sa ne numaram binecuvantarile

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Eu sunt sigura ca ei nu toaca informatiile de ex. cum e tocat un subiect pe DC (apropo subiectul de la generale cu becul ) insa eu prefer sa fiu asa pregatita pt orice tot din paranoia si nevoia de a o proteja. Macar eu sa o fac, chiar exagerat si ea sa stie asta. Eu sunt alpha-mama si nu permit sa-i faca nimeni rau. Stiu ca asta ii confera o siguranta.
Giulik e o ciudatica, prefera sa taca decat sa se apere si degeaba ii explic si o invat, prefera sa taca . Inca
De asta imi e greu sa aflu ce resimte ea in unele situatii - nu neaparat legate de viata noastra de fete-cucuiete - si uneori rabufneste tardiv si si atunci eu intreb si ea raspunde monosilabic cu da, nu ...
Dar perseverez si analizez si per ansamblu ea e bine

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela


A mea este extrem, extrem de vorbareata, numai ca, la fel ca si a ta, nu vorbeste despre ce o deranjeaza, nu se apara...tre' sa pun eu intrebari aditionale ca sa-mi dau seama ce e cu ea intr-un anume moment.

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Buna gacici,

Happy, eu iti urez doar sa ai forta si intelepciunea sa treci peste toate rahaturile astea care iti macina viata. Pana la urma, asta e viata, nu avem decat sa ne obisnuim cu ea, nu putem schimba trecutul. Dar sunt si eu alaturi de tine.

Mamagiuliei, of, cred ca iti este foarte greu sa-ti vezi papusa trista si afectata de niste oameni care ii sunt bunici. Capul sus, fa-i viata papusii frumoasa cum numai tu stii sa i-o faci.

Conchita, io vreau sa ma duc de-a dreptul la sala, ca numai pe forum nu scade a naibii burta deloc.


www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Nicoll... offf, cit de greu cred ca ti-a fost cind te-a inselat cu propria sora... Ce grotesc, pentru amindoi (el si sora ta) sa faca asa ceva!! Nu am decit cuvinte de beep beep la adresa lor!!!

Conchita, este perfect adevarat! O femeie care se respecta ar trebui sa plece de la prima jignire, de la prima palma. Acum stiu, acum pot recunoaste semnele unui potential abuz inca inainte de a incepe o relatie. Este bine de tine ca stii sa relationezi cu barbatii. Eu ma uit in jurul meu si vad numai femei: matuse-mea, fetele mele, prietenele mele, doctora de familie, psiholoaga, dentista, maseuza, fetele de pe DC... La munca interactionez cu barbatii zilnic, dar numai pe subiecte legate de lucru. Habar n'am cum sa ma comport cu un barbat ca simplu prieten!

Mamagiuliei socrii tai au fost mereu asa distanti cu Giulia? Sau o fac acum ca o forma de pedepsire a ta, prin ea? Despre sotul tau nu stiu ce sa zic... off Doamne cum sa nu iti adori pur si simplu copilul?? cum sa te lase inima sa nu o vezi zilnic??... Poate nu stie cum sa se comporte cu ea la virsta asta, poate mai tirziu ii va cauta compania mai des... Sa stii ca Giulia e un copil absolut superb!

Adina Iulia, ma bucur pentru fetita ta pentru ca se afla intr-o familie restructurata frumos, intre oameni maturi care o iubesc sincer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Fetelor va pe toate.Nu am avut fie net la muna,fie calculator acasa(prajit de hard),asa ca acum doar va salut si revin maine seara cu cetit si comentat.dulce pe invingatoare!

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

am patit si eu chestia asta,fii'mea avea o prietena de la gradi, iar prin clasa a 2-a vine acasa zicind ca mama prietenei (chinezoaica) nu o mai lasa sa se joace cu ea fiindca a aflat ca eu sint divortata si ii este frica de mine. Nu cred ca au conceptual ceva impotriva femeilor divortate, pur si simlu o femeie divortata si cu copil mic nu inspira incredere, poate ca e deprimata, betiva, drogata, oricum poate nu e in stare sa aibe grija de copil. Asa ca se feresc sa isi lase copiii in vizita. Sint convinsa, conchita ca nu vei primi prea curind un copil la sleepover. Este conceptia americana/chineza/indiana, mult mai retrograda decit ce din romanika. In Ro e la moda notiunea de "femeia puternica" care a avut curajul sa creasca singura copilul, aici e in primul rind banuita de depresie, slabiciune, poate si substance abuze, cine stie cu cine se incurca. Sad, dar adevarat.
concluzia la care am ajuns este ca nu trebuie sa spun nimanui in ce situatie sint, divortata sau nedivortata. copiii se intilnesc la joaca si oricum americanii nu prea se baga sa intrebe chestii personale. Intre timp nu mai sint divortata, dar am trait mult cu acest stigmat. Alta expresie imbecila si devastatoare pentru saracii copiii este disfunctional family. Le mai si baga in cap ca sint sortiti esecului, ca sint parte din disfunctional family. Ce o fi aia cu exactitate? Se uita ca vreo 50% din copiii sint asa.

PS mamele singure sint muuuult mai persecutate decit gay. Gay sint la moda, tatii singuri, chiar daca nu fac nimic, chiar daca sint bums, dar apar o data/an in peisaj, sint deja eroi. vorbeste lumea cu ei, le da atentie, ca si cum ei ar fi singurul motor care face sa mearga atit copilul, cit si fosta nevasta inainte . Chiar daca tu ca mama singura jonglezi si cu serviciu, si cu copil, faci si bani, bagi banii in educatia copilului, iar el are un aport de .05%, lumea tot pe el il curteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui miau-miau
Alta expresie imbecila si devastatoare pentru saracii copiii este disfunctional family. Le mai si baga in cap ca sint sortiti esecului, ca sint parte din disfunctional family.


Mai disfunctionala este o familie in care sotul si sotia se cearta sau/si se bat. Este mult mai sanatos pt copil sa creasca cu unul dintre parinti, in aceste situatii.

Ce mentalitate aberanta au americanii ?!

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanamatei spune:

Interesant subiectul asta.Copilul meu este inca mult prea mic si nu se pune problema de socializare cu altii copii ca sa vad daca apar problemele astea sau nu.Eu traiesc in Romania si din fericire pt noi aici nu este societatea in asa fel organizata incat sa apara prea des ocazii sa ne lovim de refuzul la playdates, sau sleepover, pt ca noi nu prea facem asta oricum, nici casatoriti nici divortati.Daca cineva este de alta parere....sa ma anunte, ca sa stiu la ce sa ma astept.A scrsi cineva aici ca in Ro este mai mult promovata imaginea mamei singure-> femeie puternica, in timp ce in unele zone din SUA....americanii astia sunt prea conservatori si stricti legat de cum tre sa arate o familie.Auzi..disfunctional family..ce stupid suna..mai ales ca le si baga in cap copiilor ca au o problema.Mi s-a parut totusi si mie ca parca ma lovesc asa de niste refuzuri din partea cuplurilor cu copii, dar mi-a trecut repede,cu gandul ca ...wtf..oricum mi-e lene sa stau sa umblu prin Bucuresti dupa ei, lasa ca isi face copilul meu prieteni la gradinita cand o fi, lasa ca ne are pe noi, poate apuca si vreun verisor ceva in viitor.Cred ca pt un copil e ok daca reusesti sa gasesti un singur prieten, trebuie sa apara de undeva,niste parinti mai normali cu un copil mai normal.Ma mai ofticam si eu cand vedeam ca alti colegi de facultate care au familii intregi si copii, acum si-au amintit unii de altii si se intalnesc pt distractii cu copiii...si mie odata mi-au zis..aa..nu am stiut daca tu poti sa vii ..de aia nu te-am chemat.A durat oftica vreo 2 minute, ca m-am linistit cu gandul ca oricum sunteti niste fraieri, ncii in facultate nu ne intelegeam noi de minune, asa ca stati voi acolo in gasca voastra si umflati-va in pene care mai de care de cum a reusitsa faca diversificarea si culcarea copilului in alta camera...nu am timp de voi :D POate ca ma simt asa de bine pt ca sunt inca la varsta la care din fericire am ft multi amici/prieteni necesatoriti si departe de gandul de a avea copii, si care nu ma privesc ca o ciumata :D
Pe mine ma mai enerveaz cateodata cate o colega din astea care se umfla in pene legat de minunata ei casnicie, si de cat de wonder woman si mom este ea....cand de fapt ..lor le este infinit mai simplu...sa le vedem pe ele daca ar fi in stare sa faca cate facem noi....si apoi sa vedem daca mai sunt atat de pline de ele.Sunt nesigure pe ele...cum a zis ruxij ;)
Sambata seara am fost la un restaurant cu niste colegi de bioru, cu unii dintre ei fusesem colega si in facultate, si culmea..mai fusesera si la nunta mea.S-a deschis un subiect legat de relatii de lunga durata.Isi dadeau toti cu pararea.Erau casatoriti.Imi stiau povestea, fara detaliile urate, au tras concluzia unanima numai ca...ai fost si esti ft puternica sa faci ce ai facut;) Asa sa va ganditi si voi ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Mamagiuliei, stiu ca doare. uite o imbratisare, si inca una. dar stii ceva? chiar daca o doare si pe Giulia si o va mai durea repetat, ea de la tine va lua modelul de aparare. asa ca, stai ca stanca, alta optiune oricum nu avem.

Oana_s, sonia mea e extrovertita. deci cand i se schimba comportamentul, e clar ca e ceva in neregula. asa imi dau seama. recent s-a intamplat iar o chestie serioasa via tatal ei. pe langa ca mi s-a luat de orice civilitate si prietenie cu el, acum trebuie sa ii alin trauma soniei. care a avut vreo 5-6 tantrumuri pe zi timp de doua zile, azi a fost mai bine. ea care daca a avut atatea intr-un an. deci, schimbarea de comportament e semnalul, legat de ce tip de personalitate au. solutia mea? sunt super blanda, mai blanda decat de obicei.

Happy, nu e chiar asa de bine de mine. stiu sa relationez cu ei cand nu sunt sentimente la mijloc si suntem doar prieteni. am crezut ca ala e un avantaj atunci cand m-am casatorit. din pacate, e un dezavantaj, am inventat prea multe circumstante atenuante si am avut vanitatea sa cred ca indeajuns de puternica si stapana pe situatie, eventual sa schimb omul. s-a terminat cu mine absolut schimbata, din pacate. si, desi am recunoscut semnele, nu le-am admis. decat prea tarziu, tarziu de tot, cand era sa ne coste ireversibil, in special pe sonia. dar am iertat, am zis ca e cale de mijloc in toate, ca putem ramane prieteni - doar la asta sunt specialista, nu? ei bine, nu. poate sa fie emotia ultimelor intamplari, dar scopul meu acum e sa ma distantez cat pot de mult. asa cum ii ziceam si Noideei la topicul sau, suntem prea legate emotional de ideea de familie, chiar si dupa divort. de-aia ne indurereaza faze ca la Mamagiuliei. dar am ajuns la concluzia ca modele poate sa aiba peste tot. daca prietenii mei sunt oameni de calitate, daca parintii prietenilor ei asisderea, va fi super suficient.

miau-miau, ma bucur pentru tine ca ai iesit din club. nici nu stiam ca ai facut parte! ma gandesc ca frica asta inexplicabila fata de mamele singure sa nu aiba radacina in teama atavica de vrajitoare. sa mai facem si haz de necaz. :-)) cat despre familie disfunctionala, tot ce e posibil, e dreptul lor sa creada ce doresc, ma lasa rece etichetarea, atata vreme cat are loc in intimitatea gandurilor lor. familia mea e functionala. eu si cu sonia functionam. nu impecabil, ca doar avem un "tati" care a avut grija sa ne disfunctionalizeze.

ioanamatei, nush cat de puternice suntem asa de la noi...putere. :-)) stiu doar ca atunci cand nu ma simt, intervine teama de a nu fi si devin instantaneu, fortata de imprejurari. mi-as dori sa ma mai relaxez si eu din cand in cand, fara griji si cosmaruri ce pisici fac io cu viitorul. in linii mari stiu ce vreau sa fac, dar ma mai loveste teroarea si pe mine. e greu cand nu ai un umar aproape pe care sa te sprijini si cu care sa discuti. cu prietenii nu e acelasi lucru, plus ca eu nu povestesc decat extrem de rar si super laconic prin ce trec. mie imi face bine doar sa vorbesc cu adulti, despre orice altceva (traiasca DC=free shrink!!:-)). ma incarca pozitiv si-mi distrage atentia de la ce ma doare si dupa aia automat nu ma mai doare, pot sa abordez problema drept ce este, o problema rezolvabila. dar cu mintea limpede, fara emotii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanamatei spune:

E bine ca atunci acnd te simti rau te poti mobiliza sa revii la o stare psihica buna.asa e...cu ups and downs.Si eu am tot asa niste stari de genul asta, dar sper cu timpul sa se mai diminueze, nu a trecut foarte mult timp de la despartire.Am vazut ca cel mai rau e cand te gandesti la viitorul tau, exact cum ai spus, ce o sa fac eu de acum incolo, cum o sa arate viitorul meu, al copilului etc.Problema e ca nu poti nici sa nu te gabndesti deloc la viitor pentru ca ar insemna sa traiesti asa ...degeaba..si in deriva, in trecut.dar tre sa ajungem la un moment dat cand nu ne mai e frica de viitor, si poate...nu stiu...sa nu ne mai pese asa de mult.pe mine cand ma apuca teroarea asta de viitor, rememorez toate momentele proaste din trecut, starea pshica proasta pe care o aveam din cauza relatiei care imi dauna, ma mai gandesc cateodata si legat de diverse actiuni pe care le aud ca le face in prezent X, si ma conving inca o data ca da...daca eram cu el acum iesea iar cu scandal, da...copilul meu nu avea ce sa invete de la el...etc.Mi se mai pare de ajutor si faptul ca patrez o relatei destul de buna cu X, fara scandal si remuscari, fara ranchiuna si fara sa ne punem bete in roate, deocamdata.Si ma gandesc ca va fi bine pt copil daca reusesc sa pastrez relatia asta asa.Deci un gand de genul..era mai rau mai demult....in viityor nu are decat sa fie ceva bun, ma mai remonteaza pe mine.Kisses! ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Fetelor despre ce am simtit eu atunci...cand cu intamplarea cu sora mea...sincer,nici nu vreau sa-mi amintesc.Cert este ca atunci am vorbit foarte mult despre asta,aproape toata lumea ne stia impreuna " de o viata",a frapat despartirea si nu m-am sfiit sa spun care a fost motivul.Pe undeva cred ca mi-a facut bine sa vb espre asta.Si inca imi este greu din cauza ei,ea este impreuna cu el si acum,in afara tarii.Nu am stiut mult timp ca inca mai sunt impreuna,timp in care "iertasem" pt ai mei si vorbeam cu ea.Ei nu va spun ca a venit acasa,s-a uitat in ochii mei,ai parintilor si ne-a mintit prin omisiune(ii spunea mamei ca sa nu se gandeasca la prostii,nu mai e cu el) cel putin.Timp in care le-a facut pe fete sa o iubeasca foarte mult( e drept ca se poarta f frumos cu ele,le cumpara si trimite de toate).Si cam anul trecut pe vremea asta am aflat ca sunt impreuna...m-a durut din nou,dar de data asta era o amintire a tradarii,m-a durut mintitul in fata.Cum avea puterea sa-mi stranga fetele in brate,sa-mi scrie in mesaje ca ne iubeste???De cand stiu adevarul nu a mai venit acasa.Nu le pot interzice alor mei sa o primeasca,eu inteleg ca este si ea copilul lor,dar eu sigur nu voi sta in casa cand ea va veni.Si basta,cam atat despre asta.
Mamagiuliei nu pot decat sa va trimit si de la noi.Sunt sincere si dezinteresate,pentru trei fete frumoase(am inclus si catelusa)
Conchita asa de bine ai exprimat trairile pe care le simt uneori si eu...uneori mai putin decat dureaza fulgerul,ma "fulgera" si pe mine panica.Dar vorba ta,ii fac vant pe negandite.
Si sunt constienta ca-mi lipseste o persoana care sa ma stranga in brate,cu care sa pot vorbi si pe pieptul careia sa-mi odihnesc capul.
Sincer,eu tanjesc dupa o relatie de cuplu,dar nu una cu acte.De fapt mie una acte nu-mi mai trebuie pe viata.
Dar timpul le va rezolva pe toate,eu una nu vreau decat sa fim sanatoase,sa pot sa-mi cresc fetele decent si cu bun simt.Ca din fata destinului sigur nu ma pot da,dar sper sa-l influentez si eu putin
Va ,o seara buna!


nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput