Tinere senioare cu greutate>50kg(59)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui danny1

saluate,salutare.
guze,iti tin pumnii.
de cateva zile ma bate un gand:desi pana acu nu am avut probleme in a ramane gravida,ci de a pastra graviditatea,ma bate gandul FIV-ului.oar ecum o fi mai bine?natural sau prin FIV?adica o rata mai mare a izbanzii?

Danny, daca tu reusesti sa ramai insarcinata natural, nu trebuie sa ajungi la FIV. Este necesar ca medicii sa identifice insa problema pierderii sarcinii, sa-ti vina in ajutor cu ceva pt mentinerea ei pana la termen (un progesteron, clexane etc). Pentru ca medicatia pt o sarcina obtinuta prin FIV este similara cu cea pt sarcina obtinuta natural (acid folic, vitamine, coraspirin).

Mergi la inceput

Monicuta, sunt de acord cu infratirea. Sa facem si schimb de poze cu carucioare, masute, scaunele pe care intentionam sa le cumparam. Sa le luam la fel, sa nu iasa iar razmerita.

Hai, ca trebuie sa reusim doar ti-am zis ca Fecioarele sunt foarte fertile anul acesta.

Mergi la inceput

Bebita, iti tinem pumnii pt marti si ne rugam sa fie totul asa cum iti doresti. Fii puternica si increzatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui soricica

neata dragelor si din partea mea.

nico , tinem pumnii.

eu am avut o zi.....

de dim mi-au venit uratii si m-au cam luat prin surprindere.
nu ma asteptam sa imi vina asa de rpr la 32 de zile, avand in vedere ca eu am un cm de 50-60 de zile.
dupa partida de , primul lucru a fost sa sun la dr care era in operatie si am sunat si la d-na biolog sa discutam despre IAD.
asa ca m-am imbracat, am anuntat la birou ca nu stiu cand o sa ajung si fuguta la spital.
eu dupa cum stiti nu prea as mai avea voie la nici un fel de stimulare.
ajung la intalnire si stau de vb si d-na b imi zice ca la foliculii pe care ii am ( la ambele IA am avut cate 5-7 foliculi intre 18-22) sunt tocmai buna pt FIV, si ca ea are merge pe FIV cu sotul (" ca suntem un cuplu frumos" )si nu pe IAD.
sunt intr-o mare dilema , pentru ca acesta e ultimul tren pentru mine si vreau sa iau decizia cea mai buna.
situatia ar fi urmatoarea sanse IA MARI, dar cu donator , FIV cu sotul sanse mici.
nu stiu incotro sa o apuc.
imi doresc un copil cu C din tot sufletul si toata inima, dar cu IA as avea mai sigur copilul mult dorit, pe langa asta mai e si teama ca la o stimulare mai mare sanul meu cu prbl sa nu cedeze si sa se transforme din malign in benign.
aaa, am uitat sa precizez ca la IA (gigei ar putea fi jumi-juma).
diseara la 5 mergem sa facem o spermograma sa vedem cum au evoluat din vara pana acum si sa vedem pe ce schema de tratament mergem.

cele care ati facut fiv, mare rugamnite la voi.cum e tratamentul ?
sunt tare bulversata, nu stiu incotro sa o apuc.....

va pup

uka

Soricica, succes!

Io mi-s activa fete pe forum ca-s casnica! :-))
uite comentez si eu, poate ajuta:

1) Micromanipularea gigeilor in cadrul FIV (ideea Monei!)-selectia celor sanatosi si vioi - e o idee grozava.
Nu sunt sigura insa ca la bucuresti fac asa ceva, dar nu uita sa intrebi! Biologul ii alege pe cei vioi si sanatosi de obicei din ochi(microscopic). Dar in strainatate am citit ca au tehnici speciale prin care separa spermatozoizi genetic sanatosi de cei cu defectiuni genetice.

2)Ideea Adei e si asta grozava, daca sotu' nu are material grozav in ziua FIV. Solutie de rezerva: sperma donata sau macar o proba mixta de sperma (sot+donator). Daca clinica este de acord, bineinteles.

3) Eu sunt de aceiasi parere: FIV pare mai indicat, chiar si cu donator. Situatia in care vei avea acum un copil cu sperma donata va fi buna din doua puncte de vedere: vei fi "asigurata" cu un copil si organismul se va regla hormonal. Dupa nastere ai sanse mai mari de a ramane natural, de data asta cu sotul tau. Nu este Science Fiction!..:-) Am citit despre fete care au ramas natural cu sotii lor, posesori de spermograme extrem de modeste.

succes inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui guzelnico

Lumi,gata, imediat dreg busuiocu':
- Ma refeream la ideea de a va fi cunoscut inainte de forum, asa, la coada la Adminstratia Fin, la vreo banca, la coafor etc.
- Acum, s-a infiripat asa o legatura stransa si profunda cu voi toate, incat nu pot decat sa va consider surorile mele dragi.

Asa ca pica fazele cu "dumneavoastra", "Maria TA" etc.

P.S. Acum imi trimiti poze?

_
Efortul isi primeste pe deplin rasplata numai atunci cand persoana respectiva refuza sa renunte. NAPOLEON HILL

Nico esti mortala! M-ai pacalit gata!..
Te cred! La poze inca reflectez, ca nu vreau sa devin celebra!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui soricica

situatia ar fi urmatoarea sanse IA MARI, dar cu donator , FIV cu sotul sanse mici.

imi doresc un copil cu C din tot sufletul si toata inima, dar cu IA as avea mai sigur copilul mult dorit, pe langa asta mai e si teama ca la o stimulare mai mare sanul meu cu prbl sa nu cedeze si sa se transforme din malign in benign.
aaa, am uitat sa precizez ca la IA (gigei ar putea fi jumi-juma).
diseara la 5 mergem sa facem o spermograma sa vedem cum au evoluat din vara pana acum si sa vedem pe ce schema de tratament mergem.

cele care ati facut fiv, mare rugamnite la voi.cum e tratamentul ?
sunt tare bulversata, nu stiu incotro sa o apuc.....

1. N-am inteles de ce spui ca ai avea sanse mici la FIV cu gigeii sotului. Inteleg sa-ti faci probleme daca n-ar avea deloc spermatozoizi dar inteleg ca e vorba doar de o gigelograma slabuta (idem T, la care s-a observat o mica imbunatatire la 3 ani de la scoaterea varicoceilor sau in urma tratam cu BU, nu stim exact). Nu stiu sa-ti spun daca le face ceva la IA dar la FIV sigur ii primeneste pe gigei, le pune GPS de gat si le da un sut fix in ovulele tale selectate.

2. In ceea ce priveste stimularea- este la fel si pt IA si pt FIV. Nu inteleg ce te face sa crezi ca la IAD nu ti-ar face stimulare. Avand in vedere problema ta, probabil vor merge pe o stimulare mai usoara.

3. Sincer, nu prea sunt de acord cu amestecarea gigeilor. Daca iese razmerita intre ei si nu mai acorda atentie la dragutele ovule?

Ce as face eu? As incerca FIV cu gigeii sotului si abia dupa aceea, in caz de nereusita, m-as gandi la IA/ FIV cu donator.
Orice decizie vei lua, noi suntem aici si te sprijinim din tot sufletul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

luminita42 multumesc frumos pentru gandurile bune si sfat.
trebuie sa recunosc ca am ceva emotii, dar sunt convinsa ca o sa fie bine.
am intels ca si schema de tratament o sa fie "ceva mai usoara"(nu imi clar ce inseaman asta, dar o sa aflu diseara), de fapt de asta imi e cel mai frica , sa nu recidivez.
in rest, cu Dumnezeu inainte.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soricica spune:

nico,
am stabilit : va fi FIV cu soricei.
problema si teama mea era ca la o stimulare mai mare s-ar putea sa am prbl cu sanul.
dar am stat stramb si am judecat drept si am hotarat:FIV.

pupci si bafta multa.
3 e nr cu noroc.

pupici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ada29

Soricica,tinem pumnii pt.desearaSi eu tot pt.fiv as fi votat ca are mai mari sanse de reusita decat Ia,iar in ziua punctie daca doamne fereste nu s-ar fi gasit nimic la sot as apela la proba de rezerva.Doamne ajuta fata draga.

Ada, esti desteapta! Nu m-am gandit la ideea de a avea si borcanelu' donatorului la indemana, just in case. Oare e posibil? Si misto ar fi sa nu-ti zica pe care i-a trimis la treaba. Desi nu cred ca ti-i daruieste nimeni de-a moaca, apar pe factura finala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

Fete, nu mai tin minte cine a intrebat de vaccinul din strainataturi.
Pe aici se face gratuit la fiecare casa de sanatate.
Nu cred ca se comercializeaza in farmacii fara retete.
Astia is foarte stricti cu medicamentele.
Despre manipulatie, din cate am inteles eu nu se selecteaza gigeii dupa aspectul la microscop. deci o selectie vizuala. In mod obisnuit nu se face selectie dupa probleme genetice. Stiu ca exista astfel de metode, dar sunt ff costisitoare, si cel putin pe aici nu se practica. Cine a facut asa ceva a mers pe la clinici prin europa sau state.
A fost cazul unei familii care a avut doi baieti la distante de vreo 5 ani intre ei si ambii au avut o boala genetica incurabila si au decedat in jurul varstei de 10-11 ani. primul si apoi al doilea...sub ochii parintilor...doame...
Apoi cuplul ( nu chiar la prima tinerete ) a facut FVI in europa undeva de vreo cateva ori... dar specific pentru defectiunea genetica pe care o aveau.
Si bingo...alti doi baieti gemeni sanatosi si voinici s-au nascut.
A fost o poveste zguduitoare, dar cu un final fericit ...in sensul ca actualii gemeni nu sunt purtatori ai bolii genetice respective si sunt perfect sanatosi.
Eu cred ca ne departam de la subiect. In cazul tau soricico, cred ca o micromanipulare clasica va fi super plina de sanse de izbanda.
Si eu as face cateva incercari cu gigeii sotului prima data.
Bafta
Oricum noi suntem alaturi de decizia voastra.
Nico,

Mergi la inceput