Help: probleme cu baietel de 4ani
Raspunsuri - Pagina 7
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui accept92 conchita am sa raspund aici, si imi cer scuze pentru off-topic, atitudinii tale fata de postarile mele. Caci s-a conturat de mult un pattern al reactiilor tale de fiecare data cand te lovesti de sistemul meu de valori complet diferit de al tau. DA!, eu admir oamenii si copiii puternici, independenti, curajosi, neinfluentabili, care cad si se ridica. Sensibilitatea, empatia si alte chestii care sunt foarte sus pe scara ta de valori pe mine ma lasa rece, ba chiar prea multa sensibilitate ma face sa 'schimb canalul'. Desi nu am spus-o niciodata dar nici nu am ascuns-o, este evident atata timp cat sunt sincera ca metodele si stilul tau de abordare a copilului nu sunt ceva ce eu sa admir sau sa recomand. Am vazut ca te oparesti de fiecare data cand realizezi asta iar eu nu am nici un motiv sa neg si nici sa ma justific. Ma mira insa consecventa cu care devi de fiecare data un arici, ca nu ai reusit inca sa te obisnuiesti cu ideea ca exista si oameni care gandesc altfel si pentru care metodele si stilul tau sunt complet gresite. Eu sunt foarte constienta ca si reciproca este valabila si mie se pare absolut normal sa fie asa. Deci te incurajez sa renunti la stilul asta agresiv de a intoarce fiecare cuvintel pe toate partile, nu stiu ce incerci sa demonstrezi, eu vreau sa cred totusi ca esti capabila sa intelegi niste idei destul de simple si de clare. Te rog frumos daca ai idei diferite de ale mele sa le expui, cred ca este suficient intr-o dezbatere, daca sunt argumentate chiar si mie imi face placere sa le citesc, si chiar daca eu nu am sa fiu deacord cu ele, sigur vor fi altii. |
stii, accept, metoda asta a ta cu da si fugi e deplorabila. ti-am cerut sa explici, daca poti, ce parere sustii, desi era clar de la inceput. pe-aici toata lumea si-a expus metodele practicate, numai tu ai fost cu judecatile de valoare si etichetele. tu nu ai habar decat de ce se intampla la tine in casa, nu ai de unde sa stii cata incredere au copiii de Sabina, Buli si je in mama lor, deci ar fi trebuit sa te abtii de la afirmatii dintr-astea agresive. nu ma intereseaza ce metode aplici tu, chiar deloc. ma intereseaza cand insulti partenerii de discutie, or la tine asta chiar e pattern. bineinteles ca sar ca un arici, doar mi-ai zis in fata ca ti-e sila de copila mea si are nevoie de shrink la trei ani. acum, mai nou, nu suntem detinatorii increderii pentru ca ne irosim energii pe copii.
atata vreme cat vei insulta, va exista o reactie.
ruxij spune:
Fata a cerut metode concrete. Eu cred ca asta o sa functioneze. Am vazut ca a inceput sa o aplice. Stai in camera, ca sa nu ii fie frica, sa stie ca esti acolo, dar nu ii vb, pt ca e ora de culcare si nu intri in negocieri. Nu stai sa te bata, il iei si il urci in pat. De 1000 de ori prima data.
Eu nu am aplicat-o. Am dormit cu fi-miu (eu sau bunicii) pana la 4 ani si ceva,cand a vazut la gradinita ca toti dorm singuri si a cerut si el sa doarma in patul lui. Pur si simplu. Daca insa as fi vrut sa il invat sa doarma singur cred ca as fi incercat aceasta metoda. Copilul meu nu e chiar asa inteligent, doar average, pentru cei supra dotati or fi alte metode
accept92 spune:
citat din mesajul lui conchita stii, accept, metoda asta a ta cu da si fugi e deplorabila. ti-am cerut sa explici, daca poti, ce parere sustii, desi era clar de la inceput. pe-aici toata lumea si-a expus metodele practicate, numai tu ai fost cu judecatile de valoare si etichetele. tu nu ai habar decat de ce se intampla la tine in casa, nu ai de unde sa stii cata incredere au copiii de Sabina, Buli si je in mama lor, deci ar fi trebuit sa te abtii de la afirmatii dintr-astea agresive. nu ma intereseaza ce metode aplici tu, chiar deloc. ma intereseaza cand insulti partenerii de discutie, or la tine asta chiar e pattern. bineinteles ca sar ca un arici, doar mi-ai zis in fata ca ti-e sila de copila mea si are nevoie de shrink la trei ani. acum, mai nou, nu suntem detinatorii increderii pentru ca ne irosim energii pe copii. atata vreme cat vei insulta, va exista o reactie. |
Deplorabila, adica iti vine sa plangi nu? Te rog fa-ti de cap in sensul asta, eu nu te tin. Ceea ce am spus eu pe acest forum , este scris negru pe alb intr-un libaj destul de simplist. Vorbele pe care mi le pui tu in gura intr-o incercare neobosita de a realiza inca nu m-am dumerit ce anume, sunt cu totul altceva. Ca poate din ceea ce spun, se pot trage concluzii asupra felului in care gandesc eu, ca poate concluziile nu iti convin tie, asta e altceva. Daca s-ar putea sa discutam strict pe ce am afirmat eu ar fi grozav. Daca vrei sa te arunci la a ghici ce gandesc eu despre copilul tau sau al altuia esti libera sa o faci. Dar nu-mi cere mie sa explic si sa justific fanteziile tale. Ti-am spus ca nu neg ca nici nu te admir, nici nu te aprob. Move on! Vad ca imi confirmi afirmatia despre reciprocitate spunand ca ma gasesti deplorabila. Si eu pe tine. Putem sa trecem peste?
freedelia spune:
Accept -- da' tu de ce ma rog o gasesti deplorabila pe ea? Ca doar nu pentru metodele pe care le aplica in cresterea copilului. Ca in rest, nu te-a jignit, nu a zis nimic despre copilul tau, nici despre relatia dintre voi. Tu insa, ohoho... ce de mai judecati de valoare emiti despre copiii altora si despre relatiile altora cu copiii lor. IAr faptul ca o numesti pe EA deplorabila (nu vreo metoda expusa de ea!!!) este oareshcum impotriva regulametului acestui forum, dar nu ma obosesc sa te raportez.
31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
Sabina spune:
Ruxij, uite de ce nu e buna metoda.
O sa fac o analogie cu matematica.
Intotdeuna cand gresesti la o problema, ca sa o rezolvi corect o iei de mai dinapoi.
Nu exact din locul greselii.
si la muzica e la fel, exista o materie, armonie, unde se inlantuie acorduri la 4 voci (doua femiesti, 2 barbatesti , ca la cor)
Si exista un milion de reguli...e cand grestesti si incalci regula,. tot asa, trebuie sa o iei cu rezolvarea cateva masuri dinainte, daca nu chiar de la inceput.
Un copil agitat la somn are nevoie de o alta rutina zilnica, nu de corectarea momentului cu somnu, sa corectezi numa momentu ala e aiurea, nu rezolva problema de fond, ci se naste un dresaj stupid.
Iar parerea mea e ca de fapt orice copil de pe lumea asta e prea inteligent pt asa ceva
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ruxij spune:
citat din mesajul lui anca_a Supernany aia ar trebui sa-si dea foc la diploma si apoi sa se duca sa se-mpuste. www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Bine bai, oricum sfatul nu era pentru voi, ca nu dau sfaturi nesolicitate.
Sabina....ie grele
Qamar spune:
citat din mesajul lui Sabina Ruxij, cum poate ceva complet artificial sa fie bun? cum sa stai sa te bata copilu, hai ma ca e hilar. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
eu daca merit, stau :-))) :-P
Your heart is my pińata..
Sabina spune:
nimeni nu merita bataie
(zisei eu ipocrita )
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Qamar spune:
citat din mesajul lui Sabina nimeni nu merita bataie (zisei eu ipocrita ) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
mai, deci offtopic, pe mine m-a pocnit bia intentionat o singura data si am meritat-o :-)) avea 2 ani juma, eu vroiam sa o incalt, ea vroia alte sandale si eu am inceput sa o imit: nu vreau asta, vreau cealalta, etc...eram f obosita, evident:-D si fiind la nivelul ei, mi-a tras o palma peste fata:-O : mami, nu mai spune asa!!!
zi daca nu am meritat-o atunci:-D
Your heart is my pińata..