Nazdravani de august-septembrie 2003 (ian.2010)
Raspunsuri - Pagina 9
mihaela_s spune:
Bafta multa feteleor! la invatat, la impachetat, la tot!
Si eu sunt aglomerata, am reinceput practica, trei zile pe saptamana(primesc si niste banuti de la fortele de munca pentru asta, mai si lucrez in zilele cand au nevoie de personal), invat un curs de genetica la distanta si nu e chiar usor...abia mai stiu cand se face seara si cand dimineata. Deh, sanatosi sa fim, ca nu ma plang, imi place ce fac!
Deja plnaificam vacanta de vara, mi se pare asa aproape cand ma gandesc la ea si facem planuri cate zile acolo, cate dincolo....
Zile frumoase, copii sanatosi si mamici rabdatoare!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
l_carmen2003 spune:
Felicitari Andrei!
Bravo si asa sa o tii mereu!
Eu am inregistrat succese -sper sa si tina! - cu adormitul mai devreme, ieri nu a dormit la pranz si seara la ora 21,30 dormea.
Cristina, uite un voluntar!
Mihaela, succes si spor la invatat!
Anka, iti urez super energie! si curaj!
ankalaura spune:
Iata ce mi s-a intamplat.
Ne-am dus la Mega Image, eram in drum spre casa, iar eu am intrat repede sa cumpar o paine si un lapte.
Pe fete le-am lasat in fata, Erika in carucior si Eliza langa ea. Magazinul are bodyguard, care sta exact in fata, deci nu mi s-a parut periculos.
In fine, iau painea, laptele, ies in mai putin de 2 minute cu totul.
Ajungem acasa, dupa vreo 2 ore Eliza imi spune
"Mami, stii ce mi-a zis un domn cand tu erai in magazin? <<V-a lasat afara ca pe niste caini!>> Asa de tare m-am suparat si m-am tot gandit, oare de ce a spus asa ceva domnul acela? M-am simtit tare rau..."
Mi-a lasat un gol in stomac. M-am gandit ca acela putea sa ii spuna si alte mascari, mari de tot, sau fereasca Dumnezeu, sa se intample altceva.
M-a durut suferinta copilului. Ea chiar nu reuseste sa inteleaga de ce spun oamenii asa ceva.
Nici eu nu inteleg.
Toata lumea stramba din nas, iti gaseste ceva, un pai in ochi. Ieri ma intreaba o vanzatoare intr-un magazin (eram cu Er in brate) de ce nu merge pe jos.
Pai prin mizeria de pe jos? Prin zapada? Nici nu se poate tine pe picioare copilul! Si sa zicem ca s-ar tine, nu mi-ar sta mie bine cu toata zloata aia pe haina, cand ar trebui sa o ridic in brate ca sa putem traversa?
Pentru ca mormanele de zapada au un metru iar apa topita se propteste in sleauri, iti ajunge pana la glezne. Trebuie sa iesi in strada un metru si ceva ca sa poti traversa, ocolind...
cristinamh spune:
anka, pai ia vezi, ceva reclamatie nu se poate ? sa se abtina data viitoare...
am intrat in priza rau de tot cu lucrarea. am decis s-o fac de la coada spre cap, adica incep cu concluziile, si vad eu ce balmajesc la cercetare. se ofera cineva cu timp liber sa dea o mana de ajutor?
carmen, ti-am dat pe mail. tnks!
apropo, buna ideea cu mos craciun! poate scanez si rescriu letopisetul pe care l-a primit prin posta ;))
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite
Ce mai citim, ce mai vedem...
ankalaura spune:
Pai ce sa reclam, ca nu bodyguardul a zis asa, ci un nene oarecare, un cumparator, sau trecator, nu stiu...
Talciocul meu
cristinamh spune:
aaa, eu asa am inteles... ca ala s-a gasit sa comenteze.
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani - mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
iuliana spune:
Anka, eu sincera sa fiu nu as avea curaj sa le las singurele nici macar 2 minute cu bodyguard cu tot. Aici e si ilegal (ai grija ca si in Canada e la fel). Daca te prinde, iti si ia copiii si te scoate din drepturi parintesti imediat si mi se pare ffff. normal. Si mie citeodata mi-e lene sa le iau cu mine, dar le iau...nu stii niciodata ce poate sa se intimple, D-ne fereste. Nici in masina nu ai voie sa lasi copiii aici. Oricum, si pe mine ma siciie treaba cu bagatul in seama a romanilor. Aici nu zice si nu se uita nimeni la tine. Nu intereseaza pe nimeni ce faci, doar daca bati copilul, lasi copilul nesupravegheat, in masina...atunci ai incurcat-o ca sar toti. Dar in rest nimic si tare imi mai place. Pot sa duc fetele, sau chiar noi astia mari, in pijamale sau cine stie cum la magazin. Nu comenteaza nimeni. In Romania nu se mai terminau comentariile, la parc in special. M-am si luat la harta cu vreo 2 cucoane ca Emma era in balansoar si il invirtea in lanturi si apoi ii dadea drumul si se invirtea si ea. Madamele ii faceau observatie Emmei si mi-a sarit tandara. Le-am zis ca nu e treaba lor, eu sint mama ei si, daca eu nu ii zic nimic, atunci sa isi inchida si ele pliscul. S-au uitat la mine f. mirate si au tacut.
Eu in locul tau le-as taia-o scurt si nepoliticos sa se invete minte.
Spor la organizat!
Cristina, se pare ca "arde" creierii la tine. Lasa ca face bine la neuroni:). Felicitari pentru copilul dastept. Cred si eu ca ti s-a umflat inima-n tine. Deja v-ati apucat de facut martisoare?
Mindra mea mare m-a auzit ca vorbeam cu ta-su de dat la lectii de pian si acum s-a hotarit ca vrea sa faca pian. Si cind i-a zis ta-su ca nu sint bani si de balet si pian (sint, dar asa i-a zis el), a decis ca mai degraba pian decit balet. Acuma sa vedem daca i-o place. O sa inceapa de luna viitoare.
Saptamina viitoare au vacanta amindoua. Ne gindeam sa isi ia Alex macar o zi liber de la servici si sa mergem la ski ca, nu stiu cum se face, dar in we nu avem cum. Simbata au balet si termina la 11 asa ca nu mai e timp sa ajungem si duminica merg eu la scoala pina la 12.
l_carmen2003 spune:
Anka, eu am o vorba pe care nu o pot scrie aici relativ la faza cu bagatul altora in seama. Stiu ca doare cand te lovesti de nesimtire si prosie... - ca prostie se numeste asta! dar stii cum e la noi: rade ciob de oala sparta... si eu fac exact ca si Iuliana, le spun vreo doua de pleaca invartindu-se!
Pe mine ma doare la 11 m de cum se plimba unii pe strada, cum arata, ce fac etc. Fiecare cu bucatica lui. Ce treaba am eu cu omul?! Dar astia care n-au ce face se baga in seama si iti strica ziua!
Nu pune la inima.
Acum cativa ani mi s-a intamplat ceva f urat, eram in parc si cineva a vrut sa il ia pe Alex. V-am povestit atunci faza. Trec peste cum m-am simtit si totul, in concluzie, eu i-am spus de atunci lui Alex ca exista oameni foarte rai si oameni foarte prosti si oameni needucati si ca niciodata sa nu il deranjeze cand unul din astia ii spune ceva urat, ca nu judeca si ca nu ai ce-i cere. Sa tina cont de ce ii spune un om inteligent nu unul care se baga singur in seama... Dupa niste episoade la gradinita am priceput ca a inteles si se comporta matur... Parerea mea e sa le spunem copiilor la ce se pot astepta la de la cei din jur pentru simplul motiv ca nu-i putem tine sub un glob de sticla mereu.
Cristina am sa ma uit pe mail...
Al meu baiat vrea sa faca pian insa simt eu canu mai apuc sa il duc si acolo. Plus ca nu stiu unde as mai incadra exersatul... ca si asa ziua e asa de scurta! eu stiu... ii place mult muzica...
cristinamh spune:
hai nu-mi ridicati mingea la fileu cu bagatorii de seama... am devenit atat de obraznica si le-o retez de nu se poate. babele de la mine de pe culoar s-au linistit demult. mai sunt cele din parculet.
si, ca sa revin la mine... pot zice ca am scris concluziile la lucrare. 30 de pagini in cap de creatie filozofica, trebuie sa-mi iau inima in dinti s-o citesc, si apoi s-o trimit. dumnezeu cu mila ce-o fi intre coperti, dar am facut-o!
asa ca la noapte citesc si-o expediez profului, sper luni sa am feedback si sa nu ma desfiinteze...
copiii sunt de-a dreptul disperati. mi-au zis ca-s plictisitoare, ca s-au saturat sa ma vada invatand. andrei asteapta cu sufletul la gura sa termin, sa ne putem juca. iar iris... sa mergem la cumparaturi, sa o cautam pe tinkerbell.
Cristina
cristinamh spune:
is eu, vie. am botezat finuta, dati un buzz pe mess sa va arat poze, ca nu sunt parintii de acord sa puna poze pe net .
copiii au stat cuminti la biserica. nu de alta, dar amenintam cu represalii radicale. andrei a fost ingeras. s-a asezat pe scaun si nu s-a miscat. ca rasplata, avea 2 masinute care ieseau de la carcera. daca misca, fulger mcqueen si doc urmau a fi trimisi la fiare vechi.
iris are de o luna toate papusile pedepsite. nu a vrut sa le aduce, asa ca le-am pedepsit pe ele pana la vara. daca statea cuminte, avea voie sa salveze doua. daca nu, decapitam doi pitici...
in schimb ea a stat cuminte langa noi. e topita dupa ana, si-am negociat de-acasa ca ea pune botosii. voia si ciorapeii, dar a renuntat in final.
in schimb, faza zilei i-a apartinut lu iris... ne ducem la impartasanie. iris, motz dupa mine. ii da lu ana... eu plec... si se trezeste iris nas in nas cu cei doi popi.
"vrei sa te impartasesti si tu?"
iris se uita cu neincredere la aia care tocmai o facusera pe ana sa urle cu lingurita.(si urla saraca...) da convingator din cap ca NU. nush ce-au vorbit cu ea, ca au convins-o sa deschida gura... si in final venea fi-mea stramba la fata, scuipa ca o pisica inecata... (la asta e musai sa vedeti poze )
sper ca nu au intrebat-o popii cand a dus-o ultimadata ma-sa la biserica
aaa, si-am uitat, inca am o dexteritate nemaipomenita la imbracat si dezbracat copil. tati a zis ca la mine parca era "pit-stop". asa de repede o schimbam... asa am avut timp sa admir si biserica, nasa cealalta... abia pusese un body si eu terminasem copilul de imbracat.
ps. sa vedeti cele doua flacari violet ale mele
Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani [size=1]- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Naz si Ani: Povesti din dulapul cu rechizite[/size]