Primul an de scoala: 2009-2010 (5)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Anya, la multi ani puiului tau, multa sanatate, fericire si multe realizari! Frumos si costisitor cadou a primit! Si al meu tanjeste dupa psp, ca vede la scoala la unii colegi, probabil ca o sa aibe dar nu chiar acum! Din banii castigati la sorcova, pana la urma a ales ca vrea camera foto, in detrimentul psp-ului, a tel. mobil (cu asta nu suntem noi de acord) sau aunui laptop (logic, ca nu-i ajungeau banii)...

N-am mai intrat de mult la subiect, doar v-am citit, nu prea avem ce zice, caci nu prea ii urmaream temele in caiet, asa ca nu stiam pe unde a ajuns...Doar ne bazam ca le face la semiinternat si ne multumeam cu atat! Ieri i-am verificat, in fine, temele, asa ca stiu ca sunt la recapitulare la matematica, au facut scadere si adunare pana la 9, iar la romana sunt la litera S mare, parca. A avut si o dictare la romana, la care a luat B, s-a cam necajit, i-am zis ca o sa lucram suplimentar acasa si o sa facem dictari, sper sa isi revina!

Si Andrei scrie urat la matematica, la romana mai putin, face cifrele altfel decat cum le-au invatat, 2-ul, oribil, 9, la fel, un cerculet mic sus, si apoi in jos o coada kilometrica, cred ca nu se leaga de felul lor de a scrie...i-am zis ca vom mai lucra si la partea asta...

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002) varsta Andrei

www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei

"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La munte undeva.La multi ani si de la mine!
Da ,ce-i ala "psp"?Ma simt in preistoric,dar nu vreau sa fie si copilul meu la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

M-am prins si eu ce ala "psp",noroc cu gugalul

Mergi la inceput

Lory, PSP = Prtable Play Station...detalii despre cum arata sau ce face, uite aici, dar, pe intelesul tuturor,...psp = jocuri la purtator!

Anya, si noi plecam la Predeal cateva zile...

www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

M-am prins si eu ce ala "psp",noroc cu gugalul

Sorry, cam in acelasi timp am raspuns,...si eu tot dupa "goagal" ti-am dat raspunsul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina22

Sorana-apropo de scrisu' urat, eu i-am zis d-nei sa nu insiste pe caligrafia lui Andrei, ca oricum se face medic.
Acuma fara gluma, se straduie sa scrie frumos, doar cand vrea...
Si mai avem o buba.Andrei nu tine instrumentul de scris "normal", adica nu-l tine cu degetul aratator si sprijinit de cel mijlociu, ci il tine direct cu mijlociul, iar aratator il tine indoit.Nu stiu daca m-am facut inteleasa.Oricum, el asa are dexteritate la scris si am tinut sa-i precizez d-nei sa nu intervina ca nu are sens...

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Exact. Adica si Monica tine stiloul aiurea - intre mijlociu si inelar, il sprijina pe inelar. Eu am incercat anul trecut s-o corectez, adica sa sprijine creionul pe mijlociu dar n-am avut succes ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Anya,sa iti traiasca baiatul,sa fie sanatos si fericit si sa aiba parte de tot ce e mai frumos in viata,iar tu sa ai doar bucurii de la el!
Sorana,felicitari Monicai pentru punctajul de la test!Super reusita...Sunt tare curioasa,ca tot ziceati ca nu trebuie rasplatit copilul pentru note,la un punctaj atat de mare oare nu e normal sa aiba si copilul parte de o recompensa?De asta spunea fata ca nu a meritat...FB era si la 85 de puncte doar...Doar de dragul de a fi "opera" frumoasa nu cred ca e suficient de motivant pentru copii.Tot acest efort pe care desigur ca l-a facut lucrand in plus nu cred ca e satisfacut de "Bravo,ai 100p" si atat...E cam abstract pentru copil.Oare care o fi calea de mijloc?Sa nu creada copilul ca trebuie sa munceasca pentru ceva material,dar sa simta totusi mai concret aceasta bucurie a unei note mari? Eu ii tot spun "Bravo"in ultima vreme,exagerez mereu cat de mandra sunt de ea.cat e ea de desteapta...Nu a mai primit nimic pentru rezultatele de la scoala de la primul FB din catalog,dar cand se termina semestrul ma gandesc sa ii iau ceva frumos,totusi,sa aiba amintire de la finalul primei perioade de scoala din viata ei.Stiu ca laudele si incurajarile sunt foarte placute,dar oricum toate cumparam jucarii sau dulciuri pentru copii,macar sa fie cu un motiv,nu asa,ca vor ei...

M-ai prins
Da, i-am luat cadou

Si da, Sabina, m-a facut . Mi-a si explicat ca-i prea mare munca ... nu mai bine nu muncea si lua tot 85 ...?

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Anya, La multi ani! baietelului tau, sa aiba parte de multa sanatate si noroc!

Noi am avut ieri sedinta cu parintii si saptamana viitoare dni nou, pentru ca de carnaval anul asta va fi stiu eu ce festivitate in localitatea asta (ne-am mutat de curand aici) si va lua parte toata scoala, obligatoriu. Si trebuie sa facem costume si chestii din astea, de ma doare capul! Pe mine ma enerveaza la culmea lucrurile astea, (costume avem berechet, dar trebuie sa arate toti la fel...) dar nu am ce face, na.

In rest se pare ca e ok fii-mea la scoala, e o mare visatoare, dar a zis siinvatatoarea ca asta ii este felul de-a fi si nu avem ce face :). Deci mereu va uita ceva, va mai incurca ceva, va mai fi si neatenta... Invatatoarea a zis ca mereu e putin neatenta, dar nu stie cum, ca totusi reuseste sa stie unde sunt, ce fac si nu pierde nimic.
Noi acum profitam de iarna si mergem duminica tot la schiat, sambata mergem la patinoar, mai are si gimnastica si pianul, asa ca ramane putin timp fara alte activitati, deci nu prea facem nimic suplimentar pentru scoala. Dar si astea mi se par importante, cred ca e foarte important pentru copii sportul, mai ales pentru mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Maaaare tragedie! A iesit fiu-meu azi de la scoala cu lacrimi in ochi, ca la o dictare a luat S. Am fost uimita, si am vazut acasa care era baiul: au avut de scris cateva cuvinte mai lungi (gen "macaroane, caramele...) pe care le-a scris corect, insa nu le-a scris pe toate (i-a mai completat doamna doua), iar din doua propozitii a scris doar una, ca cica pe a doua nu a auzit-o bine (eu cred ca nu apucase sa o termine pe prima si de-aia nu a auzit-o bine pe cealalta). Am incercat sa ii explic ca nu e nici o nenorocire, ca va trebui sa exersam mai mult, ca trebuie sa fie mai atent, el e baiat istet dar tot trebuie sa lucram acasa mai mult... nici nu mai stiam ce sa ii spun, ca tare nefericit era. Nota nu e pusa decat pe fituica data de doamna, dar e tare afectat de ea. Sper sa il mai trezeasca la realitate, ca tare visator mai e. Iar atunci cand scrie migaleste fiecare litera (ca sa ii iasa frumos) si cred si eu ca nu apuca sa scrie tot. Dar cum sa il fac sa fie mai "rapid"? Poate stiti voi vreo reteta.
Doamna mi-a dat o idee care mie mi se pare totusi cam aiurea pentru varsta lor, si nu stiu daca va functiona, si anume sa ii dau dictari contra timp. Ati incercat asta? Merge?
Ce mi-a rupt sufletul a fost excamatia lui plina de durere: "Eu nu sunt foarte bun la romana..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sorana,banuiam eu...Ce i-ai luat?E secret?
Fetelor,noi am avut un "eveniment"neplacut cu laptele de la scoala,s-a varsat ca era gaurit paharul si a curs peste toate caietele si cartile din ghiozdan(desi nu era in acelasi compartiment cu cartile...),in disperarea noastra generala.Pana la urma s-a rezolvat,s-au uscat paginile,dar ce era desenat cu carioca e acum dezastru,un curcubeu minunat...
in alta ordine de idei,la mate lucreaza tot in Mate 2000,aproape termina ce este pe acolo la 1-10,iar la romana au facut jocuri la recapitulareA-L.Pentru maine are de pregatit o poezie de Eminescu(ea a ales cateva strofe din "Luceafarul"),iar la cunoasterea mediului sa aduca ceva in plus la tema"Ce se intampla sub zapada".Am cautat prin toate enciclopediile de acasa,pana la urma a gasit la biblioteca scolii ceva dragut,o carte cu niste imagini reprezentand animale ce au vizuini sub zapada.Nu stiu exact daca e ok,dar e cu zapada...totusi.Cu ocazia asta si-a facut si fisa la biblioteca,a stat in sala de lectura cateva minute si a zis ca i-a placut foarte mult.

Mergi la inceput