Ingriirea mainilor
![](images/user_woman.png)
Fetelor, ce facem sa avem niste maini superbe? cu o piele de bebelus, degete mai subtiri si neumflate daca se poate, cu aspect odihnit and more..
Cum scoatem rapid mirosul de usturoi sau ceapa din zona unghiilor? Ma trezesc uneori ca si dupa ce ma spal imediat dupa gatit, mana cu care am atins usturoiul inca miroase :))
haideti sa impartasim retete de masti naturale pt maini si alte secrete.
Masaje la maini va faceti acasa?
Am citit chiar acum de o masca: zahar + zeama lamaie + ulei de masline, un scrumb cu care se face un usor masaj al mainilor. Vreau sa o incerc si va zic daca e buna.
Raspunsuri
cait spune:
Eu singura chestie pe care o fac pentru maini este sa-mi dau cu zeama de lamaie in fiecare seara si cu crema de cateva ori pe zi.Din cand in cand mai dau cu ulei de masline pe unghii.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
karfe spune:
Eu am mare grija de mainile mele(de toata pielea in general).
De multe ori am fost complimentata ca am niste maini moi.
Va scriu care sunt obiceiurile mele:
1.am crema de maini pe noptiera,pe chiuveta la bucatarie,in masina,in geanta,si la birou,cum mi le simt putin uscate actionez.
2.cand mi se par prea uscate si crema nu ma multumeste,incalzesc niste ulei de masline mi-l pun pe maini cat mai cald posibil,masez cuticulele si imi pun manusi de bumbac stau macar 15 minute cu ele-efect garantat.Cand sunt in graba inlocuiesc uleiul cu crema pun mai multa crema si apoi manusile.
3.Imi fac saptamanal manichiura,le las doar 3 zile unghiile cu lac celelate 4 sunt libere.Atunci le dau cu un ulei zilnic si masez cuticulele.
4.O data pe saptamana gomajul care-l fac pe corp il pun si me maini.
Aceleasi proceduri le adaptez si la picioare.
Mirosul de usturoi ceapa il scoti frecand mainile cu niste patrunjel tocat,de peste il scoti cu lamaie.
karfe spune:
Mindy am vazut ca esti din state,eu folosesc crema de maini Sally Hansen iarna ptr. ca are si retinol si dispar petele de pe maini si uleiul de unghii tot de la ea.
Mindy spune:
bune sfaturi, nu stiam de patrunjel si lamaie pt miros.
Karfe - O sa tin minte numele cremei. Merci! Eu am ceva Nivea f grasa acum.
si eu ma dadeam intr-o vreme cu crema cand le simteam uscate si se simtea diferenta. mai ales ca la datul cu crema inevitabil faceam un masaj si se mai detensionau mainile. De ceva vreme le-am neglijat si se cam vede.
In seara asta am incercat scrumbul de care ziceam mai sus: zahar + lamaie + ulei de masline . Este minunat! lasa niste maini de bebelus si scoate toata murdaria din pori. M-am facut si pe picioare cu scrumbul asta. Vi-l recomand.
sunt gata sa incerc masti noi.
Unii zic ca sapunul asta lichid face ravagii pt pielea mainilor, mai ales ca ne spalam asa de des pe maini, sau de la detergentul de vase.
As incerca un sapun natural sau chiar facut in casa.
M-ar interesa si niste branduri de sapun lichid natural de calitate f buna.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iuliya/iuliya.jpg)
iuliya spune:
Eu folosesc de putin timp o crema foarte foarte buna pentru maini uscate.
Se numeste Lipobase Repair. Va scriu ce scrie pe ambalaj.
Primul complex lipidic natural identic. Crema speciala pentru pielea foarte uscata, poate fi folosita si ca supliment pentru ingrijirea pielii normale. Este suficienta aplicarea o data pe zi. Actioneaza rapid. Eficienta se mentine toata ziua.
Ingredienti: apa purificata, ulei mineral, glicerol, sorbitan oleat, ceara carnauba, ceramid 3, acid oleic, acid palmitic, colesterol, polimer incrucisat acrilati/C10-30 alchil acrilat, tromethamina, parafina solida, petrolat alb.
Nu contine parfum, coloranti sau conservanti.
Gasiti mai multe indicatii si www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3042" target="_blank">aici . Eu am cumparat-o din farmacia HelpNet.
blue eyes spune:
Exista creme speciale pentru unghii si pentru cuticule.
Pentru maini exista creme diferite pentru fiecare sezon. Pe timpul iernii folosesc seara o vaselina speciala pentru picioare si maini.
Mirosul de sub unghi se elimina in prima faza cu sapun si periuta pentru unghii, apoi se face amestecul zahar+lamaie+ulei de masline.
tumpi spune:
O alta masca hidratanta pt maini este din o lingurita ulei de masline,o lingurita miere si putina zeama de lamaie.Dupa ce se aplica pe maini se lasa se actioneze 30 min dupa care se clateste cu apa calduta.
Pe timp de iarna mai este buna crema cu extract de galbenele(chiar cea din plafaruri) care este mai grasa si hraneste pielea.
In rest si eu tot asa am cree in ficare camera, cand mi se pare ca am mainile mai uscate sa am la indemana.
Mainile sunt cartea nostra de vizita, asa ca tb sa avem grija de ele
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
carolinah spune:
In primul rand, inainte de a mentiona orice crema, vreau sa va spun ca folosesc manusi la: spalatul vaselor, spalat si taiat legume/fructe/carne, spalat rufe manual, curatat baia/bucataria etc.
Am o cutie de 100 de manusi pt examinare si le arunc dupa max 2 utilizari compatibile. Cred ca fara as fi moarta, ca mi se usuca pielea cumplit. Nici nu spalt eu copiii pe cap, ca daca stau atata cu mana in apa e jale.
Apoi ma dau cu crema (una speciala, creata pt asistentele din spitale) de cateva ori pe zi.
Mai fac si gomaj 1/2 ori pe saptamana cu acelasi produs pe care il folosesc si la corp.
Fac impachetari cu parafina la salon cam 1 data pe luna.
Si tot nu arata grozav.
Am retinut chestia cu manusile de bumbac si voi incerca si asta.