog aratami unde spune contrariul....cat despre faptul ca te simti ussutrat dupa o confesiune te poti simti si vb cu oricare alta persoana, ca doar nu este preotul Dumnezeu ac sa iti dea pace, este un om care sa invete si sa indrume oameni!!!!!cred ca prea multa glorie ii dau oamenii preotilor, si uita ca Dumnezeu este cel mai important!!! |
Ioan, cap 20: " Luati Duh Sfant; carora le veti ierta pacatele vor fi iertate, si carora le veti tine, vor fi tinute".
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
mariyana spune:
uite ce am gasit intr-un materiala ca :traducerea corectă a acestui text este: "Tot ce veți lega pe pământ, va fi fost legat și în ceruri", aceasta arătând nu că urmașii lui Hristos vor hotărâ pe pământ iar Dumnezeu se conformează hotărârilor lor, ci că hotărârile pe care ei le iau pe pământ sunt în armonie cu ceea ce deja Dumnezeu a stabilit.
da, eu cred că biserica a fost investită cu putere de la Dumnezeu, de a lega sau dezlega ceva pe pământ,
dar că mințile oamenilor au schimbat lucrurile pe care Dumnezeu le-a lăsat așa; mințile oamenilor conduse de un alt spirit, ca de fapt multe alte lucruri pe care oamenii și bisericile le-au schimbat... și le-au așezat într-o lumină bună pt ei...
de fapt, sunt multe texte în Scriptură de care poți să-ți agheți necredința....
Eu cred ca nu trebuie sa sari versetul anterior: "dupa aceste vorbe a suflat peste ei, si le-a zis: "Luati Duh Sfant". Numai in acest context erau indreptatiti la acea iertare.
Sub influenta Duhului Sfant ceea ce iertau ei era de fapt voia lui Dumnezeu si nu omul judeca ci prezenta divina care era in ei.
Si totusi nu poate fi nici aceasta explicatie potrivita si atotcurpinzatoare pentru ca oricine va putea pretinde ca este manat de acelasi Duh Sfant.
Biblia se interpreteaza singura si este bine sa studiezi si Matei 16.19 ce contine o afirmatie cel putin la fel de socanta.
Si in lumina acestui verset se va intelege foarte bine si cel din Ioan.
crinuta spune:
Mariyana, taina spovezii este ceva clar, nu e discutabil, iar despre importanta spovezii si a Impartasaniei s-a insistat si se insista in mesajele vizionarilor din timpurile noastre, care nu sunt putini.
Cuvantul lui Dumnezeu nu se opreste la Biblie. De aceea exista locuri de pelerinaj, vizionari, aparitii, mesaje, tocmai pentru a lamuri lumea, si mereu si mereu citesc ca trebuie sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima, si in special sa ne pastram curati, prin Spovada si Impartasanie.
In Spovada preotul este inspirat de la Duhul Sfant, iar atunci cand ne absolva de pacate spune " si eu te dezleg in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh", deci e mai mult decat clar.
Doar preotul poate absolvi de pacate, in numele Sfintel Treimi. Nici o alta persoana de pe acest pamant, oricat ne-am confesa ei nu are puterea aceasta. Indiferent cum ar fi preotul, el are acest har, si este de dorit sa ne rugam pentru preoti, pentru ca ei sunt cei mai atacati.
Biblia nu se intepreteaza singura deloc. Chiar in Biblie scrie cum Dumnezeu le-a deschis mintile apostolilor pentru a pricepe Scriptura.
Repet: cine se increde in sine, cade rau, nu sunt vorbele mele, ci ale lui Dumnezeu date unui vizionar preot.
Fara a admite ca suntem mici, ca fara Duhul Sfant nu vom putea niciodata progesa pe drumul sfinteniei, oricat am citi, am studia, am analiza si am despica firul in 100, nu vom putea fi pe drumul cel bun. Gandirea oamenilor nu este aceeasi cu cea a lui Dumnezeu.
Noi trebuie sa facem efortul sa devenim cat mai curati, noi, nu sa Il coboram pe Dumnezeu la statutul nostru.
E greu, stiu, e greu sa fi consecvent, pentru ca suntem tentati sa facem orice altceva, mai putini sa Ii acordam timp LUI.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
patou spune:
eu nu inteleg de unde ideea ca numai preotii ar avea Duhul Sfant, ca doar scrie clar in Biblie ca este petnru toti credinciosii.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
Katya spune:
Patou,tot omul are Duh Sfint in el,ca sintem alcatuiti din pamint+Duh de la Domnul,dar doar in preoti Duhul Sfint e lucrator si investit cu aceea putere de a ierta si dezlega pacatele oamenilor in numele Domnului.
De aceea eu nu ma pot spovedi la tine,nici tu la mine,chiar daca amindoua sintem dotate cu Duh Sfint,pt ca noi nu avem si acea putere de iertare si dezlegare pe care a lasat-o Domnul doar apostolilor si,prin acestia,preotilor.
De aceea,Mariyana predicatorii sau pastorii nu pot ierta si dezlega,ai dreptate sa-i numesti doar oameni,pt ca ei nu se revendica de la apostoli,ei nu au acea putere pe care o au doar preotii din bisericile apostolice.
Si are dreptate Crinuta,Patou eu ti-am mai spus si pe blog cred:Dumnezeu nu e gasibil doar in Biblie,nu a ramas acolo acum 2000 de ani,de atunci a vorbit de mii si mii de ori prin sfinti si preoti.Si chiar daca te referi doar la Biblie,vezi bine ca nu toate religiile practica tainele,tainele care apar acolo,marturisirea fiind una dintre ele de ex.
patou spune:
doar sa va spun ca am gasit o biserica si ca în 23 mai o sa ma botez. ( e o biserica evanghelica, are si pastor si e exact ceea ce cautam).
Katya spune:
Draga patou ,sa fie mereu Domnul cu tine in oricare biserica te-oi afla si sa fii sanatoasa.
(E-adevarat ca speram sa-ti fiu nasica,dar nu e cum vrem noi).
Doamne ajuta!Te pup!
patou spune:
Katya, cum la evanghelici nu exista nasi... nimic nu ma impiedica sa te consider nasica mea virtuala
Amina_Marina spune:
Katya, imi permit o intrebare, din ce cult faci parte?
Patou, am rugamintea sa-mi spui si mie cum decurge ritualul botezului la evanghelici.
patou spune:
Amina Maria, cu multa placere. Varsta minima este de 16 ani, pentru ca se considera ca abia de la aceasta varsta exista maturitatea sau discernamantul necesar. Botezul este in primul rand o marturie exterioara a credintei noastre. Intai e credinta pe urma botezul. Ambele necesare mantuirii.
si acum despre ritualuri (care probabil difera usor de la o biserica la alta). Saptamana trecuta am fost invitati la masa, unde am avut prilejul de a ne cunoaste intre noi (toti cei care ne vom boteza maine) A urmat un scurt curs despre ce inseamna botezul iar pe urma fiecare dintre noi am fost invitati intr-o alta incapere unde s-a filmat o scurta marturie a fiecaruia: cum a fost viata noastra inainte de a-l intalni pe Isus, conjunctura in care L-am intalnit, cum s-a schimbat viata noastra si de ce vrem sa ne botezam.
Maine, in timp ce o sa ne boteze marturia va "rula" pe un ecran mare in biserica.
(eu sunt foarte fericita ca nu am fost nevoita sa vorbesc in direct in fata unei multimi... nu stiu daca eram in stare )
Si sa nu uit botezul e prin imersiune completa.