Primul an de scoala: 2009-2010 (5)
Raspunsuri - Pagina 8
alba_ca_zapada spune:
hapiness - aveau Roller Frixion acum 2-3 zile la Auchan Titan.
Era 7.6lei bucata de pix si 5lei mina de rezerva.
Mai aveau si varianta un pix cu 3 mine la 20lei.
Iasmin08 spune:
Ma tot uit si ma minunez
. Baiatu meu de-abia a facut litera a cu caciulita si au intrat acum intr-o perioada de recapitulare (se pare ca sunt 6 copii bolnavi- including mine- si de aceea). Ma uit si ma minunez ca alte doamne invatatoare din ceea ce citesc eu aici au luat-o un pic la galop cu literele (litera v?) N-am avut rabdare sa citesc toate mesajele scuze, se prea poate sa fie acum alta litera. Pe noi ne-a pus doamna sa citim in fiecare seara macar o pagina dintr-o poveste si desi al meu citeste ''fluent'' din abecedar, merge greu din cartile de povesti. Dar cu fiecare zi e mai bine si incepe incet incet sa recunoasca cuvintele de trei litere pe care le citeste ''dintr-o data'' Nu stiu cum sa il fac sa citeasca pe silabe (doua trei litere deodata). La mate am avut o surpriza de proportii (ca noi l-am invatat cu banii lui ) si mi-a facut si adunari si scaderi care depasesc cu mult nivelul clasei lui. (Gen: 210+8=218) Si e nebunie mare cand joaca jocuri pe calculator si castiga cate 5 puncte sau 3 si aduna la vechiul punctaj si sta sa vada daca e adevarat rezultatul. E tare nemultumit de ''limba romana'' si imi zice ''nu are nici o logica, mami'' Si io : ''da, mey, ca numa matematica tre' sa stie toti
ca limba romana nu ne trebe''. Da el stie ca il iau peste picior ''mamiiiiiiiiii'' baga el cate un strigat
Oare sa fac cu el literele in continuare cat sta acasa?
Multa sanatate la piscoturile de clasa intai
si multa rabdare mamicilor

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
happiness spune:
Iasmin,si noi am facut a cu caciulita si acum recapitulare,cred ca luni urmeaza evaluare.Eu o pun sa scrie o litera ,doua inainte,sa ii fie mai usor,dar vrea si ea ,pentru ca o apuca talentele si vrea sa compuna propozitii care au cuvinte mai grele,cu litere neinvatate la scoala,si ii trebuie si f si v si d...
Apropo de citit,si a mea citeste fluent din abecedar si mai greu din povesti,dar isi citeste singurica enunturile din culegeri si intelege ce a citit.Saptamana asta am tot laudat-o,i-am zis ca citeste de nota 10,muuult mai bine decat ieri,decat saptamana trecuta,si era asa de fericita mititica...Am stresat-o prea tare cu cititul fluent,invatatoarea a zis ca are viteza la citit in clasa,fata de alti copii,asa ca sunt increzatoare ca in curand sa citeasca si mai bine.
sorana spune:
Nicoleta noi avem manual de matematica de la editura euristica.
Diferenta fata de aramis este ca nu se fac toate cifrele si abia apoi operatii cu ele ci direct operatii la fiecare cifra in parte. La noi in manual 9si caietul special) ecuatiile au aparut incepand de la cifra 6.
In culegerea de mate de Angleica Calugarita apar ecuatii tot pe acolo (nu mai tin minte daca la 6 sau 7). Oricum cred ca cel tarziu la recapitularea cifrelor 1-10 apar indiferent de manual sau culegere. In mod sigur sunt in programa scolara pentru cls I.
Dinubebe chiar sunteti la "v"? Uau - noi abia la a cu caciulita ....
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Noi avem manual de mate de la Aramis,dar se face numarul si cifra 1,apoi 2,si urmeaza adunarea si scaderea numerelor pana la 2,apoi 3 si adunarea pana la 3...Ecuatii apar in manual de la adunarea pana la 2:casuta +1=2.Abecedarul e tot de la Aramis.Din ce zice doamna noastra,sunt usurele si copilul foarte bun ar trebui sa fie un pic peste nivelul lor.
Dupa a cu caciulita l-am facut pe l,L...Si abia apoi recapitulare,uitasem.Cred ca azi are test de evaluare,am emotii,nu mai scria pe nicio fisa pana acum Test.Sper sa fie ok.Va doresc o saptamana minunata ,linistita,fara evenimente neplacute si doar note de FB boboceilor!
sorana spune:
Pardon - si noi l-am facut pe L. Am dat deja test asa ca probabil azi fac "ce" ca asa am vazut in manual.
La romana si noi avem Aramis.
Sorana si Monica (7 ani)
Nicoleta spune:
Eu am aici Matematica de la Aramis, 2004, Victoria Padureanu, Tudora Pitila si Cleopatra Mihailescu. Si in carte, ca si in caietele speciale, se invata intai numerele 1-10 si apoi incep exercitiile de adunare si scadere. Sau nu am vazut eu bine? Culegeri nu avem la noi, dar poate fac rost pana in vacanta sa lucreze si el la nivelul celor din Ro.
Ma intreb cum sa fac, daca ne intoarcem in tara in toamna, cand sa il invat scrierea de mana ca in Ro... Ei invata aici literele de mana abia la sfarsit de an, dar asa, rapid. Si sunt putin diferite de cele din Ro, sunt mai ascutite... as lasa pe vara treaba asta. Sa nu-l bulversez... si daca nu venim in tara, nu-l invat inca. Sau asa, mai moderat... daca vom veni, ne ocupam mai intens. De citit a inceput sa citeasca si in romana, mai catinel, dar nu insist. Intai in germana si daca vrea si romana, da, dar scopul nostru este sa invete ce se invata aici deocamdata. Daca pleaca de aici cu toate invate de nivelul clasei I de aici plus limba, ma declar foarte multumita.
happiness spune:
Manualul de mate e de la Aramis,dar autor e Dumitra Rada.
Sunt un pic derutata cu matematica,saptamana trecuta au lucrat din
Mate 2000 o groaza de pagini,cam 10-15 pe ora,si acum ,cqa o are acasa ca sa faca o tema,observ cateva greseli.Fiica-mea zice ca unele le verifica,altele nu.Doamna.Nu inteleg care e rostul sa faci mult si sa nu mai apuci sa verifici.Pe maine au 3 pagini din culegere,asa ca avem de lucru...A,si au trecut si la numerele intre 10 si 20,le-au scris doar.Mie mi se pare un pic cam repede,dar asta este.
La romana recapitulare,evaluare,nu stiu...Test nu au dat,nici la ce nu au trecut.
dinubebe spune:
Sorana, am trecut de V, au facut saptamana trecuta si pe SH (se citeste "s" cu virgulita, pricepeti voi), au facut si un fel de recapitulare, caci au stat vreo doua ore la asta, si in mod sigur maine trec la "t" (ei lunea nu au Abecedar).
Am fost foarte incantata sa constat ca fii-mea a facut testul la matematica fara nici o greseala - il daduse sapt. trecuta, si a mai fost doar un baietel care a facut perfect (e vorba de testul care marcheaza trecerea la Unitatea 5 la Matematica, manualul de la Aramis).
La extrema cealalta se afla niste dictari pe care le-au dat in clasa saptamana trecuta si pentru care greselile au fost urmatoarele:
-inceput propozitia cu litera mica (=1 greseala),
- aceeasi propozitie, uitat sa puna punctul
- gresit legatura dintre "o" si "s" (=1 greseala)
- gresit legatura dintre "o" si "v" (tot 1 greseala)
Pentru toate astea, calificativul a fost "+Bine"
Am povestit despre nota ca sa va faceti o ideea despre cum noteaza doamna la noi.
In schimb, in we, am lucrat cate ceva din Mate2000 (sambata, dar am facut doar 2 pagini) si apoi niste dictari cu texte destul de complicate - inventate de mine (am vrut sa verific daca incepe sa "simta" corect cuvinte precum "verisoara", "macaroane"), si am avut bucuria sa constat ca le-a facut ireprosabil, inclusiv alineatul si literele mari la numele proprii (pe care nu le-am marcat distinct, am lasat-o pe ea sa vad cum le scrie). Concluzia mea e ca atata vreme cat suntem mai odihnite si sunt ceva mai prezenta pentru ea, lucreaza mult mai bine si mai rapid. Sincer vorbind, eu nu voiam sa ii dau impresia ca o controlez, sa nu creada ca nu am incredere in ea, si de aceea cand facea temele preferam sa o las singura si eu apoi sa verific, stiind totodata ca daca avea nevoie ma putea intreba, dar se pare ca se simte mult mai sigura pe ea daca in timp ce isi face temele stau cu ea in aceeasi camera si comunicam.
Saptamana asta avem iar sedinta cu parintii, sa vedem ce noutati mai aducem d epe acolo.
va doresc o saptamana frumoasa si calduroasa.
Loredana
dinubebe spune:
Fetelor, dintre cele care utilizati rollerul minune, stiti cumva ce fel de rezerve ii trebuie ? Sunt ok orice fel de rezerve, sau e eficient numai cu ale lui ?
Intreb pentru ca la noi se pare ca rolerrul respectiv e "marfa de contrabanda", l-a gasit mama mea dupa indelungi cautari, la pretul de 10 lei, si vreau sa ma asigur ca nu il tinem in vitrina pana rostuim si alte rezerve (la noi, pentru un stilou obisnuit schimbam rezervele cam la doua zile, deci nu prea am avea mult timp sa ne "bucuram" de el).
Multumesc de raspunsuri. Toate cele bune, Loredana