Nazdravani de august-septembrie 2003 (ian.2010)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

A mai aparut soarele si pe aici si mi-am mai revenit:). Vad ca vorbiti de dintisori. Noi am avut noroc pina acum. Emmei i-au cazut asa cum trebuie. Sintem la al 5-lea pe care trebuie sa i-l scoatem vineri, asta in cazul in care nu cade singur. Gaina asta de copil nici macar nu mi-a spus ca i se misca...nu cumva sa i-l scot cu ata. Am obs. ieri ca de abia se tine. Dar o las in pace. Al 6-lea se misca si el, dar nu e de scos inca. Lopetile mari de sus vad ca inca nu i-au aparut, dar le-am vazut la radiografie luni.

Am fost luni la dentist. Nici o carie la nici una din mindre, dintisori curati si gingii bune. M-a si laudat dentistul. La curatat dintii, a stat dr. numai 5 minute maxim la fiecare. Le-am luat si la fete periute sonice si fac treaba buna de tot.

Noi nu am fost deloc bolnavi iarna asta si nici nu ma mir. Tot au mai venit la noi copilasi sa se joace cu fetele si am obs ca muuulti copii nici nu se ating de vegetale. Pai, ale mele maninca la greu. De fructe nici nu mai zic. In clasa la Emma tare multi copii au fost bolnaviori. Emma a avut de vreo 2 ori muci, dar atit...multumesc lui d-zeu ca am copii sanatosi.

A crescut Emma cred ca vreo 10 cm din august. Maninca exact ca un om mare. A facut si ea fundulet si nu mai cint f. bine la pian pe coastele ei:)).

Azi am fost si am inscris-o pe Diana la kindergarten. Am fetita de scoala acum, nu mai e bebelus (aici scoala primara incepe cu kindergarten si nu cu cl.I ). Ea de abia asteapta.

La scoala Emma e f. bine. Ar trebui sa fie conferinta de sf. de semestru, dar nu sint chemati decit parintii ai caror copii nu au cine stie ce rezultate bune. Noi am iesit din shema.

Vad ca Emmei ii place f. mult sa citeasca. A citit de la inceputul lui august cel putin 40-50 de carti, de nivel de cl. a 3-a in general. Si acasa, dupa ce isi termina lectiile, se apuca de citit, asta daca nu are chef de joaca. La testele pe care le da la scoala sa vada cit a inteles din cartile citite ia numai 100% si tare mindra mai e. Mai avem citeva luni si se termina si cl. I. Ce repede a mai trecut!! Si uite asa o sa am 2 scolarite. Ce copii mari am!! Diana se supara tare pe Emma cind Emma citeste si nu vrea sa ii arate si Dianei pozele din carte. Si mai ales cind Emma citeste in gind si nu cu glas tare sa inteleaga si Diana. Diana citeste si ea, dar bineinteles ca nu la nivelul Emmei si uite asa iese scandal.

Liliana, chiar ma intrebam ce faci si cum te descursi cu cel mic. Care sint sentimentele Andrei fata de bebe?

Cristina, felicitari pentru lucrare!

Danateu, am vazut si aici o fetita in clasa Emmei care are 2 rinduri de dinti. Cei noi sint crescuti la nivelul celor vechi. Arata ca un rechin si nu inteleg de ce parintii nu o duc la dentist. Dar nu ma mir ca doar sint indieni .

Mergi la inceput

Pun niste poze de la schi. Alex o sa mearga singurel 9asta in caz ca am si eu chef) si simbata cu ele la schi din nou. Eu am examen duminica si mai vreau sa invat un pic si sa mai fac un pic de curatenie prin casa. http://family.webshots.com/album/576873852rYnPfU

Saptamina viitoare sper sa terminam cu baile complet (mai trebuie sa vopsim peretii si sa punem luminile noi. O sa pun poze sa vedeti cu arata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

iuly, cam asa ningea azi in capitala .
faina invartitoarea aia cu colaci... vreau si eu .

la noi cei doi dinti inca se misca. dar asa, ca sa nu zicem ca nu.
o fetita de la dans i-a aratat lui andrei cum si-a scos ea singura dintele... si-acum i s-a pus la al meu pata ca o sa traga si e de dinte pana il scoate ca iulia.
cocosul... cum adica.. iulia poate si el nu?!

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mamma mia Iuliana ce de zapada acolo si tot mai ningea. Fetele se pare ca erau in culmea fericirii Bafta duminica la examen!

Am fost la dentist. Rezultatul: incisivii centrali de jos scosi amindoi. Fara nici un fel de chiote, plinsete...doar intrebari catre doctor: da cu aia ce imi faci? Si, asa cum se obisnuieste pe aici, i-a spus dr-ul tot: vezi ca iti fac niste injectii mici (n.r. sase la numar ) care s-ar putea sa te doara putin dar dupa aia nu vei maisimti nimic...nu l-au durut. Dr-ul era cu ochii cat cepele de mirare, ca nu scoate nici un sunet. Era doar usor incruntat. Oricum, scena merita sa fi fost filmata Eu una as avea de invatat de la puii astia mici. Acum e mindru ca arata ca o baba si a intrat si el in randul lumii.

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Deci noi ramanem ultimii pana la urma... la dintisori. Se misca int-o parere aia doi din fata insa nu prea tare si ii impinge copilul la greu si ii misca cum i s-a spus dar e cica treaba de saptamani. El e foarte mandru ca ii vor iesi si lui dintii mie mi se face rau cand ma uit cum trage de incisivii respectivi insa il dor... Si nu stiu daca va sta la injectii, ca tare s-a mai facut alintat.

Mai vedem.
Mai si la noi a nins de s-a depus iar zapada si e un frig de imi vine sa ma ascund sub plapuma...
Avem doi sarbatoriti in weekend deci nu cred ca mai mergem la munte dar sincer nu sufar prea mult caci m-am saturat de frig si zapada...

Iuliana, mare dreptate ai cu fructele! asa e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Dana, felicitari luiRaduc pentru prestatie si curaj! Am sa ii povetsesc lui alex si despre Andrei si despre Raduc...

Aproppos, Cristina, mai facem o video conferinta poate ii da ceva curaj si lui Alex Andrei?

Va las, un week-end placut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

carmen... pai si fi-mea vrea...
nu de alta, dar am auzit ca la gradi se lauda ca ea are un print... ia iasi, il cheama alexandru, si bianca n-are...

pe andrei stai sa vedem daca il tine curajul

Cristina
www.talentedenazdravani.ro" target="_blank">Talente... de Nazdravani
- mai mult sau mai putin talentati, dar cu foarte multa vointa.
Īncercam sa īnvatam de mici ca este mai important sa participi la o competitie, decāt sa cāstigi.
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Salutis
Noi pana la urma l-am scos si pe-al treilea. Asta fiind sus. Se clatina rau de tot si eu ca o mama inconstienta ce sunt nu m-am inhipt in usa stomatologului, in ideea ca o sa cada si la ea
intr-un colt de paine. Si rau am facut ca s-a infectat pe dedesubt. Intra mancarea acolo si isi facea de cap iar de periat nu prea avea cum sa o faca. In asemenea conditii normal ca nici anestezia n-a prins. Asta e. Dar pentru ca a fost curajoasa a primit o insigna si era taaaare mandra de ea.
iuliana suntem inca in razboi rece cu copiii Daca stiam ca e asa de greu probabil ca ar fi fost diferenta de varsta dintre copii mai mica.
Andra vrea sa fie prezenta in tot si-n toate si ne incurcam unii in altii. Nu mai spun ca acum vrea ea in leagan, vrea ea sa pape la masuta de bebe, vrea ea sa il schimbe de scutec, etc...
Dar macar il iubeste de-l sufoca...si asta pana incepe sa urle Ei, cand urla, dispare ca potarnichea asa ca intru eu in joc. Cand il potolesc vine din nou sa-l iubeasca Ce sa mai, uneori este feeric

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Vad ca ne ajung alti nazdravani din urma . Nu stiu daca va amintiti, dar Silvia a fost prima din grup(cel putin al celor care scriem aici macara asa din cand in cand...) careia i-a cazut primul dinte, asta inainte de 5 ani(pe la 4 ani si 9 luni). Acum i-a cazut al cincilea, in decurs de aproape doi ani asadar (de vreo 2 saptamani), e cel de sus, primul. Noi n-am avut nici un fel de probleme cu ei, s-au clatinat cateva saptamani bune, asta ultimul chiar mai bine de 2 luni...a inceput sa se clatine inainte de Craciun, au cazut singuri fara probleme, doar cu putina durere si atat. Toti dintii pana acum au iesit dupa o vreme dupa ce au cazut cei de lapte(asta de acum abia se vede putin ca iese din gingie) si poate va amintiti ca va intrebam nedumerita de ce mergeti la dentist sa ii scoata pe cei de lapte? Eu nici la Diana nu am avut experiente cu scosul dintilor si nici a maselelor la dentist, asa ca eram pe din afara cu tema asta. Si Dianei i-au cazut fara probleme, fara sa iasa mai intai cei definitivi...sper sa fie si la Silvia la fel si cu restul, dar vom vedea...mai sunt inca destui de cazut.

La noi inca e zapada multa, e soare de mai bine de 10 zile deja si zapada se topeste incetisor pentru ca temparetura nu a urcat peste 2 grade...e tare anapoda iarna asta...cred ca in luna mai daca vom avea ghiocei va fi bine...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Numai bine ca simbata i-am mai scos 2 dinti Emmei. Ziceam eu ca al 2-lea ramine pe saptamina asta, dar s-a facut ca a muscat dintr-o para si s-a clatinat si ala tare. Asa ca 2 dintr-o lovitura:)). Si zina maseluta a venit la dublu, bineinteles....numai ca Emma a fost tare dezamagita ca zina nu trebuia sa ii puna o bancnota de 10$ ci 2 de cite 5. Va puteti inchipui ca a plins? Ce copil! I-am si spusca la alti copii vine zina numai cu 1-2$ maxim si ea face mofturi. Emma are 6 dintisori la activ, numai gauri are in gura (4)...:)).

Liliana, eh, uite de ce m-am grabit eu sa fac copii unul dupa altul. Vinerea in general babysit pe baietelul vecinului. Nu va spun ce geloasa a fost Diana la inceput. Ba chiar ii spunea Emmei ca eu il iubesc mai mult pe el decit pe ele:)). Acu' s-a mai dat pe brazda.

Si sa va mai spun ce dezastru in casa e vinerea cind vine Alex acasa? Culmea ca in timpul saptaminii e ordine, tocmai vinerea e ca la turci. Eu nu stiu cum pot sa se descurce alte mame cu 3 sau mai multi, dar eu vinerea nu ma pot ocupa de lectiile fetelor...ce sa zic...de aproape nimic. Nici curatenie nu fac pentru ca tre' sa stau cu ochii pe asta mic, ca responsabilitatea e mai mare cind nu e al meu propriu si personal (are 2 ani). Si nici pe fete nu mi se pare normal sa le pun sa aibe grija de el. O data eram la mall si era o fam. de chinezi. Fetita si fratele mai mic se jucau la locul de joaca si asta micu a cazut, iar tatal a inceput sa o certe pe fetita ca nu a avut grija de fra-su, el stind pe scaun pe margine. Imi venea sa il string de git, dar apoi mi-am dat seama ca asa e in cultura lor.. I-a fost bine cind a avut sex si a procreat copilul, nu? Si acu' avea pretentii de la fi-sa (cu 2-3 anisori mai mare decit fra-su) sa aibe grija de plod.

Noroc de faptul ca e vineri si fetele nu au lectii de facut, doar mergem la progrr. de mate si citire al fetelor. Si acolo tre' sa stau afara ca asta mic nu are rabdare sa astepte, plus ca tre' sa fie liniste totala inautru.

Inca o data m-am convins ca am facut bine ca m-am oprit la 2. Nu as fi putut sa le acord atita atentie fetelor daca as mai fi avut un bebe.

Aaaa, si la noi iese cu circ de fiecare data cind vine vorba de scos dintii, dar eu o amenint pe Emma. Ii spun ca daca nu sta, nu o mai duc la balet, la ski, la mate si engleza etc. Si atunci nu are de ales. Nu o doare deloc, plus ca o dau cu gel de dinti care atenueaza durerea, dar oricum, dintii de abia se tin cind ii scot cu ata.

La noi au fost 23-24 de grade azi...sic!! A fost cald si duminica ccc cind a fost Alex cu fetele la ski. Au venit fetele cu niste obrajori rosii si nu de la frig, ci de la soare...bronzate. Nici caciulite nu le-au trebuit. Probabil ca simbata asta va fi cam printre ultimele (daca nu chiar ultima) dati cind mai putem merge la ski, ca dupa aia se incalzeste.

Imi aduc aminte ca anul trecut pe vremea asta taiam trandafiri infloriti din gradina. Anul asta nu am vazut nici un boboc inca. Nectarinul vad ca a inflorit frumos, insa.

M-am hotarit sa o dau pe Emma la un curs de spaniola. Cred ca va incepe intr-o luna. Sa vedem daca ii place. E de 2 ori pe saptamina/6 saptamini si se tine la scoala dupa ore. Bineinteles ca se plateste, dar pretul e chiar f. bun (50$/6sapt) si il cunosc pe prof si stiu ca e f. bun.

Danateu, felicitari pentru barbatelul curajos!! Si eu am ramas surprinsa de Emma acum 2 ani cind a avut 2 cariute si i-a facut anestezie, curatat si plombat si ea nu a zis nici "pis". Mai degraba s-a smiorcait anul trecut cind i-a sigilat maselele din spate.

Sa stii ca si eu cind eram in Ro si mergeam la dentist muream de frica....imi batea inima cu 300/min. Imi aduc aminte cind mi-a facut o lucrare pe canal in Romania...simteam cum imi baga "surubul" ala in creier. Aici merg fluierind pentru ca pentru orice cariuta iti face anestezie si nu simti nimic. Si de obicei le iau si pe fete cu mine sa vada ca mersul la dentist e floare la ureche. Ma si distreaza dr. cind ma intreaba daca sint una din aia care lesina la injectii. Si ii zic...d-le, am avut 2 cezariene, luat singe de zeci de ori din vena:)), ba chiar ma si uit cum curge sinjele in seringa. Citeva injectii in gura e o nimica toata.

Mergi la inceput