Help: probleme cu baietel de 4ani
Raspunsuri - Pagina 9
Tala spune:
acum mi-am dat seama de ce nu mi-a placut de supernany asta (cu tot cu diplomele ei). Eu spun noapte buna si papagailor si broscutei si catelusei, sa nu vorbesc cu copilul meu? Stiti ca nu stiu ce Ludovic a facut un experiment dorind sa afle limba pe care au vorbit-o primii oameni? si a ales 20 de bebelusi ingirijiti de niste bone carora le-a fo interzis sa le vorbesca - copiii au murit. Asa cum povestea cineva mai sus, cred ca jumatatea de ora (sau orele, uneori) dinainte de nani sunt din cele mai bogate cu fiul meu (are 3 ani si 4 luni). Baita, masajul, gadileala si alergatura prin pat, ascunzatoarea din dresing (locul secret - singurul unde pot sa-i dau cu apa de mare in nas), povestea (intrebarile si completarile de rigoare), declaratiile de dragoste si in final...nani - nimic nu ma poate tenta mai mult decat aceste activitati in acel moment al zilei.
Totul tine de ritual - dar acesta sa fie unul placut - la voi, pisicuta, nu e unul placut, iar copilul il rescrie in fiecare zi asa cum a invatat. A fost si la noi un moment greu cand l-am intarcat la 1 an jumatate (adormea doar la san, si apoi toata noaptea cu sanul in gura, asa ca s-a impus intaarcarea, dar a fost greu pt el), A fost bulversat, mai ales ca nu a primit nici un fel de lapte un an dupa. Am inlocuit tzocaiala cu jocuri de cucu-bau sub plapuma, gadilici, pupaturi, totul placut (asta dupa ce mi-a luat o vreme sa ma prind si m-am extenuat incercand sa adorm fortat un pui de 1 an jumate)
Nu-ti fie teama sa-i arati ca-l iubesti, sa te abtii sa te uiti la el, sa-i vorbesti cu drag, sau sa-l dragalesti, mi se pare o cruzime.
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala Stiti ca nu stiu ce Ludovic a facut un experiment dorind sa afle limba pe care au vorbit-o primii oameni? si a ales 20 de bebelusi ingirijiti de niste bone carora le-a fo interzis sa le vorbesca - copiii au murit. |
haide, ma? toti 20???
deci copiii mamelor care nu pot vorbi mor. QED
denizel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alra
haide, ma? toti 20??? deci copiii mamelor care nu pot vorbi mor. QED Vacanta cu Laura in Romania |
Nu, Alra!
Au murit 2 de pojar si 8 de blocaj renal dat de amigdalita pultacee. Restul de 10 s-au facut mari si au devenit mandria Frantei.
Iar mai tarziu, un vestit psiholog franecez a demonstrat ca faptul ca nu li s-a vorbit a facut din ei cei mai puternici si increzatori in sine oameni din secolul lor si din secolul de dupa ei.
Multumita?
N-am sa inteleg niciodata incrancenarea asta atunci cand vizavi de noi sunt copii...
Se pare ca, cu cat "adversarul" e mai vulnerabil, cu atat provocarea e mai mare. Of!
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Deplorabila, adica iti vine sa plangi nu? Te rog fa-ti de cap in sensul asta, eu nu te tin. Ceea ce am spus eu pe acest forum , este scris negru pe alb intr-un libaj destul de simplist. Vorbele pe care mi le pui tu in gura intr-o incercare neobosita de a realiza inca nu m-am dumerit ce anume, sunt cu totul altceva. Ca poate din ceea ce spun, se pot trage concluzii asupra felului in care gandesc eu, ca poate concluziile nu iti convin tie, asta e altceva. Daca s-ar putea sa discutam strict pe ce am afirmat eu ar fi grozav. Daca vrei sa te arunci la a ghici ce gandesc eu despre copilul tau sau al altuia esti libera sa o faci. Dar nu-mi cere mie sa explic si sa justific fanteziile tale. Ti-am spus ca nu neg ca nici nu te admir, nici nu te aprob. Move on! Vad ca imi confirmi afirmatia despre reciprocitate spunand ca ma gasesti deplorabila. Si eu pe tine. Putem sa trecem peste? |
of of of...accept, mesajul meu a fost pe prima pagina, a priori mesajelor tale. am povestit cum fac EU, nu tu. mi-am sustinut punctul meu de vedere, nu ti l-am combatut pe-al tau chiar inainte sa ti-l exprimi. simplu pana aici? atitudinea e deplorabila, nu tu. de ras nu-mi vine, ca de fiecare data cand recunosc simptomele de atragere a atentiei prin actiuni si vorbe agresive, insulte, etc. tu vrei atentie atunci cand nu te limitezi la schimb de experienta cu celelalte mame si treci la insulte si diagnostice. nu ti-am cerut parerea despre mine sau copilul meu, deci iti recomand jurnalul intim daca chiar nu rezisti sa ti-o manifesti in scris.
un copil puternic si independent si fericit nu se creste prin dat ignore, punct. bineinteles ca va creste puternic si independent de nevoie, dar nu fericit. daca tot suntem la psihologii de amatori.
ruxij spune:
citat din mesajul lui Tala acum mi-am dat seama de ce nu mi-a placut de supernany asta (cu tot cu diplomele ei). Eu spun noapte buna si papagailor si broscutei si catelusei, sa nu vorbesc cu copilul meu? |
'ai bai ca le suciti si rastalmaciti. Acum se discuta despre supernanny? Parca subiectul era despre metode de culcat copiii si eu si allinta am sugerat metoda vazuta la supernanny, dar nu am vrut sa discutam intreaga ei filozofie.
Dar dc. vrei tu... Uite eu ma uit la supernanny si nu promoveaza nevorbitul cu copilul si nespusul de noapte buna, dimpotriva, le zice parintilor sa nu ii mai lase pe copii la TV si jocuri video si sa se joace cu ei, sa petreaca timp impreuna, sa vorbeasca etc. Nevorbitul era strict cand copilul are un tantrum gen cel descris de pisicuta, nu toata ziua buna ziua. Matei al pisicutei face tantrum la culcare pt. ca pisicuta nu e consecventa si el vede ca tine figura. Mie mi se pare ca are sens ce solutii gaseste supernanny cand e vorba de probleme de disciplina sau reguli gen ora de masa/culcare, chiar dc. eu si acum dorm cu fi-miu vinerea si sambata As dormi in fiecare zi, dar rad copiii de noi, ca suntem ditamai magarii Nu trebuie sa faca toata lumea ca noi si nu doar metodele noastre sunt bune.
alra spune:
"incrancenarea" mea e indreptata exclusiv spre ineptiile pe care le citesc. daca vrei sa porti o discutie o faci cu argumente si coerenta.
alra spune:
citat din mesajul lui ruxij 'ai bai ca le suciti si rastalmaciti. Acum se discuta despre supernanny? Parca subiectul era despre metode de culcat copiii si eu si allinta am sugerat metoda vazuta la supernanny, dar nu am vrut sa discutam intreaga ei filozofie. |
supernanny e declarata a fiind naspa pe DC. si psihologii la care te duci cand ai probleme (sau conflicte?) cu copilul, tot niste nasoi sunt. toti sunt depasiti. dr spock un ratat. si lista e lunga.
Roxie spune:
Copiii mei au dormit pana acum jumatate de an cu noi in camera, aveam patul mare al nostru, si cele doua patuturi ale lor langa noi. Au dormit cu noi in camera, dar adormeau singuri de cand au fost mici, asa s-au obisnuit. Daca plangeau, veneam la ei, ii alintam, ii linisteam, dar plecam intotdeauna inainte sa adoarma. Din mai le-am cedat lor camera, le-am facut paturi suprapuse si dorm singuri in camera. Ora lor de mers la culcare nu e fixa, in functie de cat sunt de obositi, de nervosi... in general undeva intre 8.30 si 9.30 ei merg la culcare. Avem ritualul nostru: cana de lapte si spalatul pe dinti, la ei astea sunt semnalele ca urmeaza somnul. Uneori se dau jos din pat si vin amandoi impleticindu-se pana in living cu plusurile preferate in brate, pregatiti cu diverse pretexte: mi-e sete (de o picatura de apa ca atat beau), sau am uitat sa te pup, sau stai sa te pup si pe nasuc, sau inveleste-ma din nou. Repetam o data, de doua ori. Daca se repeta de prea multe ori, ne suparam. Dimineata vin amandoi in pat la noi, "sa mai doarma pe perna noastra" putin. Daca e prea devreme, si afara de intuneric, ii trimitem inapoi la ei in camera. Daca s-a luminat, raman cu noi.
Incercam perioada de dinainte de culcare sa fie cat mai linistita si placuta, fara certuri, ca sa se culce binedispusi. Niciodata nu ii las sa se culce suparati sau pedepsiti.
anca_a spune:
Ruxij, n-am timp sa dezvolt acum si oricum n-as putea sa argumentez la fel de fain ca si Alfie Kohn www.alfiekohn.org/parenting/supernanny.htm" target="_blank">aici.
Editez sa mai spun ca eu gasesc citatul urmator revelator si edificator pentru "metoda Supernany".
"The little girl in one family is accustomed to having Mom lie down next to her at bedtime. Forget it, says Supernanny, and the tradition is ended without warning or explanation. When the girl screams, that only proves how manipulative she is. Later, Mom confesses, “I felt like I was almost mistreating her.” “Do not give in,” urges the nanny, and misgivings soon yield to “It’s working; it’s getting quieter” – meaning that her daughter has abandoned hope that Mom will snuggle with her"
pisicuta si matei spune:
@alinutza, tu nu mi-ai dat nici un sfat pana acum. Te "plangi" ca nu te-am luat in considerare dar nu mi-ai oferit nimic sa iau in considerare. Ma intelegi?
Nu e vorba de atitudine inflexibila, am mai stat si eu si sotul meu cu Matei in pat de fiecare data cand ne-a cerut, si de doua zile incercam metoda de a sta cu el in pat + stat langa el pe scaun, langa pat, pana adoarme indiferent daca solicita sau nu. In plus am inceput sa-l "pudram cu un praf impotriva monstrilor si fantomelor". Tu nu cunosti metoda aleasa de noi dar critici desi esti complet lipsita de informatii - oricum poate gasesti ceva indicii in postul in care am raspuns pt lara
@buli, nici noi nu incercam sa-l culcam pe Matei "ca zicem noi". I-am explicat intotdeauna ca e ora x, e tarziu si e obosit, acum e timpul sa ne culcam ca sa poti sa te trezesti maine odihnit ca sa mergi la gradi si sa te joci si sa te distrezi"
@denizel- ceea ce ai citat este scos din context eu am spus ca i-am mentionat ca nu obtine/rezolva ceva daca ma loveste, ca mai bine stam putin imbratisati si vorbim. Si da ai dreptate este un baietel foarte puternic pentru ca ne straduim sa ii oferim incredere in el si suport neconditionat. Multumim, sper sa trecem si peste aceasta imposibilitate temporara a noastra de a intelege ceea ce il deranjeaza.
PS: de ce a trebuit ca unele persoane (va stiti, nu dau nume ca nu e frumos) sa-mi furati topic-ul si sa incepeti sa va certati in loc sa ajutati cu un sfat?