Help: probleme cu baietel de 4ani
Raspunsuri - Pagina 8
alinutza00 spune:
daca nu esti de acord cu ceea ce "Accept dixit" esti deplorabila, penibila si alte cele in mod automat. . Accept, FamilyLab si J Juul ring a bell?, daca nu, scuze, dar atitudinea si textele astea le am mai intalnit si prin multe alte parti, sub nspe nickuri ale aceleasi persoane.
A creste un copil puternic, independent, exclude ca respectivul copil sa fie si empatic?
pisicuta si matei, eu nu vroiam sa intervin la subiect, caci mi e clar ca vrei doar anumite sfaturi, ce se muleaza stilului de parenting ales de tine. Subiectele de genul asta ar trebui sa aibe un buton in plus, deschis interlocutorilor de aceeasi opinie cu mine, ceilalti sa nu se deranjeze, daca totusi o fac, nu vor fi luati in considerare...Dar si eu procedez la fel, nu i o critica, e realitatea, suntem adulti si nu ne schimbam parerile cu una cu doua, oricat de elocvente ar fi unele raspunsuri. Pentru mine e limpede ca tocmai din cauza unei atitudini inflexibile s a ajuns aici, dar tu accepti doar indemnurile de a fi si mai ferma decat pana acum (nu stiu daca va mai functiona si pe la 13, 15 ani...conflicte cu copilul se vor ivi mereu, e normal, important e cum le rezolvi, fara ca vreunul sa iasa cu demnitatea lezata)...Problemele cu Matei se rezolv daca vorbesti cu Matei, nu cu Accept, daca esti dispusa sa l asculti, neconsiderand asta o mare slabiciune...poate va veni chiar el cu o solutie, acceptabila si pentru tine.
lara, pe la fiecare subiect de genul asta pui aceeasi intrebare...ti s a mai raspuns, ti se raspunde, dar peste o luna cred ca te vei intoarce fix la fel de nedumerita...
Ca nu functioneaza metoda ...de unde stii? Nu le am auzit pe conchita, sabina, buli, anca_a, denizel etc plangandu se de probleme cu ai lor copii. Si nici pe mine nu ma vei auzi. Pentru ca ele nu exista, asta nu inseamna ca i totul roz, avem si noi conflicte, le rezolvam discutand, negociem, trecem peste...
Si sa ti raspund totusi la cateva intrebari...nu mi vine sa cred ca nu ai auzit de bariere de pat, costa vreo 30 euro una, le fixezi si uita asa nu tb sa ramai in patul conjugal de la ora 21 , de teama ca vor cadea. Ce facem cele cu 2 copii...evident nu l culcam pe primul in alta camera de cum apare al doilea . Bebe 2, dupa ce adormea la titi, il puneam intr un landou langa pat, asta in primele luni, de obicei dupa prima trezire ma mutam cu bb in cealalta camera, de teama sa nu l trezeasca pe David, nu s a intamplat insa niciodata. Dupa ce a mai crescut Toma dorm cu amandoi in pat, da, l am trimis pe tati dincolo, nu te ingrijora, avem o relatie buna, si a dorit foarte mult copiii, ei sunt pe primul loc pentru noi, asa ca nu avem probleme cu asta. Se mai intampla des si ca David sa doarma cu sotul, eu cu Toma. Dupa ce adorm copiii revin la sot, mai stam cateva ore impreuna. Toma inca se mai trezeste noaptea sa bea apa, de asta dorm cu ei, dar curand probabil nu se va mai intampla, asa ca voi ramane la sot . Dimineata se trezesc f fain, eu sunt deja prin casa...pe Toma il aud razand de cum s a dat jos din pat, incearca sa ma sperie facand pe leul, imi sare in brate. David, in timpul saptamanii trebuie sa l trezesc eu pentru gradi...in week doarme cat vrea, mai mult de 9.30 oricum nu a dormit niciodata...vine si el top top la noi, zambind si cerand in secunda 2 micul dejun...
Nu mai stiu daca ai intrebat si altceva, oricum, ma vor piticii acum...
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinutza00 daca nu esti de acord cu ceea ce "Accept dixit" esti deplorabila, penibila si alte cele in mod automat. . Accept, FamilyLab si J Juul ring a bell?, daca nu, scuze, dar atitudinea si textele astea le am mai intalnit si prin multe alte parti, sub nspe nickuri ale aceleasi persoane. alina david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007) http://community.webshots.com/user/alinutzza77 |
si tu?
si eu :-)) credeam ca mi se pare
Your heart is my pińata..
denizel spune:
Draga Pisicuta, nu am citit decat postarea ta intiala, deci nu stiu ce sfaturi ai primit si ce mai crezi acum in legatura cu problema pe care o aveti.
Eu cred ca una din cauzele importante pentru care Matei se revolta e asta:
am vorbit cu el tot timpul spunandu-i ca nu o sa obtina nimic |
Fie ca e copilas de 4 ani, fie ca e adult de 40 de ani, reactia la "poti sa insisti cat vrei, oricum nu obtii nimic" va produce revolta.
De ce produce revolta?
1. pentru ca alegi sa ignori problema reala pe care o are Matei (el are o problema reala, voi nu! Voi doar va confruntati cu incapacitatea de a rezolva problema lui).
2. pentru ca, cumva, acest raspuns este unul agresiv, deci va da nastere altei agresiuni.
Mai mult, "degeaba insisti" va afecta mult mai tare un copil decat un adult.
Psihicul lui Matei e in formare, are nevoie sa-si formeze si sa-si consolideze increderea in sine si, uite, face aceasta si revoltandu-se impotriva a ceva ce ii este impus :).
Bravo, Matei, esti un baietel puternic!
Pisicuta si Tati, succes! Trebuie sa faceti cum vrea Matei, asta e, el stie mai bine de ce are nevoie pentru a deveni puternic si echilibrat.
buli spune:
eu trebuie sa recunosc ca am incercat o data-de doua ori metode din astea de supernany, dar pur si simplu nu ni s-au potrivit, Matei e superextramegacapos (ca si mine, de altfel) si nu te intelegi cu el decit de vorba buna. acum ma felicit ca mi-am dat seama la timp, totul discutam si negociem ca doi oameni mari.
adica la noi nu exista din astea "te culci pt ca asa spun eu", ci "te culci pt ca e tirziu si miine dimi vei fi obosit"
poate sint copii mai docili si merg astfel de metode, dar eu ma simteam dusmanul lui cind faceam asa ceva.
si bebelus fiind - daca voia adormea singur pur si simplu, insa daca dorea compania mea era in stare sa plinga mult si bine.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
denizel spune:
ha ha, vad ca se vorbeste iar despre Accept . Ce-o mai fi zis ea oare? Voiam sa citesc cele 7 pagini. Nu mai citesc :)).
buli spune:
citat din mesajul lui alra io inca rumeg la chestia aia cu "n-am probleme da' am conflicte" ... Vacanta cu Laura in Romania |
iti zic io
avem copii intelegatori, dar si cu personalitate, astfel incit nu le e teama sa isi sustina cu tarie punctul de vedere. de aici pot aparea uneori conflicte, care nu neaparat is distructive, dimpotriva, as zice.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
alra spune:
si fi-mea e intelegatoare, da' personalitatea ei depaseste cu mult puterea ei de intelegere
psiholoaga a zis cica ca e de bine (pentru ea mai incolo, ca noua ne scoate peri albi acuma. cica e normal)
denizel spune:
Dap, conflictele sunt constructive.
Si, odata ce copilul simte ca nu vrei sa-l domini si esti dispus sa asculti punctul lui de vedere, numarul conflictelor se micsoreaza considerabil.
Pai, eu am mai multe conflicte cu sotul meu decat cu fiu-mio .